Liverpool - Charlton

man 21.04.03 kl 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 42.010 / Dommer: Steve Dunn (Bristol) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Magne Thoresen (på Anfield)

Drama på Anfield da scoringer fra Hyypiä og Gerrard helt mot slutten snudde kampen mot Charlton, og ga tre viktige ligapoeng.

Fortune

Michael Owen er to mål unna å ha scoret 100 ligamål for Liverpool, og 23-åringen vil være på ny måljakt på Anfield i dag.  Sami Hyypiä er tilbake i midtforsvaret, mens Milan Baros er vraket i angrepet.  Emile Heskey blir dermed flyttet fram sammen med Owen, mens El-Hadji Diouf er tilbake på høyrekanten.

Liverpool har vunnet myntkastet og angriper mot Anfield Road End før pause.

5.min: En halvsjanse til hvert lag.  Først headet Lisbie enkelt rett på Dudek før Gerrard sendte et langskudd høyt opp på tribunen.  Charlton har jobbet hardt i åpningsminuttene på et solfylt Anfield, men hvor gresset likevel er sleipt etter at banen ble vannet kraftig rett før avspark.

10.min: Diouf, som har startet livlig på høyrekanten, skyter rett på keeper fra skrått hold.  Senere har Charlton to cornere i rask rekkefølge.  Bortelaget har greid å få Liverpool ut av stilen med energisk innsats.

15.min: Etter et tamt første kvarter både på banen og tribunen våkner The Kop litt til da Michael Owen finter seg fri ved 16-meteren, men Kiely redder det lave skuddet.

20.min: Et litt friskere Liverpool hvor Gerrard først skyter et frispark svakt utenfor, før Michael Owen prøver å få igang et par angrep.  Først redder keeper i beina på startende Heskey, mens crossballen fra venstre blir for lang ved neste korsvei.  De røde har endelig greid å legge litt press på Charlton.

28.min: Riise skyter et hardt skudd etter Liverpools første corner i kampen, men keeper redder.  Liverpool sliter mer enn mange nok hadde ventet med å skape sjanser i en svak forestilling så langt.  Kun tre poeng er godt nok, ikke minst siden Chelsea nå har tatt ledelsen mot Everton.

35.min: Owen jobber til seg en corner, som Heskey header over fra Murphy.  The Kop begynner å bli utålmodig over et svakt hjemmelag.

Pauserapport:  Et meget tamt og tafatt Liverpool i etterkant av lørdagens fine triumf på Goodison.  En forsering, og skudd fra omlag 10 meter, fra Michael Owen er det eneste man har vært i nærheten av en skikkelig sjanse under de første 45 minuttene på Anfield.  Det er lite bevegelse, lite aggressivitet, og samtidig sløser man stadig med den nest siste pasningen.  Owen har vært aktiv, men fått lite hjelp, og laget som helhet må løfte seg kraftig etter pause i vårsola på Merseyside.  Charlton har hengt brukbart med spillemessig, og vært like farlige foran motstanderens mål som vertene så langt.  The Kop vil forlange noe helt annet når det skal angripes mot dem i 2.omgang.

Været har slått om på Merseyside, hvor det har skyet over med lett regn i lufta og flomlyset er allerede på.  Milan Baros er kommet inn for Emile Heskey på topp.

47.min:  0-1 - Sjokk for Liverpool da Traore gjør en stygg feil og Shaun Bartlett kan sende ballen i nettet via stolpen.

50.min:  Liverpool har prøvd å slå hurtig tilbake, men kun greid å skaffe et par resultatløse dødballer så langt.

60.min:  De røde prøver å legge press på Charlton, men denne synes å være dagen da lite eller ingenting vil lykkes.  Man trenger desperat til litt individuell inspirasjon, eller litt flaks, for å komme skikkelig inn i denne kampen.

66.min:  Steven Gerrard skyter fra 30 meter, litt typisk for hvor desperate Liverpool begynner å bli.  Smicer og Cheyrou står klare til å komme innpå etterhver som Houllier kaster sine siste kort.

70.min: Baros prøver seg på volley, men Kiely redder greit.  Liverpools midtbane har vært utrolig svak i ettermiddag og de røde greier ikke å sette noe grep på kampen.

73.min: Smicer og Cheyrou inn for Murphy og Diouf.  Danny svarer med å skjelle ut assisterende manager Phil Thompson.  Det er ingen hyggelig stemning på Anfield!

80.min: Smicer header en corner over.  De røde hadde litt mer fart tidlig i omgangen, men nå tyder mye på at man både er i ferd med å kaste bort en hjemmeseier og også mulighetene til spill i Champions League neste sesong.

86.min:  1-1!  Sami Hyypiä scorer etter corner.

89.min:  Dudek gjør en kjemperedning på et forsøk fra Euell.  Håper lever fortsatt på Anfield, men trolig er det for lite for sent...

Stevie G tar ut alt og scorer på overtid mot Charlton!

JAAAAAAA!  2-1 ved Steven Gerrard!!!!!!!!!

Sluttrapport:  Liverpool var i ferd med å gjøre en av sesongens desidert dårligste kamper da alt ble snudd på Anfield gjennom noen hektiske sluttminutter.  Veldig lite hadde fungert.  Det var tamt, upresist, og etter hvert veldig frustrerende både på banen og tribunene.  I en svak 1.omgang var det greit at det stod 0-0, men det var likevel ikke mye å si på at Charlton utnyttet en brøler av Djimi Traore ved starten av 2.omgang.  Shaun Bartlett hadde ingen problemer med å sette ballen bak Jerzy Dudek da han fikk servert den innbundet foran polakkens mål.  Med Milan Baros inn for Heskey ved pause var de røde en liten stund litt mer aktive, men bortelaget syntes å ha ridd av det meste da Houllier valgte å sette innpå ustabile Smicer og svake Cheyrou.  Dette vurdert ut fra hva som har skjedd tidligere i sesongen.  Det ga imidlertid litt mer fart i en midtbane som syntes å ha vært i solid bakrus etter triumfen i derbyet for to dager siden.  Vladi ga laget mer fart, mens Bruno fikk tak i ballen og brukte den godt.  Fortsatt var det imidlertid mer desperasjon enn godt spill, da man flere ganger skrek på straffe etter fellinger og hands inne i feltet som det nærmeste man kom en scoring.  Sami Hyypiä var fint fremme etter at Gerrard hadde sendt videre et hjørnespark fra Riise med hodet, men mye tydet på at det ikke var nok.  Uret stod på 86 minutter, og snart måtte Jerzy Dudek ta fram sitt beste for at Charlton ikke skulle stjele seieren.  Steven Gerrard hadde en til ham å være svak kamp, men det var Stevie G slik vi kjenner ham da han i karakteristisk kliv kom bakfra og klinte ballen ned i hjørnet til høyre for Dean Kiely.  2-1 - og The Kop gikk berserk!  Dypt på overtid hadde Liverpool snudd det og fortsatt gitt seg selv en sjanse til å sikre seg en at de ettertraktede plassene i Champions League.  Fortjent eller ikke, det ble en perfekt avslutning på en perfekt påske for de røde fra Anfield!

SPILLERVURDERING:

Dudek   7 – Polakken hadde ikke alt for mye å gjøre, men tok greit det som kom.  Kan ikke lastes for baklengsmålet, og er egentlig en like stor matchvinner som Steven Gerrard da han redder glimrende fra Euell på stillingen 1-1 helt mot slutten av kampen.

Carragher  6 – Etter å ha vært god på Goodison på lørdag var dette en mer typisk ”Carra-kamp”, hvor han var stødig bakover og lite synlig fremover.

Traore  6 – Den unge franskmannen får et klart trekk etter å ha vært skyld i 0-1 målet.  Det øvrige var heller ikke helt på høyde med det han har vist i midtforsvaret i det siste.

Hyypä  6 – Sami presset inn utligningsmålet, men totalt sett var dette en finne godt under pari.  Ustødig, sleivete, og virket i det hele tatt litt rusten.

Riise 5 – Nordmannen er inne i en bakevje og utmerket seg negativt med flere svake innlegg, på en dag da han heller ikke var på sitt mest energiske.  Da dødballene stort sett også var svake var det ikke så mye igjen…

Murphy 5 – I dag behandlet han ballen som en het potet og pasningskvaliteten var langt under vanlig Danny merke.  Tydelig frustrert var han rasende da han ble tatt av, uten at han egentlig hadde grunn til å klage for mye på det.

Hamann 5 – Ble liggende enda dypere enn vanlig og slurvet også mer enn han pleier i sin ankerrolle.  Tyskeren er ikke i form om dagen.

Gerrard 8 - Liverpools beste, selv om Steven også bommet med en del pasninger.  Er drivkraften som hele tiden tar initiativ og tør, og i tillegg ble han matchvinner med en suveren forsering.

Diouf 6 – Startet friskt på høyrekanten, uten at det ble særlig med effektivitet ut av det.  Sluknet mer og mer etter hvert.

Owen 7 – Var Liverpools beste før pause, da han ofte lå bredt og tok fine initiativ innover og mot mål.  Støtten var imidlertid dårlig, og Michael greide aldri helt å lykkes til tross for iherdig kjemping.

Heskey  5 – Taper dueller, sinker spillet, og har ingen innflytelse på hendelsene i de første 45 minuttene.  Ble helt greit byttet ut i pausen.

Baros 7 – Sterk i duellene, greier å sette fart mot motstanderens forsvar, og prøver hele tiden å skape noe.  Lykkes ikke alltid, men får som regel i hvert fall et frispark eller en corner ut av det.  Positivt innhopp.

Smicer – Greide å gi lage mer fart og bevegelse, noe de røde trengte desperat til mot Charlton.  Tsjekkeren hadde til og med en heading etter corner (!), og var med på å snu dette for Liverpool.

Cheyrou – Franskmannen kjempet mer enn vi tidligere har sett ham i den røde trøya, vant flere hodedueller og jobbet seg bl.a. til corneren som ga 1-1.  I likhet med de andre innbytterne var han positiv.  Et aldri så lite omslag for Bruno?