Liverpool - Celtic

Tors 20.03.03 Kl21:05 (UEFA-Cup, kvartfinale) - BBC / Tilskuere: 44,238 / Dommer: Markus Merk (Tyskland) / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen/Torbjørn Flatin (på Anfield)

Liverpool tapte 2-0 for Celtic på Anfield, og er dermed utslått av UEFA-cupen.

Robert Douglas(71)

Liverpool har et godt utgangpunkt etter 1-1 på Parkhead for en uke siden, men dette blir nok en ”rysare” uansett. Michael Owen spiller sin kamp nummer 49 denne sesongen, noe som betyr at han allerede nå har spilt flere kamper enn i noen sesong tidligere. Spissen kan overta Ian Rush sin scoringsrekord i Europa dersom han scorer i dag. Vladimir Smicer tar over for suspenderte Diouf, mens Berger noe overraskende er å finne på benken etter lang tids skadefravær.

1.omgang:

Celtic angriper the Kop i første omgang.

3 min: Gult kort til Mjällby for felling av Owen på venstrekanten.

12 min: Alan Thompsom skyter over etter at Hamann mister ballen.

14 min: Hamann skyter like utenfor etter en Murphy-corner.

19 min: Dudek redder glimrende fra Larssons frispark etter en klønete felling fra Traore.

20 min: Hartson header like utenfor. Stor sjanse for Celtic!

21 min: Kanonskudd fra Gerrard reddes av Douglas.

24 min: Owen kommer seg rundt på venstresida, og spiller fram Heskey, som skyter like utenfor. Kampens største sjanse hittil.

26 min: Heskey header, men Douglas redder med beina.

27 min: Stor sjanse for Hartson, som header like utenfor. Nå skjer det mye her!

30 min: Gult kort til Sylla etter stygg felling av Riise.

36 min: Sylla skyter fra 16 meter, men Dudek redder til corner.

45 min: Celtic leder 1-0 etter frispark fra Alan Thompson, som går gjennom Liverpools mur. Dudek er sjanseløs på ballen som går inn helt nede ved stolpen.

PAUSERAPPORT:

Vi fikk den verst tenkelige avslutningen på 1. omgang da Thompson sendte gjestene i ledelsen etter et unødvendig frispark forårsaket av Djimi Traore. Ellers har det vært en underholdende kamp med flere store sjanser til begge lag. Liverpool dominerte den første halvtimen med mye godt angrepsspill og flere store sjanser, blant annet ved Heskey og Gerrard. Celtic har ligget bakpå og satset på lange baller på Hartson og Larsson, noe som også har ført til noen store sjanser for bortelaget. Etter hvert har det blitt litt mindre finspill, og mer kjemping og dueller, og Celtic har fått spillet mer inn i sitt spor. Det var likevel en skikkelig kalddusj da Thompson sendte Celtic i ledelsen i sluttsekundene. Nå må Liverpool ha mål i andre omgang dersom man skal kunne gå videre i UEFA-cupen.

2. omgang:

Ingen forandringer på noen av lagene til starten av omgangen.

47 min: Larsson kommer fri inne i feltet, men treffer ikke rent, og skuddet går utenfor.

51 min: Larsson skyter langt utenfor.

53 min: Owen spiller gjennom Gerrard, som skyter, men Douglas redder.

57 min: Gerrards skudd går like over Celtics mål

62 min: Baros klarer nesten å tråkle seg gjennom Celtics forsvar, men mister ballen før han får skutt.

66 min: God sjanse for Heskey inne i feltet, men han treffer ikke rent, og skuddet går langt utenfor.

71 min: Douglas for gult kort for å hale ut tiden.

75 min: Dudek får så vidt fistet Larssons heading over mål.

Liverpool presser på for en utligning, men klarer ikke bryte gjennom Celtics forsvarsmur.

81 min: 2-0 til Celtic. John Hartson dunker ballen opp i krysset fra 18 meter etter å ha blitt spilt fri av Larsson. Liverpool er på vei ut av UEFA-cupen.

SLUTTRAPPORT:

Dette ble desverre ikke den kvelden vi Liverpool-fans hadde håpet på, og til slutt var det fullt fortjent at Celtic gikk videre til UEFA-cupens semifinale. Dette var faktisk Liverpools første tap noensinne for et skotsk lag på Anfield, og de røde må nå i stedet konsentrere seg om å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League. Førsteomgangen var positiv for Liverpool, der man dominerte banespillet og hadde de største sjansene. Likevel var det altså Celtic som kunne gå til pause med en noe flatterende 1-0 ledelse, og Liverpool aldri å reise seg skikkelig etter denne kalddusjen. Man forsøkte å presse på for en utligning i andre omgang, men Celtic forsvarte seg godt og hadde hele tiden mange folk bak ballen. Liverpool kastet etter hvert innpå Milan Baros i håp om å skape mer framover, og tsjekkeren startet friskt og skapte flere farlige situasjoner med sin store fart. Etter hvert ble det nærmest umulig for Liverpool å bryte gjennom Celtics solide forsvarsmur, og bortelaget kontrollerte etter hvert stort sett det meste. Liverpool ble mer og mer frustrerte og fikk aldri ordentlig flyt over spillet sitt. Da John Hartson så sendte Celtic opp i 2-0 med et fantastisk skudd, var det spikeren i kista for Liverpool. Totalt sett var dette en fullt fortjent seier for Celtic i en nærmest perfekt taktisk kamp for deres del. Liverpool greide aldri å reise seg igjen etter å hå ha fått 0-1 mitt i trynet på overtid i første omgang.

SPILLERVURDERING:

Jerzy Dudek 7 – Har i 2.omgang en veldig bra redning som holder Liverpool inne i kampen. Har noen slurvete utspill, men gjør ellers ingen spesielle feil. Kan ikke lastes for noen av scoringene.

Jamie Carragher 7 – Gjør en solid kamp på høyrebacken, og viser at han trives i slike tøffe oppgjør. Liker seg når det blir mange dueller og mye fighting, og Carra kommer seirende ut av de fleste. Er i tillegg veldig våken og gjør en veldig positiv innsats i dag.

Djimi Traore 6 – Har stort sett bra kontroll på John Hartson og Henke Larsson, men blir en liten syndebukk når han forårsaker frisparket som gir Celtic 1-0.

Sami Hyypiä 7 – Er solid og vinner stort sett alle duellene. Er flink til å bryte og til å sette i gang angrep. Liverpools bestemann i dag.

John Arne Riise 6 – Gjør ingen nevneverdige feil defensivt, men han mangler den ekstra spruten som vi har blitt vant med fra den kanten. Bidrar uvanlig lite offensivt.

Vladimir Smicer 6 – Starter friskt med flere gode bidrag offensivt, men etter hvert faller han totalt ut av kampen. Blir for puslete i kamp mot sterke motspillere og klarer ikke sette sitt preg på kampen.

Dietmar Hamann 5 – Spilte sin svakeste kamp på lenge. Er svært upresis i pasningsspillet og er ikke aggressiv nok mot en tett befolket Celtic-midtbane. Får aldri kontroll på midtbanen, og dette bidrar til at Liverpool taper kampen.

Steven Gerrard 7 – Den på Liverpools midtbane som av og til tar fram det lille ekstra og prøver å ta kontroll. Flink til å bryte og til å sette fart, og er frampå med flere gode skuddforsøk.

Danny Murphy 5 – Klarer aldri å sette sitt preg på kampen. Blir for tung og treg og treffer ikke med pasningene.

Emile Heskey 5 – Kommer til flere muligheter, men er dessverre klønete og svak i avslutningene. Har hele tiden en mann i ryggen og klarer ikke å få til stort. Spiller høyre ving siste halvtimen uten å bidra noe særlig.

Michael Owen 6 – Har en glimrende forsering i 1.omgang når han spiller fram Heskey. Får ellers en svært vanskelig kamp med liten støtte fra midtbanen, og han klarer heller ikke å skape noe særlig på egenhånd.

Milan Baros  6 - Spiller siste halvtimen, og starter friskt med flere gode raid. Blir etter hvert helt borte. Uten støtte må han gjøre mye sjøl, og det lykkes han ikke med i dag.