Liverpool res - Leeds res

Tir 16.09.03 (Reserveligaen) - / Tilskuere: / Dommer: / Deva Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Runar H. Larsen(i Chester)

Le Tallec & Co dominerte etter pause, men greide bare å utligne ledelsen gjestene skaffet seg før pause.

Harte

En spennende kamp i vente i Chester, der reservelaget stiller med sitt sterkeste mannskap så langt i en sesong hvor man har tatt fire poeng på de tre første kampene.  Ved siden av rutinerte folk som Murphy, Cheyrou, Traore og Diao er man også spente på den franske tenåringstrioen Medjani, Sinama-Pongolle og ikke minst Anthony Le Tallec.

Leeds på sin side har nyinnkjøpte Salomon Olembe og Cyril Chapuis, samt erfarne spillere som Barmy, Harte og Bridges.

Pauserapport:  Liverpool har hatt ballen mye, men uten å få skapt de store sjansene.  En aggressiv midtbane hos Leeds med bl.a. Barmby, Olembe og unge Lennon greier å stykke opp spillet til et nokså omstendelig hjemmelag.  I andre enden har Michael Bridges vært en stor trussel for det franske midtstopperparet Carl Medjani og Djimi Traore, og hvor spesielt Medjani har fått kjørt seg.  De røde stiller med Cheyrou på høyre(!), Murphy på venstre, og med Welsh og Diao i midten på midtbanen.  Lengst fremme har Le Tallec og Sinama-Pongolle vist tendenser, men ingen av 18-åringene har kommet helt til sin rett så langt.

Høydepunkter 1.omgang:

3 min - Bridges kommer alene litt skrått mot Luzi, men setter ballen i nettveggen.

5 min - Nesten identisk situasjon, men denne gangen slår Patrice Luzi forsøket fra Michael Bridges til corner.

6 min - Jon Otsemobor kommer fram fra høyre back, men Le Tallec header innlegget over.

12 min - Et bra angrep fra Liverpool.  Sinama-Pongolle holder på ballen, får med Otsemobor, og Bruno Cheyrou header crossen like utenfor.  Hjemmelagets største sjanse før pause.

30 min - Luzi spiller ut, og treffer ryggen på Traore.  Keeperen slipper imidlertid med strekken.

31 min - 0-1: Bridges blir spilt fram på venstresiden, helt umarkert, og lobber ballen over en utrusende Luzi.  Djimi Troare sender ballen ut med et brassepark på streken, men linjemannen signaliserer at ballen har vært over linja.

36 min - Danny Murphy fyrer av en volley, men forsvaret til Leeds får avverget i samarbeid med keeper.

45 min - Den første virkelige tegnet på samarbeidet Le Tallec/Sinama-Pongolle, men sistnevnte får ikke helt tak i det pene fremspillet fra Anthony.

Sluttrapport:  Hjemmelaget gjorde en meget god 2.omgang, men greide dessverre ikke å omsette fullstendig dominans til mer enn en utligning på straffespark.  Anført av en sterk høyreside med Otsemobor og Welsh, samt en arbeidsom Danny Murphy på midten, fikk superparet Le Tallec Sinama-Pongolle plenty å jobbe med de siste 45 minuttene.  De unge franskmennene skuffet da heller ikke og viste at de allerede bør kunne lukte på en plass i klubbens beste ellver.  De kombinerte så det var en fryd å se, men greide ikke helt å komme til de virkelig gode sjansene.

Høydepunkter 2.omgang:

48 min - 1-1: Le Tallec spiller fram Sinama-Pongolle, som legges ned inne i feltet.  Danny Murphy scorer sikkert på straffesparket.

55 min - Sinama(for enkelthets skyld) dribler av tre spillere, og blir lagt ned igjen.  Burde trolig hatt enda ei straffe.

60 min - Le Tallec vipper ballen over forsvaret og til Sinama.  Spissen må strekke seg og forsøket går over.

70 min - Diao i god posisjon får ballen på kjeiva, og skuddet går utenfor.

72 min - Ian Harte meier ned Le Tallec, og får helt korrekt direkte rødt kort.  Anthony kan fortsette uten problemer.

74 min - Le Tallec komme alene med keeper, men skyter rett på ham.  Den siste skansen til Leeds må imidlertid redde godt på returforsøket fra Murphy.  Meget stor sjanse.

78 min - En god John Welsh forserer framover, men skuddet går utenfor.

79 min - Et av mange gode raid fra Otsemobor på høyrebacken.  Innlegget header Sinama rett på keeper.

81 min - Le Tallec løper igjen, men hans overlegg til motsatt stolpe blir svakt satt over av Cheyrou.

83 min - Nytt godt innlegg fra Otsemobor, denne gangen er det Cheyrou som header rett på keeper.

89 min - Liverpool er svært nære på å vinne kampen.  Et knallhardt frispark fra Murphy, fra det venstre hjørnet av 16-meteren, blir headet av Otsemobor fra kort hold.  Ballen smeller imidlertid i krysset og ut!

Spillervurdering:

Luzi 6 - Lite å gjøre, kan ikke klandres for baklengsmålet.

Whitbread 6 - Liverpool spilte lite på sin venstreside, og det ble en nokså anonym kamp fra lysluggen.

Medjani 5 - Trøbbel med Bridges/Chapuis i 1.omgang.  Noe bedre da Michael Bridges ikke var med etter pause, men synes å ha langt igjen før han kan vurderes for noe førstelag.

Traore 6 - Kapteinen var hakket bedre enn midtstopperkollega Medjani, men imponerte ikke.  Tapte overraskende mye i lufta.

Otsemobor 8 - Kom fram på høyreside gang på gang, og innleggene var det som regel også kvalitet over.  Defensivt var han bunnsolid.  En meget god kamp, og Liverpools beste etter vår mening.

Cheyrou 6 - Begynte brukbart på høyrekanten, men ble veldig lite synlig på motsatt side etter pause.  Kom til noen avslutninger, men sløste dem bort.  La ikke noen god søknad til en plass på førstelaget.

Diao 7 - Spilte seg opp, og vant en solid slump med dueller.  Gir imidlertid også fra seg litt for mange frispark.

Murphy 8 - Jobbet hardt med Houllier og Thompson på tribunen.  Profesjonell innstilling og mange kreative løsninger.

Welsh 8 - Dannet en meget god høyrekant med Otsemobor etter pause.  Blander fysikk med god teknikk, og gjør nesten alltid noe fornuftig med ballen.

Le Tallec 8 - Kom for alvor til sin rett i den andre omgangen, da han serverte en rad med lekre fremspill.  Viser også en imponerende spenst og vinner mye i luftrommet.  Danner et meget samkjørt spisspar med kollega Sinama-Pongolle.

Sinama-Pongolle 8 - Går kanskje litt mye med ballen, men skaper masse trøbbel for motstanderne med stor fart og blendende teknikk.  Skaffet en straffe, og burde nok hatt en til.