Liverpool - Fulham

Lør 12.04.03 Kl16:00 (Premier League) - / Tilskuere: 42,120 / Dommer: Alan Wiley (Staffordshire) / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen/Torbjørn Flatin (på Anfield)

Mål fra Emile Heskey og Michael Owen sørget for tre meget viktige poeng for Liverpool mot Fulham.

Luis Boa Morte (64)

Før kick-off er det ett minutts stillhet for å markere 14-års dagen for Hillsborough-tragedien.

1. omgang:

Liverpool angriper Anfield Road End i 1. omgang.

Heskey starter på høyrekanten, mens Smicer tar plass på venstre.

4 min: Owen får et mål annulert for offside.

13 min: Bra løp av Baros, men Taylor plukker innlegget enkelt.

14 min: Kampens første skudd på mål når Saha har et godt forsøk for gjestene. Dudek redder imidlertid greit.

18 min: Frispark for Liverpool i farlig posisjon etter at Gerrard blir felt. Riise skyter himmelhøyt over.

20 min: Glimrende ball fra Carragher sender Baros fri mot mål, men Taylor redder mesterlig. Kampens største sjanse hittil.

Liverpool er i ferd med å ta få kampen inn i sin bane etter en svak start.

24 min: Fantastisk soloraid av Michael Owen resulterer nesten i scoring for Liverpool, men Taylor redder.

26 min: Shaun Davis prøver seg med et skudd, men Dudek får reddet til corner.

28 min: Baros felles og Liverpool får et frispark i god posisjon. Riises skudd treffer muren.

29 min: En glimrende ball fra Gerrard sender fri Smicer, men Taylor er våken og får snappet opp ballen.

33 min: Owen skyter glimrende fra 25 meter, men Taylor redder igjen.

36 min: 1-0 til Liverpool (Heskey). Riises corner lander på hodet til Smicer, som header ballen til Heskey, som skyter ballen i mål fra kort hold.

38 min: Ny stor Liverpool-sjanse. Owen, Smicer og Baros kombinerer flott, men sistnevntes skudd blir for svakt.

41 min: Dudek redder Legwinskys skudd til corner.

Pauserapport: Kampen startet svakt, og ingen av lagene klarte å skape noe særlig det første kvarteret. Etter hvert har Liverpool tatt mer og mer over, og det var fullt fortjent da Emile Heskey sendte hjemmelaget i føringen etter Riises corner. Dominansen har i perioder vært stor, og Liverpool har hatt mange store sjanser, bl.a. ved Owen, Baros, og Smicer. Stevie G har styrt det meste på midtbanen og pasningene han har vært en fryd for øyet. Etter scoringen ble spillet litt mer varierende, men man har likevel skapt en del sjanser. Fulham har også hatt sine forsøk, men Dudek har stort sett tatt seg greit av det som har kommet. Owen og Baros har begge vært friske på topp, mens Heskey ikke kommer til sin rett på venstrekanten. Smicer har derimot vært mye involvert på sin kant, og det er fullt fortjent at Liverpool leder til pause.

2. omgang:

48 min: Fulham presser, men en glimrede takling av Djimi Traore hindrer dem i å få avsluttet.

52 min: Smicer skyter på volley fra kort hold, og Taylor redder igjen. Returen havner hos Gerrard, som skyter over.

54 min: Forferdelig klarering av Dudek, og ballen havner hos Saha. Hyypiä er våken og får forhindret en stor Fulham-sjanse.

59 min: 2-0 til Liverpool. Smicer spiller fri Owen, og spissen scorer med et lavt skudd under Maik Taylor.

Michael Owen jubler etter å ha scoret mot Fulham.

65 min: Et kjempeskudd fra Riise stryker stolpen. Nesten 3-0.

72 min: Owen header mot mål, men Fulham får klarert. Liverpool vil ha straffe for hands.

76 min: Saha alene med Dudek, men polakken får avverget.

80 min: Sahas skudd treffer tverrliggeren.

90 min: Glimrende ball fra innbytter Cheyrou setter opp Baros, men tsjekkerns skudd reddes av Taylor.

Sluttrapport: Tre meget kjærkomne poeng er i havn etter at Liverpool vant den første av de seks kampene Houllier og Thompson har ”lovet” seier i. Liverpool gikk på banen i andre omgang med en meget fortjent 1-0 ledelse, og hjemmelaget fortsatte sin dominans etter hvilen. Hjemmelaget hadde flere store sjanser, bl.a. ved Smicer, og man var uheldige som ikke fikk straffe da Djetou tilsynelatende handset inne i eget straffefelt. En meget god og aktiv Vladimir Smicer var arkitekten bak mye av Liverpools angrepsspill, og det var han som spilte fram Michael Owen i forkant av 2-0 målet. Trykket fortsatte etter målet, og Riise var veldig nære å øke ledelsen med et skudd som strøk stolpen. Fulham på sin side hadde få sjanser, men de som kom var store. Den største kom da Sahas skudd traff tverrliggeren, men stort sett kontrollerte Liverpool kampen relativt greit. I sluttminuttene brant Milan Baros en stor mulighet, og det hadde ikke vært noe å si på om seieren hadde blitt større. Alt i alt var dette en bra forestilling av de røde, selv om effektiviteten foran kassa kunne vært enda bedre.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6- Har lite å gjøre i dag, men en sleivete klarering i andre omgang kunne fått alvorlige følger. Har en veldig god redning i første omgang på Legwinskys skudd og tar seg ellers greit av det lille som kommer.

Jamie Carragher 7- Har en god førsteomgang der han i tillegg til solid forsvarsspill også bidrar litt framover. Har full kontroll på sin side og gjør en solid figur.

Sami Hyypiä 7- Har ingen åpenbare problemer i dag, og har full kontroll kampen gjennom. Vinner duellene og gjør ingen spesielle feil.

Djimi Traore 7- Alt i alt forsvarets bestemann i dag, men har et par feil som trekker ned. Viser seg fram med flere glimrende taklinger, brytninger og oppløpninger.

John Arne Riise 5- Det spruter ikke av sunnmøringen om dagen, og han sliter med å få kontroll på Malbranque i førsteomgangen. Han er flere gange rute av posisjon, og dødballene er også under pari i dag.

Emile Heskey 6- Får pluss for scoringen, men ellers gjør Bruno en middelmådig kamp. Mye slurv og feilpasninger og kommer som vanlig ikke til sin rett ute på kanten.

Dietmar Hamann 7- En god defensiv jobb av tyskeren. Vinner ballen og styrer greit det som skjer på midten. Velger enkle løsninger, og gjør egentlig ingen synlige feil i dag.

Steven Gerrard 8- Har sammen med Hamann full kontroll på midtbanen, og han viser ved flere anledninger at han innehar det lille ekstra. Viser seg fram med flere fantastiske gjennombruddspasninger, brytninger og forseringer, og gjør et meget solid inntrykk.

Vladimir Smicer 7- Er som vanlig svært ujevn i prestasjonene, men tsjekkeren viser seg likevel fram som en skapende kraft hos vertene. Hans fart og teknikk bidrar til mye av Liverpools sjanseskapende spill, og han gjør i tillegg forarbeidet til begge scoringene.

Milan Baros 6- Gjør en brukbar førsteomgang der han nesten lykkes ved flere anledninger. Nesten er et beskrivende stikkord for Milan i dag, og på en bedre dag ville han endt opp med flere scoringer. Selv om effektiviteten ikke var bra i dag, så viser han at han er en farlig mann.

Michael Owen 8- Gjør sin beste kamp på lenge, og er veldig aktiv gjennom hele kampen. Er løpsvillig og har et par fantastiske raid, som kunne endt med scoring. Har mange avslutninger, og gjør også 2-0 målet som punkterer kampen.