Liverpool - Chelsea

Søn 17.08 kl 17.05 (Premier League) - Canal+/Sky / Tilskuere: 44082 / Dommer: Steve Bennett, Kent / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande

Liverpool tapte 2-1 i seriepremieren mot Chelsea. De røde skapte mest, men Chelsea vant på bedre effektivitet.

Lampard (14)

På grunn av tekniske problemer har vi mistet det fortløpende kampreferatet fra 1.omgang, men vi legger nå ut en pauserapport:

Liverpool åpnet best og spilte seg fram til en kjempesjanse allerede etter to minutter, men Cudicini fikk fingertuppene på skuddet fra Murphy og reddet unna til corner. Ellers var Liverpool nære når Kewell formelig parkerte Terry, men skuddet gikk utenfor.  Chelsea nettet på sin første sjanse, da Veron fikk god plass i feltet etter at Hyypiä gikk over ende. Dudek var sjanseløs på det knallharde skuddet. Ikke lenge etter lurte Chelsea Liverpools offside-felle, men Dudek reddet mesterlig da Gudjohnson kom helt alene med polakken. Liverpool avsluttet omgangen best, men det ble med et svakt frispark fra Murphy fra 20 meter, samt et bra skuddforsøk fra Kewell på overtid.

2.omgang er igang

Bare et par minutter er gått av omgangen når Kewell går overende i straffefeltet. The Kop brøler på straffe, men dommer Bennett vinker spillet videre.

Liverpool stanger mot Chelseas forsvarsmur, og Houllier gjør sitt første bytte 10 minutter ut i omgangen. Diouf inn for Cheyrou.

Liverpool sliter med å finne åpninger i Chelsea-forsvaret, og 18 minutter ut i omgangen kontrer Chelsea, og Duff er nær ved å nå innlegget fra Wayne Bridge. Diouf har imidlertid hatt et positivt innhopp, og kommet til flere innleggs-situasjoner.

65 min: Godt langskudd av Lampard, som Dudek får slått til corner. Hasselbaink begynner å finne seg til rette etter innhoppet i pausen, og Liverpool er under press nå.

20 minutter igjen å spille, og Houllier foretar et offensivt dobbeltbytte. Baros og Finnan for Henchoz og Biscan.

Johnsen sliter med å få tak på Diouf, og blir tatt av banen til fordel for Gallas.

76 minutter: Straffe til Liverpool, etter at El-Hadji Diouf blir felt.

79 min: 1-1 Owen (straffe)

Owen får to forsøk fra straffemerket. Skyter utenfor på den første, men Chelsea-spillerne løper inn i feltet før straffen er tatt, og Owen får et nytt forsøk av en oppmerksom linjemann.Og denne setter han høyt midt i målet.

Hektiske sluttminutter på Anfield, der spillet bølger frem og tilbake, og Liverpool tilriver seg et par cornersituasjoner.

87 min: 1-2 Hasselbaink

Nederlenderen river seg løs og setter ballen ned i hjørnet, og scorer dermed det som ser ut til å bli seiersmålet for londonerne.

3 minutter overtid på Anfield

En heading fra Hyypiä som går rett på Cudicini er det nærmeste Liverpool kommer i overtidsminuttene.

SLUTT

Sluttrapport

Liverpool var både uheldige og udyktige som ikke fikk nettkjenning etter flere gode forsøk i en frisk førsteomgang. Både Murphy, Owen og Kewell hadde gode muligheter, men istedet var det Veron som ordnet omgangens eneste mål for gjestene. Chelseas andre store sjanse i omgangen reddet Dudek mesterlig. Regner vi klare målsjanser stod det kanskje 5-2 til de røde ved halvtid, så Chelsea var nok meget godt fornøyd med å kunne gå i garderoben med ledelse.

Andre omgang ble aldri av samme kvalitet som første, men desto mer dramatisk. Liverpool stanget og stanget mot et bastant Chelsea-forsvar helt til El-Hadji Diouf blir felt 14 minutter før full tid. Michael Owen tar straffen, og setter den utenfor til venstre for keeper. En oppmerksom linjemann har imidlertid lagt merke til at flere Chelsea-spillere løper inn i feltet før Owen kommer frem til ballen, og Liverpool og Owen får dermed et nytt forsøk etter sterke og lange protester fra Chelsea-spillerne. Denne gangen banker den unge spissen ballen i nettaket, så og si midt i goalen.

Liverpool så dermed ut til å ha sikret seg et meget fortjent poeng, men i sluttminuttene dukker innbytter Jimmy Floyd Hasselbaink opp og gjør vinnermålet for gjestene, etter at han får revet seg løs fra Liverpools midtforsvar. Alt i alt et surt tap for de røde, som hadde fortjent poengdeling.

SPILLERVURDERING:

Jerzy Dudek (7)

Alt i alt Liverpools beste spiller i dag. Gjør et par glimrende redninger, som det oser verdensklasse av. Spesielt når Gudjohnson kommer alene mot han i første omgang viser han sin kapasitet. Var sjanseløs på scoringene til gjestene, og hadde en solid opptreden i buret. Forsvarte absolutt sin posisjon som klubbens førstekeeper.

Jamie Carragher (5)

Bidrar absolutt null fremover på banen, og vil nok få problemer med å forsvare en plass på høyrebacken når Steve Finnan har fått mer matchtrening. Ble flyttet inn i midtforsvaret når Stephane Henchoz ble tatt av banen, men gjorde seg ikke spesielt positivt bemerket der heller.

Stephane Henchoz (6)

En forestilling på det jevne av sveitseren. Kjemper med nebb og klør i kjent stil, men får problemer med en kjapp og bevegelig Hasselbaink i andre omgang.

Sami Hyypiä (6)

Faller overende og åpner opp hele feltet for Veron når Chelsea gjør sitt første mål. Vinner de fleste hodeduellene, men får problemer med Hasselbaink på bakken etter pause. Ikke mer enn gjennomsnitts opptreden av kapteinen.

John Arne Riise (5)

Totalt anonym forestilling av sunnmøringen som i helgen uttalte til VG at han har ambisjoner om å bli norsk landslagskaptein. Da må han i alle fall ta mer tak i tingene enn han gjorde i dag. Like lite med fremover som Carragher i dag, og totalt sett en av Liverpools dårligste spillere.

Harrry Kewell (7)

Friske offensive bidrag fra nykommeren i en relativt fri rolle, spesielt i første omgang. Hadde et par svært gode målsjanser, og kunne med litt hell ha scoret sitt første mål for de røde, først da han formelig parkerte John Terry og senere på et godt langskudd. En absolutt godkjent hjemmedebut, selv om han blir mer borte utover i kampen.

Igor Biscan (5)

Startet matchen brukbart, og vant en del på midten. Men kvaliteten falt betraktelig etter hvert. Slo for mange feilpasninger, og aggresiviteten forsvant også utover i andre omgang. Derfor forståelig at han blir byttet ut til fordel for mer offensive krefter.

Danny Murphy (6)

Jobber og sliter på midtbanen. Litt for anonym i første omgang etter vår smak, men får mer tak på det som skjer i midten etter pause. En av få røde som i dag gjør en bedre innsats etter pause enn før.

Bruno Cheyrou (5)

Varierer veldig i prestasjonene. Slår noen enorme pasninger i Gerrard-klassen tidlig i kampen, for deretter å frustrere hjemmefansen med noen horrible feilpasninger. Totalt sett blir franskmannen imidlertid noe for veik til å sette sitt preg på hendelsene.

Michael Owen (6)

Scorer målet etter å ha fått to forsøk fra straffemerket. Det første en elendig straffe, og Liverpool er heldige at linjemannen ser at Chelsea-spillerne nesten har løpt opp i ryggen på Owen før han når frem til ballen. Prøver å gå på løp i kjent stil, men lykkes ikke helt. Var nær ved å runde Cudicini tidlig i matchen, men vi har sett Owen atskillig bedre.

Emile Heskey (6)

Langt mer synlig før pause enn etter. Setter virkelig sitt preg på hendelsene tidlig i kampen. Er med sin fysikk en håndfull for Chelseas midtforsvar, og vinner utrolig mange dueller. Er nær ved å sette opp et mål for Murphy allerede i andre spilleminutt. Svinner hen etter pause, og vi ventet mer av "Bruno" etter hans gode form i preseason.

El-Hadji Diouf (7)

Gjør et meget bra innhopp for Cheyrou, og driver Glenn Johnsen til vanvidd ute på venstrekanten. Vandrer en del i dag, og skaffer Liverpool en klar straffe når han driver inn fra høyrekanten. Ingen Chelsea-spillere fikk skikkelig tak på Diouf i dag, og senegaleseren kan ha spilt seg inn i startelleveren til Villa-kampen.

Steve Finnan (6)

Bidrar mer med offensive løp enn Jamie Carragher gjør, men er tydelig ikke helt match-fit ennå. Et innhopp på det jevne, men vi gleder oss til fortsettelsen.

Milan Baros (5)

Vi hadde ventet oss en sprekere Baros når han får sjansen de siste 20 minuttene. Kommer liksom aldri med i kampen, og klarer ikke å skaffe seg noen opplagte målsjanser. Vi etterlyser friskere løp fra den kanten, det vet vi at tsjekkeren er i stand til.