Fulham - Liverpool

Søn 02.11.03 kl.15.00 (Premier League) - Canal +/Sky Box Office / Tilskuere: 17.682 / Dommer: Rob Styles / Loftus Road / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Liverpool tar tre viktige og fortjente poeng i London. Murphy matchvinner på straffespark helt mot slutten, skaffet av innbytter Sinama-Pongolle.

Røde kort

Liverpool får en vanskelig kamp mot høytflyvende Fulham, som beseiret Manchester United på Old Trafford forrige helg.  Michael Owen, Sami Hyypiä, Vladimir Smicer og Florent Sinama-Pongolle kom alle gjennom en test foran kampen, og de tre førstnevnte starter.  John Arne Riise er verken på banen eller benken, uvisst av hvilken grunn.

1.omgang:

Liverpool har startet friskt i sentrale London.  Kewell fant Heskey med en bra pasning etter et positivt løp, men angriperen fikk ikke lagt inn skikkelig.  De er definitivt de røde som har styrt det meste de første fem minuttene.

9 min:  Sami Hyypiä får headet relativt uforstyrret på en corner fra Murphy, men Crossley får slått til corner.  De røde "leder" 4-0 i hjørnespark allerede, og det er bortelaget som fører til tross for at Pembridge har hatt et skudd over.

14 min:  Corner nr.5 og Hyypiä header denne gangen utenfor.  Fulham hadde nesten en stor sjanse da Dudek skled, men Hyypiä kom foran Saha og fikk klarert.

1-0  Emile Heskey - Steve Finnan snur nesten nede ved cornerflagget og slår inn med venstra(!)  Heskey kommer foran sin midtstopper og avslutter på direkten.  Ballen suser inn i nettet, og det betyr enda et flott mål fra Emile etter to fulltreffere mot Blackburn i midtuka.

25 min:  Michael Owen kommer nesten igjennom, men blir korrekt avblåst for å ha kommet fra offside.  Kampen har flatet seg noe ut etter scoringen, men Liverpool har hatt god kontroll på hjemmelagets angrepsforsøk.  Heskey har bokstavelig talt markert seg lengst fremme.

28 min:  Smicer prøver seg med et skudd fra 20 meter, men Crossley redder uten særlig problemer.  Fulham mangler altså Goma i midtforsvaret og van der Sar i målet.

35 min:  Lite skjer foran målene på Loftus Road i denne perioden.  Hyypiä & Co har så langt hatt veldig god kontroll, og i en periode midt i omgangen hadde gjestene ballen 75% av tiden.

1-1 Louis Saha - Fulham tråkler seg nedover lagets høyreside, og verken Traore eller Gerrard får stoppet angrepet.  Ballen går etterhvert fra Malbranque, via beinet til Steven, og plutselig har Saha en enkelt oppgave fra kort hold rett foran Dudek.  Overraskende, og tilsynelatende unødvendig.

Pauserapport:  Gjestene fra Merseyside hadde god kontroll gjennom mesteparten av 1.omgang.  De førte spillet, holdt på ballen, og truet stadig målet til Fulham uten å skape så mange virkelig store sjanser.  Det virket komfortabelt og Jerzy Dudek var sjelden truet, bortsett fra da han selv skled ved en utrusning.  Det var derfor helt ut av det blå da Fulham førte opp langs høyresiden.  Traore fikk ikke avklart, og heller ikke Gerrard da han prøver å gi assistanse.  Isteden får Malbranque muligheten til å slå tilbake i feltet, Stevie G er mest uheldig og litt klønete, og "styrer" ballen inn foran mål.  Der får Louis Saha en enkel oppgave med sette ballen i nettet.  Mye positivt i de første 45 minuttene, men igjen er altså ikke Liverpool kyniske nok innenfor straffefeltene.

2.omgang:

En litt rotete start etter pause, der begge lagene sløser bort et fraspark fra kanten.

48 min: En "klarering" fra Kewell havner hos Saha som brenner til fra 16-meteren.  Dudek må ta fram en bra enhåndsredning for å hindre scoring.

51 min:  Louis Saha prøver seg igjen, men får ikke klem på skuddet som går rett på Jerzy.  Det er Fulham som nå har tatt initiativet.

Danny Murphy får gult kort for å ha "stemplet" Malbranque i kneet, etter å ha vært litt sent ute i en duell.

57 min:  Harry Kewell skyter svakt over etter at Gerrard har lagt tilbake.  Litt bedre tendenser fra de røde nå.

Emile Heskey synes å ha fått en strekk og halter rundt på midtbanen.

64 min:  Kjempesjanse for Liverpool.  Langpasningen fra Traore når fram til Owen, som header ballen inn i feltet.  Smicer prøver seg først, og siden kliner Heskey til fra skrått hold med keeper delvis ute av spill.  Forsøket blir imidlertid reddet på streken.

Igor Biscan har gått ut og byttet med Stephane Henchoz.  Kroaten gikk haltende av banen.

Tyve minutter igjen og kampen balanserer på en knivsegg for øyeblikket.

71 min:  God mulighet for Liverpool igjen.  Heskey header videre et oppspill, og Smicer er igjennom etter et godt løp.  Crossley får imidlertid slått forsøket fra en presset tsjekker over.  Liverpool har vært nærmest et ledermål i de siste minuttene.

En anonym Michael Owen blir byttet ut et kvarter før slutt med spisstalentet Sinama-Pongolle.  Det skjer svært lite på Loftus Road nå.

81 min:  Emile Heskey skyter høyt over, og blir byttet ut rett etterpå.  Spissen har løpt rundt og haltet de siste minuttene.  Anthony Le Tallec gir bortelaget et enda yngre utseende.

84 min:  Et tvilsom tilbakespill med brystet fra Traore gjør at Dudek og Boa Morte tørner i sammen.  Dommeren dømmer frispark, og Jerzy er snart på bena etter litt behandling.

1-2  Innbytter Sinama-Pongolle blir meid ned like innenfor 16-meteren og Liverpool får et fortjent straffespark.  Danny Murphy er iskald og legger ballen i motsatt hjørnet av Crossley.

Boa Morte får et helt fortjent rødt kort da han brutalt feller Florent Sinama-Pongolle.

Sluttrapport:  Liverpool hadde fortjent en knapp ledelse ved halvtid, men etter pause var det jevnere selv om de røde også hadde de fleste gode sjansene i de siste 45 minuttene.  Hyypiä & Co syntes å ha full kontroll bakover, inntil man slapp inn et nokså unødvendig mål etter 39 minutter.  Emile Heskey hadde fortsatt sin gode scoringsform ved å gi laget ledelsen drøyt tyve minutter tidligere.  Etter hvilen ble det imidlertid jevnere spillemessig, og spesielt i innledningen var man frempå flere ganger ved målscorer Louis Saha.  Heskey og Smicer hadde etterhvert bra muligheter,  men med en Michael Owen som tydeligvis ikke er tilbake i matchform syntes kampen å renne ut i et uavgjort resultat.  Gérard Houllier gjorde imidlertid et avgjørende bytte da han satte innpå det lille kvikksølvet Florent Sinama-Pongolle.  Tre minutter før slutt hadde Zak Knight valget mellom å felle den kjappe spissen, eller la ham stikke igjennom da han vendte opp stopperen på kanten av 16-meteren.  Det ble et straffespark, og lagets beste straffeskytter Danny Murphy gjorde ingen feil.  Istedenfor å skyte kontant til venstre for keeper, slik han pleier å gjøre, lot han Crossley kaste seg i nettopp det hjørnet for han kaldt trillet ballen motsatt.  Minuttet senere var Sinama-Pongolle på farten igjen, men en frustrert Boa Morte meiet ned 19-åringen på midtstreken da han truet med å løpe igjennom.  Et krystallklart rødt kort på fellingen i knehøyde.  Tre viktige bortepoeng, som var fortjent nok, til tross for at de satt relativt langt inne.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 7 – Solid match igjen av polakken.  Gjør en viktig redning på skuddet fra Saha tidlig i 2.omgang og virker våken og trygg.  Fallet som nesten ble skjebnesvangert før pause setter vi på kontoen for uhell.

Steve Finnan 7 – Åpner veldig bra mot gamle lagkamerater, og har en målgivende pasning med ”feil” ben.  Litt mer ujevn utover i kampen, men likevel en frisk og positiv match av iren.

Sami Hyypiä 8 – Sesongens beste kamp så langt fra den store finnen.  Sikker, kontant og uangripelig i duellene.  Liverpools beste spiller på Loftus Road.

Igor Biscan 7 -  Danner et bra stopperpar sammen med Hyypiä, og er fin å ha med farten sin.  Blir sjelden lurt opp i stry, men hadde ikke sin beste dag når det gjaldt fremspillene.

Djimi Traore 6 – Varierer fra det drivende gode til det helt klønete.  Bør ha avklart situasjonen i forkant til Fulhams utligning.

Steven Gerrard 8 – Stevie tar som vanlig ansvar og har et stort arbeidsfelt.  Noe variabel i prestasjonene på en dag hvor turboen ikke alltid var på.

Vladimir Smicer 6 – En litt for typisk kamp av Vladi.  Gjør enkelte fine ting, og har positive initiativ framover.  Det blir imidlertid litt for lite, og litt for sjelden, til at han kan få helt godkjent.

Danny Murphy 6 – Bidrar til å gi midtbanen balanse med sin disiplin og ro, men samtidig er pasningskvaliteten for ujevn.  La ham imidlertid ta alle straffene!

Harry Kewell 7 – Startet friskt, og Harry hadde også en positiv periode et stykke ut i 2.omgang.  Australieren var farligst når han kunne utfordre på venstresiden.

Emile Heskey 7 – Emile scorer ikke så ofte, men når han gjør det er det ofte i perioder.  Han er i en slik periode nå, og startet veldig bra i London.  Flott scoring, og sterk i duellspillet.  Selv da han fikk en smell i 2.omgang bidro han positivt med musklene sine.

Michael Owen 5 – Usynlig i det meste av kampen, bortsett fra et par nesten situasjoner i 1.omgang og en pasning med hodet etter pause.  Virker ikke å være hundre prosent kampklar.

Stephane Henchoz – Kom inn for en skadet Igor Biscan og gjorde en helt grei jobb i midtforsvaret.

Florent Sinama-Pongolle – Houllier gjorde et svært viktig bytte da han satte innpå Florent for en anonym Owen.  Skaffet et avgjørende straffesparket, og fremprovoserte også et rødt kort til motstanderen.  Hadde et meget positivt kvarter, og kan bli en joker å ha framover med sin fart og målteft.

Anthony Le Tallec – Kom aldri særlig med i kampen i de ti minuttene han spilte.