Manchester City-Liverpool

Søn 05.01.03 kl 14:00 (FA) - TV2 / Tilskuere: 28,586 / Dommer: Uriah Rennie / Maine Road / Skrevet av: Trym Oust Sonstad

Så ble det endelig seier! Liverpool er dermed klar for fjerde runde i FA-cupen.

Murphy (90)

Neil Mellor starter overraskende. Dette til tross for at både Emile Heskey og Milan Baros sitter på benken. Det samme gjør Jerzy Dudek, mens Michael Owen og Dietmar Hamann ikke har rukket å bli klare etter sine skader. Danny Murphy er tilbake etter å ha vært suspendert en kamp.

Rapport 10 min.: Nervøs åpning, men Liverpool har tross alt styrt det som har skjedd så langt. Vladimir Smicer har vært nærmest: Først etter fem minutter, da han nesten fikk med seg en fin stikkpasning rett bakfra, men ballen traff tsjekkeren i ryggen. Så minuttet etterpå, brente samme Smicer til på hel volley. Bare en god reaksjonsredning fra ikke ukjente Peter Schmeichel avverget mål.

Rapport 20 min.: Det fortsetter i samme stil, Liverpool fører, men klarer ikke å komme helt i mål. Spesielt i kontringsfasene er det mye som ikke stemmer. Laget har likevel hatt to muligheter siden sist: I det 18. min ble Smicer nesten spilt fri av Djimi Traore, men nådde ballen tiendeler senere enn Schmeichel. Ett minutt etterpå headet Sami Hyypiä godt etter en corner, men en blåmann ved stangen klarerte ballen av streken. Nicolas Anelka var også nære på å komme for blank goal. Det skjedde i det 20 minutt, etter at det sviktet i Liverpools bakre rekker. Heldigvis hadde ikke franskmannen riktig lang nok tå til å pirke med seg ballen.

Pauserapport: Perioden siden forrige oppdatering startet og sluttet med at Chris Kirkland avverget forsøk fra Nicolas Anelka. I det 23 minutt snappet Kirkland ballen foran snuten på en fremmadstormende Anelka. 20 minutter senere avverget han et forsøk fra samme franskmann med beinet. Dette etter at Liverpools offsidefelle for første gang hadde gått i oppløsning. De røde er spillemessig i førersetet, mot et City som spiller svært defensivt, men sliter med stadig kommunikasjons- og og konsentrasjonssvikt. Resultatet blir feil som ikke engang hører hjemme på juniornivå. En sitter med følelsen av at hjemmelaget har større sjanse til å score etter en kontring, enn merseysiderne har til å score etter å ha trengt gjennom Manchester Citys kompakte forsvar. For, når de først klarer det, er det ingen til å ta imot ballen foran mål: Neil Mellor er egentlig vår eneste spiss, med Diouf mer som ving enn noe annet..

MÅL! Danny Murphy scorer på straffe ett minutt ut i andre omgang! Straffen kom etter en hands.

Rapport 70 min.: Manchester City presset hardt etter Liverpools scoring, men siden har de røde snudd det til sin fordel igjen. Da snakker vi spillemessig, for ingen av lagene skaper særlig sjanser fortsatt. Diouf fikk imidlertid en mulighet etter en corner i det 65. minutt. Fra fem meter klarte ha ikke å få klem på kula, som dessuten traff en City-stopper. Minutter senere smelte Diao til på tilsvarende vis, men igjen traff ballen en motspiller. Djimi Traore har ellers pådratt seg et gult kort. Det er hans femte noe som betyr at han snart må stå over en kamp.

Sluttrapport: Hvis vi ser bort fra en skummel heading fra Shaun Goater fem minutter før slutt, skapte ikke Manchester City særlig mer som kunne tatt fra Liverpool deres lenge etterlengtede seier. Selv ikke en offensiv Schmeichel, som to ganger var nær ved å forære Diouf mål på sølvfat, kunne ta fra dem det. Jubelen var da også overveldende, både på banen og blant de vel 7000 tilreisende supporterne, som hele kampen - også før scoringen - sang til støtte for laget, klubben og manageren. Det er  sånn sett riktig å si at supporterne var Liverpools beste: Tross seier, har spillerne og trenerstaben fortsatt mye å rette på. Når det er sagt, var det gode tendenser mot slutten, da City måtte frem på banen. Særlig da Gerrard startet en rask kontring i det 76. minutt. Ballen gikk fra Gerrard til Smicer, som avanserte opp høyrekanten og slo inn til Emile Heskey på første stolpe. Skuddet ble blokkert, men det markerte uansett slutten på Liverpools første vellykkede breakdown på lang tid. Så det fins håp..

Spillervurdering

Chris Kirkland 8 - Virkelig klasse. Kan bare trekkes for et sleivete utspill, som - når sant skal sies - kan skyldes den lave ettermiddagsolen. Opptrer med autoritet i feltet. Rykker raskt ut og redder det som kommer. Også observant når medspillere slurver.

Jamie Carragher 7 - Tydelig bestemt på å gjøre en god 250. kamp for Liverpool. Avviste kontant alt som kom på hans side. Ikke med offensivt.

Sami Hyypiä 7 - Som et fyrtårn i de korte periodene da hjemmelaget presset på. Sikker og god også på bakken. Stødig som vi liker å se ham.

Stephane Henchoz 7 - Slipper ingen forbi seg. Står som en markeringsbøye og viser sin enorme rekkevidde. Flink til å ta Nicolas Anelka ut av kampen.

Djimi Traore 4 - Et godt gjennomspill til Vladimir Smicer, ellers svakt. Selger seg ofte lett med bære eller briste-taklinger høyt oppe på banen, som da han pådro seg gult kort. Dette skaper igjen og igjen overtallsituasjoner for motstanderen. Stadig slurv ødelegger den eventuelle rytmen som måtte finnes i Liverpools angrepsspill, usikkerheten smitter over på resten av Liverpools defensive rekke.

Danny Murphy 7 - Ikke så god som vi har sett ham tidligere, men gir i det minste håp om at noen på midtbanen vil finne på noe uventet. Tør holde på ballen, det er viktig. Setter straffen sikkert.

Steven Gerrard 6 - Veldig lav treffprosent på pasningene sine, selv om han viser sin følsomme labb i glimt. Får dessuten pluss for enorm vilje og arbeidsinnsats.

Salif Diao 7 - Ligger som det ankeret Dietmar Hamann pleier å være. Holder ikke helt tyskerens klasse når det kommer til taklinger og forløsende pasninger, men gjør likevel jobben.

Vladimir Smicer 8 - Liverpools beste utespiller. Skaper til tider kaos i Manchester Citys forsvar og står bak eller er involvert i det meste de røde skaper offensivt. Bør starte i Sheffield også.

Neil Mellor 7 - Får lite hjelp i førstelagsdebuten. Alene mot tre stoppere kan han lite gjøre, annet enn å prøve. Og det gjør han da også - helhjertet.

El Hadji Diouf 6 - Lykkes innimellom, og da ser det om ikke annet pent ut, men dessverre for sjelden. Spiller ving store deler av kampen, uten at han lykkes komme rundt særlig ofte. Slurver i sentrale situasjoner og får ikke utnyttet sin eminete teknikk til fulle.

Emile Heskey - Spiller 20 minutter og er nær ved å score etter et Vladimir Smicer innlegg.

John Arne Riise - Hadde scoret tre mål hvis han hadde lyktes med alt han ønsket og forsøkte på i løpet av de fem minuttene han fikk. Burde fått mer.