Liverpool - Crystal P

Ons 05.02.03 kl 21.00 (FA-Cup, 4. runde (omkamp)) - TV2 (opptak) / Tilskuere: 35,109 / Dommer: P. Dowd / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen/Runar Larsen (spillerbørs)

Sjokkresultat fra Anfield da Palace gikk videre FA-Cupen med ti mann på banen de 20 siste minuttene!

Freedman (70)

Jerzy Dudek og Liverpool spiller omkamp mot Crystal Palace etter at det endte 0-0 på Selhurst Park.  Prisen til vinneren er en hjemmekamp i 5.runde av FA-Cupen mot Leeds United.

Didi Hamann spiller sin første kamp sisten 15. desember og tar plassen til Stevie G. Steven Gerrard starter soningen av sin 3-kampers straff etter han mandag ble dømt for taklingen mot Everton. Vladimir Smicer er også suspendert. Tsjekkeren erstattes av Bruno Cheyrou. Den eneste frivillige endringen Houllier har gjort er å erstatte Baros med Owen. Det er dermed tre endringer på laget som slo West Ham 3-0 i helgen.

Det er ikke utsolgt på Anfield i kveld. Den ene halvdelen av Upper Anfield Road End, over de tilreisende fra London, er helt tom, men det er jevnt med folk på de andre tribunedelene. Sami Hyypiä spiller med bandasje rundt hodet etter smellen på Upton Park.

Diouf og Murphy tar avspark. Liverpool spiller mot The Kop i første omgang.

2. min: Liverpool går rett i angrep og skaper to gode sjanser i løpet av de to første minuttene. Først skyter Cheyrou en volley via keeper og til corner etter godt forspill av Riise. På corneren kommer kaptein Hyypiä høyest og header like utenfor fra kloss holdt. Kjempesjanse fra Liverpools store finne!

6. min: Et godt løp av Danny Murphy inn i 16-meteren blir avsluttet med en perkeft avlevering til Owen. Michael skyter imidlertid utenfor.

10. min: Muligens offside? når Owen igjen kommer til med en stor sjanse. Liverpools nummer 10 kommer alene med keeper litt skrått. Lobber ballen over keeper - og utenfor lengste stolpe!

15. min: Stor dominans av hjemmelaget det første kvarteret. Stor innsats og bevegelse på midtbanen har skapt 3-4 meget store sjanser sjanser allerede. Cheyrou kommer til med et bra skudd, men keeper gjør igjen en kvalifisert redning!

22. min: Diouf, som har startet bra, gjør alt riktig når han serverer en perfekt ball til Owen omtrent på 5-meteren. Nesten helt alene med keeper skyter Michael tre meter over mål! Liverpool har styrt alt hittil og skaper sjanse og sjanse uten å få hull på byllen.

44. min: Owen får ballen i farlig posisjon, men treffer ikke skikkelig og Berthelin får slått ballen til corner. Ny stor sjanse for vår toppscorer, men igjen lykkes han ikke.

Pauserapport
Liverpool gikk ut og tok et strekt grep om kampen fra avspark. De fortsatte den fine treden den siste tiden, og spilte underholdene fotball med stor bevegelse på midtbanen og løpssterke spisser. Diouf har gjort en fin figur på kanten. Med god ballkontroll, stor teknikk og fart i spillet var han i perioder en konstant trussel. Venstrebacken ble etterhvert byttet ut slik at Palace fikk omrokert og satt en raskere spiller foran El Hadji. De røde var totalt dominerende og skapte et dusin klare målsjanser i omgangen uten å lykkes. Michael Owen hadde de største og de fleste, men også Cheyrou og Hyypiä var nær ved å score. Owen er tydeligvis ikke i sin beste form. Igjen avslutter han altfor tidlig når han kommer til sjanser - i stedet for å holde hodet kaldt og lure unna keeper. Forhåpentligvis vil han finne nettmaskene i andre omgang! Forsvaret har nesten ikke vært truet. Bortsett fra et par corner og dødballer har Londonerne sjeldent vært på vår banehalvdel.
Dersom kampen står 0-0 etter 90 minutter skal det spilles ekstraomganger. Står det fortsatt uavgjort blir kampen avgjort på straffespark. Bortemål teller ikke.

2. omgang er i gang.

47. min: Palace har forsøkt å flytte spillet sitt lengre opp på banen, og satser mye friskere fremover. Det holdt på å straffe seg nesten umiddelbart. Heskey plukker opp en ball på egen halvdel og stormer fremover helt alene mot keeper. Målvakten kommer ut på 16-meteren, og Emile lobber halvhjertet i keeper. En utrolig miss. Ny kjempesjanse skuslet bort...

53. min: Diouf finner på nytt Owen i fin posisjon. Michael klarer imidlertid aldri å få avsluttet!

MÅL (55. min):  Totalt i mot spillets gang tar Palace ledelsen etter ti minutter av andre omgang. En liten tabbe av forsvaret vårt og ballen havner hos en umarkert Julian Gray som skyter den i mål fra noe spiss vinkel.

57. min: Cheyrou kommer til med en god heading etter innlegg fra Riise. Liverpool er innstilt på å snu dette så raskt som mulig!

60. min: Nesten 2-0 når Andy Johnson skyter i stanga.

66. min: Baros kommer inn for Murphy! Liverpool går over til 4-3-3.

70. min: Dramatikk da innbytter Freedman sender en albue i ansiktet til Hyypiä og blir utvist. Liverpool fordel av å spille mot 10 menn de siste 20 minuttene.

74. min: Diouf kommer på et nytt godt løp, men avslutter med å skyte i nettveggen.

MÅL (78. min): Med en mann mindre på banen går Palace opp i 2-0. Gray slår et hardt innlegg og Henchoz setter ballen i eget nettet med brystet. Liverpool har riktignok ikke spilt like godt som i første omgang, men har likevel skapt nok sjanser til å kunne vinne komfertabelt.

Sluttrapport
Hva skal man egentlig si? Sjokk og vantro i fri utfoldelse på tribunen etterhvert som det ble klart at et middels godt 1. divisjonslag kom til å sende Liverpool ut av FA-Cupen - på eget gress og med sifrene 2-0! Typisk nok sløste Michael Owen & Co. igjen med sjansene etter en til tider velspilt førsteomgang der de røde kontrollerte alt! De styrte spillet og skapte store og feite sjanser på løpende bånd, men ingen klarte det viktigste i fotball: å få ballen over streken. Typisk nok i en kamp som dette: Heskey kom helt alene med keeper etter bare to minutter spill av andre omgang. Den kraftige spissen hadde vandret helt alene over Palace' banehalvdel og hele Anfield stod på beina, klare til å jubel over en fortjent 1-0 ledelse og kamp neste helg mot Leeds United. I stedet misbruker spissen "årets sjanse" og spillere og publikum fortviler. Kanskje var det nettopp denne sjansen, sjokket over ikke å utnytte en slik 100 % sjanse som ble kampens vendepunkt? Palace, som hadde gått ut med litt mer tenning og vilje fremover, kom stadig høyere på banen, og da de scoret kort tid etter, på sin første sjanse i kampen, falt korthuset totalt sammen for hjemmelaget. Slik det som regel gjør når Liverpool får mål i mot seg. Helt uforståelig, men likevel sant: Til tross for utvisningen av Freedman 20 minutter før slutt, klarer aldri Liverpool aldri å få kampen inn i sitt spor igjen. Spill og formasjoner går i oppløsning. For liksom å understreke at ingen marginer gikk vår vei i kveld, sender Henchoz ballen i eget nett på slutten. Det endrer dermed med et stygt tap midt i en viktig periode, hvor man trodde laget var i ferd med å reise seg.

Dudek (6)
Har egentlig ingenting å gjøre. Blir aldri satt under press av Palace, og tar de får ballene som kommer på en grei måte.

Carragher (5)
Fikk etterhvert en del problemer med raske og tekniske Gray. Men gjør som alltid en helhjertet innsats.

Hyypiä (7)
Selv om han ble lurt i forkant av det siste målet og en miss foran gjestenes ledermaal, er finnen stort sett solid på en merkelig dag for Liverpool Football Club.

Henchoz (6)
Spiller ikke opp mot sitt beste, og da tenker vi ikke bare på selvmålet. Virker av og til usikker på komunikasjonen i forsvaret.

Riise (6)
På slutten av kampen, med en mann mer på banen, burde kanskje nordmannen kommet til sin rett på venstrekanten. Så skjedde aldri. Det sprudlet aldri av Riise i kveld, og han var sjeldent involvert like mye på kanten som han normalt er.

Diouf (8)
Vår bestemann i dag. Meget god førsteomgang, der han spiller med selvtillit og presisjon på høyrekanten. Skaper målsjanser og er involvert i det meste fremover. Forsvant delvis utover 2. omgang, men likevel en god kamp av El-Hadji.

Murphy (8)
Ingen skjønner hvorfor Murphy ble byttet ut. Publikum pep ikke da dommeren blåste av, men lot Houllier få klar beskjed om hva de mente om dette byttet. Pipekonserten da Danny gikk av banen var ikke til å ta feil av. Kreativ og løpssterk så lenge han fikk spille.

Hamann (7)
Er dyktig og rutinert i de fleste situasjoner. Tilbake i brukbar form, men klarer ikke helt å fullføre i samme stil. Går litt tom på slutten.

Cheyrou (5)
Franskmannen begynte brukbart. Viste frem en og annen detalj og touch på kanten, og hadde også et par gode avslutninger. Forsvinner imidlertid raskt og burde aldri fått fullføre kampen.

Heskey (6)
Ble på mange måter en syndebukk da han misset på århundrets sjanse rett etter sidebytte. Men levere på nytt en brukbar kamp. Kombinerer av og til bra med Diouf og er mer synlig foran mål enn på lenge...

Owen (5)
Egentlig en enda større syndebukk en Heskey. Fikk de største sjansene i 1. omgang, men sløste stort også i kveld. Til tross for at manageren sier spissen er i form, viser han prestasjoner på banen noe helt annet.

Baros (6)
Kom innpå etter at vi hadde mistet grepet på kampen og fikk en meget vanskelig oppgave. En formspiller mange mente burde fått sjansen fra start.