Liverpool - Manch Utd

Søn 02.03.03 Kl 15:00 (Ligacup) - TV3 / Tilskuere: 72,000 / Dommer: P. Durkin / Millenium Stadion / Skrevet av: Tore Hansen

Owen kontret United i senk fire min før slutt og sendte dermed ligacupen til Merseyside for syvende gang!

Henchoz

Hamann er tilbake på laget fra start. Diouf fortsetter på kanten, men Murphy blir satt på venstrekanten for å stoppe Beckham?

United, har som ventet, ristet av seg alle de "forhåndsannonserte" skadene og stiller med fullt mannskap!

Kampen blir noen minutter forsinket på grunn av treg avvikling av arrangementet før avspark.

5. min: Hektisk start. Ingen har skapt noen store sjanser. Men mye fart på ballen innledningsvis.

15. min: Helt jevnt det første kvarteret. United har hatt en avslutning, da Giggs skjøt med høyra, og Dudek reddet enkelt. Henchoz i dommerens bok for takling bakfra. Mye spenning og nerve!

21. min: Kampens første store sjanse til United da Giggs får slått inn fra venstre og Van Nistelroy kommer bakfra med en lang tå. Ballen ruller såvidt utenfor Dudeks venstre stolpe.

33. min: Owen gjør alt selv på en pasning fra Heskey ut til venstre kant. Spissen kjører en tunnell på Ferdinand og bruker farten, men kommer for tett innpå keeper til å få styrt ballen mellom stengene. Murphy klemmer noen minutter senere til med et langskudd med god retning.

39. min: Liverpool bygger opp på venstrekanten og ballen havner til slutt hos Stevie G som skyter via en Unitedspiller og i nettet. Ballen går i en bue over Barthez!

45. min: Kampen har endret karrakter etter scoringen. Sjanser i begge ender, men Liverpool klart i førersetet. Diouf får lagt inn et par gang mot Heskey, som er nær ved å treffe goalen. På motsatt side skapte et hardt skudd fra Veron panikkstemning. Henchoz må ty til en redning på streken på returen fra Scholes.

PAUSE
Typisk Cupfinalefotball første halvdel av omgang. Til tider fart på ballen, men ingen av lagene tørr å gi alt fremover og det blir mye nesten. Ingen hadde lyst til å slippe inn det første baklengsmålet. Kampen åpner seg etterhvert mer og etter en drøy halvtime kommer Owen til med vår største sjanse før Gerrard scorer et litt heldig ledermål. Skuddet hans går via en halvinteresert Beckham og over Berthez. Etter målet åpnet kampen seg, og Liverpool hadde mange gode halvsjanser før United avsluttet med to gode muligheter på overtid.

55. min: Helt annen kamp i begynnelsen av 2. omgang. Mye mer fart og tempo og situasjoner foran målene. Owen klarte nesten å utnytte en feil av United etter bare 30 sekunder, men ble for ubesluttsom i det avgjørende øyeblikk. Heskey hektet av Keane innenfor 16-meter, men dommer vinker videre.

60. min: Heskey pådrar seg en strekk og blir erstattet av Baros. Kampen akkurat som spennende, intens og nervepirrende som ventet!

63. min: Kjempeløp av Baros som til slutt finner Gerrard inne i feltet.Stevie kommer litt skrått, men Barthez gjør en god reddning på skuddet hans!

70. min: Van Nistelroy alene med Dudek fra litt skrå vinkel. Avslutter med skudd rett på polakken!

86. min: Owen kontrer United i senk med å sette det viktige 2-0 målet. Iskald Owen etter at Hamann sente ham avgårde!!!

88. min: Godt forarbeid av Murphy som kommer helt ned til dødlinja. Han sender en perfekt ball inn til Smicer som på merkelig vis "unngår" å score fra nesten åpent mål.

90. min: You'll Never Walk Alone runger over Millennium. Liverpool styrer alt i sluttminuttene.

SLUTT
Igjen ser vi Liverpoolspillere med sjampis i hånda og fyrverkeri i bakgrunnen. Mange smil og røde farger! Kongene av Cardiff har slått til igjen! Dette var ikke bare en fortjent seier, det var også en usannsynlig viktig seier. For oss alle! Det er selvsagt bare sludder, slike enkelte skrev (og mente), før kampen at Houllier kom til å få sparken med nederlag. Franskmannens fremtid har aldri vært på agendaen i det ovale rommet på Anfield, og i dag beviste han hvorfor! Liverpools seier var en stor taktisk triumf og fortjent på alle sett og vis - selv om United i en periode av andre omgang sløste med sjansene. Men det kan vel neppe Liverpool kritiseres for?
Etter en litt famlende start, hvor ingen av lagene våget å ofre seg fremover på banen, våknet kampen med Steven Gerrards 1-0 scoring. Ballen riktignok via Beckham og over keeper, men som Stevie G helt korrekt sa etter kampslutt: - Jeg bryr meg ikke et sekund om ballen gikk vian en spiller. Ballen gikk i mål! De siste 45 fikk vi se en langt mer fartsfylt og nervepirrende omgang. Liverpool begynte best og tok sjanser fremover, før United kom til med noen store muligheter. Men en stor Jerzy Dudek fikk sin søte hevn etter kampen på Anfield i desember, og reddet forsøk fra Veron, Scholes, Van Nistelroy og Beckham. - Jerzy er helten vår i dag sa manageren etter kampen. Det er det vanskelig å være uenig i. Men lagmoralen, laginnsatsen og måten de gjorde United dårlige på var nok minst like mye verdt. Utover ble Manchester mer og mer frustrerte og Owens kontringsmål fire minutter før slutt, lå i luften. Smicer kunne ha puttet på til 3-0 kort tid senere, men klarte ikke helt å få kontroll en halvmeter fra streken! En stor dag og en stor seier. Just what the doctor ordered!

SPILLERBØRS

DUDEK (9)

Hvilken oppreisning, hvilken revansje av polakken! Etter å ha blitt ydmyket av United tidligere i sesongen leverer han årsbeste i sesongens viktige kamp. Plukket ned skudd og hundreprosentsjanser og var totalt vår bestemann!

CARRAGHER (7)

Jamie har kanskje ikke hatt sin beste sesong i den røde trøya, men reiser seg mesterlig og er med å gi oss den defensive tryggheten vi trenger i en slik kamp! Vi hadde egentlig ikke tvilt på noe annet.

HENCHOZ (8)

Heldigvis var sveitseren spillerklar til kampen og som vanlig leverte han topp kvalitet. De to i midten storspilte og gjorde knapt nok en eneste feil. Stephane reddet også en stor sjanse på streken like før pause.

HYYPIÄ (8)

Luftes konge i Cardiff! Tar luven ut av Van Nistelroy & Co. og spiller opp mot toppform på Millennium. Deilig å se finnen løfte ei ny bøtte!

RIISE (8)

Gjør en god jobb – igjen – mot Beckham. Stopper Uniteds farlige mann på kanten, og gjør i tillegg løp og tar initiativ som få andre på laget gjør. En god og solid kamp i nordmannens 100. opptreden for LFC!

DIOUF (7)

Begynte svakt, men spilte seg stort opp når han begynte å finne ut av Silvestre. Jobber som vanlig over store flater og forsvarte plassen fra start etter en dårlig ”premiere” mot Auxerre.

HAMANN (8)

Keiseren er tilbake i kjent stil. Fikk etterhvert dominere slik vi er kjent med å se ham, og gjør en bra jobb forut for 2-0 målet.

GERRARD (8)

En del feilpassninger og som vanlig stor tenning fra Stevie G den første halvtimen. Da han fikk løpt fra seg og spilte mer med hodet stod han også frem som en av våre viktigste spillere. Får kreditert det første målet og kunne også scoret et til!

MURPHY (9)

Satt opp på venstre kant for å demme opp Uniteds gode kantspill. Den jobben gjorde han utmerket, og ble etter hvert vår mest sentrale utespiller. Er kreativ med sine presise pasninger og intelligente løp. Ikke rart han tilhører Houlliers favoritter!

HESKEY (7)

Spiller en god kamp og skaper store problemer for United forsvar med sine muskler og gode hodespill. Gikk ut med en strekk på innsiden av låret tidlig i andre omgang, og måtte avslutte festen tidlig!

OWEN (8)

Kritikkernes ankepunkt nummer én på dagens lag, viser igjen hva han kan prestere på høyt nivå. Satte seg i respekt i førsteomgang med en solo mot Ferdinand, og er både spillbar og bevegelig i hele kampen. Iskald da han avgjorde kampen alene med Barthez fire minutter før slutt!

BAROS (7)
Milan kom inn på et gunstig tidspunkt, hvor Liverpool fikk både rom og åpninger. Elsker å sette fart når han får ballen i beina. Nær ved å gi en scoring til Gerrard og skapte panikk i forsvaret et par ganger.