Liverpool - Bolton

Fre 26.12.03 kl.16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 42.987 / Dommer: Jeff Winter / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Magne Thoresen(på Anfield)

Headinger fra Hyypiä, Sinama-Pongolle og Smicer ga en kjærkommen hjemmeseier og forsinket julepresang til alle helrøde supportere.

Nicky Hunt

Liverpool beholder forsvaret fra de siste kampene, men Gérard Houllier har vraket både El-Hadji Diouf og Emile Heskey til det viktige hjemmemøtet mot Bolton.  Danny Murphy og Vladimir Smicer starter kampen, og i tillegg er Harry Kewell tilbake fra skade.  Florent Sinama-Pongolle vil starte på topp, så gjenstår det å se om det er Kewell eller Smicer, eller kanskje begge to som får en offensiv rolle i tillegg.

1.omgang:

Liverpool vant målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause.

Vladimir Smicer starter på venstrekanten, Danny Murphy bekler høyrekanten på midten, mens Harry Kewell har en rolle rett bak spydspissen Sinama-Pongolle.

4.min:  Liverpool har hatt kampens første corner, og også et frispark fra Steven Gerrard, men Bolton har greid å klarere inne i feltet uten særlige problemer.

8 min:  Riise ligger rett ut etter å ha fått en smell i skuldra, men nordmannen er snart oppe igjen.

10 min: Bolton er nær ved å få en god sjanse, da man får lagt inn dypt inne i Liverpools straffefelt.  Igor Biscan vinner imidlertid duellen i lufta på egen 5-meter.

14 min: Jaaskalainen får endelig noe å gjøre da Steven Gerrard skrur et frispark fra like utenfor hjørnet av 16-meteren.  Finnen holder imidlertid ballen uten alt for store problemer.  Fin vending fra Sinama-Pongolle sørget for frisparket.

16 min: Godt raid fra Risse innover på banen, men skuddet fra 17 meter er med høyra og går uten sting rett på keeper.

18 min: Et dypt frispark fra Murphy ute på venstrekanten blir headet utenfor fra Smicer ved bakre stolpe.  Bra heading fra Vladi.

20 min - rapport fra Anfield:  Liverpool har hatt ballen mest, og Bolton har knapt vært farlige de første tyve minuttene.  Det røde hjemmelaget har imidlertid også vært uten punch.  Gerrard, Riise og Smicer har alle hatt først i de siste minuttene, men det har ikke vært hva en kan kalle gode sjanser.  Småpent, men Liverpool behøver å bli mer direkte.

22 min:  Kampens største sjanse da Sami Hyypiä får lov til å skyte fra 5-6 meter etter corner, men skuddet går via et forsvarsben og til ny corner.

1-0 Sami Hyypiä (29 min)!  Liverpool tar en fortjent ledelse etter at et mer markant press gir flere cornere.  På den siste header Sami kontant ballen i mål da Murphy legger inn på høyre.

Hjemmelaget hadde et tydelig mer intenst trykk i minuttene før ledermålet, og en mer stresset Jaaskalainen holdt f.eks. nesten på å bokse ballen i eget mål.

36 min:  Liverpool har en god mulighet på en kontring med tre spillere mot to, men unge Sinama-Pongolle sløser bort muligheten da han får ballen ute på venstresiden.

38 min:  Flott raid av Smicer, da han går forbi et par spillere, men tsjekkeren er litt vel uegoistisk og keeper redder da Kewell får ballen i skuddposisjon.

41 min:  Kjempesjanse til Bolton da Campo får stå alene på ca 5 meter, men header utenfor.

44 min:  Pongolle har en bra sjanse på en forsering, men skyter svakt fra 16-meter.  Hyypiä har igjen en bra mulighet på en heading fra corner like etterpå.

Pauserapport:  Liverpool leder fortjent ved pause, men uten å imponere veldig foran et fullsatt Anfield.  Innsatsen og viljen er imidlertid bedre enn i flere av de siste kampene, og med en midtbane hvor Smicer og Murphy stadig skifter side, i tillegg til at Kewell har en fri rolle, blir det bra bevegelse.  Den store punchen, og det kraftfulle gjennombruddet, glimrer imidlertid stadig med sitt fravær.  Det blir litt småpent, og litt typisk var det en heading fra gode Hyypiä som skiller lagene ved pause.  Bolton kunne nær gitt The Kop en kalddusj rett før pause, da sløvt forsvarsspill ga gjestene muligheten til å legge inn til en umarkert Ivan Campo.  Spanjolen headet imidlertid svakt utenfor.

2.omgang:

Liverpool begynner med ballen, og spiller da mot The Kop i de siste 45 minuttene.

2-0 Florent Sinama-Pongolle (47 min):  Liverpool scorer allerede et par minutter ut i omgangen da John Arne Riise får langt an med pasningsfoten, og lille Sinama-Pongolle kan stupe frem og styre ballen i mål med hodet dypt inne i straffefeltet.

3-0 Vladimir Smicer (54 min):  Luftens baroner i aksjon igjen!  Vladi Smicer header inn et frispark fra Danny Murphy.

Liverpool har altså fått uttelling etter pause, og litt utrolig har man altså scoret på tre headinger.  Det at Bolton sliter med et heltent hjemmelag viser vel klart at man har byttet ut sine kreative spillere Okocha og Djorkaeff.

62 min: Et langskudd fra innbytter Stelios går like utenfor.

Liverpool planlegger å bytte inn både Heskey og Diouf, mens Dudek også begynte å varme opp da Kirkland fikk behandling på denne ene hånden.  Jerzy har imidlertid satt seg ned igjen.

65 min: Liverpool foretar sitt dobbeltbytte, hvor Kewell og Sinama-Pongolle.  Vi aner at Houllier ønsker å ha friske ben mot Manchester City til søndag...

66 min:  Innbytterne Diouf og Heskey greier nesten å kombinere seg fram til en scoring, før Smicer rett på keeper.  Det er veldig lite som tyder på at Bolton skal komme inn i denne kampen igjen.

70 min - rapport fra Anfield:  Et aggressivt Liverpool har stadig tatt mer og mer luven av et litt blekt Bolton.  Hamann og Gerrard dominerer sentralt på midten, og det er i det hele tatt mye positivt å ta med seg fra denne kampen.  Vladimir Smicer trives f.eks. i en kamp hvor han kan konsentrere seg om det offensive.  Heskey og Diouf spiller nå fremme for hjemmelaget.

78 min:  Steven Gerrard kliner ballen over etter et innøvd frisparktrekk med Danny Murphy.  Vladimir Smicer får generøs applaus da han blir byttet ut med Anthony Le Tallec.  Lykken har snudd seg for tsjekkeren, som gjorde en bra kamp etter å ha kranglet med en tilskuer under forrige kamp på Anfield.

84 min:  Danske Henrik Pedersen scorer igjen som innbytter for Bolton, da han skyter hardt i nettaket fra kort hold.

88 min:  Riise knaller til, men skuddet går like utenfor.

90 min:  Le Tallec var farlig frempå, før Riise fikk seg en smell på overtid.

Sluttrapport:  Totalt sett en meget positiv kamp fra Liverpool dette.  Det var fortjent at man ledet ved pause, da Sami Hyypiä headet inn sitt første mål for sesongen.  Det var likevel et litt tannløst rødt lag framover som nær hadde betalt den prisen da Campo sløste med en kjempesjanse for gjestene like før hvilen.  Et mer aggressivt hjemmelag hadde imidlertid meget god kontroll på midtbanespillet, og da to nye headinger fra Sinama-Pongolle og Smicer kom tidlig i 2.omgang foran The Kop ble dette en transportetappe inn.  Den solide innsatsen sentralt på midten gjorde også at lagets offensive krefter kunne konsentrere seg mest om det som foregikk fremover på banen.  En sen redusering fra Henrik Pedersen forandret ingenting på det, selv om Liverpool det siste kvarteret la seg lengre bak på banen og innbød Bolton litt inn i kampen igjen.  Særlig farlig foran Chris Kirkland var det uansett ikke.  Houllier kunne i tilllegg gi Kewell, Sinama-Pongolle og Smicer en litt tidlig kampslutt for å bidra til at de er friske i beina til neste kamp om to dager mot Manchester City.  Det eneste som kan bekymre manageren litt er at John Arne Riise fikk seg en smell i sluttsekundene.

Spillervurdering:

Chris Kirkland 7 – En nokså rolig dag på jobben, og hvor han ikke kan lastes for baklengsmålet.  Virket solid og trygg de gangene han måtte i aksjon.

Jon Otsemobor 7 – Hadde et godt raid i 1.omgang, men totalt sett ikke like angrepsvillig som i hans øvrige kamper i det siste.  Gjorde imidlertid en ny solid forestilling, og Steve Finnan skal måtte kjempe for å få tilbake plassen.

Sami Hyypiä 7 – Finnen hadde meget god kontroll bakover, og var stadig frempå ved offensive dødballer.  Én av dem ga altså hans første mål for sesongen.  Får et minus for flere dårlige forsøk på langpasninger.

Igor Biscan 7 -  Igor slurvet ved enkelte anledninger i pasningsspillet, og ga da vekk initiativet.  Samtidig var det et par ganger hvor hans fart var meget god å ha til å løpe opp eller presse ut motstanderne.

John Arne Riise 7 – Glimtet litt til framover, og hadde en god målgivende pasning, mens han defensivt hadde full kontroll.  Virket pigg, og gjorde en bra match.

Danny Murphy 6 – Et par bra dødballer som ga scoringer, og er solid og ryddig i det enkle småspillet på midten.  ”Danny Boy” er likevel litt for anonym og greier ikke å sette sitt preg på kampen.

Dietmar Hamann 7 – Didi har overhodet ikke problemer i sin ankerrolle, og kan cruise mot Boltons utraderte kreative midtbanespillere.  Gir igjen grobunn for at Steven Gerrard kan blomstre foran ham.

Steven Gerrard 8 – Kapteinen jobber knallhardt, går på noen råe løp som ikke alltid blir sett, og dominerer i det hele tatt stort.  Banens beste spiller.

Vladimir Smicer 7 – Tsjekkeren fikk plass og tid til å ta initiativ framover i dag, og da er han gjerne bra.  Virket også tent på å vise seg fram etter en uheldig episode i forrige hjemmekamp, og det at han ble byttet ut var nok for å spare ham litt til søndag.

Harry Kewell 6 – Det var godt å ha Harry tilbake, men han var nok litt preget av at det var den første kampen etter skadeavbrekk.  Gjør enkelte fine ting uten å sette særlig preg på kampen.

Florent Sinama-Pongolle 7 – 19-åringen gjør en del taktiske feil, og lykkes på langt nær på alt, men er uansett et konstant uroemoment med sin fart og sin energi.  Var også på rett plass til rett tid da han scoret det viktige 2-0 målet.

Emile Heskey  –Et brukbart innhopp av Emile, som vant en del i lufta og fikk vist seg fram uten å true Boltons mål.

El-Hadji Diouf – Afrikaneren greide å involvere seg en del i de minuttene han var med, og viste et lite positivt steg framover etter mange dårlige kamper i det siste.

Anthony Le Tallec – Hadde et godt skuddforsøk helt mot slutten, uten å sette noe preg på hendelsene ellers i sluttminuttene.