Manch Utd - Liverpool

Lør 05.04.03 Kl13:30 (Premier League) - C+/Sky / Tilskuere: / Dommer: M. Riley / Old Trafford / Skrevet av: Tore Hansen

Uniteds største seier mot oss på 50 år vil bli husket for Hyypiäs utvisning og Van Nistelroys straffespark.

Hyppiä

Michael Owen ble ikke spilleklar til toppkampen på Old Trafford etter skaden han pådro seg i landskampen mot Tyrkia. Emile Heskey og Milan Baros spiller på topp. Ellers ingen overraskelser på laget.

United har trolig valgt å hvile Beckham og Butt (på benken) til tirsdagens bortekamp mot Real Madrid.

1. min: Etter 12 sekunder må Dudek i aksjon etter et forsøk fra Van Nistelrooy. Polakken får avverget til corner.

3. min: Kaptein Hyypiä får rødt kort etter å ha dratt ned Van Nistelrooy som bakerste mann. Finnen holder klart nederlenderen i trøya, og gir ikke dommeren noe valg.

4. min: Van Nistelrooy er som vanlig iskald fra krittmerket og scorer sikkert til venstre for Dudek.

5. min: Biscan kommer inn for Baros når Houllier må omrokkere på laget. Biscan tar plassen til Hyypiä i midtforsvaret. En verst mulig tenkelig start på kampen.

22. min: Liverpool har kommet mye mer med i kampen etter halvspilt omgang. Etter scoringen stod United høyt på banen og fikk slå inn mange dødballer. Vi har imidlertid klart å demme opp litt og forsøker å skape noe fremover. Hittil har det kun vært et par halvfarlige skudd fra Murphy og Hamann vi har klart å levere foran Barthez.

PAUSE
En merkelig omgang på Old Trafford. Dommer Riley blir satt på en tøff prøve i åpningsminuttene når Hyypiä og Van Nistelrooy går inn i en duell inne i straffefeltet. Finnen forsøker å gjøre en "proffesjonell" jobb på nederlenderen, men holder litt for lenge og litt for tydelig i drakten til Unitedspilleren. Det er derfor ikke så mye å si på at Riley peker på krittmerket og utviser kapteinen vår. Dessverre. Selvsagt en svært hardt (dobbel)straff. Men slik vi vurderer det blir regelverket fulgt.
Houllier må omrokkere laget før kampen er kommet sikkelig i gang. Han velger å ta ut Baros for å få plass til Biscan som erstatter til Sami i midtforsvaret. Hvem hadde satt penger på det? Traore og Biscan som krumtapper bakerst i en vrien bortekamp? Etter et massivt press fra hjemmelaget i minuttene etter scoringen, har Liverpool gjort en bra jobb med å regruppere og har tidvis klart å løfte spillet opp på United banehalvdel. De har hatt delvis kontroll på Manchester bakerst, men sliter med å skape de store sjansene fremover. Det gjør i sannhet hjemmelaget også - som på langt nært har spilt opp mot sitt beste. United har sjeldent klart å skape de store sjansene foran Dudek - og 2. omgang kommer til å bli spennende. Spørsmålet er hvorvidt Traore og Biscan klarer jobben foran Dudek.

60. min: En time spilt på Old Trafford og kampbilet er stort sett uforandret. United har ballen mest, men sliter med å sette inn det avgjørende målet. Dudek måtte gjøre en kvalifisert redning etter skudd fra Giggs, men har ellers vært lite i aksjon. Liverpool kommer sjeldent helhjertet fremover, men er heller ikke helt ufarlige. Inntil United eventuelt scorer et nytt mål, er kampen nokså åpen.

65. min: Igor Biscan sparker ned Scholes når han forsøker å klarere et gjennomspill, og dommer dømmer nytt straffespark. Ved første øyenkast virket avgjørelse hard, men tv-bildene viser at Igor bommer på ballen og meier ned Unitedspilleren.

79. min: Giggs pirker inn 3-0 etter god opprulling på venstresiden. Det begynner å bli stygge tall i en kamp som vil bli husket for utvisningen av Hyypiä og de to straffesparkene.

90. min: Ole Gunnar Solskjær smeller inn 4-0 på et skudd som overrasker Dudek. Vårt største tap mot United på 50 år!

SLUTT
Hva skal man egentlig si? Kampen blir utvilsomt husket for dommerens utvisning av Hyypiä og de to straffesparkene. Det pekte ut kursen og fikk prege en kamp som utrolig nok lenge var spennende. Trekket med å sette inn Biscan i midtforsvaret fungerte bra. Både Traore og kroaten kan gå med hodet hevet etter 0-4 i ryggsekken. Men sluttresultatet og vårt største nederlag mot Manchester United på 50 år svir. Det vil dessverre bli husket lenge.
Det er vanskelig å si hva som skjedde utover i andre omgang. Men vi klarte ikke å ri på den positive avslutningen av 1. omgang - og lot i stedet hjemmelaget få punktere kampen fullstendig. Mål nummer to kom også på straffespark - og inntil da stod kampen og vippet. Biscan forsøker å klarere, men drar i stedet ned Scholes innenfor straffefeltet. Dommeren dømmer igjen straffespark. Noe som igjen virket som en korrekt avgjørelse. Etter 2-0 var kampen kjørt for vår del. Hodene begynte å henge, og United fikk rulle opp på kantene. De to siste målene kom som en konsekvens av dette - og spolerte dagen fullstendig.

SPILLERBØRS

DUDEK (6)

Polakken startet litt nervøst med et par merkelige klareringer, og ble litt lurt på det siste målet. Men han kan ikke lastes for det forsmedelige nederlaget.

CARRAGHER (6)

Er blant dem som klarer å stå frem utover i en vanskelig kamp. Jobber som alltid knallhardt og er flink til å kommunisere og ta ansvar i tøffe situasjoner.

TRAORE (7)

Står frem i midtforsvaret etter at Hyypiä ble utvist. Viser hva han er bygd av og fighter godt mot Van Nistelrooy. Er totalt sett vår beste spiller i dag.

BISCAN (6)

Kroaten kommer velberget gjennom et vanskelig innhopp. Er uheldig når han påfører oss nytt straffespark, men leser spillet godt og utgjør en bra duo sammen med Traore.

RIISE (5)

På en dag hvor dødballene kunne vært avgjørende for resultatet, kom nordmannen sjeldent til sin rett. Virket ikke så spillesugen og aggressiv som vi blant annet så han mot Luxemburg.

DIOUF (5)

Dioufy hadde et godt tak på Silvestre i ligacupfinalen, men får ikke på langt nært så god uttelling i dag. Får riktignok få gode baller å jobbe med i en vanskelig kamp.

MURPHY (5)

Danny var en av dem vi håpet på utover i andre omgang, men falt dessverre mer og mer ut av kampen.

GERRARD (6)

Begynte som vanlig litt labert, men spilte seg opp utover i kampen. Men fant seg likevel aldri helt til rette.

HAMANN (6)

En kamp under pari også av tyskeren. Men forsøker å gjøre manns jobb gjennom 90 minutter – uten at han hever seg slik han bruker til de store kampene.