Arsenal - Liverpool

Fre 09.04.04 kl 13.30 (Premier League) - Canal+ Blå / Tilskuere: 38.119 / Dommer: Alan Wiley / Highbury / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Liverpool ble overkjørt i 2.omgang på Highbury, etter scoringer av Sami Hyypiä og Michael Owen ga ledelse til pause.

Lauren

Hardt, jevnt og målfattig har det gjerne vært mellom Arsenal og Liverpool på Highbury de siste årene.  Gérard Houllier stiller med samme mannskap som slo Blackburn sist helg, men hvor Emile Heskey kan få en mer defensiv rolle.

1.omgang:

Det går mot et litt forsinket avspark i London, hvor Liverpool i dag er kledd i hvite trøyer og sorte bukser.

1.min:  Harry Kewell skaffer kampens første corner etter 23 sekunder.  Riise skyter imidlertid høyt over.

5.min:  0-1 Sami Hyypiä!  På sin tredje corner gjør Liverpool et tidlig ledermål.  Kewell slår hjørnesparket til bakre stolpe, Gerrard header inn foran mål, og Sami Hyypiä stuper inn ledermålet omtrent på målstreken.  Gjestene har styrt kampen så langt mot et nervøst Arsenal.

12.min:  Thierry Henry får annulert et mål for offside.  Michael Owen var nesten igjennom i andre enden noen minutter tidligere.  Kampen har jevnet seg ut etter en sterk åpning av Liverpool.

20.min:  Hyypiä kommer høyest på nok en corner fra Kewell, men headingen går over.  Liverpool har kommet mer bakpå og satser mer på kontringer de siste minuttene.  Et kampbilde vi vil se mye til fremover?

26.min:  Henry spiller frem Ljungberg, som hardt presset av Biscan får til et hardt skudd fra skrå vinkel.  En reaksjonsredning fra Jerzy Dudek gjør at polakken får slått til en resultatløs corner.

29.min:  Riise løfter nydelig fram i retning Michael Owen, angriperen starter perfekt, men løfter ballen like over tverrliggeren.

31.min:  Didi Hamann burde først hatt frispark i en duell, men Robert Pires får lov til å slå igjennom til Henry.  Alene med Dudek scorer Thierry Henry sikkert med en avslutning ved bortre stolperot.

Arsenal har etterhvert fått fart på beina og presset Liverpool nokså hardt de siste minuttene.

41.min:  1-2 Owen - Gerrard slår en perfekt til Michael som starter i rett øyeblikk.  Alene med Lehmann setter han ballen mellom bena på keeperen.

Pauserapport:  En fartsfylt, spennende, og god 1.omgang på Highbury.  Gjestene fikk en drømmestart da den tredje corneren i løpet av de første fem minuttene mot et nervøst Arsenal ga resultat.  Jens Lehmann hadde tidligere nærmest startet en slåsskamp mot Sami Hyypiä, men finnen fikk snart sin revansj.  Det dype hjørnesparket fra Kewell ble headet tilbake av Gerrard, og nesten på målstreken kunne Sami stange inn ledermålet.  Arsenal brukte ti minutter til å finne seg selv, men selv om det etter hvert ble et nokså sterkt press mot forsvaret foran Dudek ble ikke de store sjansene skapt.  Ljungberg hadde en bra sjanse drøyt midtveis i omgangen, men Michael Owen var langt nærmere i å score da han løp igjennom på en pasning fra Riise.  Det var et kampbilde som ikke var overraskende når Liverpool hadde fått oppgjøret inn i sitt spor gjennom åpningsmålet.  Hjemmelaget presset mot et organisert Liverpool, som slo kontra.  En kontroversiell scoring etter 31 minutter snudde imidlertid noe på dette.  Hamann synes å bli felt inne på egen halvdel, men dommeren vinket spillet videre.  Pasningen til Pires fant en Thierry Henry som startet riktig, og Dudek kunne intet gjøre.  Kanskje skulle Biscan blitt avblåst for en hands inne i feltet litt senere da Arsenal begynte å trykke på for alvor.  Kewell, Owen & Co var imidlertid aldri ufarlige, og et perfekt samarbeid mellom Steven Gerrard og Michael Owen ga 2-1 like før pause.  Stevie G slo en perfekt pasning, St. Michael startet riktig, og slo ballen inn mellom bena på keeper.

2.omgang:

46.min:  Dramatikk allerede et halv minutt etter starten av 2.omgang da hektisk virksomhet inne i feltet foran Dudek ender med at Henry sender ballen like utenfor.

47.min:  Owen legger tilbake til Kewell, som skyter like utenfor med høyrebenet.

48.min:  2-2 Pires - En glimrende angrep fra angrep, involvert med Henry, Ljungberg og Pires, gjør at Robert Pires kan sende ballen forbi Jerzy Dudek.

50.min: 3-2 Henry - Thierry Henry viser hvorfor han er kanskje Europas beste fotballspiller da han danser seg igjennom Liverpools forsvar og scorer elegant.

55.min:  Hamann header en corner over, etter at et raid fra Diouf ga hjørnespark.  Det er likevel et Arsenal som har fått blod på tann som dominerer kampen, og Liverpools forsvar har en svært travel ettermiddag.

65.min:  Liverpool har delvis greid å temme stormløpet fra Arsenal de siste minuttene.  Milan Baros kommer inn for Emile Heskey.

68.min:  Biscan feiler på et overlegg fra Lauren, og Henry header over fra kort hold da han burde ha scoret.

75.min:  Gerrard sender et frispark via muren og over, men det er sjelden Liverpool skaper noe som helst nå.

78.min:  4-2 Henry - Bergkamp slår bak Liverpools forsvar, Henry løper fra gjestenes bakre menn igjen, og etter en litt heldig retur fra Dudek er franskmannens hat-trick et faktum.

83.min:  Edu og Ljungberg er nære på etterhvert som Liverpool blir avkledd av den suverene ligalederen.

90.min:  Liverpool får ikke tak i ballen når Arsenal leker seg til seier.  Det er lagt til to minutter.

Sluttrapport:  Arsenal fosset igjennom på Liverpools høyreside to ganger tidlig i 2.omgang, og det var nok til at selvtilliten, lekelysten, og arrogansen var tilbake hos Englands beste lag.  I tillegg var Patrick Vieira & Co villig til å sloss på midtbanen etter to nylige og smertelige cuptap.  Robert Pires og ikke minst Thierry Henry kunne gli igjennom gjestenes forsvar som kniv i varmt smør.  Det var kanskje å friste skjebnen av vi skrev på liverpool.no at dette oppgjøret kun har bydd på 13 scoringer over de ti siste årene, men det er sjeldent at Liverpool er blitt ydmyket slik de ble det i perioder etter pause.  Før pause utnyttet man en famlende start av Arsenal, og kombinasjonen Gerrard/Owen var farlig på kontringer, men i de siste 45 minuttene ble det mest krampetrekninger offensivt samtidig som det raknet foran Jerzy Dudek.  Gérard Houllier sa før kampen at man var langt bedre enn de 25 poengene som Arsenal var foran på tabellen skulle tilsi, men kampen viste uansett at det for Liverpool er ennå et hav frem til toppen av Premier League.  Det gjelder nå for Steven Gerrard & Co å reise seg umiddelbart foran neste kamp mot Charlton til mandag.  Da vil heldigvis motstanderen være av et helt annet kaliber!

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6 – Får fire mål i sekken, men samtlige var på gjennomløpninger og som en vanskelig kan klandre Jerzy for.

Jamie Carragher 5 – En av hans mørkere dager.  Er på etterslep ved de tre siste scoringene og får aldri tak på raske franskmenn.

Sami Hyypiä 7 – God 1.omgang, hvor han scorer et mål og er sterk i duellene.  Får det mye vanskeligere etter pause, men står likevel rimelig støtt.

Igor Biscan 5 -  Igor sliter veldig med sin plasseringsevne, og Pires og Henry kom stadig i hullet mellom ham og Carra.  Hang rett og slett ikke med på dette nivået.

John Arne Riise 7 – Nordmannen hadde relativt bra kontroll på sin side defensivt, og bød også på et og annet fremover på banen.  Fortjener sin plass på laget for øyeblikket.

El-Hadji Diouf 5 – Jobbet knallhardt før pause, uten å lykkes alt for mye.  Gikk etter hvert sur og fikk et nytt gult kort.

Dietmar Hamann 6 – God i 1.omgang, da han er perfekt til å kunne roe ned holde på ballen på et lag som ligger lavt.  Etter pause ble han et nummer for lite mot Vieira & Co.

Steven Gerrard 7 – Kapteinen gir seg aldri, og løper milevis gjennom nitti minutter.  Dannet en god kombinasjon med Owen så lenge Liverpool var med i kampen for alvor.  Liverpools beste – nok en gang.

Harry Kewell 7 – Australieren startet friskt og var gjennom hele kampen lagets største trussel fra midtbanen.  Ble etter hvert mer borte også han, men likevel en positiv innsats.

Emile Heskey 5  – Fikk vist noen muskler før pause, men er igjen ufarlig foran motstanderens mål.  En blir en aldri så liten smule misunnelig når en ser hva motstanderen kan by på i samme posisjon…

Michael Owen 7 – Scoret et fint mål, og burde hatt et til.  Begge sjansene skapt gjennom smarte løp på topp.  Formen virker å være i anmarsj.