Liverpool - Arsenal

Ons 29.01.03 kl 21:00 (PL) - Canal+/Sky / Tilskuere: 43 668 / Dommer: Mark Halsey (Lancashire) / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen

En utrolig avslutning på Anfield sørget for at Liverpool sikret ett poeng på overtid.

1. omgang:

8 min: Liverpool –Arsenal 0-1 (Pires). Hyypiä mister ballen på midtbanen. Bergkamp spiller fri Henry som skyter. Dudek redder mesterlig, men Robert Pires får stå umarkert og scorer enkelt på returen.

Pauserapport: Liverpool skaper flere sjanser enn på lenge, men defensivt har man store problemer i 1. omgang. Derfor er det egentlig greit at Arsenal leder 1-0 etter scoring av Pires etter 8 minutter. Hjemmelaget startet med Owen og Heskey som to rene spisser og med Cheyrou og Diouf på hver sin kant. Liverpool startet kampen i et forrykende tempo og skapte flere sjanser i åpningsminuttene, bl.a. ved Owen etter innlegg fra Heskey. Desverre traff ikke Michael ballen og en Arsenal-forsvarer fikk spilt til corner. Liverpool fortsatte å presse, men Arsenal viste seg å være livsfarlige på sine kontringer. Målet kom da Hyypiä mistet ballen på midtbanen og Bergkamp fikk spilt fri Henry glimrende. Dudek var ute og reddet mesterlig, men Pires var frampå på returen og scoret enkelt. Dette skulle vise seg å være gjennomgangsmelodien resten av omgangen. Liverpool hadde ballen mye og skapte flere store sjanser, men bakover hadde man store problemer hver gang Arsenal satte fart framover. Spesielt var Henry en konstant trussel, og Liverpools forsvar henger ikke med i svingene i det hele tatt enkelte ganger. Heldigvis er Dudek god i dag, og er flere ganger ute og får avverget når Henry kommer igjennom. En Michael Owen i godt gammelt slag kunne på sin side ha hatt  hat trick allerede, men han har ikke vært heldig med avslutningene. Denne kampen er ikke over, men Liverpool må bli mer effektive foran mål, pluss at man må få demmet opp mye bedre i de bakre rekker.

2. omgang:

Liverpool starter forrykende og har Arsenal i kne.

53 min: Riise scorer!!!!! Liverpool – Arsenal 1-1. Owen går på et langt løp. Heskey får ballen, spiller tibake til Riise som kommer på løp. Normannen scorer med et kanonskudd til venstre for Seaman. Meget fortjent!

63 min: Liverpool – Arsenal 1-2 (Bergkamp 63). Bergkamp finter ut Carra og skyter fra 17 meter. Skuddet går via beinet til Henchoz og forbi en utspilt Jerzy Dudek.

91 min: 2-2 på overtid!!!!!!!! Heskey scorer på heading etter et fantastisk innlegg fra høyrekanten av Diao.

Sluttrapport: Liverpool er nå definitivt ute av gullkampen, men de viste i dag at de nekter å gi opp håpet om en Champions League-plass. Etter Bergkamps 2-1 scoring, kontrollerte gjestene og så ut til å hale i land seieren uten store problemer. Liverpool og Heskey ville det imidlertid annerledes, og Liverpools nummer 8 var høyest på Diaos innlegg og kunne styre ballen ned til venstre for Seaman på overtid. Liverpool startet 2. omgang med et voldsomt press, og det var fullt fortjent da John Arne Riise avsluttet et av sine mange løp med en glimrende scoring nede til venstre for David Seaman. Hjemmelaget så ut til å ha fått den vitamininnsprøytningen de trengte, og Arsenal hadde nå mer enn nok med å forsvare seg. Mot spillets gang sørget så Dennis Bergkamp for at gjestene igjen kom i føringen 10 minutter senere. Først danset han vals med Jamie Carragher, og deretter fyrte han av et skudd fra 17 meter som gikk via beinet til Henchoz og forbi en fullstending utspilt Jerzy Dudek. Etter dette dominerte London-laget alt som skjedde ute på matta, og lufta så ut til å ha gått ut av Liverpool. Gjestene hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen, men Jerzy Dudek spilte stort i mål og sørget for at det fortsatt var et ørlite håp om poeng. Blant annet hadde han en helt fantastisk redning etter 70 minutter da Henry dunket til fra kloss hold. Liverpools forsvar hadde store problemer med de raske Arsenal-spillerne, og Thierry var et konstant uromoment. Sjelden har vi sett et Liverpool-forsvar slite så mye som tilfellet var i kveld. På overtid vant så innbytter Milan Baros en corner, som etter hvert endte opp hos en annen innbytter Salif Diao på høyresiden. Senegaleseren legger så inn et glimrende skrudd innlegg som lander på panna til Emile Heskey inne i feltet. Heskey er kald, og styrer ballen ned til side for David Seaman. Etter målet holder Liverpool presset oppe, og holdt på å lage flere problemer for Arsenal. Kampen endte til slutt 2-2, og det bør vi være brukbart fornøyd med slik kampen utviklet seg. Vi hadde sårt trengt 3 poeng i kampen om en Champions League-plass, men dagens batalje viste i hvert fall at vi ikke kommer til å gi opp håpet ennå.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 8- Polakken gjør en strålende innsats i sin første ligakamp siden 1. desember. Har flere glimrende redninger, og holder Liverpool inne i kampen ved flere anledninger. Kunne forært Arsenal en scoring da han glapp et innlegg, men det gikk heldigvis bra. Har en svært hektisk dag på jobben og beviser hvilke enorme kvaliteter han har.

Jamie Carragher 5- Ingen god dag for Carra, men heldigvis møter han ikke spillere som Thierry Henry i hver kamp. Sliter med tempoet og henger ikke med i svingene. Blir løpt fra gang på gang og klarer ikke demme opp for innleggene fra siden.

Stephane Henchoz 5- Uvanlig rufsete også av sveitseren i dag. Sliter med raske Arsenal-spillere, og vi ser sjelden de reddende taklingene som vi har blitt vant med fra den kanten. Er passiv på returen ved førstemålet, mens Bergkamps 2-1 mål altså gikk via beinet hans. Ingen heldig dag for Stephane.

Sami Hyypiä 6- Er ikke den sikkerheten som han pleier å være, og han var også direkte involvert i Arsenals første scoring da han mistet ballen på midtbanen. Hadde store problemer med å få kontroll på Henry.

John Arne Riise 8- Definitivt vår bestemann i forsvaret. Har brukbar kontroll defensivt på sin kant, men det er framover han markerer seg mest. Nordmannen er et aktivum for Liverpool når han går framover, og i dag ble han belønnet med en glimrende scoring på et kanonskudd fra 17-18 meter. Har også flere andre gode forsøk.

El-Hadji Diouf 6- Han jobber og sliter hele kampen, men det han gjør blir veldig variabelt. Gjør en god defensiv jobb, men får lite til framover på banen selv om han prøver og prøver... Har et brukbart skuddforsøk i første omgang. Får sesongens femte gule kort og må sone karantene.

Steven Gerrard 7- Er nok den mest framtredende på Liverpools midtbane, men lykkes ikke med alt han prøver på. Takler så det suser og legger igjen en stor arbeidsinnsats, men prøver for ofte på vanskelige løsninger. Slår mye langt, og det er lekkert når han treffer, men litt for ofte ender pasningene hos motstanderen.

Danny Murphy 6- Ikke helt venn med ballen i dag selv om han har en del gode gjennomspill. Mindre framtredende offensivt enn hva vi har blitt vant med fra Murphy, og han mister ballen litt for ofte.

Bruno Cheyrou 6- Åpner kampen bra og har flere gode innlegg fra venstrekanten. Sliter imidlertid fortsatt med tempoet i engelsk fotball, og det fører til at han gjør en del feil. Forsvinner mer og mer utover i kampen, og det er greit at han blir byttet ut.

Emile Heskey 7- Blir Liverpools redningsmann i dag med utligningen på overtid. Gjør i tillegg en solid innsats og med sin styrke skaper han sjanser for andre. La forholdene godt til rette for spissmakker Owen i første omgang. Blir mer usynlig utover i kampen, men blir altså helt på overtid.

Michael Owen 6- Hadde han vært i form kunne han hatt hat trick i første omgang, men det vil seg liksom ikke helt for Michael om dagen. Han får pluss for at han kommer til mange sjanser, men de svake avslutningene trekker ned.

Vladimir Smicer – Kom inn for Cheyrou uten å sette sitt preg på kampen.

Salif Diao – La et glimrende innlegg til Heskey i forkant av 2-2 målet.

Milan Baros – Vant corneren i forkant av Heskeys utligningmål.