Newcastle - Liverpool

Lør 06.12.03 kl 13:30 (Premier League) - Canal+ / Tilskuere: / Dommer: Graham Poll / St. James' Park / Skrevet av: Tore Hansen

Ett viktig poeng på St. James Park etter en lang forsvarskamp. Murphys tidlige ledelse ble utlignet av et straffespark fra Shearer.

Diouf

Liverpool håper å kunne bygge videre på den gode kampen mot Birmingham sist søndag i denne TV-sendte kampen fra St. James’ Park. Med seier vil Liverpool rykke opp til den mye omtalte fjerdeplassen.

Jon Otsemobor ligadebuterer og får tillit fra start på grunn av den prekære skadesituasjonen og det gode spillet hans mot Bolton. John Arne Riise spiller på venstrebacken, mens Hamann og kaptein Gerrard skal vinne midtbanekrigen. På topp spiller Heskey og Pongolle. Patrice Luzi er på innbytterbenken etter skaden til Dudek.

1. min: Liverpool tar avspark.

3. min: Shearer timer perfekt på en corner og header en halvmeter over tverrligger. Toppscoreren i Premier League kommer altfor enkelt til.

6. min: Perfekt start når en våken Danny Murphy snapper opp en løs ball og scorer sikkert alene med keeper. Foranledningen var et langt oppspill fra Riise. Pongolle går opp i duell sammen med to Newcastle-stoppere. De faller, og ballen havner i ingenmannsland. Murphy tar sats og fosser igjennom alene mot mål.

15. min: Etter to raske cornere fra høyre for hjemmelaget har det roet seg mye etterscoringen. Gjevnspilt kamp uten det helt store tempoet.

30. min: Newcastle har taket om kampen, og får etablert mye spill inne på vår banehalvdel. I perioder har vi problemer med å klarere ordentlig, selv om vi sjeldent blir utspilt. Liverpool spiller i en 4-5-1 formasjon med Heskey ute på høyrekanten. Det gjør det vanskelig for Pongolle alene på topp - spesielt når ballen kommer i luften.

38. min: Chris Kirkland gjør en kjemperedning alene med Amiobi. En ball igjennom midten åpner forsvaret vårt. "Englands No 1", synger de tilreisende fra Merseyside.

42. min: Gerrard dribler og kommer til med skudd fra høyrekanten. Murphy og Hamann spiller sentralt - en litt spesiell oppstilling av Houllier.

Pauserapport
Denne omgangen ble langt fra det vi hadde trodd på forhånd. For det første leder vi ved pause! Murphy tok i mot en løs ball etter at Woodgate og Bramble hadde løpt i hverandre etter et langt oppspill fra Riise. Han dytter ballen foran seg med hodet, og kommer alene med keeper. Danny scorer sikkert sitt tredje ligamål for sesongen. Det andre som overrasket var tempoet og sjansene. Nå skal det sies at Houllier har valgt å ligge lavt med laget sitt i en 4-5-1 oppstillingen. Det har frustrert hjemmelaget, som sjeldent har spilt seg til de store sjansene. Oppstillingen, hvor Hamann og Murphy har spilt mest på de sentrale plassene, har også gitt få sjanser andre vei. Pongolle har blitt altfor alene på topp. De lange ballene opp mot 19-åringen er ikke oppskriften. Disse kampene bruker som regel å være såkalte "box to box" kamper. Det har det langt fra vært i dag. Til tross for at Canal+ og Øyvind Alsaker er uenig, er det forståelig at Liverpool, som savner seks førstelagspillere, etter tidlig ledermål har vært mest opptatt av å tette igjen bak. Forsvaret har vært vår værste fiende i det siste. Vi må tette igjen for å vinne kamper. Bortekamp mot Newcastle er tradisjonelt ikke den enkleste matchen på terminlisten. På denne tiden av sesongen trenger vi poengene sårt. Vi skulle gjerne sett flere helhjertede angrep, litt mer sprut fremover. Likevel, å kritisere Liverpool ved pause for forsvare en ledelse, blir totalt feil.

46. min: Kampen er i gang igjen.

50. min: Dobbeltsjanse når Pongolle blir spilt fri av Heskey. Den unge franskmannen skyter med venstre rett på keeper fra skrå vinkel. Han får lagt over til en nesten umarket Gerrard på motsatt siden. Stevie avslutter også innenfor keepers rekkevidde.

52. min: Smicer kommer inn for Pongolle. Sinama nhar blitt litt lett i dagens oppstilling. Frisk start på omgangen.

62. min: Kirkland feller en Robert på vei igjennom. Klart straffespark, selv om Kirky forsøker å trekke seg, og nesten klarer det. Han er likevel nok borti Newcastle-spilleren til at det blir straffespark. Sheareer scorer sikkert med en høy ball i favoritthjørnet sitt.

68. min: Mye mer temperatur og fart i kampen. Det meste sjer på vår banehalvdel. De røde sliter med å komme med nok folk fremover.

71. min: Først redde Riise på streken, deretter Murphy! Newcastle dominerer stort for øyeblikket. Gjestene får sjeldent tak i ballen og må bare forsvare seg.

75. min: Smicer kommer forbi Bramble på et langt oppspill av Gerrard, og forsøker å skru ballen rundt keeper fra skrå vinkel. En stor sjanse for Vladi!

83. min: Kampbildet ikke uendret, selv om Liverpool har kommet litt høyere opp på banen. Hamann smeller til på hel volley etter at et godt slått frispark fra Murphy ble klarert.

84. min: Kirkland gjør opp for straffesparket med en kjemperedning fra Shearer. Riise lar seg for en gang skyld lure, og ballen blir spilt inn til ligaens toppscorer. Kirky slår hans harde skudd over.

90+.min: Woodgate henger igjen oppe og skyter en meter til høyre for Kirkland.

Sluttrapport
Et poeng på en dårlig dag mot laget som de fleste mener blir vår hardeste utfordrer til 4.plassen, er positivt. Det er også godt å se at forsvaret fungerte, og ike slapp inn spillemål. Spillerne som spesielt stod frem var uten tvil Didi Hamann, Chris Kirkland og John Arne Riise. Godt å se tyskeren tilbake som tryggheten selv,en keepersom dominerer feltet, og at Riise endelig får det defensive arbeidet til å stemme. Han var vår beste utespille i forsvar. Dette var av forskjellige årsaker aldri noen lett kamp på forhånd. Vi kom, vi spilte og vi dro hjem med ett poeng i kofferten. Det vil de fleste være fornøyd med slik ståa er. I spill og sjanser var Newcastle langt bedre. Spesielt i andre omgang lå hjemmelaget langt over i spill og sjanser. Vi ble liggende alt for dypt i en noe uvanlig formasjon, derfor er det også vanskelig å vurdere et par spillere fremover på banen. Fokus var helt klart rettet mot det å kunne returnere hjem med et godkjent resultat. Betydningen av å ikke tape i dag mot dette laget kan vi forhåpentligvis bare vokse på.

Spillervurdering

Kirkland (8)
Oppturer og nedturer for Kirky i dag. Straffesparket var egentlig det eneste han kunne lastes for. Kanskje kunne han ha skjermet ballen ut, uten å felle spilleren? Sjanseløs mot Shearer fra krittmerket. Hadde to spesielt gode redninger. En situasjon alene med keeper, pluss et hardt skudd fra kort hold fra Shearer. Imponerer også med å dominere feltet, slik vi helst vil ha det.

Otsemobor (6)
Egentlig ingen dårlig kamp av den unge debutanten. Jobber hardt og står kampen ut etter å ha blitt snurret litt rundt med på kanten et par ganger for mye. Jobber seg likevel inn igjen, og gir aldri opp. Har god fart på beina og er en fin type vi håper å få se mer til.

Biscan (7)
Mye å jobbe med for alle bakerst. Kroaten er i ferd med å bli varm i trøya, og feilene blir stadig sjeldnere. God mann å ha for oss i dag.

Hyypiä (7)
Begynner med en å presse en god Shearer for lite på en corner, men jobber seg fint inn igjen. Blir svett i trøya i dag, og slår litt for korte klareringer ved et par anledninger.

Riise (8)
John Arne leverte sin beste defensive kamp i dag denne sesongen. Ble bare lurt på det som førte til den store sjansen til Shearer på slutten av 2. omgang. Kommer formen hans, endelig?

Murphy (6)
Det er alltid godt å ha en slik mann i stallen. Scorer igjen et viktig mål, og blir litt overraskende brukt sentralt på midten i en litt spesiell oppstilling.

Hamann (8)
Endelig tilbake det vi vil ha han. Vår bestemann i dag, slik vi vurderer det. En kald fisk som kan holde på ballen og roe ned da Newcastle presset som mest. Lover godt for juleprogrammet.

Gerrard (6)
Ikke hans beste kamp denne sesongen. Skuffet i perioder, selv om han også jobbet hardt. Etter flere gode kamper på rad er forventningene til ham store. Spiller på små marginer når han inne i feltet vårt slår til med en tofotet takling!

Diouf (5)
Formen hans har vært nedadgående utover vinteren. Flink til å holde på ballen, men i dag ble det nesten ingenting ut av forsøkene hans.

Heskey (5)
Fullfører kampen på høyresiden av midtbanen, og vi får aldri utnyttet de beste egenskapene hans. Spissen markerer seg ikke fremover en eneste gang.

Sinama-Pongolle (5)
Får en vanskelig jobb i dag alene på topp. Mye løping, og blir også litt lett når ballene stort sett kommer i høyden. Greit å bytte ham ut.

Smicer (5)
Greit innhopp av Vladi, som kunne ha avgjort kampen, med full klaff på slutten av andre omgang.