Liverpool - Auxerre

Tors 27.02.03 Kl 21:05 (UEFA-Cup, 4. runde) - BBC / Tilskuere: 34.252 / Dommer: Antonio Jesus Lopez Nieto / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (spillervurdering)

De røde gikk fortjent videre til kvartfinalen etter en god andre omgang. Motstander i kvarten blir Celtic!

Tainio

Steven, Gerrard, El-Hadji Diouf, Stephen Henchoz og Michael Owen går inn på laget etter enten å ha vært suspendert, skadet etter plassert på benken mot Birmingham. KAnskje litt overraskende er Hamann plassert på benken. Houllier velger altså å sette Stevie G på tyskerens plass, med Murphy i rollen som offensiv midtbanespiller. Riise og Diouf tar hver sin kant, mens duoen Heskey/Owen får tillit på topp.

Kveldens spanske dommer har vært i søkelyset tidligere. Antonio Jesus Lopez Nieto har vært en av toppdommerne i Spania de siste årene, men huskes kanskje best for å ha delt ut 16 kort til sammen i VM-kampen mellom Tyskland og Kamerun!

Kveldens kamp er ikke utsolgt. To statistikker vil (muligens) bli satt på en hard prøve i kveld. Liverpool har ikke tapt to kamper på rad under Houllier, og Auxerre har enda ikke scoret på engelsk jord!

Kampen er i gang. Liverpool spiller mot Anfield Road End i første omgang.

5. min: Jevn åpning på Anfield. Traore tidlig i dommerens bok med en helt unødvendig takling langt oppe på banen.

10. min: Fortsatt ingen store sjanser til noen av lagene. Litt nervøs åpning med mange ballberøringer fra Liverpools side. Auxerre setter inn presset fem meter inne på egen halvdel. Gerrard sentral som ballfordeler.

19. min: Diouf skyter like over tverrliger på volley med høyrefoten. Noen minutter tidligere headet Cisse like utenfor. Liverpool midtbane sliter med å komme skikkelig igang. Det mye upresist fremover.

30. min: Fortsatt stillingskrig på Anfield. Liverpool spiller på det trygge - tar få unødvendige sjanser og fokuserer på å sikre avansementet. Franskmennen skaper lite foran Dudek.
Celctic er videre med 5-4 sammenlagt etter å ha tapt 3-2 i Stuttgart. Hvis de røde går videre er det dermed klart for "The Battle of Britain"!

34. min: Heskey header like over etter innlegg fra Murphy. Godt forarbeid av JA Riise.

38. min: Cisse bruker farten og får en liten halvmeter på Hyypiä. Spissen avslutter med et godt skudd på bortre stolpe.

44. min: Kjempesjanse til Auxerre da Cisse får stå umarkert inne i straffefeltet og avslutte. Dudek redder imidlertid brilliant. Kampens største sjanse like før pause.

PAUSE:
To forsiktige lag i aksjon. Lite fart og få sjanser de første 45. Liverpool er helt tydelig ute etter å sikre avansementet og tar ingen unødvendige sjanser. De to sentrale på midtbanen startet veldig dypt, men løftet seg litt etterhvert - uten at vi har skapt allverdens foran gjestenes mål. Auxerre, som må fremover på banen i andre omgang for å gå videre, har kanskje hatt de største sjansene. Den aller største falt til Cisse like før pause da han ikke klarte å styre ballen forbi Dudek fra god posisjon. Liverpool har imidlertid hatt bra kontroll totalt sett. Fremover går det mest på lange baller opp mot Heskey eller Riise. Nordmannen har vært toneangivende på venstrekanten. Diouf har ikke vært like synlig, men hadde kanskje vår største sjanse med et skudd like over.

De siste 45 minuttene vil avgjøre hvem som skal møte Celtic i kvartfinalen.

47. min: Smicer har kommet inn for Traore i pausen. Positiv start av Liverpool i andre omgang.

60. min: Smicer nesten igjennom og blir lagt ned i feltet. Dommer vinker spillet videre - trolig rett avgjørelse. Litt mer fart og spill av begge lag i andre omgang - uten at noen tar frem storspillet. Auxerre har en halvtime å gjøre det på.

66. min: Endelig løsner det for de røde! Michael Owen utligner Ian Rush' scoringsrekord i E-Cupen, når han sender oss i ledelsen. Angrepet starter med en bra ball fremover fra innbytter Hamann. Murphy flikker den videre med hælen, og Michael Owen ligger helt op linja og lurer Auxerres forsvarsspillere. Alene med keeper avslutter han iskaldt til venstre.

73. min: Langskudd fra ca 30 meter som keeper fomler i mål! Danny Murphy sender også i praksis videre i UEFA-Cupen med sin 10. scoring for sesongen.

76. min: Biscan kommer inn for Henchoz. Trolig for å spare sveitseren til søndag. Henchoz har slitt med en ankelskade den siste tiden.

84. min: Bra forspill av Smicer på venstrekanten - som er i ferd med å spille seg inn på finalelaget? - han finner Owen i midten. Michael klarer ikke å få helt kontroll på ballen fra kort holdt, og vipper den over. Meget bra sjanse.

SLUTT:
Med 3-0 sammenlagt er Liverpool klar for "The Battle of Britain" mot Celtic i UEFA-Cupens kvartfinale. Kampene spilles 13. og 20. mars. Liverpool har fordel av hjemmekamp til slutt.

Liverpool gjorde akkurat det de måtte for å avansere tli kvartfinalen. Første omgang ble aldri verken velspilt eller underholdene. De røde tok ingen unødvendige sjanser, spilte tålmodig og lot Auxerre føle presset. Gjestene skapte kanskje en sjanse eller to mer, men Liverpool kontrollerte egentlig det meste. I pasuen gjorde Houllier et godt valg i å sette inn Smicer for Riise. Tsjekkeren brakte mer fart inn i kampen, og la samtidig inn en god søknad til plass på finalelaget. Med litt mer flaks kunne han også ha scoret et par på slutten. En Michael Owen på sitt beste utlignet Ian Rush' scoringsrekord i E-Cupen da han kom på blindsida og såvidt lurte offsidefella på Murphys lille flikk. Alene med keeper var han iskald. Det var attskillig mer flaks involvert i det andre målet. Murphy - som hadde en god kamp på midten, klemte til fra nesten 30 meter. Ballen går nesten rett på keeper, som med en merkelig kroppsbevegelse klarer å fomle ballen over streken. På slutten gikk Auxerre litt i oppløsning bakover, og både Owen og Smicer kunne ha pyntet på resultatet. Men etter en taktisk god 1. omgang, og en siste omgang hvor vi løftet spillet, vant vi fortjent - og skal altså møte våre skotske venner i en spennende kvartfinale!

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 7 – Polakken har en viktig redning da Cisse fikk stå alene rett før pause.  Gjør ingen nevneverdige feil, selv om han hadde en svært så uortodoks utboksing på et langskudd i 2.omgang, og virker trygg i feltarbeidet.

Jamie Carragher 6 – Typisk Carra kamp.  Har god kontroll bakover og gir aldri noe gratis i duellene, men bidrar minimalt offensivt.

Stephane Henchoz 7 – Solid kamp av sveitseren som aldri ble lurt opp i stry av farten til Cisse.  Rolige og fine fremspill.

Sami Hyypiä 7 – Sami var sterk i de små periodene hvor gjestene fra Frankrike skapte noe som lignet et press mot Liverpools mål.  Suveren i lufta og bra på bakken.

Djimi Traore 5 – En svak 1.omgang var pasningene var under enhver kritikk, posisjonsspillet suspekt, og han i tillegg pådro seg et klønete gult kort.

John Arne Riise 7 – Evighetsmaskinen på venstrekanten var mye involvert før pause, og den eneste som virkelig helhjertet kom på løp bakfra da.  Hadde god kontroll defensivt på backen i de siste 45 minuttene.

Danny Murphy 7 – Var litt ut og inn av kampen før pause, men løftet seg etter hvilen.  Stod da bak mye av Liverpools kreative spill, og hadde altså en scoring og en målgivende pasning.

Steven Gerrard 8 – Var i perioder sjef, og synes å legge inn turboen de gangene han måtte i dag.  Hadde enkelte suverene oppløpinger og brytninger.

El-Hadji Diouf 6 – Viste enkelte tilløp tidlig i kampen, og hadde bl.a. et susende skudd like over, men kom aldri skikkelig inn i kampen.

Emile Heskey 6 – Fikk utrettet lite så lenge Liverpool valgte å ligge bak og slå mye langt framover, og selv om han jobbet bra ble han aldri noen trussel selv da de røde styrte kampen.

Michael Owen 7 – Fikk endelig hull på byllen da han smart stakk igjennom og i realiteten satte Auxerre utenfor.  Kunne hatt et mål eller to til og var livlig.

Vladimir Smicer 8 – Skapte mer fart, liv og sjanser for Liverpool med sin inntreden på venstrekanten.  Ofte dukket han opp i midten også, og var i det hele tatt et meget positivt innhopp.  Spilte han seg inn på finalelaget til søndag?

Dietmar Hamann 7 – Meget stødig og stabiliserende da han ble byttet inn.  Sørget bl.a. for at Danny Murphy i større grad kunne konsentrere seg om det offensive.  Bør starte mot Manchester United etter vår mening.