Grazer AK-Liverpool

Tir 10.08.04 kl 20:45 (CL 3.kval.runde) - Five / Tilskuere: / Dommer: Alain Sars (Frankrike) / Arnold Schwarzenegger Stadium / Skrevet av: Tore Hansen

To glimrende mål av Gerrard gav de røde et perfekt utgangspunkt foran returkampen på Anfield. Cissé, Josemi, Warnock og Potter debuterte, samtidig som Michael Owen forble uten spilletid på benken...

Tokic (47)Hamann (49)

Så er det klart at Michael Owen starter på benken i kveldens kvalifiseringskamp. Etter massive presseoppslag den siste tiden om fremtiden hans på Anfield, vil dette garantert føre til enda flere spekulasjoner. For ordens skyld: UEFAs regelverk sier at en spiller ikke blir "cup-tied" med å sitte på innbytterbenken. Owen må bli byttet inn for at han skal bli registrert med CL-kamp for Liverpool denne sesongen.
Heldigvis er Steven Gerrard spilleklar etter å ha slitt med en skade fra pre-season. Josemi debuterer på høyreback, mens Finnan starter sesongen på midtbanen. Carra er trukket inn i midtforsvaret til fordel for Henchoz. Cissé er kveldens andre debutant. Han spiller på topp sammen med EM-toppscorer Milan Baros.

Det er svært varmt på Arnold Schwarzenegger Stadium med nærmere 30 grader i skyggen. Ellers fine spilleforhold på hjemmebanen til Østerrikes "double"-vinnere forrige sesong. Liverpool spiller med sine nye gule bortedrakter.

1. min: Grazer tar avspark, og kampen er i gang.

3. min: Josemi tar et fint initiativ og blir felt drøyt tjue meter ute mot høyrekanten. Finnan slår en fin innsvinger, og Hyypiä kommer høyest opp og treffer godt med hodet. Keeper får imidlertid slått ballen over tverrligger og til corner. Bra start av de gule, som går ut i et tradisjonelt 4-4-2 system.

13. min: Baros misbruker en kjempesjanse alene med keeper etter å ha blitt spilt igjennom av Gerrard. Han blir forstyrret litt i skuddøyblikket og treffer ikke godt nok.

17. min: Selv om LFC har kontrollert det meste har de likevel gitt bort et par unødvendige frispark i farlig posisjon like utenfor 16-meteren. Det kan straffe seg i lengden.

19. min: En upresis klarering fra Gerrard blir fanget opp av Kollmann som spurter litt for enkelt igjennom forsvaret vårt, men avslutter heldigvis med et skudd utenfor Dudeks høyrestolpe under press fra Carragher.

0-1: Steven Gerrard scorer med langskudd etter 23 minutter. Stevie får en kort ball fra Riise og kliner til med høyrefoten. Ballen skrur seg opp til høyre for keeper. Et kjempemål fra kapteinen vår og en perfekt start!

28. min: Baros kommer fri på høyre og får lagt inn foran kassa. Cissé kommer skliende på bortre og er millimetre fra å legge på til 2-0.

32. min: Liverpool skaper alt av sjanser. GAK har nesten ikke truet Dudek en eneste gang hittil. På corner går ballen fra hodet til Cissé og videre til Baros som i god posisjon header over fra bare 3-4 meter. Ballen kom litt raskt på tsjekkeren.

38. min: Et lite glimt av "nye" Liverpool når Baros og Kewell kombinerer på kanten og sistnevnte setter opp fart og legger inn foran mål. Cissé er på løp, men sliter litt for lenge med å riste av seg oppasseren.

Gerrard jubler sammen med Finnan for et av målene sine i kveld

Pauserapport

Liverpool leder fortjent 1-0 ved pause og var nær ved å punktere kampen med et par store sjanser fra Baros og Cissé. Milan kom alene med keeper etter bare tre minutter, gjennomspill fra målscorer Gerrard. Sami satte også keeper på en prøve da han kom høyest på en corner tidlig i omgangen. Og Cissé kom sklidende et brøkdel sekund for sent på et inn fra Baros etter nesten en halvtime. GAK har sjeldent vært på farlige besøk foran Dudek og har bare hatt én kvalifisert avslutning. Etter at vi sluttet å gi borte farlige frispark like utenfor egen 16-meter, har hjemmelaget vært tamme. Liverpool har kanskje ikke tatt frem storspillet enda, men har likevel vært positive og skapt en del store sjanser. Midtbanen har kontrollert nesten alt, med Steven Gerrard i hovedrollen. Debutant Josemi har vært positiv på hørebacken. Cissé har bare tidvis vist seg frem. Men alle ser ut til å trives i posisjonene sine.

Tokic (47' min).

Hamann (49' min).

50. min: Cissé bruker farten sin og skaffer seg en skuddsjanse. Keeper redder enkelt.

57. min: Hjemmelagets største sjanse når et innlegg blir slått dypt fra venstre blir headet hardt utenfor fra god posisjon inne i feltet. GAK mer med enn i perioder av første omgang.

60. min: Hyypiä på nytt nær scoring på corner fra Finnan. Sami treffer god og tvinger keeper til å gjøre et tigersprang på streken. En av kveldens største prestasjoner.

62. min: Dudek misser en enkel ball inne i feltet, men tar seg fint inn igjen.

64. min: Riise header hardt utenfor venstre stolpe. LFC har full kontroll igjen, og produserer mange halvsjanser og setter hjemmelaget under press.

66. min: Dommer annullerer et langskudd fra Gerrard som smeller i nettet bak keeper. Ingen spillere stod i offside. Trolig dømte han frispark mot Cissé på en situasjon inne i feltet.

Milan ut, Diao inn etter 73 minutter. Cissé fortsetter alene på topp.

0-2. Cissé ruller på på venstrekanten og finner Kewell i midten. Han får lempet ballen videre til Stevie G på høyre som knaller til med et lavt, hardt og velplassert skudd i bortre hjørne etter 78 min. Sekunder senere forlater banen beste. Han blir erstattet av debutant Warnock.

Gerrard ut, debutant Warnock inn etter 79 minutter.

Finnan ut, Potter inn etter 85 minutter. Dette er kvelden for debutantene! Betyr samtidig at Owen ikke får spille i kampen.

Sick (90. min)

Sluttrapport

Denne kampen handlet på mange måter om mannen som ville gå, men som ble. Steven Gerrard var Liverpools og banens beste spiller. Han kunne lett hatt et hattrick, men fikk et tredje langskudd – og det beste av dem, litt uheldig avblåst etter et høyt spark fra Cissé på en motstander inne i feltet ble blåst på forut for skuddet. 2-0 var en helt fortjent mot en ikke altfor god motstander og naturligvis også et glimrende utgangspunkt foran returkampen på Anfield. Andre omgang ble kanskje litt mer rotede og de gule skapte ikke like mange store målsjanser som i første. Samtidig var GAK aldri noen stor trussel. De klarte sjeldent å true forsvaret og hadde kun et par gode halvsjanser i løpet av 90 minutter. Forsvaret fungerte bra, men ble sjeldent utfordret på farten. Det kan bli et problem når vi møter bedre lag, som Tottenham, allerede til helgen. Carragher og Hyypiä fungerer greit. De kjenner hverandre godt, og gjør få feil. Men ingen av dem klarer å løpe opp en spiller med fart på vei igjennom. Det er en svakhet mange trodde kom til å bli rettet opp før ligaprogrammet starter. Så har enda ikke skjedd. Midtbanen dominerte fullstendig med Stevie G i hovedrollen. Finnan var bedre enn ventet, i hvert fall i første, og slo et par gode dødballer. Likevel er iren neppe noe å satse på i den rolle permanent. Mye spenning var rettet til de to på topp. Litt overraskende ble Baros byttet ut. Han var best av de to. Cissé har mer å gå på, men fortjener samtidig litt av æren for Gerrards siste mål. Han dro i gang det hele, før ballen havnet på høyrefoten til kapteinen. På en dag hvor vi hadde fire debutanter, to av dem fra egen junioravdeling, er 2-0 på bortebane i kvalifisering til Champions League uansett gull verdt. Håper vi.

Michael Owen på benken uten å kommer inn. Siste kveld med gjengen, Michael?

Sikkert tegn på at Owen går?

Før kampen var Michael Owen satt på benken. Han kom aldri inn, og var heller ikke i oppvarming for å komme inn. I en kamp hvor Benitez brukte alle sine innbyttere, og to av dem kom fra klubbens reservelag, bekrefter bare dette at det foregår forhandler med en annen klubbe om nummer 10s fremtidige fotballkarriere. På annen måte kan det ikke tolkes. Etter kampen ville en smilende Rafa Benitez ikke si noe som helst om situasjonen til Michael. Han sa seg fornøyd med resultatet, og spesielt at vi ikke hadde sluppet inn baklengs. Spanjolen fulgte kampen med til tider energiske armbevegelser fra sidelinja. – Vi har ikke spilt så mange pre-season kamper, og dette var på en måte også en test til helgens ligastart. Jeg er mest fornøyd med resultatet i kveld. Spillemessig har vi mer å gå på.
Steven Gerrard beskrev resultatet som perfekt for dem. Han sa at siden motstanderen var så ukjent var linja satt lenger tilbake enn de normalt kom til å operere. Han var optimist foran sesongen og sa at den nye manageren kom til å variere mer på spillestil og spillesystem enn supporterne hadde vært vandt med tidligere. På spørsmål om situasjonen til Owen, uttalte han følgende: - Ingen har sagt noen ting til meg om Michaels situasjonen.

Dudek (6)

Lite å gjøre for polakken som foreløpig ser ut til å ha vunnet slaget om keeperplassen. En liten miss ute i straffefeltet som han selv klarte å rette opp. Blir ikke sikkelig satt på prøve med en eneste avslutning mellom stengene.

Josemi (6)
Leverte et bra førsteinntrykk. Virket litt overtent i først omgang, dro på seg et par unødvendige frispark. Har bra fart, og liker å involvere seg fremover. Ble litt mer usynlig i andre omgang, men kan likevel være fornøyd med debuten.

Carragher (6)

Er på plass, og alltid vanskelig å komme forbi. Jobber hardt, gjør lite feil og gir aldri opp. Likevel et lite spørsmålstegn om dette er svaret i midtforsvaret. Mangler farten og kanskje litt luftstyrke til å overbevise oss om at plassen er hans.

Hyypiä (7)

Bra start av finnen som er veldig nær scoring på to gode forsøk fra corner. Den siste var det bare en meget god keeper som reddet. På stillingen 1-0 ville det vært en meget viktig scoring.

Riise (7)
John Arne fikk ikke mye å jobbe med, men tok det som kom på en grei måte. Nesten ikke feil å spore i spillet, kontant og sikkert på det han måtte rydde opp i. Mot en klart svakere motstander hadde vi kanskje ventet enda flere initiativ fremover. Viser at han har tatt på vare på formkurven fra i vår.

Finnan (6)

Iren gjorde ikke skam på seg som vikar på midtbanen. Gode dødballer, spesielt på corner – og en god førsteomgang viser at Steve ikke har gikk opp karrieren sin på Anfield enda. Med et par spillere i boks i løpet av uken må han nok forsøke å tilrive seg backplassen igjen når alvoret starter for fullt.

Hamann (7)

Didi lå klart lenger fremme på banen, gikk på kombinasjoner, forsøkte langskudd og slo mer kreative baller fremover på ballen enn tidligere. Vet plassen hans er truet og spiller under press.

Gerrard (8)
Stevie var minst et poeng bedre enn de nestbeste i dag. Det er bare å ta av seg hatten og takke gudene for at alt gikk som det gikk i sommer.  To glimrende mål, og et mål underkjent er en god start for midtbanegeneralen som står foran en stor sesong!

Kewell (7)

Harry løp og jobbet minst like mye som før. Positive initiativ, er med når det skjer noe fremover. Har fortsatt mer å gå på – og enda mer fart i spillet når PL-fotballen begynner å rulle vil passe han enda bedre.

Baros (7)

Vår beste spiss ble også vårt første bytte da han gikk ut til fordel for Diao (!) Et overraskende bytte av Rafa vi gjerne skulle ha fått mer forklaring på. Misbrukte en stor sjanse tidlig i kampen, men var positiv og den tok var klart mest synlig av de to på topp.

Cissé (6)

Ingen kjempedebut. Har mer å gå på. Fant aldri helt plassen sin, og klarte for sjeldent å skape rom rundt seg. Viste imidlertid små tegn på hva som bor i ham – noe vi gleder oss til å se mer av.