Liverpool - Middlesbr.

Lør 08.02.03 kl 13.30 (Premier League) - Canal+ Zap / Tilskuere: 42.247 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Tore Hansen (på Anfield)

En scoring fra John Arne Riise i 2.omgang var kun nok til et poeng etter at Geremi ga gjestene ledelsen.

John Eustace

Michael Owen beholder plassen fra start på bekostning av Milan Baros, til tross for en skuffende kamp mot Crystal Palace.  Vladimir Smicer er tilbake fra suspensjon og erstatter Bruno Cheyrou.

1.omgang:

Liverpool tapte målvalget og angriper mot The Kop før pause.

5.min:  En nokså rolig start på Anfield hvor Liverpool har hatt den eneste brukbare muligheten så langt da et fint angrep involvert Riise og Smicer endte med at sistnevnte fikk lagt inn 45 grader fra dødlinja.  Owen og Heskey kom imidlertid ikke til inne i feltet.  Middlesbrough scorer lite, men slipper altså også inn lite.  Dette kan bli tett...

15.min: Liverpool har skrudd opp tempoet og hatt en bra periode uten å skape de helt åpne sjansene.  Den største var da Owen kom ned til linja, men Heskey og Hamann nærmest kom i veien for hverandre inne i feltet.  De to sistnevnte har også hatt brukbare avslutninger mot Schwarzer.

25.min: En bra volley fra Riise er det nærmeste Liverpool har kommet de siste minuttene, men nordmannen fikk ikke nok fart på ballen.  Middlesbrough har knapt vært i nærheten av målet til Jerzy Dudek, men samtidig greier heller ikke hjemmelaget å spille seg til gode sjanser.  Det stopper som regel opp før man kommer innenfor 16-meteren.  Michael Owen har likevel virket pigg på topp.

30.min: Hyypiä header hardt et frispark like utenfor etter at halvtimen er spilt.  En god sjanse, men typisk er det at det kommer fra en dødball.  Bortsett fra et par raid fra Smicer og Owen har man ikke greid å skape sjanser inne i gjestenes felt.

35.min: Murphy skyter svakt utenfor etter en fin forsering fra El-Hadji Diouf.  Senegaleseren har våknet til live de saiste fem minuttene.

0-1:  Ut av det blå scorer Geremi på et frispark som blir skrudd opp til høyre for Dudek.

Pauserapport:  Liverpool har dominert spillemessig på Anfield, men greide likevel ikke å legge inn de høyeste girene før Middlesbrough sjokkerte ved å ta ledelsen ut av det blå på et godt frispark fra Geremi.  Et noe avventende rødt lag hadde ballen mye, men måtte som regel nøye seg med avslutninger på dødballer og på langskudd.  At dette ikke er godt nok så man et bevis på mot slutten av omgangen da man løftet seg og skapte sine to største sjanser i sluttminuttene.  Først fikk Riise en skuddmulighet fra 15 meter, og hvor keeper såvidt fikk ballen unna etter en retur, før Michael Owen utrolig nok greide å heade utenfor på blank goal foran The Kop.  Hos hjemmelaget har Diouf våknet til på slutten, og Hamann og Riise har også vært sentrale på et lag som må ta seg kraftig i nakken dersom man endelig skal kunne greie å snu en ligakamp til sin fordel.

2.omgang:

Phil Thompson har satt inn Milan Baros for Emile Heskey i pausen.  Middlesbrough har også byttet angripere, Christie debuterer til fordel for Job.

55.min: Liverpool har ikke kommet virkelig i gang etter hvilen heller.  Det har vært en brukbar sjanse, etter 51.minutt, da Hamann spilte fram til Michael Owen som prøvde å lobbe Schwarzer, men keeper fikk fistet ballen til corner.

65.min: De røde hadde en god periode, hvor man skapte farligheter etter en 3-4 gode cornere, men Middlesbrough holder stand.  El-Hadji Diouf har igjen skapt mest bryderi for gjestene.  Liverpool har også vært nærme to straffer, ikke minst på en hands.  Hjemmelaget har mest spill, men det er fortsatt litt vanskelig å se hvor man skal få scoringene fra.

1-1: Et glimrende raid fra Michael Owen på venstrekanten ender med at ballen havner via Diouf og ut til John Arne Riise omtrent på straffemerket.  Nordmannen smeller ballen lavt inn i hjørnet med venstra.

Selv om utligningen var svært fortjent kom Liverpools mål i en svak periode.

85.min:  Liverpool trykker på og Riise får en bra skuddmulighet som keeper redder.  I andre enden hadde 'boro en god mulighet da Geremi og Ricketts fikk to forsøk etter et frispark som ble slått inn i feltet.  Hjemmelaget jobber hardt, men en aner frustrasjonen både ute på banen og på tribunene mot et defensivt sterkt Middlesbrough.

Sluttrapport:  Middlesbrough hadde to sjanser i hele kampen, begge på frispark.  Den ene skrudde Geremi nydelig i mål fra 20 meter, mens Jerzy Dudek ryddet opp på den andre da gjestene fikk to muligheter inne i straffefeltet.  Totalt sett hadde Liverpool fortjent å vinne kampen, men også de røde skapte flest muligheter etter faste situasjoner.  Riktignok kom utligningen til John Arne Riise etter et angrep fint dratt opp at Michael Owen, men manglende tempo på ball og ben gjorde at det solide forsvaret til Middlesbrough i for stor grad kunne ligge bak og rydde mannsterkt opp.  Det at det ikke går Liverpools vei om dagen ble også illustrert av to situasjoner hvor hjemmelaget trolig ble snytt for straffe.  En kommer likevel ikke utenom det faktum at dette var nok en kamp hvor elevene til Gérard Houllier ikke greide å heve seg nok til å sikre alle poengene på hjemmebane, og at det var for få av spillerne som spilte opp mot sitt beste.  Houllier selv var hjemme og pleiet et mageonde, og vil neppe ha følt seg noe bedre ved at man tillot Middlesbrough både å score sitt første mål og få sitt første poeng på bortebane siden september!

Spillerbørs:

Jerzy Dudek 6 – Gjestene skapte altså kun muligheter på dødballer og polakken hadde en svært rolig dag på jobben.  Kan ikke klandres for baklengsmålet.

Jamie Carragher 6 – Jamie hadde lite å bryne seg på bakover.  Framover var han ujevn, men hadde også et par bra fremstøt med ditto innlegg.

Stephane Henchoz 6 – Er fint fremme og støter i kjent stil.  Gjør en grei jobb, uten spesielle feil, på en ikke altfor anstrengende dag.

Sami Hyypiä 6 – Kapteinen spiller fortsatt med bandasje rundt hodet og spiller litt gjennom smertegrensen?  Står støtt bakover, og kunne fort ha scoret med en heading etter frispark på stillingen 0-0.

John Arne Riise 7 – Sunnmøringen var en av lagets farligste angripere i dag!  Stort engasjement og en av de få som greier å løfte seg på en nokså grå dag.

El-Hadji Diouf 7 – Må ha skaffet Liverpool et tosifret antall cornerer gjennom sine forseringer på høyresiden.  Flere fine rad og løp, og en av dem som greier å gjøre litt ekstra av og til.

Dietmar Hamann 7 – Didi løftet seg ytterligere et hakk i forhold til kampen mot Crystal Palace og er kommet i bra form etter sitt skadeopphold.  Har god kontroll defensivt på midten og bidrar også noe framover.

Danny Murphy 5 – En veldig varierende forestilling fra Danny.  En skuffende 1.omgang, og han kom egentlig aldri særlig i gang før det nærmet seg slutten av kampen.  Har en del bra cornere, men for mye av det han prøvde på ga resultater.

Vladimir Smicer 4 – Tsjekkeren ble byttet ut nok en gang, uten at han kan klage på det.  Blir alt for lite synlig ute på venstrekanten, en posisjon hvor Liverpool virkelig sliter med å finne den rette mannen.

Emile Heskey 5 – Den store angriperen greide bare å få til et par avslutninger på mål før pause, noe som gjorde at han ble erstattet av Milan Baros etter 45 minutter.  Nok en kamp hvor Emile bidrar med for lite framover.  I etterkant har det blitt kjent at angriperen måtte ut p.g.a. en kneskade.

Michael Owen 6 – Noen overskrifter vil nok fokusere på en stor miss rett før pause, da Michael headet utenfor på blank goal.  Vi synes likevel at spissen kan holde hodet løftet etter denne kampen.  Han stod bak en to-tre farlige raid, hvor også innleggene stod i stil med forarbeidet.  Det gjaldt ikke minst ved utligningen.

Milan Baros 6 – Tsjekkeren fikk en vanskelig kamp å komme inn i, hvor Liverpool stanget mot en kompakt forsvarsmur.  Han glimtet likevel til med noen hurtige raid og etterfølgende farlige skudd, noe som ga et brus på tribunene hver gang han hadde ballen i nærheten av motstanderens mål.

Salif Diao 5 – Afrikaneren greide ikke å forandre noe særlig på hendelsene i den halvtimen han spilte, og fikk aldri bidratt offensivt fra sin sentrale rolle på midten.