Liverpool res - Bradford res

Tor 23.01.03 kl 19.00 (Reserveligaen) - / Tilskuere: / Dommer: / Deva Stadium, Chester / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Tage Herstad (i Chester)

Milan Baros scoret fire mål på et meget sterkt reservelag. Dietmar Hamann var tilbake, mens Markus Babbel ble kneskadet.

Carricondo

Pauserapport:  En meget bra omgang av Liverpool, hvor man uten å behøve å sette gassen helt i bånn har dominert stort og spilt mye god fotball.  Det som mangler har vært effektiviteten foran mål, og 5-1 ville gitt et mer riktig bildet etter 45 minutter.  En rekke fine angrep har blitt dratt opp, mens Bradford har truet Jerzy Dudek ved kun to anledninger, og hvor situasjonene er blitt skapt gjennom slurv av hjemmelaget.  Dietmar Hamann har overbevist i sitt ”comeback” etter skade.

Otsemobor spiller høyreback, Babbel og Biscan er midtstoppere, Warnock er venstreback, Vaughan har høyre flanke på midten, Hamann og Welsh spiller sentralt, mens Cheyrou er på venstekanten.  Baros og Mellor lengst framme.

Høydepunkter 1.omgang:

3.min – Suveren 40 meter pasning fra Didi Hamann, Bruno Cheyrou starter men får ikke helt stokket beina alene med keeper.

8.min – Bruno Cheyrou dribler pent av et par mann, sender kula til Neil Mellor som også finter ut sin oppasser.  Angriperen blir imidlertid tacklet i siste sekund.  Likevel, fine takter.

13.min – Biscan blir lurt i midtforsvaret og Sanokha hos Bradford kommer alene igjennom.  Angriperen greier imidlertid ikke å lure Dudek.

18.min – En glimrende pasning fra John Welsh gjør at Milan Baros kan gå rett på mål.  Tsjekkeren kommer seg forbi siste forsvarer og kliner til.  Det brennharde skuddet går via keeper og opp i nettaket.  Meget bra spill.

22.min – Baros spiller angrepskollega Mellor igjennom, men hardt presset skyter han utenfor.

25.min – Måltyven Neil Mellor lukter en feilpasning i Bradfords forsvar, men dårlig kontroll gjør at han ikke får utnyttet den store sjansen som oppstår.

27.min – Igor Biscan bryter i eget forsvar, forserer til midten før han spiller vegg med unge Stephen Vaughan.  Det siste pasningen blir imidlertid litt for lang.  Uansett et glimrende initiativ av Igor.

31.min – Liverpool gir fra seg et frispark på egen 16-meter.  Shanoka skyter en hard markkryper nede ved stolperota, men god redning av Jerzy.

33.min – Baros rekker en ”umulig” ball helt nede ved dødlinja.  Neil Mellor kommer imidlertid ikke helt fram på overlegget.  Stor sjanse og glimrende gjort av tsjekkeren.

40.min – Flott kombinasjon med Hamann og Babbel gjør at sistnevnte slår et bra innlegg mot Neil Mellor.  Spissen når imidlertid ikke helt fram denne gangen heller.

43.min – Milan Baros blir spilt igjennom, men skyter rett på keeper.  Burde kanskje ha tenkt mer på presisjon enn kraft i det tilfellet, og han hadde også med seg en godt plassert Mellor.

44.min – Vaughan slår inn foran mål, og der er som vanlig Neil Mellor.  Angriperen skyter imidlertid rett på keeper fra kloss hold.

Sluttrapport:  Liverpool fortsatte der de slapp, bare med den forskjellen at laget, og da spesielt Milan Baros, var effektive i begynnelsen av 2.omgang.  Tsjekkeren var fantastisk i dag, og ved siden av fire scoringer og en målgivende kunne han hatt ytterligere tre mål i tillegg til flere fine fremspill til angrepskollega Mellor.  Dietmar Hamann hadde full kontroll i den timen han spilte, mens Markus Babbel måtte gå ut med smerter i kneet.  En del bytter mot slutten av kampen gjorde at Liverpool mistet noe av det massive grepet mot en svak motstander, selv om duoen Baros/Mellor fortsatte å skape sjanser, og man spilte også med en mann mindre det siste kvarteret p.g.a skaden til Babbel og oppbrukt innbytterkvote.

Høydepunkter 2.omgang:

46.min – 30 sekunder var gått av omgangen da Milan Baros legger inn fra høyresiden og Bruno Cheyrou kan heade enkelt i mål.

52.min – Forsvaret til Bradford roter, og med keeper sprellende på bakken kan Baros enkelt løfte ballen inn i tomt mål.

54.min – Cheyrou kommer alene med keeper, og serverer ballen til Milan Baros foran et gapende og åpent mål.  4-0 etter flott spill.

57.min – Bradford er på et sjeldent oppløp, men Jon Otsemobor vinner suverent en avgjørende duell.

64.min – En glimrende 40 meter pasning fra Markus Babbel finner Neil Mellor som kommer fint frem.  En dårlig touch før han skal avslutte gjør imidlertid at motstanderen får tacklet.

66.min – Stephen Warnock slår et flott overlegg, men knestående header Mellor over fra åtte meter.

69.min – Bowen skyter utenfor for gjestene.  En stor sjanse.

77.min – Flott pasning fra Baros til Peers.  Unggutten har gått på et fint løp men avslutter utenfor.

80.min – Milan Baros løper fra forsvaret og sender ballen til Nel Mellor.  ”The boy Mellor” skyter imidlertid via stolpen og utenfor.

84.min – Baros er helt ustoppelig og bare fosser gjennom forsvaret til Bradford.  En presset Neil Mellor skyter imidlertid nok en gang utenfor på innlegget.

85.min – Milan Baros løper nok en gang fra det som er av motstandere, og denne gangen tar han saken i egne hender og runder keeper før han triller inn 5-0.

SPILLERVURDERING:

Jerzy Dudek 7 – Lite å gjøre, men har to gode redninger og virker trygg.

Jon Otsemobor 7 – Gode tackling og full kontroll på høyresiden av forsvaret.

Igor Biscan 7 – Har en feil i 1.omgang, men er ellers stødig og viser seg fram med et par flotte langpasninger.

Markus Babbel 8 – Har sammen med Biscan fullstendig kontroll, og er kald og dyktig til å spille seg ut.  Ble skadet i det høyre kneet og måtte ut med smerter etter 75 minutter.

Stephen Warnock 6 – Virker fortsatt litt rusten etter sitt skadeopphold.

Stephen Vaughan 7 – Unggutten gjør en bra kamp hvor det mest positive er gode innlegg fra kanten.

Dietmar Hamann 8 – Solide saker av Didi uten at han ble presset mot en underlegen motstander.  Rensker opp alt som kommer i forkant av midtforsvaret.

John Welsh 7 – Stødig i alt han gjør, enten det er tacklinger, pasninger eller initiativ framover.

Bruno Cheyrou 7 – Franskmannen gjør en del lekre ting, enten det er rene pasninger eller kombinasjoner og veggspill.  En god 7’er.

Neil Mellor 8 – Jobbet knallhardt og var alltid på plass inne i feltet.  Burde hatt tre mål, kunne hatt fem!

Milan Baros 10 – En fantastisk kamp av den unge tsjekkeren.  Var en konstant trussel med sin styrke og fart, og kunne fort ha doblet dagens kvote på fire scoringer og en målgivende.

Zak Whitbread 7 – Den unge lysluggen er kald og rolig når han kommer inn og glir fint inn på laget.

Andy Wright 7 – Gjør mye bra, og prøver hele tiden å være konstruktiv på sentral midtbane.

Mark Peers 6 – Bortsett fra et bra løp på høyrekanten så hadde han et nokså anonymt innhopp.