Aston Villa-Liverpool

Lør 04.12.04 Kl 16.00 (Premier League) - C+Sport(oppt.kl.22) / Tilskuere: 42 593 / Dommer: Mark Halsey / Villa Park / Skrevet av: Einar Kvande/Magne Thoresen(spillerbørs)

Liverpool måtte nøye seg med poengdeling på Villa Park, etter en glimrende førsteomgang, men en ditto svak andreomgang. Nok en gang ble de røde felt av en tvilsom dommeravgjørelse.

Mellberg (79)

Ny vanskelig bortekamp for de røde på Villa Park. Benitez hvilte sine mest sentrale spillere i midtuken mot Tottenham, og går for tre nye poeng. Eneste endringen i lagoppstillingen i forhold til Arsenal-kampen, er at Nunez tar over Pongolles rolle ute på høyrekanten. Det betyr altså at spanjolen spiller sin første kamp fra start av i Premier League.

Du kan bestille scoringsvarsel via SMS til din mobiltelefon ved å sende kommandoen LFC LIVE START til 2180.

Kampen er igang på Villa Park

2.min: Liverpool får en god mulighet tidlig i kampen, ved Mellor. Angrepet ender i corner for bortelaget. En god start på kampen for gjestene. Det var Nunez som dro igang angrepet på høyreflanken.

3.min: Liverpool presser på, og får ny corner som også blir resultatløs.

Liverpool holder ballen i laget, og dominerer kampen i de første 5-6 minuttene. Mye bra pasningsspill, med Alonso, Nunez, Hamann og Kewell involvert.

7.min: Mellberg blokkerer en stor mulighet for Mellor, etter et flott oppbygd angrep av de røde.

9.min: Sørensen redder et skudd fra Riise etter nok et godt Liverpool-angrep. Liverpool har dominert stort i de første ti minuttene på Villa Park, og er helt klart i førersetet.

12.min: Olof Mellberg må nok en gang rydde opp foran Mellor. Liverpool-spissen har sett mye til ballen så langt.

14.min: Hamann blir felt, og Liverpool får frispark i god posisjon like utenfor 16-meteren.

17.min:   0-1 Harry Kewell scorer sitt første mål for sesongen, etter et godt utført frisparktrekk av de røde. Gerrard slår frisparket mot bakre stolpe, der Carragher dukker opp header ballen inn til Kewell. Australieren setter ballen bak Sørensen med hodet.

22.min:  Fantastisk oppbygd angrep av Hamann ender med at Mellor får fyre av. Sørensen gjør en fantastisk enhåndsredning fra The Boy Mellor. Liverpool får corner, og Villa får såvidt ryddet unna. Veldig nære 2-0 for Liverpool

24.min: Kombinasjonen Steven Gerrard/Neil Mellor på topp ser ut til å fungere meget bra for Liverpool i dag, og kapteinen storspiller og får fortjent hyllest fra de tilreisende røde.

27.min: Solano får Villas første sjanse i kampen, men blir avblåst for offside.

29.min: Nunez drar opp nok et godt Liverpool-angrep, men Delaney får ryddet unna.

30.min: Antonio Nunez har åpnet kampen meget bra, og serverer en fantastisk pasning til Steven Gerrard. Kapteinen får imidlertid ikke helt treff med sitt skuddforsøk.

Drøye halvtimen spilt, og det hadde ikke vært ufortjent om de røde hadde ledet både med 2 og 3 mål.

34.min:   Aston Villa setter innpå Luke Moore for Carlton Cole. Et rent spissbytte. Cole virker ikke skadd.

37.min: Sørensen gjør en god redning på nok en mulighet for Steven Gerrard. Flott frispilling av Xabi Alonso.

39.min: Hjemmelaget får sin første corner for ettermiddagen. Resultatløs.

40.min: Neil Mellor er nær ved å utnytte en forsvarstabbe av Olof Mellberg.

43.min:  1-1 Aston Villa får et meget billig frispark, som Nolberto Solano skrur rett i mål helt mot spillets gang. Et fantastisk frispark av teknikeren fra Peru, men nok en gang en tvilsom dommeravgjørelse i Liverpools disfavør.

Pause

Pauserapport: Liverpool har dominert kampen stort, og tok fortjent ledelsen da Harry Kewell headet Steven Gerrards frispark i mål etter et drøyt kvarters spill, etter at Jamie Carragher har viderebefordret ballen. De røde fortsatte sin store spillemessige dominans, og burde ha ledet med både to og tre mål før Villa får et meget billig frispark like før pause. Frispark-eksperten Nolberto Solano knaller til, og baller fyker inn i nettmaskene bak Kirkland. Liverpools spillere vil gå i garderoben og føle at de har blitt meget urettferdig behandlet, både av dommeren og av Fru Fortuna. Et psykologisk viktig mål for Villa, mens gjestene nå må regruppere og begynne å sette de store målsjansene som de spiller seg til. Både Mellor og Gerrard burde ha figurert i scoringslisten etter denne 1.omgangen. Spillemessig har Liverpool levert mer enn godkjent.

2.omgang i gang

46.min:   Liverpool har gjort et bytte i pausen. Nunez har gått ut, og Josemi har kommet inn på høyrebacken, mens Finnan er flyttet fram på kanten.

Ryktene skal ha det til at Gavin McCann har bedt Liverpools spillere om unnskyldning for skuespill i forkant av frisparket som førte til Villas scoring, i pausen.

50.min: Liverpool får frispark i omtrent samme posisjon som Aston Villa scoret fra. Sørensen redder Gerrards forsøk. Finnan får ikke utnyttet returen. Like etterpå er Alonso frempå med et skuddforsøk.

53.min: Liverpool vil ha frispark for hands på Gareth Barry, men dommeren vinker det hele videre. Villa går like i angrep, og skaffer seg en corner.

56.min: Steven Gerrard løper og løper, og får en ny god mulighet. Dessverre blir den skuslet bort, og Liverpool får innkast. Like etterpå vinner de røde en corner.

62.min  Djimi Traore kommer inn for Liverpool. Neil Mellor blir tatt av banen. Traore går inn på venstreflanken, mens Harry Kewell skal spille på topp. Et litt merkelig valg av Rafael Benitez.

67.min: Kewell får en brukbar mulighet, men nok en gang resultatløst fra de røde.

68.min: Nytt Villa-frispark fra farlig posisjon. Solano gjør seg klar igjen. Kirkland redder.

70.min:  McCann ut og Berson inn for Villa.

Etter en god start på 2.omgang, spiller ikke Liverpool like bra lenger, og hjemmelaget er mer inne i kampen. Nunez, som hadde en svært god 1.omgang, er savnet.

71.min: Alonso med flott frispilling av Kewell. Stor sjanse som ender med corner for de røde.

79.min: Aston Villa fører kampen nå. Hamann, som hadde en stor førsteomgang, har blitt nærmest borte på Liverpools midtbane, og det gjør det enklere for vertene.

79.min:  Olof Mellberg pådrar seg gult kort.

82.min:  Florent Sinama-Pongolle kommer inn for en dødssliten Steven Gerrard.

86.min: Stillingskrig på Villa Park nå. Ingen av lagene ser ut til å klare å skape åpninger, og det går mot uavgjort. Ingen stor andreomgang dette, der det har vært mest kriging.

87.min:   Store muligheter for Aston Villa. Ping-pong i Liverpool-feltet, men det ender med at Solano avslutter utenfor.

88.min: Kewell, som har vært meget bra i dag, får til en avslutning, men ballen går ikke i nettmaskene denne gangen heller.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool måtte nøye seg med poengdeling på Villa Park, etter en glimrende førsteomgang, men en ditto svak andreomgang. Dette var en match som de røde burde ha avgjort før pause, da de spilte glimrende og dominerte kampen totalt. Harry Kewell headet Liverpool i ledelsen med sin første scoring for sesongen, og både Steven Gerrard og Neil Mellor hadde meget gode muligheter til å øke ledelsen. Vendepunktet i kampen kom når hjemmelaget fikk et meget tvilsomt frispark fra godt hold like før pause. Dette smelte Nolberto Solano i nettmaskene bak en noe passiv Chris Kirkland. Andre omgang ble et stort antiklimaks. Spillet falt betraktelig i kvalitet, og det ble mest stillingskrig. Liverpool så ut til å savne Antonio Nunez, som hadde vært meget kreativ i første omgang. Det er uvisst hvorfor han ble tatt av banen, men spanjolen har jo ikke så mange treningene bak seg, så det er mulig han var sliten.

SPILLERBØRS:

Kirkland (6)

En for så vidt stille dag på jobben. Virket litt suspekt på frisparket som Solano satte i mål, men ellers stødig i det han foretok seg. Hadde mest utspark og tilbakespill å ta hånd om, sett bort i fra de to frisparkene til den lille mannen fra Peru.

Finnan (6)

Spilte høyreback før pause, og leverte en stødig og grei omgang. Blir, i likhet med laget for øvrig, litt mer anonym når han spiller høyre midtbane etter hvilen. Dette skyldtes mer at Liverpool falt sammen som lag, enn at spilleren selv leverte svakere innsats. Alt i alt en godkjent kamp.

Carragher (7)

Liverpools beste spiller i dag etter vår mening. Carra er Mr. Reliable for tida. Rydder opp i stor stil, vinner hodedueller med den største selvfølgelighet, og er suveren defensivt.  Er blitt en svært stødig pillar i Liverpool-forsvaret.

Hyypiä (6)

Har for så vidt kontroll på Villas spisser, og ergo defensiv kontroll, men har en lei tendens til å slurve med pasningene. Også skuffende anonym på dødballer fremover på banen i dag, og vi har absolutt sett finnen bedre før. Så selv om han hadde relativt god kontroll er det tydelig at store Sami er inne i en liten formmessig bølgedal.

Riise (5)

Anonym gjennom hele kampen. Som hele laget, var han i og for seg mest positiv før pause. Etter pause gir vi han karakteristikken direkte svak. Vi synes det var overraskende og bemerkelsesverdig at han ikke ble flyttet frem på kanten når Traore ble byttet inn.

Alonso (5)

Totalt sett en veldig anonym kamp, der han aldri klarte å sette preg på hendelsene slik vi vet han kan i sine beste stunder.  Fungerte for så vidt bra sammen med Hamann før pause, da vår sentrale midtbane hadde god kontroll på ditto hos Villa, men leverte en veldig slett andreomgang.

Hamann (6)

Ble også etter hvert veldig anonym. I første omgang bryter han opp Villas spill og vinner tacklinger slik vi vet han kan, og bidro da til at Liverpool dominerte banespillet på den sentrale midtbanen. Faller imidlertid totalt igjennom etter pause, i likhet med laget forøvrig.

Nunez (6)

Herja litt med sine motspillere, spesielt i første del av første omgang, og gikk på flere fine raid. Positiv innsats i dag, og langt bedre enn mot Spurs. Uvisst hvorfor han ble tatt av banen.

Kewell (7)

Veldig positiv i dag, og det må ha vært deilig for han at han fikk sin første scoring for sesongen. Man kunne formelig se at dette ga ham selvtillit, og i dag løsnet det virkelig for australieren. Var involvert hele tida, og var en av få Liverpool-spillere som med hevet hode kan si at han stod på matchen ut. Vår mest kreative spiller framover på banen uten tvil.

Gerrard (6)

Kapteinen spilte så og si ren spiss etter at Mellor ble tatt av banen. For så vidt en litt merkelig disponering av Rafael Benitez. Jobbet som vanlig iherdig, og står på til han blir tatt av banen få minutter før slutt. Tar alle dødballer fremover på banen, både cornere og frispark, men man manglet liksom sluttproduktet fra Stevie G i dag.

Mellor (5)

Veldig anonym helt til han ble tatt av banen. Kom til en stor målsjanse, som han burde ha scoret på. Det var liksom alt han bidro med.

Josemi (6)

Gjorde sine saker greit etter innhoppet i pausen. Leverte saftige tacklinger i typsisk Josemi-ånd, og ble ikke avslørt på farten i dag. Bidro null offensivt, og var nesten ikke over midtstreken.

Traore

Ble overraskende plassert på venstrevingen da han kom innpå. Fikk til lite eller ingen ting i en uvant posisjon.