Liverpool - Southampton

Lør 13.12.03 Kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Zap / Tilskuere: 41,762 / Dommer: Paul Durkin / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen/Jan Einar Tverberg

Liverpool ned på 9. plass etter sitt fjerde ligatap på Anfield denne sesongen.

Paul Jones

Kaptein Gerrard og Liverpool trenger alle de poeng de kan få i Premier League. Hjemmekamp mot Southampton bør gi full pott.

Fra laget som slet seg til uavgjort mot Newcastle forrige helg, gjør Houllier kun ett bytte: Vladimir Smicer kommer inn for Florent Sinama-Pongolle og utgjør dermed Liverpools angrepsduo sammen med Emile Heskey. Jon Otsemobor beholder plassen og gjør sin første ligastart på Anfield.

1. omgang:

Liverpool spiller mot The Kop i 1. omgang.

Diouf starter på venstre, mens Murphy bekler høyrekanten på Liverpools midtbane.

2 min: Brett Ormerod løper fra Liverpools forsvar og scorer enkelt alene med Kirkland.  Forferdelig start for Liverpool! Sothamptons førtste ligamål borte siden september.

6 min: Smicer skyter fra 25 meter, og skuddet går via en Southampton-spiller til corner.

12 min: Kjemperaid av Otsemobor på høyrekanten ender med en hardt og godt innlegg som Diouf header langt utenfor.

Liverpool har ballen mest, men har overhodet ingen plan i angrepsspillet og sliter med å skape sjanser.

23 min: Pahars river seg løst på venstrekanten og får til et godt innlegg som Prutton header over.

27 min: Smicer løper gjennom og faller over ende i duell med Lundekvam i straffefeltet. Liverpool vil ha straffe, men Durkin vinker imidlertid spillet videre.

Liverpool prøver og prøver, men Southamptons forsvar har foreløpig full kontroll. Hjemmelaget venter fortsatt på sin første skikkelige målsjanse.

34 min: Heskey header over på innlegg fra Diouf.

36 min: Gerrard kommer fri på høyre og legger inn et lavt innlegg som Niemi til slutt får kontroll over. Liverpool litt mer med nå.

40 min: Lang og presis ball fra Otsemobor til Murphy, som skyter over på direkten.

Pauserapport: Kampen startet katastrofalt da Southamptons Ormerod allerede etter to minutter ble spilt nydelig gjennom og scoret alene med Kirkland. Liverpool har aldri klart å reise seg etter sjokkåpningen, og selv man har mye ballbesittelse sliter man med å komme til målsjanser. Southamptons forsvar leser Liverpools spill veldig enkelt og har ingen problemer med å ta seg av de forsøkene som kommer. Hos de røde har Otsemobor vist seg fram med et par fine raid som fort kunne skapt farligheter, og Gerrard prøver så godt han kan å ta tak i kampen. Diouf har kommet mer med etter at han og Murphy byttet flanke, men det blir liksom aldri noe av det han prøver på. Heskey har vært bortimot usynlig, mens Smicer har vært farlig når han ved et par anledninger har kommet på løp bakfra. Kanskje skulle han også hatt straffe da han gikk overende i kamp med Lundekvam, men trolig gjorde dommer Durkin rett i å vinke spillet videre. Etter den tidlige scoringen har Liverpools forsvar hatt grei kontroll, men totalt sett har dette vært en meget skuffende omgang av hjemmelaget.

2. omgang:

49 min: Diouf legger inn fra dyp pososjon, og Heskey når nesten opp til innlegget…

51 min: Beattie kommer rundt på venstre etter å ha valset rundt med Liverpools forsvar. Han legger ut til Pahars som helt uhindret skyter utenfor fra fem meter. Her var Liverpool meget heldige!

55 min: Innlegg fra Marsden møtes av pannebrasken til en totalt umarkert Beattie, og bare en Kirkland i full strekk hindrer Southampton i øke ledelsen. Bortelaget fører kampen nå.

57 min: Pongolle og Le Tallec inn for Hamann og Diouf.

59 min: Liverpools første sjanse i kampen. Smicer skyter i en forsvarer, og Pongolle er frampå på returen, men Niemi redder mesterlig. Rett etterpå header Hyppiä mot mål, men Southampton redder på streken. Endelig er det noe som skjer foran Southamptons mål.

Liverpool er i ferd med å feste grepet nå. La oss håpe det resulterer i mål snart.

64 min: Michael Svensson når høyest på en corner og header inn 2-0 for bortelaget. Svak markering i Liverpools forsvar.

70 min: Danny Murphy skyter langt utenfor fra 16 meter.

72 min: Otsemobor viser seg igjen som Liverpools kanskje farligste angrepsvåpen når han skjærer gjennom og avslutter et soloraid med et godt skudd som Niemi dessverre redder.

75 min: Mål for Liverpool!!! Heskey legger ballen tilbake til Gerrard, som kliner til fra 16 meter.  Niemi redder, men Heskey er frampå på returen og setter den enkelt i nota. Nytt håp for Liverpool!

79 min: Sinama-Pongolle er nær ved å utligne, men Niemi får hendene på ballen igjen.

Liverpool presser på for en utligning og skaper farligheter hver gang de går i angrep.

85 min: Heskey header over på frisparket fra Gerrard.

Tiden i ferd med å renne ut for Liverpool nå.

93 min: Langt innkast fra Riise ender hos Smicer, som får en stor mulighet, men skuddet går håpløst over mål.

Sluttrapport: Et nytt sviende hjemmetap for Liverpool, som nå ser mer og mer ut som en middelhavsfarer i årets utgave av Premier League. I dag var både spill og resultat langt under pari, og det er klart at noe må skje dersom man skal snu trenden og ha noen forhåpninger om spill i mesterligaen neste sesong. Tapet for Southampton var de rødes fjerde ligatap på hjemmebane hittil denne sesongen, og det sendte laget samtidig ned på 9. plass på tabellen. Det er i det hele tatt lite som minner om ”Fortress Anfield” for tiden. Southamptons seier var til slutt fullt fortjent, og det at de ikke hadde scoret på bortebane siden september sier også sitt om Liverpools problemer. 1. omgang gikk uten at hjemmelaget kom til en eneste skikkelig målsjanse, og det var ikke før man satte innpå de to unge franskmennene Le Tallec og Sinama-Pongolle at man fikk litt fart i angrepsspillet. I tillegg til problemene i angrepsfasen, slet man med markeringene i forsvar, som førte til at Southampton fikk flere store muligheter på sine kontringer. Liverpool eide ballen  mesteparten av kampen, men uten Kewell og Owen er det fint lite de har å bidra med framover på banen. Et av de få lysglimtene var Jon Otsemobor, som er uredd og frisk i sine offensive forseringer på høyrekanten. Ellers blir angrepsspillet for planløst og enkelt for motstanderen å lese. Alt i alt en meget skuffende forestilling av Houlliers mannskap, så nå må vi virkelig må ta oss sammen for å redde stumpene av en sesong som er på god vei til å bli ødelagt før nyttår.

Spillervurdering:

Chris Kirkland 7– Kan ikke lastes for noen av målene, og gjør egentlig sine saker plettfritt. Redder mesterlig fra Beattie ti minutter ut i 2. omgang. Rydder opp greit i feltet.

Jon Otsemobor 8- Liverpools beste i sin første ligakamp fra start på Anfield. Bidrar med flere gode initiativ framover på høyrekanten, og har både innlegg og avslutninger som kunne resultert i mål.

Sami Hyypiä 6- Har stort sett kontroll, men det hjelper lite når han taper duellen med Svensson som fører til Southamptons andre mål.

Igor Biscan 7- Kroaten gjør en ny solid kamp, og er igjen den beste av Liverpools midtstoppere.

John Arne Riise 6- Får lite til framover på banen, men er stort sett trygg i det defensive. Glipper litt i markeringene ved et par anledninger, blant annet når Beattie får stå uforstyrret og heade etter sidebytte.

El-Hadji Diouf 6- Var i dag hakket bedre enn mot Newcastle sist, men viser ellers lite som tilsier en fast plass på laget. Tar noen fine initiativ, men de ender som regel ut i ingenting.

Dietmar Hamann 5- Ikke på langt nær like god som mot Newcastle forrige helg. Ble fraløpt av Ormerod da Southampton tok en tidlig ledelse, og pasningene var ikke av vanlig standard. Det var ikke noe å si på at han ble byttet ut midtveis i 2. omgang.

Steven Gerrard 7- Er uten tvil den beste på en ellers svak midtbane. Viser hvem som er sjefen, selv om han ikke spilte opp mot sitt aller beste. Tar tak i kampen og kjemper som en løve om hver eneste ball. Er også involvert i mye av Liverpools offensive spill mot slutten av kampen.

Danny Murphy 5– Ny svak kamp av Danny Boy, som har langt igjen til toppformen. Sliter med tempoet og virker litt uinspirert om dagen.

Vladimir Smicer 5- Viser seg fram ved et par anledninger før pause når han kommer på gjennomløpninger  bakfra, men er ellers svært anonym. Misbruker de få sjansene han får.

Emile Heskey 6- Får pluss for scoringen, men ellers er Emile også temmelig usynlig. Vinner noen hodedueller, men det blir aldri ordentlig farlig.

Florent Sinama-Pongolle 7- Viser seg fram med en gang han kommer innpå og har flere farlige avslutninger som kunne resultert i scoringer. Er hele tiden et uromoment med sin ekstreme fart og kjappe finter.

Anthony Le Tallec 6- Ikke like synlig som sin landsmann, men bidrar til at Livedrpool skaper litt mer trykk framover mot slutten av kampen.