Steaua B. - Liverpool

Tor 06.11.03 kl 20:10 (UEFA-Cupen 2.runde) - Five / Tilskuere: / Dommer: Stefano Farina (Italia) / / Skrevet av: Tore Hansen

Traores første mål for klubben skaffet de røde et godt utgangspunkt før hjemmekampen under svært vanskelige baneforhold i Romania.

Diao
Falemi (54. min)Diouf (18. min - felling bakfra)
Murphy (87. min - hekting)

Liverpool har en vanskelig bortekamp i Romania, bare tre dager før storoppgjøret mot Manchester United på Anfield.  Steaua slo f.eks. ut Southampton i UEFA-Cupens 1.runde.  El-Hadji Diouf, som er tilbake på laget etter suspensjon, og hans lagkamerater håper uansett på et godt utgangspunkt før returen i Liverpool tre uker senere.

Liverpool har tapt kun seks av sine 44 siste kamper i E-Cupen, og jakter i kveld sin 50. seier i UEFA-Cupen. De røde har møtt lag fra Romania fire ganger tidligere, men aldri blitt slått ut. De to siste gangene vi har møtt lag fra dette landet har vi faktisk vunnet turneringen! Steaua er imidlertid Romanias mest dekorerte lag gjennom tidene, og har blant annet vunnet ligaen 21 ganger.

El-Hadji Diouf er tilbake på laget etter å ha sonet suspensjon mot Fulham i helgen. Tilbake i startoppstillingen er også John Arne Riise, som i dag starter på midtbanen for å hjelpe å demme opp på høyresiden. I Michael Owens skadefravær lar Houllier Harry Kewell "henge" bak Emile Heskey på topp. Manageren beholder dermed det samme forsvaret som har starte de siste par kampene.

Forholdene i Bucaresti er helt forferdelige. Dommeren inspiserte banen to ganger før kickoff. Banen ligner på et gjørmehull før start - og banemannskapet "bærer" bort regnvann på store preseninger. Det regner fortsatt i Romania minutter før avspark. Baneforholdene vil helt klart sette et preg på kampen allerede fra første spark på ballen.

Kampen er i gang. Vannet spruter rundt føttene på spillerne. Steaua leder den hjemlige ligaen etter en god "run" på ti kamper uten nederlag.

6. min: Som ventet en svært forsiktig start av begge lag på det elendige underlaget. Det går på korte pasninger, konsentrasjon og fokus på å gjøre færrest mulig feil. Her kan tilfeldighetene virkelige avgjøre kampen.

15. min: Fortsatt tett og jevn kamp på en bane hvor det er nesten umulig å få til noe konstruktivt spill. Hjemmelaget er flinke til å pakke inne våre sentrale spillere på midten. Som vanlig på bortebane i Øst-Europa får Heskey gjennomgå på grunn av hudfargen sin.

22. min: Djimi Traore scorer sitt første mål for klubben da Gerrard tar en kort corner og venstrebacken kan sette ballen i lengste hjørne med høyra fra utkanten av feltet. Under vanskelige forhold smuger balle seg inn via stolperota. Et viktig mål på det som kan bli en lang kveld...

26. min: Kewell løpet opp et langt fremspill og runder keeper. Fra litt skrå vinkel klarer han nesten å lure ballen over streken. Kveldens største sjanse utenom scoringen.

35. min: Det som vi frykter mest, skjer nesten når et tilbakespill fra Gerrard til keeper stopper opp i en sølepytt midt i straffefeltet. En Steaua-spiller er først på ballen, men Dudek redder forsøket.

37. min: Diouf gjør et godt raid på høyre og legger inn til Heskey inne i feltet. Keeper får en touch på ballen i det Emile blir dyttet overende. Ballen havner til slutt hos Riise som stupheader ballen en og en halv meter utenfor!

42. min: Steaua forsøker å presser Liverpool bakover, men klarer det ikke helt. De røde har skapt de største sjansene i omgangen hittil.

44. min: Aliuta forsøker seg med et tungt langskudd. Dudek tar ingen sjanser og slår ballen til corner.

Pauserapport
Været og baneforholdene preger denne kampen fullstendig. - This is a joke, sa Joe Corrigan til FIVE før han gikk i garderoben. Før start var det snakk om å avlyse oppgjøret, men etter to inspeksjoner valgte likevel dommeren å la kampen bli spilt. Det beste man kan si er at det er like forhold for begge lag. Det er likevel nesten skandale å la en viktig E-Cup kamp i 2003 bli spilt under slike bingoforhold. Etter en litt forsiktig start har Liverpool taklet forholdene best. De har skapt de største sjansene og har vært tryggheten selv bakover. Igor Biscan har vunnet mange dueller bakerst, Stevie Gerrard har forsøkt å ta kontroll på midten og Diouf har som vanlig alltid vært spillbar på flanken. Harry Kewell og John Arne Riise har ikke fått flyt på spillet sitt. Harry skulle kanskje ha avsluttet bedre på sin store sjanse etter 26 minutter? Med 2-0 i lomma ville vi hatt kampen i vår hule hånd. Høydepunktet kom imidlertid med Traores flotte scoring. Backen fikk ballen på feil fot etter en kort corner fra Gerrard, men styrer den likevel perfekt inn i bortre hjørne fra 16-17 meter. Steaua har aldri truet oss skikkelig bakover, og ikke spilt seg til en eneste god sjanse. Det eneste de har klart å true oss på et et par langskudd og dødballer.

2. omgang er i gang. Ikke overraskende har begge lag skiftet drakter i pausen. Liverpool spiller mot vinden.

46. min: Liverpool ret ti angrep. Riise header over et frispark inn i feltet fra 6-7 meter. En god sjanse, men nordmannen kolliderer med Diouf i det han forsøker å styre ballen under tverrligger.

50. min: For første gang i kampen klarer Steaua å rulle opp på kanten og skape panikk i forsvaret vårt. Innlegget blir først avverget, men Traore er nær ved å rote det til...

55. min: Stor sjanse når Murphys forsøk blir reddet på streken. Det starten med at Riise  mislykkes på en ny heading. Diouf fanget imidlertid opp ballen og fikk lagt ut til Danny som brenner til fra 6-7 meter. Kampen har åpent mye mer opp i denne omgangen foran målene. Det er også mer fart i kampen.

57. min: Diouf er stadig innblandet i tøffe dueller og med gult kort i lomma blir han byttet ut. Et lurt trekk av Houllier, selv om Dioufy har vært bra.

64. min: Riise snapper opp ballen mellom to forsvarsspillere og har kursen rett mot mål. Alene med keeper avslutter han for tidlig og keeper kan redde enkelt på en ny stor sjanse.

68. min: En smart stikkball mellom stopperne våre åpner forsvaret totalt. Alene med keeper scorer Raducanu. Biscan selger seg litt i det han forsøker å stopper gjennomspillet. Tøff tråkk å få i en periode av kampen de røde har vært gode fremover og hatt god kontroll på kamputviklingen.

74. min: Steaua har fått fart på beina og forsøker å sette inn en sluttspurt. Dudek får såvidt slått et forsøk på volley til corner via tverrligger!

78. min: Frispark fra Gerrard. Keeper har såpe på hendene, men får lempet ballen til corner. Helt åpen kamp for øyeblikket.

84. min: Traore blir grundig lurt på kanten og Steaua får inn en god ball foran kassa. Ballen heades like over. En god sjanse som lett kunne resultatert i hjemmeseier.

93. min: Et meget godt langskudd fra Pitu går like utenfor Dudeks bortre stolpe. Skummel sjanse i sluttsekundene.

Houllier fornøyd
Rett etter kampslutt uttalte Houllier til FIVE at han var fornøyd med resultatet, men at det foreløpig ikke er mer enn halveis. Manageren mente Liverpool hadde hatt flest sjanser, og kanskje burde utnyttet dem bedre. Han pekte likevel på at de hadde skaffet seg et godt utgangspunkt under svært vanskelige forhold i Romania.

Sluttrapport

Andre omgang ble mye mer åpen og severdig enn de første 45 noen gang hadde vært. Liverpool virket aggressive og angrepslystne allerede fra avspark. Spillerne virket mer komfortable med forholdene – hvis det går an å si noe slikt?, og våget mer helhjertet fremover. Et par gode headinger fra John Arne Riise og en redning på streken etter skudd fra Murphy satte en skrekk i hjemmelaget. De var selv farlige frempå et par ganger – og ofte farlige når de klarte å sette fart på kantene. Riise hadde en gylden mulighet da han snappet opp en løs ball mellom to forsvarsspillere og stilte inn autopiloten mot mål. Nordmannen skuffet imidlertid alene med keeper da han forsøkte å avslutte altfor tidlig. Når kommer sesongens første goal, John Arne? Målet satte en skrekk i alle. Liverpool virket solide og sikre bakover – og skapte sjanser foran gjestenes mål. Utligningen var en genial ball mellom Biscan og Hyypiä som iskaldt ble ekspedert i mål alene med Dudek. Igor solgte seg litt da han forsøkte å stoppe ballen. De siste 20 minuttene løftet Steaua seg og kampen stod og vippet da dommeren endelig kunne blåse av. På en vanskelig bane skaffer vi oss et greit utgangspunkt foran returkamp.

DUDEK (7)
På forhånd visste man at keeperen fort kunne bli sentral under slike forhold. Det var først i andre omgang at polakken ble testet skikkelig. Han gjorde jobben sin til punkt og prikke, og var også god å ha på et par hjørnespark.

FINNAN (6)

Iren viser seg igjen frem som en fin type på backen. Alltid villig til å gå fremover og får også ballen inn foran kassa ved et par anledninger. Det glapp et par ganger på kanten da det ble satt fart på ballen, men i likehet med resten av forsvarsrekka gjorde han en bra jobb under de rådende forholdene.

BISCAN (7)
Vår bestemann i dag – selv om han solgte seg på målet og også hadde et par andre feil. Kroaten jobbet hardt gjennom hele kampen, og var spesielt god i duellene før hvilen da Steaua nesten ikke kom til en eneste sjanse. Er likevel en kald fisk og er i ferd med å etablere seg på laget.

HYPPIÄ (7)
En god dag på jobben også for finnen. Gjøre totalt lite feil og er solid i alt han foretar seg.

TRAORE (6)
En merkedag for Djimi som scoret sitt første mål for klubben med ”feil” fot. Et viktig mål på en dag hvor prestasjonene varierte mye. Sikrere i klareringene enn på lenge, men blir grundig lurt på defensiven i kritiske faser av kampen.

DIOUF (6)
Er den mest spillbare på midtbanen når ballfordelerne leter etter ledige røde trøyer. Flink til å holde på ballen, etter hvert, og skaper som vanlig en del. Et tidlig gult kort og stigende temperament i spillet utover i andre omgang på et tungt underlag, gjorde at Houllier fikk det travelt med å bytte ham ut.

MURPHY (5)
Jobber og sliter. I dag ble det imidlertid lite ut av det, og han gikk dessuten litt tom mot slutten av omgangen. Uttalte etter seieren mot Fulham at han trenger noen kamper til for å finne formen.

GERRARD (7)
Kapteinen stod frem på midtbanen i en merkelig kamp. Får aldri brukt pasningsfoten skikkelig på et håpløst underlag, og holdt på å gjøre det helt store med et tilbakespill som stoppet i overflatevann i første omgang, men viser lederegenskaper og bruker innsiden av hodet!

RIISE (5)
Nordmannen er mer eller mindre borte den første timen. Kom til et par avslutninger, og kunne scoret et viktig mål da han snappet ballen i andre omgang. Kom mer til sin rett mot slutten. Viser at han har muskler og kondisjon.

KEWELL (4)
Forholdene ødela alle Harrys muligheter til å briljere i Romania. Får ikke brukt sine egenskaper som spiller i det hele tatt. Nesten som å se ”Bambie on Ice”. Blir passet godt på fra avspark. Hadde en mann i ryggen hele tiden.

HESKEY (5)
Jobber og sliter under tøffe forhold og fikk det aldri enkelt som spiss i dag. Spiller likevel en viktig rolle på en dag hvor ballen nødvendigvis må gå mer i lufta enn på bakken.

LE TALLEC (4)

Kom inn for Diouf i andre omgang og klarte aldri å sette noe preg på dette oppgjøret. Har mer å gå på under bedre forhold.