West Brom-Liverpool

lør 26.04.05 kl 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 27.128 / Dommer: Dermot Gallagher / The Hawthorns / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Magne Thoresen (på The Hawthorns)

Fire mål av Michael Owen og to av Milan Baros da Liverpool får det halve dusinet fullt på The Hawthorns.

Daniele DichioDjimi Traore

Med Stephane Henchoz uaktuell p.g.a. skade vil Traore/Hyypiä igjen bli midtstopperparet.  På midtbanen og i angrepet er det mer usikkert om hva startoppstillingen blir.  Emile Heskey har kommet seg av smellen han fikk mot Charlton, men den store angriperen sitter på benken.  Dermed er det duket for en sjelden mulighet for Milan Baros lengst fremme.

West Bromwich har den første avslutningen etter kun et halvt minutt, men Dichio skyter utenfor.

10.minutter:  Liverpool har begynt å få mer og mer tak på banespillet, men uten å skape store sjanser så langt.  Baros skjøt svakt utenfor, mens Murphy hadde et bedre forsøk på et langskudd som Hoult reddet.

MÅL!  0-1 Michael Owen (15)

Et kjapt frispark ga Baros muligheten til å utfordre forsvaret til West Bromwich.  Michael Owen gjorde resten da han kommer seg forbi et par motstandere og avslutter pent nede i hjørnet.

I etterkant av målet hadde først Danny Murphy et frispark reddet på streken, før Dietmar Hamann setter returen like utenfor fra god posisjon.  West Brom hadde sin første sjanse etter omlag 20 minutter. Det har livnet til på The Hawthorns!

25.minutter:  Milan Baros alene igjennom, men får ikke avsluttet skikkelig.  Det er ikke første gang den livlige tsjekkeren har vært nære.  Hamann får en mulighet på den påfølgende corneren, men nok en gang skyter Didi utenfor.

Liverpool dominerer, men West Brom har også enkelte sporadiske angrep.  Traore får gult kort, fullt fortjent.

30.minutter:  Gerrard spiller fram Owen, men Hoult redder godt.  Liverpool har skapt mange sjanser på det ypperlige gressteppet og burde ha ledet med mer enn et mål.

33.minutter:  Wallwork skyter over på en bra sjanse for hjemmelaget.

40.minutter:  Dichio header en corner like over.  Stor sjanse.  I en frisk omgang er det fortsatt Liverpool som dominerer, men hvor et hjemmelag uten press også skaper et og annet framover.

Pauserapport:  Etter en litt nølende start på kampen kjørte Liverpool helt over i en tyve minutters periode midt i 1.omgang.  Gerrard, Hamann og Murphy dominerte på midten, og lengst fremme vasset Michael Owen og Milan Baros i sjanser.  Michael scorte et pent ledermål etter 15 minutter, men kunne fort også scoret sitt mål nr 100 i Premier League.  Den største sløsingen har imidlertid vært fra Baros, og med litt mer flaks og dyktighet kunne faktisk tsjekkeren hatt et hattrick allerede.  Mot slutten tok West Bromwich noe over og headinger fra Dichio og Roberts var farlig nære.  1-0 til Liverpool er dog mest flatterende for bunnlaget etter 45 spilte minutter.

Man er igang igjen i The Midlands og Liverpool vil angripe mot sine tilreisende fans etter pause.  Både Newcastle, Chelsea og Liverpool leder 1-0 ved pause.

MÅL!  0-2 Milan Baros (47)

MÅL!!  0-3 Michael Owen (48)

"Fields of Anfield Road" runger utover The Hawthorns etter som Liverpool har gjort det de truet med i deler av 1.omgang, nemlig å knuse nedrykksklare West Bromwich.  Milan Baros pirket først inn 2-0 etter at et forsøk fra Michael Owen ble reddet, og mindre enn to minutter senere var det Owen som selv scoret sitt mål nr. 100 i Premier League.  Gode pasninger i Steven Gerrard er i forkant av begge målene.

MÅL 0-4 Michael Owen (60)

MÅL 0-5 Michael Owen (66)

Liverpools fans synger ikke lenger "Fields of Anfield Road", men "There's only one Michael Owen!".  Michael har scoret fire ganger i den første kampen hvor Liverpool har scoret mer enn tre ligamål denne sesongen.  I en kontring etter timen gjorde Milan Baros et glimrende forarbeid og St. Michael kunne greit sette inn 4-0.  Fem minutter senere gjør ikke superspissen noen feil alene med keeper.

Gerrard, Baros og Owen har alle store muligheter til ytterligere å øke ledelsen.  Det er farlig hver gang Liverpool angriper nå.

Dudek gjør en god redning på et skudd fra Koumas, før Owen nær hadde scoret sitt femte glimrende spilt fram av Gerrard.

MÅL! 0-6 Milan Baros (84)

Tsjekkeren tar godt vare på et langt fremspill og dunker ballen i nettet.  Liverpool har kunne hatt tosifret etter de sjansene man har hatt i 2.omgang.

Sluttrapport:  Liverpool fikk en perfekt start på 2.omgang, da Steven Gerrard stod bak to tidligere scoringer.  Først var det Michael Owen som bommet på et fremspill fra midtbanespilleren og Milan Baros kunne pirke ballen over streken.  To minutter senere var det Baros som satte fart etter en pasning fra Stevie G, og Michael kunne sette inn ligamål nr.100.  West Bromwich hadde etter pause ingen svar på de raske angriperne hos gjestene, og det var farlig nesten hver gang midtbanen spilte opp de to hurtigtogene.  Spesielt på Liverpools høyreside fosset man fram mot et etterhvert hjelpeløst hjemmelag.  Etterhvert vasset man i sjanser og med enda større skjerping på topp kunne resultatet vært mer overbevisende.  Det var uansett en seier som var dobbelt så stor som noe man tidligere har hatt i Premier League denne sesongen.  Til tross for at West Bromwich hadde et og annet tilløp var det sjelden fare på ferde for et forsvar som fikk en rolig ettermiddag.  Nærmest var man på to headinger mot slutten av 1.omgang, samt et forsøk som ble reddet på streken av Hyypiä i sluttsekundene.  Seier for Newcastle og uavgjort for Chelsea bedrer ikke situasjonen vesentlig i forhold til kvalifisering til Champions League, men det viktigste er at Liverpool selv gjør sin jobb fremover.  Den ble gjort til alles tilfredshet i dag.

SPILLERVURDERING:

Dudek   7 – Lite å gjøre, men er sikker på det som kom.  Et par fine inngripner i feltet før pause og har også et par redninger på langskudd, selv om det er forsøk som en forventer at polakken skal ta.

Carragher  7 – Carra har aldri noen problemer defensivt, og gjør en meget stabil kamp på høyrebacken.

Traore  7 – Den unge franskmannen var ikke preget av missen mot Charlton sist, og gjør en bra kamp på en riktignok rolig dag.  Blander sugende tacklinger med flere fine fremspill.

Hyypiä  7 – De få gangene finnen må ut i en sklitackling eller foreta en blokkering gjør han det uten plett og lyte.  Stødig kamp av kapteinen også.

Riise 6 – John Arne sliter fortsatt med å finne toppformen og vi husker bare en situasjon hvor han ble med helt frem i angrep.  Ble byttet ut etter å ha fått problemer med den ene ankelen, og kanskje er det slik at den tidligere skaden fortsatt plager ham?

Diouf 6 – Begynte brukbart, men ble stadig mer anonym ute på høyrekanten.  Var sjelden eller aldri involvert inne i 16-meteren, og det var skuffende i en kamp som Liverpool dominerte så kraftig.

Hamann 7 – Didi gjorde en av sine bedre kamper på nokså lang tid.  Har full kontroll på midtbanen, slår ballen ofte tidlig og effektiv, og har også et par susende skudd.

Gerrard 8 – Den utvilsomme motoren på midtbanen.  Er over alt har og var bl.a. glimrende i forkant av de to tidlige målene like etter pause.  Har et herlig driv og var også mer stabil i pasningsspillet enn hva som ofte har vært tilfellet i det siste.

Murphy 7 – Kriger og står på i 90 minutter.  Er ikke veldig mye involvert framover i dag, men legger ned et solid stykke arbeid på venstrekanten.

Owen 9 – Lynhurtig, driblesterk, og klinisk.  Owen var i verdensklasse på The Hawthorns.  Ideelt sett kunne han ha scoret et par mål til, men Michael luktet på en 10’er på børsen i dag.

Baros  8 – Burde ha hatt minst et hattrick, men det er også det eneste negative vi vil si om den unge tsjekkeren.  Bevegelig, sterk og alltid en trussel for et riktignok vaklende WBA-forsvar.  Viste igjen at han fortjener en startplass.

Heskey – Ble liggende noe dypt på høyrekanten, og greide aldri å markere seg som en erstatter for Diouf.