Dep La Coruna - Liverpool

Ons 03.11.04 Kl20.45 (Champions League) - VS2/TV3 (ro)/Sky / Tilskuere: 32 000 / Dommer: Wolfgang Stark (Tyskland) / Estadio Municipal de Riazor / Skrevet av: Tore Hansen (referat og kampfakta) / Einar Kvande (rapporter og spillerbørs)

Liverpool slet seg til en fortjent seier i vanskelig bortekamp i Champions League og styrker sine sjanser til å gå videre.

Hyypiä

Igoar Biscan starter på midtbanen sammen med Hamann. Det er det største nyheten på lagoppstillingen. En småskadet Xabi Alonso er plassert på benken, men vil trolig komme innpå dersom kamputviklingen ikke skulle gå vår vei. Josemi forsetter på backen, mens Finnan er innbytter i dag. Det er ventet at Milan Baros kommer til å spille alene på topp, med en hengende Kewell, og støtte fra Garcia på høyrekanten.

Liverpool mangler unektelig både Gerrard og Alonso i vanskelig bortekamper som dette. Nå må imidlertid resten av stallen stå frem og vise hva som bor i dem. Det er nå det gjelder.

Regn i luften når lagene tar avspark i den nordvestre delen av Spania.

1.min: Kampen er i gang. Liverpool går rett i angrep og Baros tråkler seg vei igjennom midten etter å ha blitt spilt igjennom av Garcia. Tsjekkeren kommer alene med keeper - men blir stoppet. Kjempesjanse til gjestene etter bare sekunders spill.

Mellom 1.500 og 2000 gjestene engelskmann på tribunene.

4. min: Josemi opphever offsiden, og Depor er nesten alene med keeper. Sami får ryddet opp.

7. min: Hardt, farlig og overraskende skudd fra de blåhvite bare to meter utenfor Kirklands høyre stolpe.

13. min: Deportivo er ekstremt flinke til å bruke bredden når de angriper. Hjemmelaget ligger litt over i spill og vet de må score i kveld for å henge med videre i Champions League.

14. min: Etter godt raid av Igor gjennom midten finner han til slutt Riise på venstrekanten. Nordmannen legger inn foran midten, og Andrade setter ballen i eget nett i kamp med Milan Baros. Et nydelig angrep.

John Arne Riise jubler sammen med Kewell og Garcia etter at de røde tar ledelsen etter selvmål. Scoringen kom etter godt innlegg av nordmannen.

22.min: Jevnspilt etter målet. Deportivo forsøker å få i gang spill og presse LFC bakover, men klarer det ikke. Hamann og Biscan har hatt bra kontroll på midten og Baros jobber hardt på topp.

29. min: Bra fremspill av Riise finner nesten Garcia på løp igjennom alene med keeper. Liverpool har hatt god kontroll på den første halvtimen.

36. min: Baros i kamp med to forsvarsspillere, forsøket blir klarert til innkast. Tsjekkeren har vært en trussel gjennom hele kampen.

37. min: César feller Baros bakfra.

40. min: Deportivo forsøker å sette i gang en sluttspurt før pausen, mens skaper lite foran Kirkland.

42. min: Stor dobbeltsjanse til Riise når han får ballen fra Kewell litt skrått foran mål. Han skyter først hardt på keeper som kommer ut. På returen skyter JAR mot mål, men en forsvarsspiller redder omtrent på streken.

44. min: Garcia forsøker å lobbe over keeper fra 40 meter. Keeper må slå til corner.

45. min: Det er lagt til to minutter.

PAUSE

Pauserapport: Livepool har dominert stort i første omgang på Riazor, og burde ha ledet med større sifre enn 1-0. De røde tok tak i kampen allerede fra avspark av, og allerede etter 45 sekunder kom Milan Baros alene med Molina i Deportivo-buret. Tsjekkeren prøvde å runde keeper, men mislykkes. En kjempesjanse som Baros burde fått mer ut av. Scoringen kom etter et mønsterangrep fra bortelaget. Biscan spilte nydelig fri Riise, og det perfekte innlegget styrte Andrade i eget nett under sterkt press fra Baros. Like før pause burde John Arne Riise ha økt ledelsen, da han fikk en stor dobbeltsjanse etter å ha blitt spilt fri av Kewell. Det første skuddet fikk Molina en hånd på, returen satte sunnmøringen mellom bena på keeperen, men da stod Andrade på målstreken og fikk feid unna. Liverpool anført av en opplagt sentral midtbane i form av Hamann, og spesielt Biscan, har styrt kampen i lange perioder. På topp har Milan Baros vært frisk, og det samme har Riise og Traore på venstresiden. Også Harry Kewell har hatt en meget god førsteomgang. På defensiven har Liverpool hatt mest trøbbel når Luque har utfordret Josemi på farten.

46. min: 2. omgang er i gang. Amo har kommet inn for César.

48. min: Frispark til Depor fra drøyt 20 meter etter bare et par minutter. Skuddet går igjennom muren, og Kirkland får etterhvert kontroll på ballen.

52.min: Omgangens første sjanse til hjemmelaget og Luque er bare en millimeter fra å få hodet på ballen på bakre stole. Kirkland blir liggende etter et sammenstøtt med innbytter Amo. Kirky blir liggende lenge og alle røde holder pusten. Heldigvis kommer den over to meter høye keeperen seg på beina igjen etter en liten timeout.

57. min: Carragher i dommerens bok etter å ha gått for hardt til i en duell.

58. min: Finnan kommer inn for Kewell.

59.min: Mannen som har sagt at Liverpool skal få svi i kveld, Tristan, kommer inn for Pandiani.

61. min: Liverpool legger seg lengre bakpå enn i første omgang. Spiller kun med Baros på topp etter at Finnan har kommet inn.

65. min: Deportivo satser fremover, det er de nødt til, men det blir ofte for halvhjertet. Liverpool mest interessert i å trygge ledelsen.

Deportivo ligger dårlig an i gruppe A, og kjemper for utligning i 2. omgang. Garcia taper her en duell mot Duscher.

66. min: Scaloni inn for Hector. Offensivt bytte av hjemmelaget.

75.min: Baros tvinger Andrade til å felle ham etter et godt løp på venstrekanten. Spanjolen må stå over neste kamp.

80. min: Liverpool spiller klokt og rutinert og gjør det vanskelig for Deportivo i alle kampens faser. Langt færre sjanser foran målene i 2. omgang.

81. min: Sami får advarsel er å ha vært for tøff i en duell.

82.min: Baros spiller frem Garcia, som er hårfint onside. Han rekker såvidt å ikke få en tå på ballen før keeper snapper den.

83. min: God inngripen av Traore innenfor egen 16-meter når Deportivo er i ferd med å rulle opp og spille seg igjennom. Djimi har hatt en meget god kamp.

84. min: Baros kan gå av banen med hodet hevet når han blir byttet ut med Pongolle.

90.min: Det legges til 4 minutter.

90+ min: Alonso kommer inn for Garcia. Taktisk bytte.

SLUTT

Sluttrapport: To vidt forskjellige omganger på Riazor i kveld. I første omgang var Liverpool meget friske på offensiven, og burde ha ledet med mer enn ett mål. I andre omgang la de røde seg mye lenger bak på banen og trygget hjem seieren ved hjelp av solid forsvarsspill. Bortelaget hadde vel knapt et skudd på mål i andre omgang, og Deportivo eide ballen i store perioder. Men Liverpools kontante forsvarsspill hindret imidlertid også vertene i å skape sjanser av betydning. Den største sjansen tilfalt faktisk de røde også etter hvilen, da et intelligent fremspill av Baros til Garcia burde gitt uttelling. Spanjolen nådde imidlertid på et merkelig vis ikke ballen foran en utrusende Molina. Der burde den gode Luis ha avgjort kampen, og ikke gjort det fullt så spennende mot slutten for de tilreisende og TV-tittende røde. Dermed ebbet det ut med 1-0 til Liverpool, og tre meget viktige og kjærkomne poeng i Champions League-bagen på flyet tilbake til Merseyside.

Spillerbørs:

Kirkland (6)

Spilte seg stort opp etter et par tvilsomme utboksninger tidlig i kampen. Hadde en meget sikker redning fra Tristan mot slutten av oppgjøret. De fleste røde holdt vel pusten da han gikk i bakken etter å ha fått albuen til Biscan i ansiktet på Deportivos største sjanse i kampen. Store Kirkland gikk i bakken som en melsekk, og var trolig bevisstløs i noen sekunder.

Josemi (5)

Hadde store problemer med å holde offside-linja ved 3-4 anledninger, noe som lett kunne ha fått langt mer fatale konsekvenser. Hadde også store problemer med farten til Luque før pause, men utviste langt mer solid og kontant forsvarsspill etter hvilen.

Carragher (7)

Carra leverer varen nok en gang. Denne mannen tar overhodet ingen fanger! Kontant og solid forsvarsspill fra A til Å. Var oppe med en unødvendig arm i en situasjon som den spanske produceren kjørte om og om igjen, men lærkula traff sannsynligvis ikke hånda. Uansett kunne han blitt en syndebukk, da den tyske dommeren lett kunne ha pekt på straffemerket ved den anledningen.

Hyypiä (6)

Vinner sammen med Carragher det meste i lufta, og finnen er også veldig flink til å bryte foran angriperen han er satt til å passe på. Pasningskvaliteten trekker imidlertid ned. Spesielt i første omgang, når forsvaret hadde mer tid og rom, burde han ha fått til mer adresse på sine avleveringer.

Traore (9)

Aldri har vi sett franskmannen bedre! Løper opp samtlige farligheter som Deportivo skaper på Liverpools venstreside, tackler så det lukter svidd, og strutter plutselig av selvtillit. Hva i all verden har Rafa gjort med hodet til en spiller som tidligere var blottet for selvtillit, og som så ut som Bambi på glattisen? Har fullstendig kontroll på sin side, og er uten tvil vår Man of the Match i dag.

Garcia (6)

Serverer sine sedvanlige lekkerbiskener, men faller til tider helt ut av matchen. Det blir med andre ord litt for ujevnt fra den teknisk begavede Luis. Men bevares, er en spiller som plutselig kan avgjøre en kamp på egenhånd når du minst venter det, som da han nesten klarte å lobbe Molina fra 40 meter i kveld.

Hamann (7)

En tent Didi var den som gikk i krigen på de rødes midtbane i kveld. I første omgang utgjør han et tospann med Biscan som nesten utraderer vertenes midtbane. I andre omgang blir han liggende mye dypere, og tar mye av støyten foran vårt midtforsvar.

Biscan (8)

En meget god kamp av Eeeegor. Serverer en lekker og intelligent pasning til Riise i forkant av Liverpools mål, og det var ikke det eneste flotte fremspillet i dag. Utviser en ro vi ikke har sett av kroaten før, og løper også opp og tackler på fremragende vis. Bør stille foran Diao i midtbanekøen dersom man skal dømme etter denne kampen.

Riise (7)

John Arne var meget frisk offensivt i dag, og la et glimrende innlegg som førte til Andrades selvmål. Legger ned en stor løpsinnsats, og tar dermed også sin del av det defensive ansvaret. Blir forståelig sliten mot slutten.

Baros (7)

Har en meget god førsteomgang, der han må få mye av æren for scoringen ettersom han presser Andrade såpass at han ikke kan unngå å sette ballen i eget nett fra kort hold. Blir veldig alene på topp når Liverpool legger seg bakpå etter pause, og forsvinner da etter hvert ut av kampen.

Kewell (6)

Vi syntes at Harry var meget frisk og god før pause, og leverte da noen utsøkte fremspill til Riise og Baros. Blir imidlertid helt borte så snart dommeren blåser i gang andre omgang, og blir således forståelig byttet ut med Finnan.

Finnan (6)

Steve Finnan er ikke mannen som vil levere det utsøkte og briljante, men han garanterer en stødig arbeidsinnsats. Med hardt defensivt arbeid er han med på å trygge inn seieren etter sitt innhopp tidlig i andre omgang.