Liverpool-Arsenal

Lør 04.10.03 kl 13:30 (PL) - C+/Sky / Tilskuere: 44.374 / Dommer: Graham Barber / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen/Jan Einar Tverberg

Nytt hjemmetap for Pool, og Michael Owen måtte ut med skade.

1. omgang

Liverpool presser i åpningsminuttene og har flere hjørnespark.  Positiv start av Pool. Særlig Diouf og Kewell er friske.

8 min: Owen skyter godt fra skrått hold, og Lehmann redder til corner via stolpen.

9 min: Arsenal slår kontra, men Finnan får taklet Aliadiere.

11 min: Smicer kombinerer med Diouf og skyter godt fra skrått hold. Lehmann redder imidlertid greit.

14 min: 1-0 (Kewell). Riise legger inn fra venstre, og ballen ender til slutt hos Kewell som kliner til på direkten. Ballen suser inn i hjørnet til venstre for Lehmann.

23 min: Kjempesjanse for Kewell igjen. Får ballen på 7-8 meter, men smeller ballen over mål.

24 min: Aliadiere takler Diao stygt, men Barber lar spiller gå. Henry skyter godt fra 18 meter, men Dudek redder.

25 min: Kewell stusser til Owen, som skyter over. Ny stor mulighet for hjemmelaget.

29 min: Frispark fra Gerrard fra venstre treffer hodet til Owen. For blank kasse header Michael over mål.

31 min: 1-1 (Edu). Pires legger inn et frispark fra høyre som Edu umarkert får heade inn forbi Dudek.

Liverpool fortsetter det voldsomme trykket mot Arsenals mål.

40 min: Parlour skyter utenfor fra god posisjon.

42 min: En skadet Smicer byttes ut til fordel for Le Tallec.

Pauserapport: En meget positiv omgang av de røde, som til tider har rundspilt et rystet Arsenal-lag. Likevel står det altså 1-1 i målprotokollen, noe som gir et helt feil bilde av styrkeforholdet i kampen hittil. Liverpool har spilt en offensiv fotball med Kewell som en litt tilbaketrukket spiss og med Diouf på venstre og Smicer på høyre side av midtbanen. Diao har overtatt den defensive rollen på midtbanen, og det har han gjort på en utmerket måte. Fra begynnelsen til slutt har Liverpool valset opp med det ene angrepet etter det andre, og man fikk belønning da Harry Kewell scoret med et glimrende skudd etter 14 minutter. Hjemmelaget fortsatte trykket med flere gode initiativ fra blant annet Owen, Diouf, Kewell og Smicer, og kunne fort ha økt ledelsen både en og to ganger. Både Owen og Kewell spesielt brant store sjanser. I stedet var det altså Arsenal som scoret stikk i strid med spillets gang, og igjen var det svikt i markeringene som førte til baklengsmål. Et billig idømt frispark fra Pires ble headet i mål fra Edu, som kom fri mellom Biscan og Hyypiä. Alt i alt har dette vært en svært positiv omgang av de røde. La oss håpe det gir resultater etter pause!

2 omgang

46 min: Glimrende langpasning fra Gerrard ender hos Owen. Hans innlegg er godt, men Diouf når ikke skikkelig opp.

48 min: Innlegg fra Finnan møtes av Owens hode, men ballen går like over. Liverpool fortsetter i samme stil!

51 min: Gerrard skyter over på frispark fra 30 meter.

57 min: Gilbert header utenfor etter corner. Arsenal litt mer med i kampen nå.

60 min: Biscan får gult kort etter felling av Henry.

61 min: Henry skyter fra 20 meter, men Dudek redder. Arsenal er i ferd med å ta over spillet nå.

62 min:  Owen får en vridning og blir liggende. Dette ser ikke bra ut! Anfield hoder pusten, mens han forlater banen.

65 min: Owen innpå igjen!

68 min: 1-2 (Pires). Biscan spiller ballen til en hardt presset Gerrard, som ikke får kontroll på ballen. Pires snapper opp ballen og skrur ballen opp i krysset utagbart for Dudek.

78 min: Corner til Liverpool. Diouf får til et brassespark som blir reddet på streken.

80 min: Henry skyter på frispark fra langt hold, men Dudek redder enkelt.

82 min: To store sjanser for Pool. Først når Heskey kommer seg fri og får slått inn, men Diouf når ikke ballen. Så ender ballen hos Le Tallec som skyter like utenfor fra 17-18 meter.

Sluttrapport: Kampen som åpnet så positivt, endte med tap nok en gang, og ni poeng skal nok bli veldig vanskelig å ta igjen for Liverpool, selv om det ennå er tidlig i oktober. Man åpnet også andre omgang slik man avsluttet første, og det var tydelig at man hadde hensikter om å vinne denne kampen. Helt i starten av omgangen har blant annet Owen en stor sjanse når han header Finnans innlegg like over. Ca ti minutter ut i omganger ser man imidlertid at Arsenal slippes mer inn i kampen. Spesielt Henry og Parlour er fremtredende hos gjestene, som etter hvert kommer til flere gode sjanser. Blant Annet Har Henry et godt skudd som Dudek redder mesterlig. Som et resultat av dette presset kommer målet som avgjør kampen midtveis ut i omgangen. Det hele starter med at Biscan spiller ballen på en hardt presset Gerrard, som ikke får kontroll over ballen. Pires snapper den opp, og skrur den elegant opp i Dudeks venstre hjørne. Etter dette prøvde Liverpool desperat å komme inn i kampen igjen, men uten at man greide å skape de helt store sjansene. Arsenal på sin side skaper heller ikke de helt store farlighetene foran Dudeks mål, men de har stort sett god kontroll på det som skjer. Heskey kunne fått en brukbar mulighet mot slutten hvis han hadde våget å avslutte selv i stedet for å slå ut på en markert Diouf. Kampen ebbet etter hvert ut i et skuffende 1-2-tap, som nok var litt flatterende for Arsenal. Liverpool gjør kanskje sin beste kamp hittil denne sesongen, men nok en gang viser det seg å ikke holde helt inn.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 7- Tar seg greit av det som kommer – for det meste langskudd – og har full kontroll i feltet. Er sjanseløs på scoringene.

Steve Finnan 7- Bidrar med mange gode offensive raid, og har flere gode innlegg som kunne gitt resultater. Er imidlertid litt passiv ved Arsenals andre scoring når han lar Pires få komme til avslutning helt upresset.

Sami Hyypiä 5- Fortsatt ikke den sikkerheten han har vært tidligere. Ved første målet glipper markeringen av Edu,  og han er uheldig som får beinet på ballen før den går i mål. Han har også en skikkelig sleiv på slutten som kunne fått fatale følger.

Igor Biscan 5- Er innblandet i begge Liverpools baklengsmål. Må dele skylden med Hyypiä for sviktende markering på mål nummer en, og det er hans farlige pasning til Gerrard som blir foranledningen til Arsenals seiersmål.

John Arne Riise 7- Åpner veldig friskt og er mer offensiv en vi har sett på lenge. Tar mange initiativ og oppspillene sitter bra. Er også bra defensivt. Blir mer tilbaketrukket etter pause.

El-Hadji Diouf 8- Er veldig engasjert og et konstant uromoment for Arsenal. Skifter flanke flere ganger i løpet av kampen, og har flere gode raid i begge omganger. Vil ha ballen hele tiden og prøver hele tiden å skape noe. En av Liverpools beste i dag.

Salif Diao 6- En brukbar kamp av senegaleseren som spilte sin første ligakamp for start denne sesongen. Har god kontroll i sin ankerrolle på midtbanen. Etter hvert som Arsnal-presset blir sterkere, blir han noe mer upresis i pasningsspillet og byttes ut med Welsh i sluttminuttene.

Steven Gerrard 8- Har en mer offensiv rolle i dag med Diao på plass i ankerrollen. Det gjør at han får vist seg mer fram med sine fantastisk pasninger og blikk for spillet. Jobber knallhard kampen gjennom og gjør kanskje sin beste kamp for sesongen.

Vladimir Smicer 7- Gjør sine saker bra den omgangen han får spille. Er fint med i det offensive spillet og er en av hovedaktørene i Liverpools gode førsteomgang. Går på løp og er flink til å gjøre seg spillbar. Har en god avslutning som Lehmann redder. En skade tvinger fram et bytte like før pause.

Harry Kewell 8- Viser nok en gang hvilken klassespiller Liverpool har sikret seg, og målet han scoret var en perle.  Hadde flere gode avslutninger og er et aktivum i sin rolle som tilbaketrukket spiss. Kommer til avslutninger selv og er flink til å spille fram andre. Liverpools beste.

Michael Owen 7- Måtte gå målløs av banen i dag, men gjør en god kamp. Kommer til mange avslutninger i dag, og har blant annet et par headinger som hadde gått inn på en bedre dag. Er livlig og skaper gjentatte problemer for Arsenals forsvar. Måtte gå ut med skade i andre omgang.

Anthony Le Tallec 6- Kommer aldri helt med i kampen på sin venstreside. Har imidlertid en god skuddmulighet som fort kunne gitt utligning i sluttminuttene.

Emile Heskey – Kommer ikke til avslutnger i de 20 minuttene han spilte. Har et godt raid mot slutten, men legger ut til en marlert Diouf i stedet for å skyte selv.

John Welsh – Fikk sin Premier League-debut i sluttminuttene, og markerte seg øyeblikkelig med å få et gult kort etter en sein takling.