Liverpool res - WBA res

Man 10.11.03 kl 20:00 (Reserveligaen) - / Tilskuere: / Dommer: / Deva Stadium, Chester / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Runar H. Larsen(i Chester)

Liverpool vant greit etter scoringer av Richie Partridge og John Welsh. Dietmar Hamann og Stephane Henchoz spilte 90 minutter uten problemer. Spillervurdering er lagt ut.

Høydepunkter 1.omgang:

5 min:  Liverpool har den første halvsjansen.  Foy kombinerer med Partridge, Richie slår 45 grader ut men WBA-forsvaret får avklart i siste liten.

8 min:  Gjestene burde ha tatt ledelsen.  Zak Whitbread blir grunnlurt på venstrebacken, og spissen Lee Hughes får stå helt umarkert på fem meters hold.  Volley’n går imidlertid utrolig nok over.

10 min:  Fin kombinasjon hvor Partridge, Foy og Salif Diao er involvert.  Diao får til slutt stå umarkert på 20 meter, men midtbanespilleren finner ikke balansen og skyter svakt både over og utenfor.

25 min:  Ronnie Wallwork (tidl. Man.Utd) kliner til med en kanon fra 30 meter, men heldigvis går skuddet rett på Luzi.  Sjansen kommer etter en god periode av WBA.

30 min:  Foley går på løp ute på venstrekanten, men keeper får akkurat avklart når gjennombruddspasningen kommer.

32 min:  Det er klart for Richie Partridge show!  Den lille spissen mottar ballen litt innenfor midtstreken, setter fart og dribler seg forbi et par mann, før han fra 18 meter skyter kontrollert ned til venstre for keeper.  En flott scoring.

35 min:  Partridge er på ferde igjen, men blir tacklet i skuddøyeblikket.  Ballen går ut til John Welsh på høyresiden, som vender og skyter, men ballen går like over.

37 min:  Liverpool styrer og gjør et godt angrep.  Foy spiller veggspill med Foley, og ved det siste mottaket er Robbie Foy så hurtig i bevegelsene at han glir forbi midtstopperen.  Han blir samtidig felt og et klart straffespark.  John Welsh misset nylig fra merket, men var ikke interessert i å gjenta det.  Kontant sender han ballen i motsatt hjørne av hvor keeper kaster seg.

39 min:  Artim Sakiri skyter godt fra 25 meter, men Patrice Luzi kaster seg i sin fulle lengde og får slått ballen til corner.  En bra redning av franskmannen.  I etterkant av corneren for gjestene avsluttet, men Foley redder på streken med brystet.

Pauserapport:  Gjestene fra The Midlands stiller med et meget rutinert og fysisk sterkt lag.  Midtforsvaret med kjempen Darren Moore i spissen er for eksempel ”flere ganger så høyt” som Liverpools spissduo Partridge og Foy.  De to unge kjappfotkameratene har imidlertid hatt en meget bra omgang.  På midtbanen spiller Welsh på høyre og Foley-Sheridan bekler venstrekanten, mens Diao og Hamann danner et meget erfarent sentralt par.  Foley-Sheridan er den som har greid seg best i de første 45, mens høyresiden med John Welsh og Jon Otsembor har kommet lite med.  Salif Diao har vært noe slurvete, mens Didi Hamann synes innstilt på å spille seg inn på førstelaget igjen og viser solide takter.  Bakerst har Stephane Henchoz i likhet sine yngre kollegaer tatt bra vare på spissene hos gjestene.  Totalt sett en oppløftende omgang, og hvor reservene for en gangs skyld har hatt bra effektivitet med tanke på spill og sjanser.

Høydepunkter 2.omgang:

49 min:  Robbie Foy blir sparket ned av Wolmer hos bortelaget.  WBA-spilleren får helt korrekt sitt andre gule kort og må ta en tidlig dusj.

54 min:  Clement knaller til fra 30 meter, Luzi må gi en retur som Lee Hughes setter i mål.  Scoringen blir imidlertid annulert for offside, mens Hughes får gult for protester.

65 min:  Robbie Foy på fullt sprang, men blir klippet ned av Soliki.  Solike får gult.  Hamann får bra treff fra 25 meter, men for rett på keeper.

71 min:  Hughes vender opp og avslutter fra 16-meter, men Luzi redder ut til corner.

Sluttrapport:  Utvisningen tidlig i 2.omgang ødela egentlig mye av kampen.  Etter det var ikke West Bromwich særlig interessert i å ta for mange sjanser framover med en mann mindre, mens Liverpool synes det var greit å kontrollere inn.  Det var derfor svært lite å notere på blokka etter pause.  Dietmar Hamann fikk greie 90 minutters gjennomkjøring.

Spillervurdering:

Patrice Luzi (7): Flere gode refleksredninger, men et par feil som kunne blir skjebnesvangre. Tabber seg ut i forkant av målet som ble avblåst for offside, og holder dessuten på å skape en sjanse når han mister en enkel cross før hvilen.

Jon Otsemobor (6): Varierer veldig i prestasjonene men har stort sett bra kontroll bakover. Kommer seg i gode posisjoner framover på banen, men innleggene havnet som regel bak dødlinja.

Stephane Henchoz (7): Veldig solid etter en litt rusten start på kampen. Er tydeligvis på vei tilbake i gammel form, og kontrollerer fireren uten å bli satt på de store prøvene.

Carl Medjani (8): Den unge franskmannen har fått mye og fortjent kritikk etter en vanskelig start på livet i engelsk fotball. I dag viser midtstopperen imidelertid hvorfor Houllier har hentet han til klubben, og er vertenes beste etter en gjennomført profesjonell prestasjon. Mangler fart, men har en utmerket fotballhjerne som gjør at han stort sett alltid er på riktig plass og kompanserer for temposvakhet. Pluss for flere gode taklinger og bidrag framover. Liverpools beste.

Zak Whitbread (7): Trives best som midtstopper og blir derfor litt ofte å finne i feil posisjon som venstreback. Er imidlertid solid bakover og bidrar i tillegg flott langs venstrekanten hvor det meste av Liverpools spill foregår i kveld.

John Welsh (6): Nok en spiller som helst ville spilt sentralt. Gjør likevel manns jobb på kanten og viser glimt av hva han kan med et par gjennombruddspasninger. Bombesikker fra 11-meteren, men tross alt en middelmådig kamp av hans standard.

Dietmar Hamann (7): Gjennomføringen er det viktigste. Diao og Hamann går ikke bra i spann som sentralt midtbanepar, og det gir tyskeren også utrykk for etterhvert i andreomgangen hvor dueon frekventerer det samme området sentralt på midten. Ingen tegn til tilbakeslag på skaden etter hans første 90 minutter på lenge. Førstelagets savnede "anker" er på vei mot formen!

Salif Diao (6): Blir for lik Hamann og opererer mer eller mindre ufrivillig i samme rolle men med mindre hell. Kommer aldri med i kampen.

Michael Foley (7): Den irske terrieren er veldig god før pause men forsvinner helt etter hvilen. Samarbeider godt med Foy og Partidge, og kommer dessuten selv til et par halvsjanser. Mangler nok det lille ekstra for å lykkes i Liverpool.

Richie Partridge (8): Det oste klasse av 1-0 scoringen som spissen laget helt på en hånd. Var en konstant trussel langs bakken for fysisk overlegne WBA-forsvarere og fungerte bra i spann med Foy.

Robbie Foy (8): Dominerte fullstendig før hvilen og herjet vilt med midtstopperne. Skaffer Liverpool straffespark, og ikke mindre enn tre uretglementerte taklinger på skotten ender med gult kort til gjestene. Får seg et par smeller og blir litt borte etter pause. Foy har fart, teknikk balanse og ikke minst selvtillitt som tyder på at vi har et unikt talent i troppen.