Chelsea - Liverpool

Søn 03.10.04 kl. 17.05 (Premier League) - C+/Sky / Tilskuere: 42 028 / Dommer: Phil Dowd / Stamford Bridge / Skrevet av: Einar Kvande

En dødballsituasjon ble nok en gang Liverpools bane i en bortekamp i år. Joe Cole ble matchvinner på Stamford Bridge, etter et frispark fra Frank Lampard. Liverpool spilte annenfiolin i store deler av matchen, og skapte fint lite.

Carragher (90)

De røde får en skikkelig utfordring på Stamford Bridge i det som for øvrig er den andre av tre bortekamper på rad.

Du kan følge kampen her på liverpool.no fra kl. 17.05. Har du ikke tilgang til PC eller TV, anbefaler vi også vår SMS-tjeneste. Send meldingen LFC LIVE START til 2180 og du vil få lagoppstilling så snart den foreligger, samt varsler om scoringer og pause- og sluttrapport.

Rafael Benitez har gjort hele fem forandringer på laget som møter Chelsea. Kirkland erstatter Dudek, mens også Diao og Traore er å finne i startelleveren. I tillegg til Dudek er også Hamann, Baros, Warnock og Finnan henvist til benken.

1.min: Chelsea tar avspark på Stamford Bridge.

2.min: Josemi faller, og Duff utnytter situasjonen. Carragher og Kirkland får ryddet unna til corner, men Kirkland får seg en smell i foten i situasjonen, og hinker.

6.min: Hjemmelaget har startet kampen best, og presser de røde over på defensiven. Diao og Riise har utmerket seg med et par horrible feilpasninger, mens Josemi har sin fulle hyre med Duff ute på kanten.

11.min: Liverpools første mulighet i kampen kommer på et langt frispark fra Alonso ute på siden, men landsmannen Garcia får ikke hodet på det harde og lave innlegget.

14.min: Duff og Drogba bruker Josemi som rundingsbøye, og ruller opp det ene farlige angrepet etter det andre på Liverpools høyreside.

15.min: Garcia får en halvsjanse inne i feltet, etter flott forarbeid og godt innlegg av Cissé.

22.min: Cissé med godt innlegg til Riise, som vil ha straffespark når han prøver å heade ballen inn i feltet igjen, men dommer Dowd avfeier at det dreier seg om en hands og dømmer corner.

27.min: Kewell med godt innlegg til Cissé, men den harde headingen går en meter utenfor Chelsea-målet. Franskmannen har åpnet kampen friskt.

33.min: Liverpool endelig i ferd med å få fotfeste i kampen, og løfte sitt spill lenger frem på banen.

34.min: Lampard skyter svakt utenfor fra god posisjon for hjemmelaget.

36.min:  Drogba hinker kraftig, og Mourinho har utelatt Kezman fra benken. Joe Cole gjør seg klar.

37.min:  Meget godt skuddforsøk fra Djibril Cissé gir corner.

38.min:  Cole kommer inn for Drogba.

41.min:  Kampens største sjanse så langt, når Lampard header utenfor etter at Ferreira har lurt Traore ute på kanten.

45.min:  Josemi blir satt ut av spill nok en gang, og Lampard er nær ved å nå Duffs gode innlegg. Stor sjanse for hjemmelaget.

Pause

Pauserapport: Liverpool slet lenge med å komme inn i denne kampen, og Chelsea dominerte stort spillemessig den første halvtimen. Gallas, Duff og Drogba skapte mye hodebry ute på Liverpools høyreside, og Josemi har vært rundingsbøye i store deler av omgangen. Det siste kvarteret av omgangen klarte de røde å løfte sitt spill noe, og fikk flyttet laget høyere opp på banen. Noe som har resultert i et par bra avslutninger fra Djibril Cissé. Franskmannen har vært Liverpools friskeste spiller i første omgang, sammen med Jamie Carragher, som er den som har gått i krigen bakover på banen. Chris Kirkland har virket litt usikker og nervøs på et par utboksninger, mens Xabi Alonso har hevet seg utover i omgangen etter å ha åpnet med noe så uvanlig som et knippe feilpasninger. Mot slutten av omgangen fikk Frank Lampard et par gode muligheter for vertene, men heldigvis klarte Liverpool å ro i land 0-0 til pause.

46.min: Harry Kewell og Djibril Cissé setter igang andre omgang.

51.min: Liverpool har begynt bedre i denne omgangen enn de gjorde i 1.omgang, men det er vertene og Joe Cole som kommer til den første muligheten når han skyter i nettveggen.

57.min:  Harry Kewell redder et skudd fra Joe Cole på streken, etter at Liverpool ikke får avklart en corner.

64.min:  1-0 Cole (64) Liverpool sover når Chelsea får et billig frispark, og Cole setter pasningen fra Lampard kontant i mål.

66.min: Liverpool er på hæla når Carragher såvidt får ryddet et innlegg fra Duff unna. Offensivt har det gått i stå for de røde.

72.min:  Benitez satser offensivt, og Josemi, som har hatt en marerittdag på jobben i dag, blir ofret for Milan Baros. Carragher tar over høyrebacken for Josemi, mens Traore går inn i midtforsvaret og Riise tar venstrebacken. Kewell går ned på venstre kant, og Liverpool vil nå spille med to rene spisser i Cissé og Baros.

74.min: Cornerstatistikken forteller sitt tydelig språk. 8-2 i favør Chelsea, i det Jamie Carragher er i ferd med å sette et innlegg i eget nett.

78.min:  Liverpool gjør et dobbeltbytte. Hamann og Finnan inn for relativt anonyme Garcia og Diao.

82.min: Frisk forsering og flott innlegg av Carragher når nesten Kewell på bortre stolpe, men Ferreira får ryddet unna.

83.min:  Duff, som ser ut til å ha gått tom for vertene, blir erstattet av Geremi.

85.min: Gudjohnsen får en god sjanse for Chelsea, men skuddet går rett i beina på en Liverpool-forsvarer.

86.min:  Tiago kommer inn for Smertin - et taktisk bytte av Chelsea.

87.min:  Gudjohnsen spolerer nok en stor sjanse for vertene, som nok en gang kommer fri på Liverpools høyreside.

89.min:  Chelsea får enorme rom når Liverpool sender frem folk i et desperat forsøk på å få en utligning, og Joe Cole burde ha gjort det bedre når han kommer alene med Kirkland. Men holdet blir for skrått.

90.min: Steve Finnan sender i vei et godt skudd, som Cech må bokse ut.

92.min: Liverpool får en siste sjanse, men frisparket fra Alonso har håpløs adresse. Spanjolen har ikke vært heldig med frisparkene i dag.

93.min:  Jamie Carragher får gult kort etter hardhendt behandling av Joe Cole.

Slutt

Sluttrapport: Liverpool spilte annenfiolin fra første til siste fløytesignal i denne kampen. Selv om Chelsea ikke skapte mange opplagte målsjanser, var de hele tiden det førende laget, og etter scoringen hadde de full kontroll på de røde. En ny seier for Mourinhos gjerrige fotball med andre ord. Nok en gang var det en dødballsituasjon som ble Liverpools bane. Et frispark av det billige slaget ble tatt av Frank Lampard, og viderebefordret i mål på kontant vis av Joe Cole. Svak markering av Liverpools fremste forsvarer ved den anledningen - en vise vi har hørt for mange ganger allerede denne sesongen. Etter et nytt tap på bortebane, venter Rafael Benitez sitt mannskap fortsatt på den første trepoenger på sine reiser. Måtte det snu til neste kamp, mot Fulham på Craven Cottage.

Spillerbørs:

Kirkland (5)

Ikke noe overbevisende gjensyn med Chris Kirkland. Virket nervøs og usikker, og pådro seg en smell i et sammenstøt med Carragher allerede i første spilleminutt. Hadde noen tvilsomme utboksninger langt ute i feltet, og ved et par anledninger ombestemte han seg og snudde på utrusninger mot spillere som kom gjennom. Kan dog ikke lastes for scoringen.

Josemi (4)

Hadde et totalt mareritt mot spillere som Gallas, Drogba, og spesielt Damien Duff i dag. Ble totalt rundingsbøye ved flere anledninger, og har vel sjeldent vært kjørt mer karusell med. Ble også avslørt på tempoet av raske Duff. Var nok så svimmel at det vanket paracet i garderoben da han ble forståelig erstattet av Baros.

Carragher (7)

Carra var mannen som hadde bestemt seg for å gå i krigen i dag.  Leverte en så og si prikkfri innsats som midtstopper, der han tok kommandoen over forsvarsrekka som vi savnet fra kaptein Hyypiä. Fikk litt mer trøbbel da han ble flyttet ut på høyrebacken, men alt i alt vår bestemann i dag.

Hyypiä (6)

Gjør i og for seg jobben sin, men vi savner likevel mer autoritet fra finnen. Som kaptein må han gå foran og mane til innsats. Den jobben var det som nevnt Carragher som tok på seg i dag.

Traore (6)

En svak 6-er for Djimi i dag. Var overraskende frisk fremover i første omgang, men virker til tider usikker på hvilke løsninger han skal velge, og da ender det lett i en støttepasning i stedet for et innlegg når han kommer i posisjon. Sikrere defensivt enn vi har sett han før.

Garcia (5)

Spanjolen viser seg nok en gang for veik i en tøff bortekamp. Nærmest usynlig i store deler av kampen, og pasningene sitter heller ikke som de skal. En spiller som tydelig liker seg best på hjemmebane mot svakere motstand, der han får rom til å briljere.

Alonso (7)

Xabi startet kampen overraskende svakt, med et knippe feilpasninger. Spilte seg opp etter hvert, og blir belønnet med en svak 7-er. Frisparkene bør det imidlertid bli mer adresse på. Samtlige ble slått mot Hyypiä på bakre stolpe, og nesten samtlige gikk ut over dødlinja. Her har de røde mye å hente på å variere trekkene mer, jfr. Chelseas scoring i dag.

Diao (6)

Diao gjorde seg ikke bort i denne kampen, men gjorde heller ikke mer enn det man må kreve av en landslagsspiller.  Hadde noen feilpasninger i starten av kampen, men ble mer trygg etter at han ble varm i trøya. Men noen glitrende spiller blir han nok aldri.

Riise (6)

Får i likhet med Traore en svak 6-er. Gjør ingen store blemmer, men det blir liksom for lite oppfinsomt fremover på banen med Riise på venstrekanten. Mye støttepasninger, og få initiativ som kan skape rom.

Kewell (5)

Harry Kewell er fortsatt ikke i form. Om det er lyskeskaden som plager han, eller om formsvikten ligger på det mentale planet er vi usikre på. Vi forventer i alle fall mer kreativitet fra en spiller hvis hovedoppgave i dag var å fore Cissé med gode og intelligente baller.

Cissé (7)

Vi gir en svak 7-er til Cissé i dag, hovedsakelig for en god førsteomgang. Da er han nære ved å lykkes ved et par anledninger. Får liten støtte fra de bak seg på banen, men gjør det beste ut av situasjonen, og er en stadig trussel for Chelsea-forsvaret før pause. Blir mer anonym etter hvilen.

Baros/Hamann/Finnan

Innbytterne får for liten spilletid til å kunne sette sitt preg på kampen i dag. Finnan var nær ved å lykkes med et langskudd fra skrått hold på overtid, men ellers kom trioen aldri inn i kampen mot et gjerrig Chelsea-forsvar.