Southampton-Liverpool

Lør 18.01.03 kl 18:35 (PL) - C+Zap / Tilskuere: 32.104 / Dommer: Steve Bennett (Kent) / St. Mary's / Skrevet av: Anders Chrisensen/Jan Einar Tverberg

Endelig seier for Liverpool! Heskeys tidlige scoring sørget for Liverpools første ligasier siden 2. november.

Anders Svensson (68)Danny Murphy (32)

Liverpool jakter i dag sin først ligaseier siden 2. november, og møter et Southampton-lag i kanonform. Diao soner karantene for sin utvisning mot Newcastle, og Riise skyves opp på midtbanen. Ellers spiller Heskey og Owen sammen på topp.

1. omgang:

13 min: Southamton-Liverpool 0-1 (Heskey 13). Riise slår et frispark fra høyre, og Heskey når høyest opp i feltet og styrer ballen ned i lengste hjørne til venstre for Niemi.

Pauserapport: Liverpool gikk ut i hundre fra start av, og hadde to store sjanser allerede før minuttet var passert. Riise skjøt hardt fra ca 20 meter, og Niemi ga en retur. Owen var frampå, men keeperen greide avverge. Dominansen fortsatte, og det var fullt fortjent da Emile Heskey nådde høyest på frisparket til Riise, og kunne styre ballen ned i høyre hjørne. Like etterpå hadde Heskey igjen en stor mulighet da han ble spilt gjennom av Gerrard, men Niemi reddet glimrende. Spillet jevnet seg etter hvert noe ut, men det var Liverpool som kontrollerte det meste av det som skjedde. Liverpool hadde de fleste sjansene, og var egentlig aldri truet bakover. For første gang på lenge har man to kantspillere som fungerer, og både Riise og Diouf har vært flinke til å komme fram på sine sider. Liverpool har vært meget aggressive og har vunnet de fleste ballene. Gerrard og Murphy har dominert sentralt, og har hatt flere gode forsøk på gjennomspill. Bakover har man altså full kontroll, og av de to spissene så er det Heskey som har vært mest aktiv. Bortsett fra et par ganger i starten av kampen, har vi ikke sett så mye til Michael Owen. Alt i alt en bra gjennomført 1. omgang av Liverpool

Sluttrapport: Endelig seier! Over to måneders ventetid er over, og Emile Heskeys andre ligamål for sesongen var det som skilte de to lagene på St. Mary’s i dag. Etter en meget god første omgang, der Liverpool dominerte totalt, jevnet det seg mer ut i 2. omgang. Liverpool lot hjemmelaget holde litt mer på ballen, men man hadde hele tiden full kontroll bakover, og de største farlighetene var det Liverpool som sto for. Omgangens desidert største sjanse kom da John Arne Riise kom seg rundt på venstrekanten og la inn til en umarkert Michael Owen inne foran mål. Utrolig nok greide Owen å sette ballen utefor Niemis høyre stolpe. Her burde Michael ha punktert kampen! Southampton overtar etter hvert mer av spillet, og presser på for en utlikning mot slutten av kampen, men de klarer aldri å skape de helt store farlighetene foran Chris Kirkland. Beattie var livlig på topp hos vertene, men Liverpools forsvar var på tå hev gjennom hele kampen. Liverpool ror kampen greit i land og vinner alt i alt en fortjent seier. Når man ser på det som har blitt vist de siste månedene, var dette helt klart et skritt i riktig retning. Man var mye mer aggressive og mer rett på mål enn det som har vært tilfellet de siste kampene. Dette førte til flere målsjanser og at man kontrollerte spillet mer.

Spillervurdering:

Chris Kirkland 7- Har ikke spesielt mye å gjøre i dag, men tar seg greit av det lille som kommer. Plukker enkelt det som kommer i lufta, og har noen viktige inngripener.

Jamie Carragher 6- Typisk Carra-kamp. Har full kontroll bakover, men bidrar heller i denne gangen spesielt mye framover.

Stephane Henchoz 7- Som vanlig solid av Stephane. Rydder opp når det trengs og har stort seg full kontroll. Får som regel en tå eller et hode på Southamptons innlegg.

Sami Hyypiä 7- Har ingen tilsynelatende problemer i dag. Vinner stort ett alt i lufta, og har sammen med resten av forsvaret god kontroll på Southampton-angriperne.

Djimi Traore 6- Bedre enn på lenge, men i likhet med Carra er han lite synlig framover på banen. Har fortsatt en tendens til å selge seg i farlige posisjoner, men kompenserer med sin store fart og greier å rydde opp.

El-Hadji Diouf 6- Får en 6’er under tvil i dag etter en veldig positiv 1. omgang der han bidrar til mye bra ute på høyrekanten. Holder kanten bra og kommer også til en del gode innlegg. Trekker mer innover på banen etter pause, og forsvinner mer og mer utover i kampen. Har også noen håpløse avslutninger.

Steven Gerrard 7- Fyller Hamann-rollen som defensiv midtbanespiller i dag, og gjør i så måte en solid jobb. Er aggressiv og vinner mange viktige dueller. Trekker seg mer tilbake på banen etter pause og bidrar til at forsvaret får god støtte.

Danny Murphy 8- Er som vanlig svært aktiv i Liverpools offensive spill og bidrar til at Liverpool holder trykket oppe i lange perioder. Kommer til en del avslutninger, selv om han aldri lykkes helt. Prøver hele tiden å skape ting framover og er et uromoment for Southampton-forsvaret.

John Arne Riise 8- Startet forrykende med en suser som testet Niemi allerede i åpningssekundene. Viste at han virkelig var innstilt på å vise hva han kan, og han var en av Liverpools viktigste spillere framover på banen. Slo frisparket i forkant av Heskeys scoring og hadde flere gode innlegg fra kanten sin. Pr i dag  er han nok det beste alternativet på midtbanens venstre kant.

Emile Heskey 7- Scorer sitt andre ligamål for sesongen, og la oss håpe at han fortsetter i dette sporet framover. Var veldig aktiv, vant i lufta og kom til flere gode sjanser. Viste sin luftstyrke da han nådde høyest på Riises frispark i 1. omgang. Ikke like synlig i 2. omgang, men det har sin naturlige sammenheng med at Liverpool la seg lenger tilbake på banen.

Michael Owen 5- Fortsatt langt igjen til toppformen for ”Boy Wonder”. Blir anonym i store deler av kampen og misbruker 2. omgangs største sjanse. Et lite pluss for at han i hvert fall kommer til avslutninger.