Liverpool - Manch. City

lør 03.05.03 kl 16.00 (Premier League) - Canal + Zap / Tilskuere: 44 220 / Dommer: Neale Barry / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande

Et sent mål av Nicolas Anelka ga tap på Anfield. Liverpool vil nå CL med seier i neste kamp mot Chelsea.

Benarbia (67)

Djimi Traore og hans lagkamerater kjemper en hard kamp om å greie å kvalifisere seg til Champions League.  Skal man lykkes med det må siste hjemmekamp mot Manchester City vinnes. Et city-lag med gamle kjenninger som Robbie Fowler og Nicolas Anelka i angrepsrekka. Også på motstanderlagets benk finner vi en gammel Kop-legende, i manager Kevin Keegan.

Michael Owen og Milan Baros får fornyet tillit på topp etter at de viste gode takter sammen mot West Bromwich. John Arne Riise har ristet av seg sin hamstring-strekk, og starter matchen. Likeså er Dietmar Hamann som ventet klar igjen etter sin ankelskade. Det betyr at Liverpool stiller med samme forsvar og midtbane som de har gjort de siste kampene.

Kampen er i gang, og Liverpool har tatt kommandoen de første minuttene.

Etter sju minutter kommer kampens første avslutning mot mål. En litt tam heading utenfor av Owen. Like etter får Horlock gult kort for en stygg tackling av Hamann.

9 minutter er gått når Baros er alene igjennom, men blir dratt ned i feltet. Mulig straffe til Liverpool, men dommer Barry er av en annen oppfatning. City går rett i angrep, og skaffer seg et frispark i farlig posisjon. Det blir lempet inn i feltet og avklart.

Etter 18 min får Liverpol kampens første corner. Liverpool-spillerne og The Kop roper på straffe etter at Baros ble dratt ned i feltet i den påfølgende situasjonen. Men Barry bestemmer seg for frispark mot Liverpool-spissen.

Litt tammere på Anfield en stund nå. Tempoet har sunket etter Liverpools gode åpning, og Manchester City har kommet litt mer med i kampen.

Vel halvspilt omgang, og Steven Gerrard bryter nesten gjennom gjestenes forsvar. Men Peter Schmeichel får fanget ballen foran føttene på midtbanemotoren.

Halvtimen er spilt og Dudek må fiste en mellomting mellom et innlegg og et skudd fra Jensen over tverrliggeren.

34 min og Liverpool får frispark fra Gerrard-hold. Ballen har retning krysset, men Schmeichel får fistet til corner.

Dunne får gult kort etter en stygg felling av Steven Gerrard etter 39.minutter. Frisparket ender med et knallhardt skudd fra Hamann, som treffer Schmeichel og går til corner. Denne er resultatløs for de røde.

Wright-Phillips scorer på Man Citys beste angrep for dagen, etter gjennomspill av Fowler, men "målet" blir annulert for en marginal offside. Uret viser da 42 min.

PAUSE: 0-0

Bortsett fra to gode frispark, ett fra Gerrard og ett fra Hamann, har det vært lite å skrive hjem om fra Anfield. De røde har ropt på straffe for Baros ved to anledninger, og tilsynelatende hadde de "best sak" ved det første tilfellet. Liverpool åpnet matchen friskt, men ble tammere etterhvert, og city var således nærmest å ta ledelsen i og med at Shaun Wright-Phillips satte ballen i målet etter et flott gjennomspill av Robbie Fowler. Linjemannen viftet imidlertid heldigvis for en marginal offside.

Etter en skuffende og målløs førsteomgang på Anfield, er nå andre omgang i gang. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

City får omgangens første store sjanse etter 46.minutter, men Fowler bommer rett og slett på ballen når han skal avslutte innlegget til Shaun Wright-Phillips.

49 min, og Anelka er farlig frempå. Men spissen skyter i nettveggen fra skrått hold, og Liverpool kan puste lettet ut.

51 min: Horlock, som alt har gult, feller Hamann stygt like utenfor 16-meteren. Dommeren velger å holde kortene i lomma.

City er på en ny farlig visitt foran Dudek etter 55.minutter, men innlegget triller gjennom hele målgården uten at noen er nær den.

Harde tak mellom Baros og Distin, som ser ut til å utkjempe en slags duell i duellen mellom de to lagene.

58.min 1-0 Baros Baros dundrer ballen i nettaket fra kort hold, etter flott forarbeide og innlegg fra Diouf.

62 min. Et susende skudd fra Fowler fyket forbi Dudeks lengste hjørne fra 20 meters hold. Minuttet etter er Fowler frampå igjen, men Dudek redder.

65 min Liverpool er nær ved å øke ledelsen når Diouf drar av en mann inne i feltet, men Schmeichel får slått det påfølgende skuddet i tverrleggeren og ned på streken, før den blir avklart. Like etterpå er Baros alene med Schmeichel, men den store dansken får reddet City på nytt.

Vel halvspilt andreomgang, og vi kan konkludere at det så langt har vært en mye friskere og underholdende forestilling enn det som ble levert før pause.

1-1 Anelka (73,straffe) City får en lettkjøpt straffe etter et sammenstøt mellom Traore og Anelka, og Anelka scorer fra 11-meteren.

10 minutter igjen og et farlig City frispark stryker forbi Dudeks stolperot.

Liverpool har vært langt tammere etter Citys utlikning. Cheyrou og Wright-Phillips støter sammen etter 83 minutter, og begge blir liggende. Hele Anfield roper på frispark til Liverpool, etter city-spillerens sene tackling.

Vi er inne i de siste fem minuttene, og Liverpool har hatt et par farlige, men akk så resultatløse, cornere, samt at Owen har vært farlig frempå ved en anledning.

90 min. Kjemperedning av Dudek, praktisk talt i føttene på Anelka, på gjennomløp.

1-2 Anelka (92) Anelka dundrer ballen i mål på volley to minutter på overtid. Liverpool er slått, men trøsten er at også Chelsea taper, 1-0 borte mot West Ham.

SLUTT

Nicolas Anelka ble Liverpools banemann på Anfield i dag, da Manchester City noe flatterende stakk av med alle poengene. Trøsten er at Chelsea tapte mot West Ham, så Liverpools Champions League håp er fortsatt ikke ute. Men da må de røde vinne på Stamford Bridge neste helg.

Etter en noe tam 1.omgang, var det et langt friskere Liverpool som kom på banen etter pause. Og etter at Baros hadde gitt vertene 1-0 var det kun et par feberredninger fra Schmeichel som holdt City inne i kampen. Ettersom Liverpool ikke fikk uttelling på sjansene, stod kampen og vippet, og det var City som fikk sin "lucky break". En straffe av det mer lettkjøpte slaget ble idømt etter et sammenstøt mellom Traore og Anelka, og sistnevnte sendte Dudek til feil side og nettet sikkert. Etter å ha sett situasjonen i reprise vil sikkert Baros stille seg meget undrende til at han ikke fikk minst ett straffespark i 1.omgang.

De siste 10 minuttene bølget spillet frem og tilbake, men det var nok en gang City som fikk uttelling. Klokken var passert 2 av de 3 minuttene dommeren hadde lagt til, da en kontring ender med at Anelka dundrer ballen i mål bak en sjanseløs Dudek på volley. Alt i alt et flatterende resultat for City, da Liverpool minst hadde fortjent uavgjort i denne kampen basert på spill og sjanser.

SPILLERVURDERING:

Jerzy Dudek (6) Kan ikke lastes for noen av målene, og gjør en stødig jobb i buret. Har en meget god redning i føttene på Anelka, men var merkelig passiv på et frispark i andre omgang som strøk forbi hans stolperot.

Jamie Carragher ( 5 ) Nesten usynlig i store deler av kampen. Gjør jobben sin defensivt, men heller ikke mer. Bidrar ikke i det heletatt i det offensive spillet. Seiersmålet til City kommer på "hans side".

Sami Hyypiä ( 6 ) En kamp på det jevne av kapteinen. Gjør jobben sin, men står ikke frem som den markante forsvarskjempen vi vet han er i sine beste stunder. Virker litt sliten etter en lang sesong.

Djimi Traore ( 7 ) Bestemann i forsvaret, trass i at han nok en gang blir "syndebukk" ved at han forårsaker Citys straffespark. Etter vår mening kunne imidlertid dommer Neale Barry med fordel beholdt fløyta i lomma ved den situasjonen. I alle fall når man sammenligner med et par episoder der dommeren unnlot å dømme straffe til fordel Baros i første omgang. Djimi har utviklet seg til en solid midtstopper, og har tilynelatende fått sitt gjennombrudd i Liverpool-trøya nå. Med farten som sin store styrke, løp han opp flere farlige situasjoner i dag.

John Arne Riise ( 5 ) Vår dårligste spiller i dag. Bidrog i det heletatt ikke fremover, slik vi vet han er kapabel til. Virket trøtt og uinspirert, og hadde ved flere anledninger plasseringsproblemer.

El-Hadji Diouf ( 5 ) El Hadji hadde heller ingen stor kamp i dag. Helt anonym i store deler av kampen, selv om han glimtet til og viste sin blendende teknikk ved et par anledninger. Da tenker vi på forarbeidet til scoringen til Baros, samt en situasjon like etterpå, når han drar av en mann inne i feltet og sender i vei et skudd som hadde fortjent en bedre skjebne. Kun en feberredning fra Schmeichel forhindret senegaleseren i å havne i målprotokollen. Ble imdlertid fortjent byttet ut.

Steven Gerrard ( 7 ) Liverpools bestemann i dag, i hard konkurranse med Baros. Er formspilleren fremfor noen for tiden, og styrer til tider midtbanen slik bare han kan. Bare så synd han ikke fikk uttelling på en glimrende gjennomløpning i første omgang. Men igjen ble Schmeichel Citys redningsmann. Hadde også en godt frispark, som dansken fikk slått bort fra krysset.

Dietmar Hamann ( 7 ) Endelig var Hamann tilbake igjen med en god forestilling sentralt på midtbanen. Fungerte godt i spann med Gerrard i dag, taklet så det suste, og bidrog mer offensivt enn på lenge. Også han hadde et susende frispark i 1.omgang, som holdt på å sette Schmeichel utenfor. Ballen mer traff den store dansken, enn den ble reddet.

Danny Murphy ( 5 ) En av Murphys svakeste kamper for sesongen. Var totalt anonym, og bidro svært lite i begge retninger. Vi er litt forundret over at det var Hamann, og ikke Murphy, som måtte vike plassen når Heskey kom på banen 13 minutter før slutt.

Michael Owen ( 6 ) Micahel sprudlet ikke slik han har gjort de siste kampene. Var lite involvert i spillet, og løpene han er så kjent for så vi svært lite til. Et par sporadiske forsøk, men det var liksom alt. Skulle tro at unge Owen var inspirert til å yte litt ekstra etter nylig å ha blitt far for første gang. Istedet virket det som om Emma Rose allerede hadde gitt han problemer med nattesøvnen!

Milan Baros ( 7 ) Har en herlig fight med Distin gjennom hele kampen. River og sliter i City-forsvaret, og er en håndfull for bortelagets midstoppere matchen igjennom. Scoret ett nydelig mål, men skulle også hatt ett til når han skyter rett på Schmeichel alene med keeper.

Emile Heskey & Bruno Cheyrou - for lite spilletid til å bli bedømt. Ingen av de to klarer å markere seg noe særlig på det kvarteret de får på banen.