Bolton - Liverpool

Lør 07.02.04 kl. 16.00 (FA Carling Premiership) - / Tilskuere: 27.552 / Dommer: Alan Wiley / Reebok Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Tore Hansen/Runar H. Larsen(i Bolton)

Uavgjort på Reebok etter å ha ligget under to ganger, setter press foran to hjemmekamper i ligaen. Kewell må stå over mot Portsmouth.

Ivan Campo

Ikke uventet har Gérard Houllier gitt det de samme elleve som spilte mot Everton på lørdag fornyet tillit i Bolton.  Florent Sinama-Pongolle er imidlertid tilbake på benken.  Hos gjestene er innlånte Jon Otsemobor, fra Liverpool, en av reservene.

Da er vi i gang på Reebok.  Vi regner med å komme med en rapport fra vår mann i Bolton både midtveis i 1.omgang og ved pause.

3.min:  Michael Owen har den første avslutningen på mål da han header et frispark fra Steven Gerrard rett på keeper.  Det har vært en ganske frisk start i Lancashire.

1-0:  Nicky Hunt.  Et langt frispark fra hjemmelaget blir bare delvis klarert, ballen blir spilt inn igjen, og backen Hunt sender kula inn nede til venstre for Jerzy Dudek.  Polakken virket passiv ved scoringen.  Et sjokk for gjestene fra Merseyside, som har vært godt med spillemessig i åpningsminuttene.

15.min:  Liverpool prøvde å svare umiddelbart etter scoringer (11 min), men Carragher skyter like utenfor.  Steve Finnan har siden fått advarsel.

17.min:  Henrik Pedersen brenner en bra sjanse for Bolton da han skyter over fra kort hold.

Rapport fra Bolton 25.min:  Scoringen til Bolton kom ut av det blå, etter en åpning hvor Liverpool hadde ballen nokså mye uten å skape noe av betydning.  Dudek vil nok bli klandret for baklengsmålet.  Siden har vertene greid å kjempe et passivt Liverpool ut av stilen og vinner de aller fleste duellene.  Bortsett fra headingen til Owen fra et frispark har de røde ikke skapt noe som helst framover.  Gerrard & Co må løfte seg drastisk skal dette gå veien.

25.min:  Jerzy Dudek retter opp noe av inntrykket da han må reagere raskt for å redde fra Hunt fra spiss vinkel.

27.min: Harry Kewell kommer igjennom, men greier ikke å runde keeper.  Liverpools største sjanse.

33.min:  En god pasning fra Hamann gir Jamie Carragher sin andre skuddsjanse i 1.omgang, men et bra forsøk fra Carra går utenfor.

40.min:  Liverpool sliter med å skape noe mot et aggressivt Bolton.  Det tar imidlertid 37 minutter før vertene får sin første booking (Kevin Davies).

42.min:  Et skudd fra Michael Owen blir slått til corner, og Jääskeläinen måtte gjøre en ny god redning fra Gerrard i etterkant av hjørnesparket.

45.min:  Le Tallec skyter over på et overlegg fra Finnan.

Pauserapport fra Bolton:  Totalt sett en skuffende omgang fra Liverpool hvor Bolton har hatt initiativet i nokså store deler av de første 45 minuttene.  Bortelagets kreative spillere som Kewell og Le Tallec har ikke greid å sette sitt preg på kampen, og Stevie Gerrard har heller ikke maktet å styre midtbanen slik han har hatt for vane i det siste.  Hjemmelaget har kjempet bra, og vært til dels vasse framover, men i antall sjanser har det likevel vært nokså jevnt.  Liverpool kom litt mer framover i de siste minuttene før pause, og det er forhåpentligvis et bra tegn.  Laget må utvilsomt løfte seg flere hakk dersom man skal ha sjanse til å kunne snu dette etter hvilen.

Kevin Davies og Sami Hyypiä i duell

46. min: Liverpool sparker 2. omgang i gang samtidig som sola titter frem.

49. min: Frispark ved Cheyrou. De fleste venter på et innlegg, men fraskmannen velger å skyte. Keeper redder enkelt. Liverpool forsøker å sette opp tempoet og sette press på hjemmelaget.

1-1: Den store finnen har scoret mot Bolton før i sesongen, og scorer mot dem på nytt når han utligner med ei heading etter 51. minutter. Sjansen oppstod da Steven Gerrard slo et frispark inn i feltet. Sami kommer høyt opp og levner ikke keeper en sjanse!

2-1: Djorkaeff sender hjemmelaget i ledelse igjen etter 57 minutter. Det er dårlig markering inne i feltet vårt når et innlegg fra Kevin Davies blitt sendt i nettet med en volley fra Djorkaeff.

65. min: Pongolle kommer inn for Cheyrou. Liverpool åpnet denne omgangen meget bra, men lot Bolton komme altfor lett til med utligningen. Etter det har hjemmelaget tatt over initiativet igjen.Med kun Owen alene på topp har støtten tidvis vært altfor dårlig. Verken Kewell eller Cheyrou har hatt noen god kamp. Sjansene våre kommer stort sett på høyresiden når Finnan, Gerrard og Le Tallec setter fart på ballen og finner hverandre.

69. min: Gerrard scorer sitt første spillemål i ligaen denne sesongen på en utmerket volley fra spiss vinkel. Pongolle gjør først et bra løp og finner Le Tallec på venstrekanten. Unggutten sender et godt innlegg inn mot Gerrard som endelig scorer! Tidligere i sesongen har han kun scoret på straffespark i Premier League.

79. min: Owen, som fortsatt synes å være ute av form, blir felt av Campo. Boltonspilleren får gult kort for forseelsen. Gerrard skyter høyt over.

80. min: Kjermpeløp av Gerrard som finner Owen - i stedet for å gå selv. Spissen tar i mot pasningen og fosser mot mål. I det han skal skyte misser han, og en kjempesjanse blir spolert. Her kunne han ha avgjort kampen!

82. min: Kewell igjennom på en god sjanse, men skyter i stedet for å sentre til en bedre plassert Owen.

88. min: N'Gotty er nær ved å score når forsvaret vårt blir utspilt.

90. min: Davies tvinger frem en god redning fra Dudek.

SLUTTRAPPORT
En frustrerende kamp på Reebok hvor vi i perioder spilte bra fotball, men totalt sett gjorde for mange feil og ikke var giftige nok fremover til å vinne kampen. Angrepsspillet fungerer ikke. Det blir for halvhjerte og for mange spillere ute av form! Liverpool begynte begge omgangene bra. Houllier gav sikkert mannskapet sitt en overhøvling i pausen etter en litt begredelig 1. omgang – og vi stod på og jobbet bra helt til Sami utlignet. Skuffende å se at Bolton igjen fikk ta over styringen, og ikke lenge etter score på nytt. Etter kalddusjen kom vi igjen å jobbe oss tilbake. Det er den positive beholdningen i en kamp som nok var best for det nøytrale publikum. Steven Gerrard gav igjen håp om at alle tre poengene kunne sikres med en herlig utligning. De siste tyve minuttene så et par store sjanser til begge av lagene. Det kunne gått begge veier. Gerrard var uselvisk da han raidet og spilte til Owen i stedet for å gå selv. Michael er fortsatt helt ute av det og sviket igjen i et avgjørende øyeblikk, da han kanskje spolerte vår største sjanse. Igjen var Pongolle frisk da han kom inn. Han stod sammen med Le Tallec for et fremdragende forspill på venstresiden da Gerrard utlignet. 2-2 var på mange måter et rettferdig resultat, selv om hjemmelaget nok var mest misfornøyd da dommerens fløyte lød for siste gang i kampen. Bolton er langt fra ligaens beste lag, men fortjente et poeng i dag. Liverpool har med dette resultatet gjort det vanskeligere for seg selv. Det er nå mer press på å vinne de to hjemmekampene mot Manchester City og Portsmouth.
* Harry Kewell fikk sitt femte gule kort for sesongen og må sone 1 kamps karantene i hjemmekampen mot Portsmouth (eventuell omkamp i FA-Cup) 21. februar.

SPILLERBØRS
Dudek (6)
Må ta litt av skylda for det første målet. Ballen går inn i keepers hjørne, og scoringen kommer sikkert til å plage den pertentlige polakken i natt. Usikker ved et par andre anledninger, men spiller seg opp utover i kampen og avslutter med et par bra redninger.

Finnan (6)
Iren kom dårlig i gang og ble tatt et par ganger på senga da Bolton presset på i første omgang. Tar seg sammen og gjør etter hvert en manns jobb – men uten å stå frem.

Henchoz (7)
En av våre beste på den dag hvor vi virket utrygge bakover. Takler så det svir og er god og soild gjennom 90 minutter.

Hyypiä (6)
Slet lenge med Pedersen i lufta. Sviktet også i markingene og slet med å organisere troppene da Bolton presset fremover.

Carragher (7)
Vår bestemann i førsteomgang. Spiller med hjertet utenpå skjorta og kommer både til avslutninger og gode innlegg. Ny positiv kamp av Carra!

Hamann (6)
Spiller ikke på toppgear, men er som vanlig solid. Litt mer feil enn vi er vandt med å se av tyskeren.

Gerrard (8)
Vår bestemann i dag. Løfter seg etter pause og skaper sjanser både for seg selv og andre. Får imidlertid lite hjelp når han går på sine raid.

Le Tallec (7)

Franskmannen er i ferd med å spille seg inn på laget for godt. En kreativ drivkraft vi trenger når Kewell svikter som han gjør. Vinner i tillegg alt i lufta. Vandret som vanlig en del, men var etter vår mening best rett bak Owen.

Cheyrou (4)
Byttet ut i andre omgang. Det var ikke for tidlig for en mann som mislykkes med det meste i dag. Det er ikke langt mellom himmel og helvete i fotball!

Kewell (4)

Hva skjer med Harry? Hvor lange skal vi måtte vente på omslaget? Igjen er han omtrent usynlig. Dårlig mottak og velger konsekvent feil løsninger.

Owen (5)
Scoret heller ikke i dag, men jobber likevel bra uten ball. I dag blir han imidlertid sultefôret på baller, og bare ved en sjanse på slutten, og en halvsjanse i starten, var han scoringsposisjon. Angrepsspillet vårt fungerer ikke for tiden – det hjelper ikke Michael!