Bolton - Liverpool

Søn 29.08.04 kl 17:05 (Premier League) - C+/SS1 / Tilskuere: 27 880 / Dommer: Uriah Rennie / Reebok / Skrevet av: Einar Kvande

Et svakt Liverpool tapte 1-0 på Reebook Stadium. Det nærmeste man kom utligning var en feilaktig annulering av et Garcia-mål.

Nolan (90)

Kampen på Reebok blir imøtesett med stor interesse ettersom våre nye spillere Alonso og Garcia trolig vil få sin debut for "nye" Liverpool.

Fem endringer på Liverpools lag fra kampen mot Grazer. Josemi kommer inn på høyreback, mens Henchoz er satt ut av backrekka. Carragher inn som midtstopper. På midtbanen spiller Garcia på høyre og Warnock på venstre, mens Hamann og Alonso utgjør den sentrale midtbanen. Steven Gerrard spiller i en rolle mellom midtbanen, og den enslige spissen Milan Baros. Det betyr at Djibril Cissé er satt ut av laget. Harry Kewell er ute etter å ha blitt skadet på trening. På benken er det funnet plass til både Biscan, Diao og Traore, men ikke Henchoz!

Scoringsvarsel til din mobil
Dersom du ikke kan følge kampen selv, kan du få oppdatering rett til din mobil ved å sende meldingen LFC LIVE til 2180.

Kampen er i gang

Sami Hyypiä går ned for telling i første spilleminutt, etter å ha fått en albue fra Kevin Davies midt i trynet. Finnen virker helt utslått, og vi mistenker en brukket nese! Den store finnen kommer seg på beina igjen, men er tydelig omtåket. Etter et par minutter på sidelinja er imidlertid Sami fit for fight igjen. Det blir bekreftet at han nå spiller med brukket nese!

Relativt hendelsesfattige første 10 minutter på Reebook. Salif Diao varmer opp, noe som kan tyde på at Hyypiä må ut på grunn av brukket nese.

Det er Djimi Traore som får sjansen, når Hyypiä forlater banen etter 14 minutter.

17 min: Liverpools første virkelige mulighet i kampen, når Warnock får lagt inn til en umarkert Baros. Tsjekkeren får imidlertid ikke klem på skuddet, og ballen triller løst utenfor Bolton-målet.

22 min: Fikst kombinasjonsspill av de røde, men Hamann har ikke tørt krutt i støvlene når han avslutter fra distanse. Like etterpå er Speed farlig frempå for hjemmelaget, men det ender i en resultatløs corner.

27 min: Garcia og Warnock har byttet side, slik at Warnock nå spiller på høyre. Alonso spiller fri Steven Gerrard, men kapteinen får ikke avsluttet skikkelig fra skrått hold.

35 min: Warnock er tilbake på venstre igjen, med Garcia på høyre. Veldig lite som skjer på Reebook Stadium. Jevn kamp, med et lite overtak til hjemmelaget så langt.

38 min: 1-0 Kevin Davies får stå umarkert å sette Henrik Pedersen sitt perfekte innlegg i mål fra kort hold.

Pause

Pauserapport: En usedvanlig tam førsteomgang av Liverpool på Reebook Stadium, der Bolton fortjent leder 1-0 etter en scoring av Kevin Davies knappe ti minutter før pause. De røde har skapt fint lite fremover på banen, og det blir alt for tynt på topp med Milan Baros som enslig spiss. Steven Gerrard jobber som en galeislave for å gi tsjekkeren den nødvendige hjelpen, men bortelaget blir rett og slett for baktunge. Nykommerne Garcia og Alonso har levert en middels omgang, mens forsvarsrekka virker litt usikker etter at Sami Hyypiä måtte forlate banen med brukket nese. Djimi Traore er ingen fullgod erstatter for den solide finnen. Hjemmelagets Jay-Jay Okocha har vært en håndfull både for Garcia og Warnock, som sågar byttet side to ganger for å stagge den livlige nigerianeren. Men det var et innlegg fra Henrik Pedersen fra venstrekanten som åpnet Liverpool-forsvaret som en sardinboks, og Davies kunne lett sette kula i så og si tomt mål.

2.omgang

Ikke uventet kommer Djibril Cissé inn for Liverpool fra start i andre omgang. Det er Stephen Warnock som må vike plassen.

47 min: Dudek må strekke seg i full lengde for å få slått et godt skudd fra Davies til corner.

Ny Liverpool-spiller ned for telling med skade i ansiktet. Denne gang Josemi. Men spanjolen er raskt oppe igjen.

59 min: Dudek må nok en gang strekke seg i full lengde og slå til corner, når Jaidi får stå umarkert på bakre stolpe og heade mot de rødes mål. Liverpool er på hæla nå, og har ikke maktet å få igang spissduoen Baros og Cissé.

61 min: Dudek holder et godt langskudd fra Okocha.

63 min: Liverpools første sjanse etter pause, når Luis Garcia avslutter et Gerrard-innlegget fra skrått hold. Ballen fyker utenfor, men muligens burde spanjolen prøvd å spille en umarkert Baros i stedet.

65 min: Liverpool begynner endelig å våkne i denne kampen. Baros har livnet til, og det samme har Garcia. Men ennå sitter ikke avslutningene som de skal.

Målscorer Kevin Davies blir byttet ut for hjemmelaget, og ikke ukjente Les Ferdinand kommer inn etter 72 minutter.

Bolton senker tempoet i kampen ved hjelp av bytter nå. Nolan inn for Stelios etter 75 minutter.

82 min: Garcia får et mål feilaktig annulert for offside, etter en flott gjennomspilling av Hamann.

Bolton foretar et defensivt bytte når Hierro kommer inn for Okocha fem minutter før slutt. Bolton har fått kampen inn i sitt spor, og ser ut til å ha alle poengene i sin hule hånd.

Djibril Cissé får en stor sjanse, etter et nydelig gjennomspill fra Garcia, men tar en touch for mye og setter ballen over mål.

Hierro får gult for å rive Baros over ende i det klokka passerer 90 minutter. 2 minutter lagt til på Reebook Stadium.

Like etter får Nolan gult for en stygg felling på Alonso. Riise får ikke hodet på det påfølgende frisparket.

Slutt

Sluttrapport: Liverpool ble snytt for det ene poenget på Reebook Stadium da Luis Garcias vakre scoring ble feilaktig annulert av en alt for ivrig linjemann. Repetisjonen viste med all tydelighet at spanjolen ikke var i offside på Hamanns flotte gjennomspill, og heller ikke ved første øyekast var vi særlig i tvil om at Garcia var onside. Skuffelsen var derfor stor over annuleringen, men kanskje var Liverpools spill enda mer skuffende i denne kampen. Benitez har uttalt at han har en klar idé om hvordan han ønsker at dette Liverpool-laget skal spille, men den røde tråden så mange supportere nå etterlyser kunne vi i alle fall ikke se i dag. For dette var et Liverpool-lag helt blottet for fasong og giftighet. Det ble alt for mye ball-trilling, og Bolton hadde få problemer med å stoppe de spede forsøkene til de røde. Hjemmelaget fikk oppgjøret inn i sin gate allerede fra start av, og etter scoringen ga de et statisk bortelag få sjanser. En ekstra malurt i begeret for Liverpool var at Sami Hyypiä brakk nesen allerede i første spilleminutt, og måtte forlate banen før det første kvarteret var unnagjort.

Spillerbørs:

Dudek (6)

Må delvis ta scoringen på sin kappe, da han kaster seg fram i feltet og bommer fullstendig på ballen. Retter imidlertid opp helthetsinntrykket med et par-tre gode redninger på farlige skudd og headinger.

Josemi (6)

Ikke så god som i sine to første offisielle kamper for de røde. Hadde en del problemer med hurtige Henrik Pedersen, og ble rundet lett av dansken i forkant av Bolton sitt mål. Tackler imidlertid så det suser, og er en solid spiller.

Carragher (6)

Carra er vel gjennomsnitts-spilleren fremfor noen i dagens Liverpool-mannskap. Storspiller sjelden, men er også sjelden dårlig. Rydder opp når det trengs i dag, og er forsvarets sikreste kort når Hyypiä ryker ut så tidlig som han gjør.

Traore (5)

I undertegnedes øyne har Djimi Traore aldri vært god nok til å aksle Liverpool-trøya, og dagens innhopp styrket oss bare i den troen. Sprer usikkerhet i backrekka fra det øyeblikket han entrer banen, og lykken er bedre enn forstanden for den keitete franskmannen ved flere anledninger.

Riise (5)

Svak kamp av John Arne Riise. Flere feilpasninger, og heller ikke offensivt bidrar han så mye som i de første kampene denne sesongen. Kunne imidlertid blitt en slags helt hadde han fått pannebrasken på et frispark på overtid.

Garcia (7)

Hadde en del trøbbel med livlige Okocha i første omgang, og byttet side med Warnock ved to anledninger i håp om å rette på tingenes tilstand. Spiller seg stort opp etter pause, og basert på en solid andreomgang utroper vi han til Liverpools beste i dag. Hadde noen gode avslutningsforsøk, og fikk en vakker scoring feilaktig annulert for offside.

Alonso (6)

Spanjolen viste seg som en pasningsspiller av rang i Liverpool-debuten, men blir noe stasjonær i det hektiske engelske liga-tempoet. Vi venter oss imidlertid mer fra denne karen, som tydelig har funnet formelen for lissepasninger.

Hamann (6)

Hamann var nesten anonym før pause, men også han leverer en bedre andre halvdel der han faktisk serverer noen gode pasninger i LENGDERETNINGEN.

Gerrard (6)

Vår beste spiller i 1.omgang – det basert på ren jobbing og oppofrelse. Blir liggende mye ute på kanten etter hvilen, og blir da delvis borte.

Warnock (5)

Frisk det første kvarteret, og kommer seg fint fri og får lagt et godt innlegg til Baros ved en anledning. Faller deretter helt igjennom, og blir forståelig byttet ut med Cissé i pausen.

Baros (6)

Et stykke unna toppformen. Krummer ryggen og går rett på mål i kjent stil, men ved alt for mange anledninger ender det med at han løper rett inn i en motspiller. Heller ikke venn med ballen ved skuddforsøkene i dag.

Cissé (5)

Frustrerende å se den franske toppscoreren i aksjon i dag. Kroppsspråket viser med all tydelighet at han ikke har funnet seg til rette i Liverpool-angrepet ennå. Kommer til en stor sjanse når han blir nydelig spilt fri av Garcia, men setter ballen himmelhøyt over i god posisjon.