Liverpool - Manch Utd

Søn 09.11.03 kl 14:45 (Premier League) - Canal+ / Sky Sport1 / Tilskuere: 44.159 / Dommer: Graham Poll / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen

To mål av Ryan Giggs i 2. omgang påførte Liverpool sesongens 5. nederlag. En skuffende 2. omgang ødela for de røde

DioufP. Neville

Søndag er det klart for storkampen mot Manchester United på Anfield. Etter gode reultater i ligaene den siste tiden, er det håp om å klatre ytterligere på tabellen etter søndagens kamp. Liverpool er åtte poeng bak laget fra andre side av M62 før avspark. Det vil utvilsomt bli betegnet som en "katastrofe" dersom vi skulle tape i dag og påføre oss selv sesongens femte tap i ligaen.

Vladimir Smicer kommer inn på laget igjen, trolig for å spille på topp sammen med Heskey. John Arne Riise går ut av laget som spilte i Romania torsdag. Det betyr i så fall følgende oppstilling på midten som et utgangspunkt: Diouf - Murphy, Gerrard, Kewell.
Michael Owen er ikke skadefri, og heller derfor ikke å finne på benken. Spissen mister nå også Englands neste landskamp. Målet må være å få Owen klar igjen til bortekampen mot Middlesbrough 22. november.

Før avspark var det ett minutts stillhet i forbindelse med "Rememberence Sunday".

1. min: Liverpool tar avspark mot Anfield Road End.

5. min: Hjemmelaget ivrigst fra avspark. Ballen har stort sett vært på Uniteds banehalvdel i åpningsminuttene.

11. min: De røde har tatt tak i kampen og Smicer er nær ved å legge opp til en scoring for Heskey etter et bra løp inn i feltet. Ingen andre store muligheter foran noen av målene.

20. min: Liverpool har fått en bra start, men sliter med å finne hull i Uniteds kompakte forsvarsrekke. De store målsjansene uteblir fortsatt, men anført av en god Smicer går vi rett i angrep hver gang anledningen byr seg. Hittil har vi vært for dårlig til å få nok folk inn i feltet når innlegget kommer.

31. min: United har først og fremst vært opptatt av å holde tett bakover, og gir Liverpool lite eller ingenting rom å spille på fremover. Med etterhvert lite tempo i kampen og lite strekk i lagene blir de røde stående og stange.

39. min: Kewell går for en gangs skyld innover på banen fra sin posisjon på venstrekanten, og avslutter med et skudd en meter over tverrligger. En svært sjansefattig kamp hittil.

Pauserapport
Disse kampene har normalt nok av spenning og fart. Spenningen er der fortsatt, men denne omgangen ble til tider en kjedelig fotballkamp. Tempoet i siste halvdel av omgangen var labert og ingen av lagene spilte seg til en skikkelig sjanse i løpet av 45 minutter. Uniteds taktikk har vært å ligge dypt og satse på kontringer - utenytte farten til Giggs og Van Nistelrooy mot vårt på papiret litt trege forsvar. De har lykkes i den fortsand at de ikke har sluppet inn mål. Men det har vært kjedelig å se på! Hjemmelaget tok ballen fra avspark og har forsøkt å gå fremover. Bortsett fra et par hederlige forsøk har det litt for halvhjertet og litt for enkelt å stoppe av Uniteds kompakte forsvar. Vi har forsåvidt vært angrepsvillige i hele omgangen. Vi har vært flinke til å få ballen inn i området på banen hvor det kan skje noe. Den siste ballen inn foran kassa, eller mangelen på folk foran Howard når ballen kommer har skuffet. Etter en positivt start av Liverpool, mistet de litt av tålmodigheten utover i omgangen. Denne kampen mangler et mål. Et rødt mål!

46. min: Liverpool spiller mot The Kop i andre omgang.

47. min: Harry Kewell forsøker skuddfoten. Howard gjør en bra redning og må slå til corner.

50. min: Traore gjør en kjempejobb når han kommer foran Van Nistelrooy etter at Forlan har rundet Finnan. Mer fart fra begge lag så langt.

52. min: Dårlig utspark fra Dudek blir snappet opp fra Giggs. Waliseren skyter på direkten, og det er bare såvidt keeperen kommer tilbake og får reddet!

59. min: De samme personene er involvert igjen når Giggs slår inn en tilsynelatende ufarlige kamp fra kanten. Van Nistelrooy "henger" i luften foran keeper. Dudek tørr eller kan ikke gå ut. Ballen går i bakken bak spillerne og lurer seg inn i nettet forbi en nølende Jerzy.

63. min: Pongolle kommer inn for Valdi. Diouf får gult kort. United er helt klart mer med i kampen enn i første omgang, og har i perioder kontrollert.

69. min: Kewell tråkler seg igjennom og kommer til en avslutning. Howard holder skuddet sikkert.

70. min: Et godt innlegg foran kassa går såvidt forbi Van Nistelrooy, og havner hos Giggs. Fra veldig skrå vinkel skyter han hardt på Dudek. Keeperen står ved stolpen og forsøker å holde sammen beina. Han setter seg litt når skuddet kommer og ballen går via den ytterste foten og i nettaket. Igjen kan det stilles spørsmålstegn ved polakken.

75. min: Pongolle gjør en god jobb og får lagt inn i feltet. Kewell kommer til på bakre stolpe og reduserer. Det er kamp igjen!

85. min: Målet har løftet Liverpool som er ferd med å levere en god innspurt. Le Tallec har vært god etter innhoppet og The Kop skriker etter ny redusering. Pongolle ble lagt ned av Ferdinand, og kunne laget straffespark. Poll valgte å vinke spillet videre til store protester. Trolig ble vi snytt for et straffespark...

91. min: Skal man grine eller le? Antagelig det første. Murphy slår en glimrende pasning igjennom midten og Emile vende perfekt av seg oppasseren sin. I det han skal vippe ballen til side for keeper, sklir han og faller. Det summerer på mange måte opp dagen for oss.

Ryan Giggs scorer sitt første

Avgjorde kampen, del I: Giggs' lange, harde innlegg går hårfint over Van Nistelrooy, faller i bakken foran keeper og i nett. Vanskelig ball for Jerzy straks den går over spillerne.

Sluttrapport
Liverpools ligasesong er i ferd med å falle i grus etter ligatap nummer fem på samvittigheten er et faktum. De røde har på rekke og rad tapt mot konkurrenter som Chelsea, Arsenal og United på eget gress og befinner seg nå 13 poeng bak ligalederen. Til tross for en positiv periode de siste ukene, hvor ballen endelig begynner å rulle vår vei igjen er imidlertid tallenes tale klar. Med dagens resultat spiller Liverpool seg definitivt inn i gruppen av klubber som i første rekke kjemper om en 4. plass på tabellen – og vinker foreløpig farvel til de tre topplagene. Igjen sitter man igjen med en følelse av skuffelse over tapte muligheter og manglende giftighet i angrepsspillet. For, vi skulle og burde fått mer ut av kampen da vi styrte og kontrollerte nesten alt i første omgang. Da lå United dypt og samlet og lot oss beholde kula i laget. Det gav oss overtaket og muligheter til å komme til avslutninger. Vi skulle og burde vært farligere innenfor gjestenes 16-meter. Statistikken for avslutninger i omgangen er skremmende lesning med tanke på hvor mye vi hadde ballen i laget. Houllier valgte Vladimir Smicer som hengende spiss bak Emile Heskey. Da vet vi hva vi får. Begge kan score eller skape noe for lagkamerater. I dag gjorde de det ikke. Vladi åpnet friskt og er god når han kan løpe rettvendt. Når han trekker ut for å hente kula blir det lite trøkk foran Howard når innleggene kommer. Det må også andre spillere ta ansvaret for. Få av våre såkalte nøkkelspillere tok frem noe ekstra da vi trengte det! Det er en enkel konklusjon, nå som vi vet utfallet av kampen, at unge, talentfulle Florent Sinama-Pongolle kanskje skulle fått en kamp fra start. Det ville kanskje gitt mer riktige bevegelser på topp – og helt sikkert bedre teft inne i feltet. Én målgivende og et (nesten) straffespark på de minuttene Florent var på banen var igjen imponerende. Det er lett å skjønne managerens vurderinger på laguttaket. Liverpool mangler imidlertid en rask og målfarlig mann ved siden av Hesk når Owen er skadet. Det vet også manageren – og det skal bli spennende å se om Sinama-Pongolles nummer står på lagoppstillingen på Riverside om fjorten dager.
Det andre store samtaleemnet etter kampen blir Dudeks opptreden ved målene. Begge målene tar seg dårlig ut på TV. På det første hadde han ikke mulighet til å nå ut til det alle trodde skulle bli nedslagsfeltet til ballen. Ballen går imidlertid hårfint over Van Nistelrooy og i bakken foran Dudek. Med mye fart i ballen får polakken en vanskelig oppgave og rekker ikke å reagere. Mål nummer to kunne han også ha reddet. Forsvaret vårt er ute av kontroll når Riggs får kontroll på ballen tar sikte fra skrå vinkel. Dudek går til nærmeste stolpe og gjør vinkelen så vanskelig som mulig. Han setter seg imidlertid litt når Giggs endelig skyter, og ballen går via foten til Jerzey og i nettet. Igjen ingen perfekt opptreden. United hadde på det tidspunktet kampen i sin hule hånd, og vi klarte skuffende nok ikke å utrette mye før Kewells redusering. Innbytter Pongolle gjorde igjen en forskjell da han kom inn og fikk elegant lagt inn til Harry som dundret til fra bakre stolpe. The Kop øynet en ny mesterlig opphenting mot United og fikk det nesten. Pongolle var igjen i fokus da han gikk over ende i feltet etter en duell med Ferdinand. En usedvanlig vanskelig avgjørelse for dommeren som vinker spillet videre for det mange mener var et klart straffespark. På overtid faller Heskey på et nydelig gjennomspill av Murphy. Spissen gjør alt perfekt inntil han skal slå ballen forbi keeper, men ender med å sparke bein på seg selv! Etter en brukbar førsteomgang, hvor vi med litt mer kynisme og helhjertet fullføring av angrepene også burde ha fått målene, falt vi til tider igjennom de siste 45 og fikk sjeldent etablert skikkelig spill mot erkerivalen.

Emile Heskey misser katastrofalt på overtid

Avgjorde kampen, del II: På overtid åper Murphy forsvaret med en utmerket pasning. Heskey får vridd seg fri, men i det han skal skyte alene med keeper sparker han seg selv over ende....

SPILLERVURDERING

DUDEK 4
Målene han slapp inn tok seg ikke godt ut på TV og han må ta minst ett mål på sin kappe. At det igjen skjer mot Manchester United tar seg ikke godt ut på hans CV. Lite å gjøre bortsett fra målene.

FINNAN 6

Igjen positiv fremover, men lar seg av og til utspille på defensiven.

BISCAN 6
Kroaten er igjen en av våre beste bakover. Sterk i duellene og god på hodet står ha ni mot det meste.

HYYPIÄ 6
Finnen må til tider finne seg å stille i skyggen av sin nye partner i midten. Ryddig opptreden i dag. Gjør lite feil

TRAORE 6

Ny bra kamp av Djimi. Tryggere på det han foretar seg enn på lenge. En kjempeklarering foran Van Nistelrooy i andre omgang viser litt av potensialet. Forsøker også helhjertet å bidra fremover.

DIOUF 7
Ingen på midtbanen fikk full klaff i dag, og igjen blir han byttet ut delvis på grunn av temperamentet. Det er synd fordi vi trenger ham. Jobber knallhardt begge veier, sterk i kroppen og flink til å finne rom på kanten. Dessverre var det ingen til å ta i mot innleggene hans i dag.

MURPHY 6
Kanskje litt skuffet over at ikke markerte seg bedre mot en ikke altfor sterk midtbane hos United. Glimrende gjennomspill på Heskey på overtid gir imidlertid et godt bilde av hans kompetanse.

KEWELL 7
En dag hvor han ikke lykkes med alt. Kan bli enda mer disiplinert bakover, men er tross alt den hos Liverpool som kommer til flest avslutninger. Scorer også et mål på et viktig tidspunkt i kampen.

GERRARD 8

Etter vår mening Liverpools beste i dag. Tar oppgaven sin alvor og spiller med innsiden av hodet i en kamp han normalt ville brukt mer knotter!

SMICER 5
Hva skal man egentlig si om Vladi? Dersom han forlater klubben til sommeren kan han i hvert aldri si at han ikke fikk muligheten til å vise seg frem. Han kan gjøre ting med ballen i beina og har et godt fotballhode, men resultatet står ikke alltid i stil. I dag vil mange mene at Houllier burde valgt en spiller med målteft i boksen i stedet for en hengende spiss.

HESKEY 5
Fikk kjeft av kapteinen og skuslet bort en kjempesjanse på overtid. Vinner viktige dueller og er god på hodet. I dag savnet han i tillegg et par raske føtter ved siden av seg. Er igjen ikke målfarlig nok og samarbeidet med Vladi og resten av midtbanen funket heller ikke.

----------------
Florent Sinama-Pongolle kom inn og gjorde en forskjell også i dagens kamp. Forfriskende å se hva han klarer å få ut av baller inne i feltet med farten og teknikken. Ble trolig snytt for et straffespark. Vi venter på fortsettelsen.

Le Tallec var også positiv da han kom inn litt senere i kampen. Ungguttene viste begge styrke.