Manchester U res v Liverpool res

Man 10.02.03 (Reserveligaen) - / Tilskuere: / Dommer: R.L. Lewis / Moss Lane, Altrincham / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Tore Hansen (i Altrincham)

To kjappe mål av Neil Mellor i 1.omgang ga seier til reservelaget.

Robbie Foy

Scoringsmaskinen Neil Mellor har dunket inn to mål for reservene før det er spilt et kvarter.  Neil er som kjent fra Manchester, og som tidligere City supporter trives han alltid med å score mot United.

De røde stiller med Babbel og Warnock på backene, Traore og Biscan i midtforsvaret, men ungguttene John Welsh og Michael Foley spiller sentralt på midten.  Lengst fremme er 17-årige Robbie Foy angrepspartner til Mellor.

Liverpool har gjennomført en bra omgang i Altrincham, hvor gjestene spesielt hadde kontroll på den første halvtimen.  Da stod man høyt opp og hindret United å komme til i det hele tatt, selv om det heller ikke ble skapt mye med sjanser framover.  Reservelaget har imidlertid en angriper som scorer mål.  Neil Mellor behøvde bare to muligheter på å gi Liverpool 2-0 til pause.  12 minutter var gått da Robbie Foy la inn fra høyre, en United-stopper greide ikke å kontrollere ballen og Mellor hadde en nokså enkel oppgave å trille ballen i mål.  En noe heldig scoring, men "The boy Mellor" var som alltid på plass.  Et drøyt minutt senere og han hadde gjort det igjen.  Den livlige Mark Peers gjorde en fint raid på høyresiden, og fra kort hold sender Neil ballen opp i nettaket.

En halvtime var gått da United nær utlignet etter en noe pussig situasjon.  Et langt fremspill ble møtt av Pegguy Arphexad og en av hjemmelagets angripere.  Ballen går i Pegguy, via motstanderen, og en meter utenfor stolpen.  Dette syntes å gi mer liv i hjemmelaget som i de neste tre minuttene hadde to forsøk i tverrliggeren.  32 minutter var spilt da et skudd fra 16-17 meter gikk i alluminiumen like ved krysset, og minuttet etter hadde Kieron Richardson et nesten identisk forsøk.  En bra periode fra vertene, selv om man ikke dominerte banespillet, og elevene til Hugh McAuley tok over mye av føringen igjen mot slutten av 1.omgang.

Ingen har fremhevet seg spesielt mye på et bra konsentrert Liverpool, men det er bra tempo både på føtter og ball.  Høyresiden har vært livlig med den kvikke Peers, og hvor Markus Babbel har hatt bra kontroll på Richardson.  På minussiden har Bruno Cheyrou igjen hatt en anonym forestilling på venstrekanten.

2.omgang lignet nokså mye på den første, hvor Liverpool hadde god kontroll spillemessig i en nokså sjansefattig affære.  Forskjellen var kanskje at United heller ikke hadde mulighetene etter pause.  Man jobbet godt som lag og holdt høy intensitet, men hvor en dårlig gressmatte i øsende regnvær ikke akkurat innbød til finspill.

Neil Mellor hadde også de største sjansene i 2.omgang, etter at han på headinger etter 48 og 90 minutter bare var en meter eller så fra å få sitt hattrick.  Darren Potter hadde et bra innbytte for John Welsh, som trolig ble spart etter nylig å ha spilt landskamp, og viste seg fram med et tungt skudd etter 55 minutter.  United hadde en sjelden visitt, da man kom frem på høyresida etter 77 minutter, men Markus Babbel kastet seg inn og blokkerte et skudd som syntes å ha god retning.  I sluttsekundene måtte Pegguy ta fram en god redning da vertene fikk avsluttet inne i feltet etter en innlegg fra siden, og det "luktet" også straffe til United i en situasjon nesten umiddelbart etterpå.

Midtstopperen Traore og Biscan hadde god kontroll defensivt, og Robbie Foy viste tegn på hvilket stort talent han er.

Spillervurdering:

Pegguy Arphexad 7 –Selv om Pegguy tidvis hadde lite å gjøre måtte han likevel ta frem en 2-3 kvalifiserte redninger, spesielt hadde han en fin reaksjonsredning mot slutten av kampen.  Er konsentrert og viser en proff innstilling.

Markus Babbel 6 – Blir sjelden eller aldri lurt opp i stry bakover, men bortsett fra en fin forsering i 1.omgang var det også sjelden han la inn turboen.

Igor Biscan 6 – Solid, og viser at han kan gjøre en brukbar jobb som midtstopper.  Har et par bra forseringer før pause, og gjør ingen store feil.

Djimi Traore 7 – Tar ansvar og vinner dueller, og vi syntes han var hakket bedre enn Biscan i et tett indre forsvar.

Stephen Warnock 6 – Spiller rutinert og er sikker.  En grei kamp uten å utmerke seg spesielt.

Mark Peers 5 – Unggutten startet positivt, hvor han fikk vist sin fart og teknikk ute på høyrekanten, men sluknet veldig etter pause og ble til slutt byttet ut.

John Welsh 6 – Bokstavelig talt en sentral spiller som alltid vil ha ballen.  Jobber bra og gjør en ryddig kamp i den drøye omgangen han spilte.

Michael Foley 7 – Gjør mye av det samme som Welsh, bare litt lenger framme på banen.  Får et ekstra poeng for noen fine og åpnende pasninger mot slutten av kampen.

Bruno Cheyrou 4 – En fransk landslagsspiller som gjorde en nesten totalt anonym kamp.  Lite involvert, og tilsynelatende lite interessert.  Et må igjen kunne sette et spørsmålstegn ved hvilken fremtid Bruno har på Anfield.

Robbie Foy 8 – En ung skotte med fart, temperament og masse fotball i seg.  Er liten av vekst, men vanskelig å få tak på og var Liverpools beste etter vår mening.  En spiller det skal bli veldig spennende å følge framover.

Neil Mellor 7 – Scoret to mål før pause, og hadde to headinger som nesten ga mål etter hvilen.  Viser at han holder formen godt ved like.

Darren Potter 6 – Glimtet til nesten umiddelbart etter at han kom inn som innbytter, og 18-åringen gjør en kamp på det jevne på dette nivået.