Everton-Liverpool

lør 19.04.03 kl 16:00 (Premier League) - / Tilskuere: 40.162 / Dommer: Paul Durkin / Goodison Park / Skrevet av: Runar H. Larsen/Magne Thoresen (på Goodison)

Scoringer fra Owen og Murphy ga tre svært viktige poeng på Goodison Park på en dag da også andre resultater gikk Liverpools vei.

Røde kort
Weir (81, to gule), Naysmith (90, to gule)

Marerittaktig start på kampen for Liverpool! Igor Biscan må forlate matchen med skade allerede etter åtte minutter, og uten en ren forsvarsspiller på benken kommer Salif Diao inn som høyreback.

Få minutter senere er det Jerzy Dudek som skader seg, og polakken holder seg til lysken etter å ha slitt med et par-tre utspill. Arphexad i oppvarming, men Dudek fortsetter.

Everton best i gang på Goodioson, og Carragher redder på streken etter 18 minutter etter en corner fra Everton.

Dudek må i aksjon etter 20 minutter. Naysmith skyter fra frispark men Dudek parerer.

Både Gerrard og Gravesen har pådratt seg gule kort i en kamp full av temperatur.

MÅL: 0-1!!! 30 minutter spilt, og Michael Owen sender Liverpool i ledelsen med et langt løp og flott scoring back Wright!

40 min: Liverpool mye mer inn i kampen etter Owens scoring. Heskey fikk avsluttet etter 34 minutter, men skuddet gikk utenfor. Diao har markert seg positivt på høyreback etter at han måtte steppe inn for Biscan, og det nykomponerte forsvaret til gjestene har så langt klart seg bra.

Dommer Paul Durkin legger til tre minutter av den første omgangen.

Dudek sliter fortsatt, og John Arne Riise tar målsparkene for Pool!

Pause: 0-1.

Pauserapport. Michael Owens scoring er det eneste som skiller lagene på Goodsion. I følge rapporten er det mer krig enn fint fotballspill i lokaloppgjøret. Banespillet har vært jevnt etter at Everton åpnet best og Liverpool måtte omrokkere på forsvarsfireren helt i starten. Dudek pådro seg dessuten en strekkskade tidlig i matchen, og John Arne Riise tar alle 5-metersparkene. Carragher har vært meget god i midtforsvaret, mens Traore er i ferd med å spille en av sine bedre kamper for Pool og er konge i lufta. Everton har ikke skapt mange sjanser, men har avsluttet fra 20-meter ved flere anledninger og er klare over at Dudek ikke er 100% frisk etter skaden. Etter vel halvtimen var det klart for Owen-show. På motsatt side fra Liverpool-svingen avsluttet 23-åringen fra venstresiden av 16-meteren og rett i mål. For de "tilreisende" så det ut som ballen gikk utenfor, og først da Owen selv begynte å juble skjønte de at Liverpool var i føringen og kunne feire hemningsløst. Stemningen har etterhvert blitt helt elektrisk på Goodison med røde struper i god form.

2. omgang i gang.

Everton åpner best, og Gravesen er veldig nær utligning med et skudd som går centimeter utenfor stanga til Jerzy Dudek. Hjemmelaget presser Liverpool og spiller seg til et par cornere uten at de klarer å utnytte dødballsituasjonene. Heskey på høyrekanten har fått seg en smell og må ut til behandling.

57 min: Carragher pådrar seg straffespark når han feller Naysmith. Unsworth skal ta straffen.

58 min: 1-1 Unsworth (straffespark).

Milan Baros er nære å sende Liverpool i ledelsen etter 64 minutter. Tsjekkeren treffer Riises frispark med pannebrasken, men headinga går over etter at han har nikket den ned i bakken først.

MÅÅÅL! 1-2: Danny Murphy. 65 minutter, og Danny Murphy gir Liverpool ledelsen med et flott skrudd skudd!

Samme Murphy med god volley like utenfor rett etterpå. Milan Baros gir plass for El-Hadji Diouf som går inn på høyrekanten mens Heskey kjøres fram som spissmakker til Owen. Everton forsøker å svare på ledermålet ved å sette inn Duncan Ferguson som en tredje spiss.

Everton setter inn stormløpet de siste ti minuttene, men bra forsvarsspill fra Traore setter en stopper for Ferguson og Rooneys forsøk. Også Salif Diao har imponert i "ny" posisjon på høyreback etter at Biscan måtte forlate banen tidlig i kampen.

Rødt kort: David Weir får marsjordre fra Paul Durkin etter 81 minutter og to gule kort!

Mye rom for kontringer for Liverpool mot 10-mann i desperat jakt på utligning, men bortsett fra en heading over fra Heskey har ikke de røde klart å produsere flere målsjanser.

Ny utvisning for Everton! Gary Naysmith feller Diouf og får sitt andre gule for dagen i det 90. minutt.

Dommeren legger til tre minutter.

Durkin blåser av matchen, Liverpool har vunnet mot Everton og sikret seg VELDIG viktige poeng. Chelsea tapte samtidig 2-1 borte mot Aston Villa, og dermed ser det plutselig mye lysere ut med tanke på fjerdeplassen med to poeng å ta igjen på London-laget.

Alt i alt ingen stor fotballkamp på Goodison, men en sjelden gang går ALT Liverpools vei. Newcastle taper mot Fulham samt at Chelsea går på tap mot Aston Villa og dermed er fotballhelga perferkt resultatmessig for Liverpool FC.

Det er første gang siden 1915 at Liverpool har vunnet tre ligakamper på rad på Goodison.  Det er også første gang at Michael Owen har scoret i seks ligakamper på rad.

SPILLERVURDERING:

Dudek – 7: Skader seg helt i starten og Riise må ta 5-meterene resten av kampen. Sikker hver gang han blir satt på prøve – som er få ganger i løpet av kampen.

Diao – 8: Trolig den beste kampen av Senegaleseren for Liverpool. Meget stødig på høyrebacken, takler solid og har full kontroll bakover uten å bidra stort offensivt.

Traore – 9: Liverpools beste! Djimi ruver i lufta, takler med presisjon gjennom 90 minutter.

Carragher – 8: Tar ansvar i midten og er selve dirigenten i forsvarsfireren. Pusher på resten når det står på som verst og er meget solid.

Riise – 7: Løper som besatt men får lite til framover på banen. Står på uten å lykkes, men grei kontroll på egen halvdel.

Murphy – 7: Stort pluss for fantastisk scoring som kan vise seg å bli gull verdt for Liverpool. Gjør jobben, men ikke mye mer.

Hamann – 6: Didi er ikke i form om dagen, og har ingen stor kamp mot Everton. Litt slurvete med en del pasninger og er heller ikke den ballvinneren han er kjent for å være. Skuffende prestasjon av tyskeren.

Gerrard – 8: Dagens kaptein er nest best hos gjestene bak Traore. Veldig sentral, involverer seg positivt framover og kontrollerer dessuten også bakover.

Heskey – 5: Dagens skuffelse på høyrekanten. Opptrer nesten som forsvarsspiller gjennom hele første, men kommer seg framover etter hvert. Det må være lov å forvente mer fra Emile!

Baros – 6:  Jobber hardt, men blir litt enkel og egoistisk i spillestil og er heller ikke heldig med innleggene.  Får et pluss for positiv medvirkning i forkant av 1-0 målet.

Owen – 8: Kjempescoring, og er en konstant trussel hver gang han får ballen.

Diouf – 7: Sikrer bra den tida han får for Baros, er kald og rolig og lar seg ikke vippe av pinnen i den hektiske sluttfasen av matchen.