Liverpool res - Birmingham res

Tor 30.10.03 kl 20:00 (Reserveligaen) - / Tilskuere: / Dommer: / Deva Stadium, Chester / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Runar H. Larsen (i Chester)

Dietmar Hamann spilte 75 minutter i sitt comeback, i en målløs kamp. Liverpool var nærmest seieren, men John Welsh misset på straffespark i 2.omgang.

Ryan Wilkie

De fleste øyne vil nok være rettet mot Dietmar Hamann, og hvordan tyskeren vil gjøre det i et overraskende hurtig comeback etter sin siste operasjon.  Salif Diao er også tilbake fra skade, men ellers er det kun John Welsh, Richie Partridge, og Jon Otsemobor (bildet) som har registrert førstelagskamper på et ungt rødt lag.

Hos motstander Birmingham har man rutinerte folk som keeperen Vaesen, Kenna, Purse og den sterke angriperen Stern John.  Folk som Kirovski og scouseren Bryan Hughes har også atskillige fotballår bak seg.  Det var i tillegg ment at argentineren Luciano Figueroa skulle starte på topp for gjestene, men han har måttet melde forfall p.g.a. skade.

Pauserapport:  Liverpool stiller med Michael Foley-Sheridan i en uvant rolle på venstrebacken, mens Raven og Whitbread er midtstopperen og Otsemobor fullfører et ungt forsvar foran Patrice Luzi.  På midtbanen er John Welsh kaptein og høyreflanke, mens allsidige Darren Potter spiller på motsatt side.  Hamann og Diao danner et sentralt midtbanepar med erfaring og tyngde.  Lengst fremme har de røde kjappe og småvokste Richie Partridge og Mark Smyth.  Både Houllier, Thompson, Lee og Rush er på plass i det sure været med et par plussgrader og duskregn.  Trolig er det Dietmar Hamann de er mest opptatt av å sjekke.  Tyskeren har trukket seg litt i enkelte dueller, men også klint til ved andre anledninger.  Han har definitivt vært bedre enn en skuffende makker i Salif Diao før pause.  De to øvrige på midten, Welsh og Potter, har begge vært positive.  I en nokså kjedelig og sjansefattig 1.omgang har Liverpool hatt et lite overtak, spesielt i de siste tyve minuttene.  Det har imidlertid manglet sprut framover, og man mangler en målscorer som Neil Mellor var forrige sesong.  Totalt sett er det imidlertid brukbart mot et ganske rutinert Birmingham.  Spesielt spissene Stern John og Jovan Kirovski har gitt Liverpools ferske forsvar en del å tenke på.

Høydepunkter 1.omgang:

2 min: Richie Partridge setter fart på høyrekanten, og hans innlegg har retning John Welsh inne i feltet.  En av Birminghams midtstoppere får imidlertid avverget i siste sekund.

5 min:  Darren Potter får vendt opp rundt 25 meter fra målet, mens skuddet går like over.

17 min:  Mark Smyth gjør en elegant "hæl-flikk" lik Fowler i Bergen, men avslutningen på volley går over tribunetaket!

20 min:  Den første reelle sjansen.  Foley spiller fram Potter, som igjen legger flatt inn foran mål.  Richie Partridge drar til, men skuddet blokkeres til corner.

25 min:  Liverpool har flere forsøk inne i straffefeltet, uten at man får testet keeper.  Det ender med at Darren Potter har et siste skudd som går i forsvarsmuren.

27 min:  Omgangens største sjanse.  Kraftige Stern John blir felt av Whitbread.  Frisparket til Darren Carter treffer innsiden av krysset bak en sjanseløs Luzi.

28 min:  Liverpool kontrer, men Mark Smyth får ikke avsluttet skikkelig.

29 min:  Stern John skyter knallhardt like over.  Patrice Luzi strekker seg, men ville være sjanseløs om ballen hadde gått under tverrliggeren.

Pause: 0-0

2. omgang:

2 min: Flott angrepsspill av Birmingam hvor John spiller gjennom Kirovski, men heldigvis klarer Whitbread å kaste seg inn og takle rett før spissen skal skyte.

15 min: Etter at gjestene har dominert innledningsvis viser Mark Smyth aggresivitet og vinner ballen midt på banen. Den fotrappe spissen avanserer framover langs venstrekanten og spiller etterhvert gjennom lynhurtige Partridge som avslutter fra kort hold, men nok en gang får en Birminham forsvarer blokkert skuddet.

25 min: Foley slår en lang markkryper til Partridge langs venstrekanten. Iren valser rundt med rutinerte Jeff Kenna og kommer alene med Vaesen, men skuddet fra spiss vinkel holder ikke mål og keeper redder til hjørnespark.

29 min: Meget god Liverpool periode nå, og et fantastisk raid av Jon Otsemobor ender med at backen sparkes rett ned i feltet. Dommeren har ingen annen mulighet enn å peke på 11-metersmerke for straffespark. Kaptein Welsh tar på seg ansvaret, men klarer ikke å overliste Vaesen til tross for at han skyter lavt ned til venstre for keeper. God redning.

Slutt 0-0.

Sluttrapport: En skikkelig engelsk høstkveld i Chester med øsende regn, stiv kuling og svært få plussgrader. Liverpool hadde kommandoen gjennom hele kampen, og gjestene fra Birmingham var nok mest fornøyd med uavgjortresultatet. Hjemmelaget vertet opp med tidvis godt angrepsspill, men duoen Patridge/Smyth ble fysisk lette for store midtstoppere som hadde full kontroll de gangene de ble satt på prøve i luftrommet. Fine opprullinger med påfølgende gode innlegg ble derfor lett mat for gjestene som dominerte stort når ballen befant seg over bakkenivå! Partridge og Darren Potter klarte imidlertid å skape trøbbel langs kantene gang på gang, mens Smyth stadig var en trussel da han klarte å vende opp med ballen langs bakken. Dietmar Hamann fortsatte dessuten comebacket sitt etter et langvarig skadeopphold, og tyskeren viste at han er på gang og blir helt sikkert med i troppen mot Fulham i helga. Alt i alt en god gjennomføring av Hughie McAuleys elever mot et rutinert og fysisk sterkt Birminham-lag som kan takke målvakt Vaesen for at de fikk med seg poeng bort fra Deva Stadium.

SPILLERBØRS:

Patrice Luzi (6): Blir ikke satt på prøve i det hele tatt bortsett fra et frispark som reddes av stanga. Et par slurvete utspill.

Jon Otsemobor (7): Kunne blitt dagens mann med en fantastisk raid og påfølgende avslutning, men ble regelrett sparket ned da han skulle sette ballen i mål. Bedre framover på banen enn defansivt i dag.

David Raven (8): Får en sjelden sjanse til å vise seg fram på reseverelaget, og overbeviser stort. Er bestemann i forsvaret, og får etterhvert godt tak på John og Kirovski.

Zak Whitbread (7): Viktig takling rett etter pause, men er veldig ustabil og sliter med sterke Stern John i lufta og på bakken. Ble valset rundt med av John i første, bedre etter pause.

Michael Foley (6): I ny og uvant rolle på venstrebacken klarer Foley seg brukbart, men som kollega Otsemobor gjelder det mest i angrep. Litt plasseringsvansker og slurv bakover. Kampen om midtbaneplass er knallhard, og kanskje er det nettopp på backen den irske U21-landslagsspilleren kan blomstre?

John Welsh (7): Kapteinen har ingen stor dag på jobben, men er likevel toneangivende i store deler av kampen som kreativ drivkraft og arbeidsjern. Trives best sentralt, og hever seg når han flyttes innover fra høyrekanten etter at Hamann byttes ut. Moden for større oppgaver.

Salif Diao (5): Hårreisende feilprosent på pasningene av senegaleseren i kveld! Går ikke godt i spann med Hamann, og finner ikke posisjonen sin. Har sin del av vellykkede taklinger, men lager alt for mange unødvendige frispark.

Dietmar Hamann (6): Begynner bra, men sammen med Diao sliter han sentralt etterhvert. Ingen tegn til at skaden hemmer ham, og tyskeren går stort sett inn i alle duellene. Det viktigste er uansett at Hamann får matchtrening med 75 minutter etter comebacket, og en plass in førstelagstroppen venter på søndag.

Darren Potter (8): Liverpools beste spiller og kampens store overaskelse. Potter trives egentlig best sentralt, men bekler venstrekanten på en utmerket måte. Er mannen bak de aller fleste røde angrepene, og viser finslepen teknikk og fotballforståelse.

Richie Partridge (7): Forsvinner i store deler ut av kampen, men når han er involvert skaper den lille iren alltid vansker for motstanderne. I kveld var intet unntak, og 23-åringen kunne fort notert seg på scoringslista dersom Vaesen ikke hadde vært i form.

Mark Smyth (7): Danner spisspar sammen med Patridge, og er alltid bevegelig og konstruktiv. Samarbeider fint med Potter på venstresiden, og var en annen unggutt som fikk vist seg fram på en positiv måte.

Ryan Wilkie: 18-åringen fra Skottland får et drøyt kvarter for Hamann og går inn lengst fram på banen før han bekler sin vante høyrekant de siste minuttene. Får ikke utrettet noe nevneverdig den tiden han er på banen, men viser tegn på god teknikk.