Liverpool-Sheffield Utd

Tir 21.01.03 kl 21:00 (LC 2.semi) - Sky/TV3 / Tilskuere: 43,837 / Dommer: A. Wiley / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen og Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Mål av Diouf i første omgang, og Owen i ekstraomganger, sender de røde til sin 9. ligacupfinale.

LiverpoolSheffield Utd
Mål
2-0 (eeo, 3-2 sam.) (1-0 til pause)
Diouf (8)
Owen (107)
Lagoppstilling
Kirkland
Carragher
Henchoz
Hyypiä
Riise
Diouf
Gerrard
Murphy
Smicer

(Cheyrou'96)
Heskey
Owen
Kenny
Jagielka
Brown
Montgomery
(Mooney'45)
Quinn
(Heuvel'115)
Ndlovu
McCall
Murphy
Tonge
Allison
(Pescisoldo'106)
Page
Innbyttere
Dudek
Baros
Mellor
Diao
McGovern
De Vogt
Kozluk
Gule kort
Smicer
Kirkland
Quinn
Page

Liverpool må vinne i dag etter å ha tapt 2-1 på Bramall Lane for to uker siden. Aller helst bør vi vinne med to mål. Da kan gjestene uansett ikke "stjele" finaleplassen vår. Bortemålsregelen gjør det uklart hvor mye de røde må vinne med for å gå videre. I ligacupen teller bortemål først etter ekstraomganger. 1-0 holder derfor til avansement, først etter 2 x 15 i tilleggstid! Skulle det ende for eksempel 3-2 til oss er United videre på grunn av flere scoret bortemål.

Manager Houllier har ikke funnet grunn til å forandre nevneverdig på laget som slo Southampton lørdag kveld. John Arne Riise spiller venstreback i stedet for suspenderte Djimi Traore. Vladimir Smicer går dermed inn på midtbanen i stedet for Riise. Gerrard fortsetter som anker, med Murphy som playmaker. Diouf blir igjen en slags breddeholder, mens duoen Heskey og Owen fortsetter på topp.
Didi Hamann er fortsatt skadet og ikke aktuell for laget. Diao er tilgjengelig igjen etter suspensjon, men er plassert på benken.

Kampen er i gang. Sheffield United tok avspark.

3. min: Owen finner Diouf i fin posisjon. Senegaleseren forsøker imidlertid å drible i stedet for å skyte. Sjansen blir klarert til corner. Bra press av Liverpool i åpningsminuttene. Owen blåses av for tvilsom offside et par minutter senere.

8. min: Etter bare drøyt syv minutter utligner Liverpool Uniteds 2-1 ledelse fra første oppgjør, og har fått en drømmestart. Alle spissene er involvert i angrepet som startet med et skudd fra Owen fra skrå vinkel. Keeper gjør en god redning. Heskey vinner imidlertid tilbakeballen og finner Diouf godt plassert i feltet. El-Hadji sikter godt og treffer nettmaskene fra ca 17 meter!

19. min: Heskey er på farta igjen når han drara av Page, og får til en brukbar avslutning fra 16-meterstreken. Keeper Kenny redder uten å gi retur. Liverpool åpnet bra med har fallt litt lengre tilbake på banen etter scoringen. Mye nerve i kampen, men United skaper omtrent ingenting foran Kirkland.

26. min: Målscorer Diouf igjen farlig frempå. Han plukker opp et godt Smicer innlegg fra venstre. Fra sin posisjon på bakre stolpe skyter han på halv volley i bakken og i tverrligger!!

31. min: Smicer får gult kort etter å ha kommet for sent inn i en takling. Det er hans 5. for sesongen og han må nå ut i suspensjon. Trolig må han stå over hjemmekampen mot Middlesbrough 8. februar.

37. min: Uten å kjøre fullstendig over United, er det likevel Liverpool som er klart giftigst og farligst fremover på banen. Diouf har vært bra på høyre kanten, og Quinn får gult kort etter å ha felt El-Hadji på vei igjennom.

Pauserapport:
Liverpool går rett til verket, og scorer et tidlig mål - akkurat slik de ønsket. Med en til tider bevegelig og spillbar midtbane la de press på gjestene inntil scoringen. Etter 1-0 forandret kampen karakter. Sheffield kom litt høyere på banen, det ble lengre mellom de store Liverpool sjansene. Men de røde hadde hele tiden god kontroll bakover, og har vært attskillig farligere fremover på banen. Diouf var nær ved å gi oss det viktige 2-0 målet på en halv volley, og har vært god fra sin høyre flankeposisjon. Forskjellen på lagene har vært at mens Liverpool forsøker å spille seg til muligheter, er gjestene kun farlige på dødballer. Nærmest kom de etter 40 minutter da Jagielka vant en duell med Carragher og headet en meter utenfor! Jamie har hatt problemer med med en bløende sår i hodet etter at han skallet til Brown etter et drøyt kvarters spill. Han vil trolig få behandling for skaden i pausen.
Dersom stillingen holder seg er Liverpool videre på bortemål. Men det må først spilles ekstraomganger før bortemålsregelen trer i kraft (i ligacupen). Vi må derfor ha minst et mål til for å avgjøre alt etter 90 minutter.

47. min: Liverpool setter press fra avspark, og ser ut til å begynne slik de startet 1. omgang. Gode sjanser fra både Diouf og Gerrard i åpningsminuttene.

58. min: Høy tempo og mye kjemping preger kampbildet. United har klart å kjempe seg litt mer inn i kampen etter en kort offensiv fra hjemmelaget i begynnelsen av omgangen. Igjen er gjestene farligst på dødballer. Kirkland slår et frispark fra Brown til corner.

73. min: United ser ut til å ha løpt av seg det meste, og Liverpool har spilt seg til et par halvsjanser og cornere. Sheffield fighter imidlertid godt - som alltid og har en skummel god statistikk på å score på slutten av kamper. 33 av 60 mål skal ha kommet i løpet av den siste halvtimen. Stor sjanse av Gerrard. Riise legger 45 grader ut og Stevie kommer til med skuddfoten. Skuddet går imidlertid via Quinn og ut.

85. min: Dramatikk når Quinn handser inne i feltet. Han forsøker å trekker hånda inn, men baller treffer. The Kop skriker etter straffe, men dommeren ser ikke situasjonen godt nok...

88. min: Kirkland tar ballen utenfor egen 16-meter og får gult. Frisparket går via muren og til corner. Mye dramatikk i de siste minuttene før full tid.

Klart for ekstraomganger. Liverpool er videre hvis stillingen står uforandret etter 2 x 15 minutter.

1. ekstraomgang:

95. min:
Cheyrou kommer inn for Smicer på venstrekanten. Liverpool har mange store sjanser på tampen av 2. omgang til å avgjøre det hele. I ekstraomgangene har det hittil vært helt åpent i en kamp hvor nerven vokser for hvert eneste minutt...

Samtidig som kampen spilles blir det offentliggjort at kveldens målscorer El-Hadji Diouf har blitt kåret til "African Football of the Year" for andre året på rad!

101. min: Murphy spiller igjennom en god gjennombruddspasning til Riise. JAR er er brøkdel sekund for sent ute. Han ville da vært alene med keeper!

103. min: Bra raid av Owen som dribler seg inn i feltet i god posisjon. Dessverre står ikke avslutningen i stil! Liverpool har dominert de siste 7-8 minuttene av 1. ekstraomgang.

2. ekstraomgang:

107. min: Steven Gerrard spiller igjennom Michael Owen i midten. Owen kommer alene med keeper og plasserer ballen over keeper med innsiden av den berømte høyrefoten sin! Det står nå 3-2 sammenlagt til Liverpool, og veien til finalen ligger åpen...

Sluttrapport:
Liverpool får vite i morgen kveld om de får møte Blackburn eller Manchester United i sin 9. ligacupfinale. De røde gjorde den jobben de skulle gjøre mot 1. divisjonslaget fra Sheffield, og gikk til finalen i Cardiff med 3-2 sammenlagt. Det var egentlig aldri særlig tvil om hvor seieren kom til å havne. United gikk ut med et lag som stod dypt på egen halvdel, og med kun Allison på topp. Med mål i mot seg etter bare åtte minutter, røk oppskriften for Warnocks gutter. Liverpool fikk med andre ord kampen inn i sitt spor - kanskje uten å skape så veldig mye før på slutten av omgang. Selv om gjestene yppet seg på et par gode dødballer, ble det stort sett med det, og Liverpool kontrollerte kampen. I andre omgang hadde lagene hver sin sterke periode. Etter at United hadde løpt fra seg, kom de røde med en sterk sluttspurt, uten å klare å sette inn det avgjørende målet. Det måtte ekstraomganger til. Bortsett fra starten på første ekstraomgang styrte vi det meste av den neste halvtimen. Steven Gerrard ble mer og mer synlig utover i kampen, og serverte Owen en lekker gjennombruddspasning etter 107 minutter. Michael gjorde avsluttet med å løfte ballen over keeper, og scoret det viktige 2-0 målet. Dersom stillingen hadde forblitt 1-0 ville Liverpool gått videre på bortemål.

 

SPILLERVURDERING:

Chris Kirkland 6 – Liverpools store siste skanse har mest å gjøre med høye baller inn i feltet, noe han stort sett greier bra selv om han har ute på et par sykleturer.  Den ene kunne blitt skjebnesvangert da han faller utenfor 16-meteren og gir bort et farlig frispark.  Er også ustabil med sine utspill.

Jamie Carragher 6 – Carra kjempet i vanlig stil med blodet rennende fra et tidlig kutt.  Var vel ikke like utilnærmelig i duellene som han er på sitt beste, og tapte bl.a. et par hodedueller etter dødball.

Stephane Henchoz 7 – Sveitseren er iskald på grensen til det arrogante, og tar igjen godt for seg inne i feltet.  Forsvarets beste etter vår mening.

Sami Hyypiä 6 – Finnen hadde en del trøbbel med sterke og kantete motspillere og hadde noen små glipper.  Det blir aldri til at han engasjerer seg særlig fremover.

John Arne Riise 7 – En evighetsmaskin enten han spiller venstre midtbane eller venstre back.  Frisk, tiltaksom, og som offensiv backtype er han unik på Anfield.

El-Hadji Diouf 8 – Begynner kampen strålende og står for en fin scoring.  Er stadig en trussel, mister nesten aldri ballen, og gjør en god kamp selv han faller litt av mot slutten.  Har Liverpool funnet en høyreving litt ut av det blå?

Steven Gerrard 8 – Jobber godt gjennom 120 minutter, men satte først på turboen når man virkelig begynte å se finalespill i hvitøyet.  Var spesielt råsterk i ekstraomgangen og kunne fort å fått en fortjent scoring, men la i hvert fall en ypperlig pasning som ga Owen sjanse til å gjøre 2-0.

Danny Murphy 7 – Danny er ikke like sentral hele tiden, men sløser sjelden med ballen og har mange smarte løsninger.  Viser hvor taktisk dyktig han er når Sheffield U begynner å bli slitne og utålmodige.

Vladimir Smicer 6 – Tsjekkeren er frisk i perioder, og er nesten ved å bryte gjennom flere ganger.  Er imidlertid stadig ineffektiv, og holder heller ikke distansen helt.

Emile Heskey 7 – Ryddet plass med sin fysikk og luftstyrke, og var spesielt tidlig i kampen sentral i Liverpools angrepsspill.  Kan fortsatt bli mer direkte og farlig, men formen synes uansett å være i anmarsj.

Michael Owen 7 – Betryggende nok ble toppscoreren bare bedre og bedre utover i kampen.  Imponerte med flere glimrende raid og dragninger, selv om han sløste grovt med sjansene nok en gang.

Bruno Cheyrou – Franskmannen gjorde en grei jobb som erstatter for Smicer i ekstraomgangene, hvor han klarte å holde en del på ballen uten å bli særlig involvert i Liverpools mange angrep mot slutten.