Liverpool - Bolton

Lør 08.03.03 kl 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 41.462 / Dommer: Graham Barber / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Runar H. Larsen (på Anfield)

Scoringer fra El-Hadji Diouf og Michael Owen gjorde at Liverpool vant sin første hjemmeseier siden 2.november.

Ivan Campo

Gérard Houllier har valgt å bruke Vladimir Smicer som partner til Michael Owen på topp i dag, mens landsmannen Milan Baros noe overraskende fortsatt må finne seg i en benkplass.  Djimi Traore har som ventet tatt over midtstopperplassen til den skadede Stephane Henchoz.

1.omgang:

Liverpool tapte målvalget og vil angripe mot The Kop før pause.

I en rolig start på Anfield har Bolton har hatt ballen vel så mye i åpningsminuttene.  Ingen sjanser, men Djimi Traore har fått en god start med en utmerket tackling rett utenfor 16-meteren.

De første ti minuttene har vært søvndyssende på Anfield.  Liverpool har ikke kommet igang og med Michael Owen alene på topp, og Smicer i "hullet" foran midtbanen, har man ennå ikke skapt noe som helst.

20 minutter er spilt og hjemmelaget har ikke vært i nærheten av en scoring.  Det er isteden Bolton som ligger over spillemessig, og Traore og Carragher har måttet vært våkne for å avverge sjanser foran Jerzy Dudek.

21 min - Djimi Traore har en ny glimrende tackling idet Simon Charlton hos gjestene nesten er helt igjennom.

En heading fra Sami Hyypiä etter 32 minutter er endelig en brukbar sjanse, men forsøket går utenfor.  Bolton ypper seg fortsatt en del framover, i en kamp som nå har åpnet seg noe.

37 min - Michael Owen utnytter nesten en svak tilbakepasning fra Bolton, men Jaaskelainen redder og Smicer greier heller ikke å utnytte returen.

1-0: Diouf (44) - Ganske ut av det blå slår Michael Owen et langt fremspill og El-Hadji header i i mål nesten fra målstreken ved bakre stolpe.  Det var en mistanke om offside med åpningsmålet.

Pauserapport:  I all ærlighet så har Liverpool spilt en elendig første omgang mot Bolton.  Laget har virket dødt i sitt angrepsspill og bakover har man hatt problemer med gjestenes 3-5-2 system hvor Okocha og Mendy har gitt de røde en god del trøbbel.  Spesielt ute på Boltons høyreside ved Bernard Mendy, men gjestene har likevel ikke kommet til de klare sjansene.  Isteden for det Sami Hyypiä som fikk omgangens største sjanse da han greide å heade utenfor fra noen få meter etter en drøy halvtimes spill.  Like før pause kom Michael Owen seg fin fri litt ute til høyre, slo et langt overlegg som Diouf kunne heade inn fra kloss hold ved bakre stolpe.  Det luktet offside av situasjonen, men målet står og har sørget for at Liverpool noe ufortjent kan lede ved halvtid.

2.omgang:

Lagene er i gang etter pause.  Liverpool behøver å løfte seg minst et hakk, og vil prøve å gi Michael Owen bedre støtte der framme.  Vladimir Smicer har fått rollen han trives best med, som link mellom midtbanen og en ensom spiss, men tsjekkeren har ikke kommet skikkelig med i den rollen og ofte trukket ut mot venstrekanten.

Kampen har fortsatt i nogenlunde samme spor, hvor Liverpool ikke greier å legge noe press mot Bolton.  Det er isteden bortelaget som har mye av banespillet.  Hos de helrøde er det lite sammenheng og spillerne er ikke flinke nok til å jobbe for hverandre.  Bruno Cheyrou er kommet inn for Vladimir Smicer, og El-Hadji Diouf er blitt flyttet fram i en mer sentral og offensiv rolle.  Trekket med å bruke Vladi som en "hengende spiss" fungerte ikke, men mange vil likevel undres hvorfor Milan Baros ikke er på banen.

2-0 Michael Owen (67) - Etter litt klabb og babb greier Diouf å komme seg fri på Liverpools høyreside, innlegget ekspederer Michael Owen i mål fra kort hold.

Spillemessig har det altså ikke vært så mye å skryte av, men man har forsvart seg godt og vært effektive.

Danny Murphy skrur et frispark like over, og Steven Gerrard hadde også en suser utenfor like før 2-0 scoringern.  Liverpool har bedre kontroll nå.

85 min - Kampen er i ferd med å ebbe ut.  Bolton greier ikke å produsere de helt klare sjansene, men har fortsatt å sverme en del rundt målet til Jerzy Dudek.

Sluttrapport:  En svak fotballkamp på Anfield, hvor et Liverpool fortsatt syntes å være noe i bakrus etter sist helg.  Man fikk aldri ordentlig fart på ball og ben, og ga også ballen fra seg alt for ofte og alt for lettvint.  Solid forsvarsspill gjorde at man likevel greide å holde Bolton, som spillemessig var minst på høyden, på armlengdes avstand.  Gjestene var ofte på visitter rundt vertenes 16-meter, men enten ble man tvunget til å avslutte fra langt hold eller så var et Liverpool-ben i veien inne i feltet.  De store sjansene kom i den andre enden av banen, hvor Sami Hyypiä fikk stå helt alene i et forsvar som prøvde å spille ham offside, men finnen headet utenfor fra omlag fem meters hold.  Like før pause kunne så Diouf heade inn et overlegg fra Michael Owen.  Midtveis i omgangen var rollene byttet, da afrikaneren spilte fram til Michael.  Dermed ble det den fjerde kampen på rad hvor St.Michael kommer på scoringslista.  Vladimir Smicer ble tatt ut fra start, i hva som mange trodde ville bli i en rolle rett bak Owen, men tsjekkeren befant seg like mye ute på venstrekanten.  Da han ble byttet ut til fordel for Bruno Cheyrou gikk heller ikke Diouf lenger fram, slik som man kunne forvente.  Danny Murphy spilte kanskje litt lenger fram enn normalt, men totalt sett spilte man et tilnærmet 4-5-1, og det altså hjemme mot et av ligaens dårligste lag.  Totalt sett kan man altså si at Liverpool tok tre poeng på en spillemessig skuffende dag, men nå er det uansett poengene som teller og man har fortsatt bra heng på lagene foran i kampen om den mye omtalte fjerdeplassen i Premier League.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 7 – Hadde ikke alt for mye å gjøre, annet enn en del crosser inne i straffefeltet.  Det tok han imidlertid greit vare på.

Jamie Carragher 6 – Standard Carra kamp.  Stødig bakover og nærmest usynlig framover på banen.

Sami Hyypiä 6 – Tok som vanlig for seg i duellene, men var uvanlig slurvete med pasningene i dag og hadde nær gitt Bolton flere billige sjanser.

Djimi Traore 7 – Banens beste i 80 minutter, før han ga bort ballen unødvendig tre ganger på to minutter!  Inntil da hadde han imidlertid vært utmerket med gode tacklinger og oppofrende spill, noe som var viktig mot en motstander som stadig prøvde å yppe seg framover.

John Arne Riise 6 – Slet en del i 1.omgang, hvor han hadde problemer med Mendy som overraskende nok ble byttet ut etter hvert.  Etter pause var han både sikrere og friskere, men totalt sett en kamp på det jevne for nordmannen.

Steven Gerrard 6 – En annen spiller som ikke greide å løfte seg opp i nærheten av hva som ble vist i Cardiff sist helg.  Fikk aldri ordentlig tak på en bra midtbane hos Bolton, og kan ikke få bedre karakter enn brukbar.  Forsvant rett i garderoben da han ble byttet ut, men det dreier seg trolig kun om en mindre smell.

Danny Murphy 7 – Flink til å holde på ballen, og dyktig til å sette i gang flere kontringer.  Men også Danny måtte bruke en drøy omgang før han kom virkelig i gang.

Dietmar Hamann 6 – Gjør jobben som anker på midtbanen, men viser seg sjelden fram i det kreative og offensive spillet.

El-Hadji Diouf 8 – Scoret det første målet, og skapte det andre.  Den som hele tiden vil noe framover, og selv om han ikke alltid lyktes var han aktiv og positiv.

Michael Owen 7 – Ble i store perioder av kampen veldig isolert på topp, og fikk ofte bare lange og vanskelige baller å jobbe med.  Er likevel alltid på vakt, og gjør i likhet med Diouf et mål i tillegg til at han står bak det andre.

Vladimir Smicer 5 – Hvor Vladi egentlig spilte kan man spørre seg, og vi er ikke sikker på om han viste det selv heller!  Var vel ment i en rolle bak Owen, men havnet oftere ute på sidene hvor han aldri greide å sette sitt preg på hendelsene.  Vladi var god sist han spilte mot Auxerre, men i dag var den ujevne tsjekkeren under pari igjen.

Bruno Cheyrou 4 – Bruno begynte på venstrekanten, og sluttet på høyresiden av midtbanen.  På begge sidene var han imidlertid like anonym, og fortsatt tilsynelatende uten tæl og evner til å involvere seg i spillet.

Salif Diao – Erstattet Steven Gerrard, og gjorde en bra jobb med flere solide tacklinger og sterkt duellspill.