FC Köln-Liverpool

Ons. 16.07.03 kl.20.15 (Pre-season) - / Tilskuere: / Dommer: Detlef Scheppe / RheinEnergie Stadion / Skrevet av: Tore Hansen og Torbjørn Flatin

To mål av Michael Owen i andre omgang sikret seier i sesongens første treningskamp. Kewell skuffet i debuten.

Se i tekst

Kveldens kamp markerer for alvor at oppkjøringen mot en ny og viktig sesong er i gang. Houllier har signalisert at han kommer til å gjøre ti bytter i pausen. Laget i andre omgang blir som følger:

Kirkland, Carragher, Henchoz, Biscan, Riise, Murphy, Gerrard, Cheyrou, Kewell, Mellor, Owen.

Chris Kirkland og Henchoz er dermed tilbake etter langtidsskaer forrige sesong. Kirky spiller sin første kamp sinden 26. januar. Harry Kewell blir eneste debutant i kveld ellersom verken Steve Finnan, Le Tallec eller Sinama-Pongolle skal spille. Finnan har hatt en operasjon i sommer og ikke 100% klar enda. De franske ungguttene har enda ikke mottatt en internasjonal klarering til å spille for LFC. Djimi Traore har fått en liten smell på trening og står over.

På "byggeplassen" i Köln starter hjemmelaget i en 3-4-3 formasjon. Laget har spilt 6 pre-season kamper allerede og er bare to uker unna seriestart. Som de fleste vil vite rykket Köln opp i Bundesligaen i vår og er bla forsterket med Voronin.

0-1: En spillekåt Emile Heskey er både god og heldig i åpningsminuttene når han utnytter en forsvarsfeil og scorer med innsiden av foten til venstre for keeper. Baros og Heskey har vært hissige foran hjemmelagets mål. Begge virker ivrige etter å spille seg inn på laget allerede fra første spark på ballen, og har skapt et par gode halvsjanser i tillegg.

1-1: Köln scorer på sin første sjanse i kampen etter en god åpning av de røde gjestene. En liten feil av Salif Diao på midtbanen er alt som skal til. Tyskerne kommer fremover med folk og på innlegget fra høyre kommer Ebbers foran Biscan og scorer på direkten.

Etter drøyt halvspilt omgang har Liverpool vært det farligste laget. Foruten scoringen har de hatt 2-3 farlige målsjanser. Hyypiä kom opp på en heading, og Smicer skjøt i tverrligger etter 26 minutter. Liverpool beit seg fast på et angrep og Diao kjempet til seg ballen og fikk lagt til tsjekkeren som smalt til fra 16 meter. Innimellom ser vi typiske treningskamptensenser. Tempoet er ikke allverdens hele tiden, og de mangler mye på det kollektive. Det går mye på enkeltmannsprestasjoner.

29. min: Baros spiller fri Heskey som nesten alene med keeper skyter  7 cm utenfor bortre stolperot.

30. min: Midtstopper Biscan gjør en god blokkering på en farlig sjanse av tyskerne.

34. min: Liverpool er angrepsvillige og skaper flere gode sjanser. Først kommer Smicer på skuddholdt igjen fra omrtent samme posisjon som forrige gang. Denne gangen kommer skuddet mer rett på keeper, som får avverget. Noen sekunder senere er Heskey farlig frempå - før Baros igjen tester skuddfoten. De røde fortjener et mål før hvilen (og byttene).

1. omgang: De offensive spillerne våre stod frem sammen med en solid Hamann og en tidvis brukbar Diouf. Houllier er trolig fornøyd med sesongens første omgang, selv om spillere som Vignal, Babbel og Biscan igjen beviser at det er et stykke igjen frem til førstelaget. Diao spilte seg opp mot slutten av omgangen

10 nye spillere på banen. Kun Igor Biscan beholder plassen. Harry Kewell debuterer på Liverpools høyrekant. Danny Murphy spiller på venstresiden.

55. min: Rolig start på omgangen. Ingen store sjanser til noen av lagene.

59. min: Etter en heller svak start på omgangen, hvor det "nye" laget har slitt med å finne formasjonene, smalt det fra Gerrard og Owen. En velkjent oppskrift med en perfekt ball fra Stevie G. frem i "hullet" finner Michael Owen. Liverpools nummer 10 tar ballen ned med en perfekt første touch og "vender inn" oppasseren sin før han avslutter behersket fra ti meter.

To minutter senere misser Neil Mellor på nesten åpent mål etter en perfekt ball fra John Arne Riise. Liverpool ser ut til å ha funnet rytmen igjen.

68. min: Liverpool har full kontroll og triller ballen bra mellom seg. Skaper ikke så mye som i første, men Riise testet nylig keeper med et knallhardt skudd. Kewell og Murphy har byttet side - slik at alt er med det "normale".

83. min: Et par halvsjanser ved Mellor. Den første satt opp av Kewell.

87. min: Michael Owen avgjør kampen når han snapper opp et håpløst tilbakespill fra venstrebacken, runder keeper og ruller ballen over streken.

Oppsummering:
I sine gamle bortedrakter var Liverpool minst et nummer for store for Bundesligalaget FC Köln i sesongens første treningskamp. Mens Liverpool kjørte mer rett på kassa i førsteomgang, holdt de mer på ballen de siste 45 og lot tyskerne løpe imellom. Til tross for at litt av brodden forsvant i angrepsspillet da Heskey, Baros og Smicer gikk av banen i pausen, spilte vi mer solid over det hele i 2. omgang. Forsvaret fungerte bedre og vi ble kvitt en del slurv og uryddighet. Owen viste seg igjen frem som den måltjuven han er. Samtidig leverte Steven Gerrard en meget god omgang. Riise får også pluss i karakterboka etter et par friske raid. Hva skal man så si om Harry Kewell? Han fikk aldri viste seg frem og spilte langt under pari i debutkampen.

Spillervurdering:
I sesongens første treningskamp brukte Houllier 21 forskjellige spillere, og han var etter kampslutt godt fornøyd med gjennomkjøringen. Prestasjonene varierte en del, men det var likevel en grei treningskamp og et fullt fortjent resultat. Åtte spillere skilte seg etter vår mening ut. Emil Heskey åpnet bra og scoret. Han var involvert i en del farlige sjanser, men mangler fortsatt litt frekkhet i spillet sammenlignet med Baros. Vladimir Smicer leverte også en godkjent omgang. Han hadde tydlig fått beskjed om å vandre. Virket tent og fokusert og hadde to gode skudd som hadde fortjent en bedre sjebne. Dietmar Hamann levert en ryddig og grei jobb. Ingen feil. Solid og behersket i alt han foretar seg. John Arne Riise gikk også av banen med et par plusstegn i margen. Nordmannen virket spillesugen og hadde et bra innlegg og et skudd som ble lagt merke til. Michael Owen scoret to mål på én omgang. Var på hugget og gjorde ingen feil på avslutningene sine. Danny Murphy la igjen mest svette ute på banen av samtlige. Viser igjen at han vil være involvert i de fleste kampene kommende sesong. Steven Gerrard leverte en god søknad til bestemannspremien med pasninger og oppspill i verdensklassen. Vi mener imidlertid at Milan Baros var vår beste mot Köln. Den unge tsjekkeren jobbet steinhardt, kom til mange sjanser, virket sulten og aggressiv gjennom hele omgangen. Han manglet målet, men har tydelig tenkt å bevise at han fortjener en fast plass på laget kommende sesong...