Everton-Liverpool

Lør 11.12.04 13.45 (Premier League) - C+/SBO / Tilskuere: 40.552 / Dommer: Steve Bennett / Goodison Park / Skrevet av: Trym Oust Sonstad
Spillervurdering: Runar H. Larsen

Everton kjempet Liverpool ut av stilen og Lee Carsleys scoring i 2. omgang var nok til at tre poeng ble igjen på Goodison.

Josemi (64.)

Rafael Benitez har lagt inn et par skikkelige overraskelser fra start mot Everton. Josemi får tillit fra start på høyrebacken, Salif Diao er foretrukket fremfor Xabi Alonso på midtbanen, mens Milan Baros ikke engang er på benken. Ungguttene Neil Mellor og Florent Sinama-Pongolle får dermed ansvaret med å få hull på et sterkt Everton-forsvar.

Kampen er igang!

5 min.: Tett og tøft i åpningsminuttene. Ingen av lagene har klart å sette sitt preg på kampen så langt.

10 min.: Fortsatt samme kampbilde, men Liverpool har klart å flytte laget sitt litt høyere på banen.

15 min.: Neil Mellor stusser et Steven Gerrard-frispark noen centimeter til side for mål. Evertons keeper signaliserer imponerende nok at han har kontroll.

20 min.: Spillet bølger fram og tilbake, som seg hør og bør i et merseysidederby. Det meste av tida går med til midtbanekrig. Everton har vist tendenser til godt angrepsspill, men Liverpool er i høyeste grad med.

21 min.: Kjempesjanse til Everton. Marcus Bent slår et nydelig innlegg, som Cahill header centimetre utenfor Chris Kirklands mål. Australieren var helt upresset, og Liverpool er heldige.

26 min.: Hibbert får gult kort for en takling av Neil Mellor. Liverpools spiss svarer, noe som for evertonspilleren til å fyre seg opp.

29 min.: Salif Diao får gult for å sparke beina vekk under en motspiller.

32 min.: Kanonade mot Evertons mål! Neil Mellors heading fra kloss hold mer treffer enn blir reddet av Nigel Martyn. Deretter følger Liverpool opp med flere skumle skudd. Igjen oppstår sjansen som en følge av et frispark fra Steven Gerrard.

35 min.: Meget høy temperatur det siste timinuttet, både i form av sjanser og arbeidsinnsats.

39 min.: Først kommer Everton nesten til, men blir stoppet i siste liten av John Arne Riise. Deretter slår Sami Hyypiä til med et volleyskudd som går like over tverrliggeren i Nigel Martyns mål.

40 min.: Liverpool leder 2-10 i målsjanser, ifølge den offisielle statistikken. Likevel har kampen vært ganske jevn, både spillemessig og regnet i antall store sjanser.

43 min.: Neil Mellor raider etter at Liverpool har vunnet ballen høyt oppe på banen. Steven Gerrard stormer fram for støtte, men Mellor forsøker seg selv med et venstrebeinsskudd som sleives utenfor mål.

45 min.: Ett minutts tilleggstid.

Relativt jevn kamp så langt, selv om Liverpool har vært nærmest mål flest ganger. Alt i alt har det vært en ganske typisk derbykamp, som innimellom har tent til skikkelig. Begge lagene spiller med selvtillit og har plan over spillet både offensivt og defensivt. Det Liverpools supportere kanskje har vært mest spent på, er om Florent Sinama-Pongolle og Neil Mellor kunne true Evertons solide forsvar. Skal vi dømme ut fra første omgang, kan de det. Mellor har luktet på mål flere ganger, mens Sinama har vist noe av friskheten som snudde mesterligakampen på onsdag.

Andre omgang er underveis!

48 min.: Ganske rolig åpning på andre omgang. Liverpool står nå ganske høyt på banen.

50 min.: Kilbane ligger ned med en skade etter en kollisjon med Josemi. Kommer seg opp igjen.

51 min.: Salif Diao skyter over mål fra 17-18 meters hold. Keeper har kontroll.

55 min.: Duncan Ferguson er i oppvarming og ser ut til å forberede seg på et innhopp for Everton. Samtidig biter Liverpool-supporterne lydmessig godt fra seg på Goodison Park.

57 min.: John Arne Riise takler Cahill knallhardt ved dødlinja. Nordmannen header selv unna frisparket som følger.

60 min.: Denne ganger er det Josemi som takler stygt, men spanjolen slipper kort. 10-9 i frispark så langt.

62 min.: Liverpool sliter med å finne ut av Evertons defensive taktikk. Antonio Nunez skal snart inn.

64 min.: Josemi får gult kort for sin andre seine takling på kort tid. han er dermed suspendert i neste kamp. Liverpool har skapt flere frispark i skumle posisjoner i det siste. Heldigvis har forsvaret ryddet opp relativt enkelt hver gang. Det synes nå klart at Liverpool sliter defensivt på sin høyre side.

65 min.: Antonio Nunez kommer inn for Dietmar Hamann. Prøver seg med en gang, men får ballen for langt foran seg.

MÅL, 67 min.: Lee Carsley scorer etter at Liverpool har slitt med å få ballen unna egen sone. Chris Kirkland har ikke sjanse på skuddet fra ca. 18 meters hold. Målet kom etter at det igjen glapp på Liverpools høyre back.

69 min.: Everton presser på, og bare en redning på streken av John Arne Riise hindrer scoring etter en corner.

73 min.: Forvirring rundt et bytte for Liverpool. Neil Mellor ser ut til å bli tatt av. Det hele ender med at ingen kommer inn - og ingen går ut.

74 min.: Steven Gerrard presterer nesten reprise på scoringa på onsdag. Det knallharde skuddet stryker utenfor stolpen.

74 min.: Så kommer byttet: Sinama ut - Djimi Traore inn.

75 min: Marcus Bent går av banen til fordel for Duncan Ferguson.

77 min.: Steven Gerrard dribler seg fri og skyter knallhardt fra sekstenmeteren. Nigel Martyn får vippet ballen over mål.

78 min.: Salif Diao blir erstattet av Xabi Alonso.

79 min.: Rafael Benitez ser nervøst på klokka.

80 min.: Liverpool får sitt femte hjørnespark. Everton har hatt ett. Dessverre renner det hele ut i sanda nok en gang.

81 min.: Chris Kirkland får korrekt frispark etter at han mister ballen i duell med en Everton-spiller.

82 min.: Thomas Gravesen går ut. Forsvarspilleren Josef Yobo kommer inn.

83 min.: Duncan Ferguson får kortet etter å ha dyttet Sami Hyypiä over ende. I utgangspunktet er det Everton som har frispark.

84 min.: Frisparket fyker noen centimeter uten for Kirklands venstre stolpe, men keeperen ser uanset ut til å ha kontroll.

86 min.: Watson kommer inn for Osman, som bruker lang tid på å gå av banen. Watson skader seg for øvrig etter fem sekunders opphold på banen ...

88 min.: Stubbs får headet unna et ok innlegg fra Nunez.

90 min.: Fire minutters tilleggstid. Liverpool prøve å etablere et press.

91 min.: Sami Hyypiä havner i en spurtduell, som han vinner elegant.

92 min.: Redning på streken av etter Liverpools sjuende corner. De røde kjemper godt i øyeblikket.

93 min.: En idiot ute på banen blir jaget rundt av en hærskare vakter.

Liverpool vinner sjanse- og cornerstatistikken, men dessverre ikke kampen. Liverpools midtbane manglet litt kreativitet uten Xabi Alonso. Everton spilte disiplinert og gjorde jobben vanskelig for Liverpools to unge spisser. Liverpool hadde også stort sett kontroll defensivt, med unntak av Josemi på høyre back. Alt i alt kunne kampen vippet i begge retninger, men muligens ville et uavgjortresultat gitt det mest riktige bilder av begivenhetene. Det er likevel mager trøst etter et bittert tap mot naborivalen i blått. Everton er nå i ferd med å havne frustrerende langt for de røde på tabaellen.

Spillervurdering:

Kirkland – 5: Opptrer usikkert i feltarbeidet og mister ballen svakt ved et par anledninger. Spørsmålstegn med plasseringen ved scoringen hvor han er helt utspilt. Har ellers lite å henge fingrene i.

Josemi – 4: Ingen god kamp av den spanske hardhausen som sliter med plasseringen og manglende hurtighet. Store problemer mot Cahill, og selger seg farlig med enkelte hodeløse taklinger. Presterte dessuten å bli avblåst for feil innkast…

Hyypia – 7: Temmer Bent og har god kontroll bakover. Pluss for gode initiativ framover ved dødballer og er nær ved å score på en volley fra 16 meter. Finnen er stabiliteten selv denne sesongen, og Liverpools beste.

Carragher – 7: Er som vanlig stødig sammen med Hyypia. Lyser av vilje når han forsøker å inspirere og sette fart på angrepsspillet.

Riise – 5: Har problemer med Osman og Cahill. Klarer ikke å plassere seg riktig som back og få gode bidrag framover.

Pongolle – 5: Starter bra, men Pistone får etter hvert full kontroll på den unge franskmannen. Forsvinner helt etter pause, og pådrar seg dessuten en skade og byttes ut.

Diao – 6: Litt overraskende at Diao fikk starte kampen, men gjør jobben sin på en helt grei måte i en kamp hvor Liverpool taper midtbanekrigen så det suser.

Dietmar Hamann – 5: På en overbefolket midtbane har Hamann ingen god dag på jobben. Veldig anonym, og byttes ut.

Gerrard – 6: Dette ble et eneste antiklimaks i forhold til onsdagens storkamp på Anfield. Kapteinen klarer ikke å inspirerer Liverpool, og selv om innsatsen er bra er ikke Gerrard av den kvaliteten vi forventer i en slik kamp.

Harry Kewell – 5: Australieren har vist tegn på formstigning de siste kampene. Er usynlig i store deler av kampen og trives ikke i en kamp hvor Liverpool kjempes ut av stilen.

Neil Mellor – 6: Håpløse arbeidsbetingelser mot Stubbs og Weir. Får lite å jobbe men, men Mellor gjør sine saker bra og holder på ballen de gangene han blir spilt opp. Fin heading før pause fortjente scoring, men mesterlig redning av Nigel Martyn.

Nunez: Fikk 25 minutter på høyrekanten uten sette sitt preg på kampen.