Leeds - Liverpool

Søn 29.02.04 Kl13.00 (Premier League) - C+/SBO / Tilskuere: 39.932 / Dommer: Paul Durkin / Elland Road / Skrevet av: Torbjørn Flatin

To kjempemål av Harry Kewell og Milan Baros var ikke nok til å ta tre poeng i en kamp hvor Liverpool dominerte i spill og sjanser.

Bruno Cheyrou

Viktig kamp for begge lag. Leeds kjemper med kniven på strupen for å unngå nedrykk og vil forsøke å bygge på 1-1 resultatet på Old Trafford forrige helg. Liverpool på sin side fikk et løft i og med seieren mot Levski Sofia på torsdag, men et nytt tap på Elland Road og presset vil igjen være på både Gérard Houllier og om de røde vil greie 4.plassen i Premier League.

Liverpool stiller uforandret fra torsdagens kamp mot Levski Sofia, men Emile Heskey er tilbake på benken.

1.omgang:

Et minutts stillhet til minne om John Charles i sola på Elland Road.

1.min:  Liverpool begynner best i Yorkshire, og Michael Owen kommer nesten igjennom da en stikker blir blokkert i siste øyeblikk.

5.min:  Michael Owen får en bra sjanse da Kewell spiller han fram til skrått ute til venstre, etter at australieren nesten går i lås på et bra raid.  Michael prøver å tre ballen inn nede ved bortre stolperot, men forsøket går via en fot og ut til corner.  Etter hjørnesparket skyter Harry Kewell høyt over, til stor jubel for hjemmepublikummet.

8.min:  Murphy spiller fram til Baros, men fra litt skrå vinkel skyter tsjekkeren rett på Robinson.  Liverpool har åpnet best.

12.min:  Stor sjanse for bortelaget da et godt angrep med Kewell og Murphy ender med at Michael Owen skyter svakt over fra en god posisjon inne i straffefeltet.  I minuttet før var Leeds frempå for første gang da Smith ikke helt greide å vinne en hodeduell med Henchoz inne i feltet.

14.min:  Michael Owen igjen!  Denne gang header han en snau meter utenfor etter innlegg fra Harry Kewell.  De røde dominerer til tider midtbanen på Elland Road.

18.min:  Gerrard sender en stikker til Kewell, som prøver å skyte raskt og overraskende, men Robinson får en hånd på ballen.

21.min:  0-1 Harry Kewell!  Liverpool tar helt fortjent ledelsen da Milan Baros pirker ballen bort til Kewell.  Harry gjør resten selv da han fra litt utenfor hjørnet av 16-meteren setter ballen i motsatt nettvegg.  En flott scoring som kunne minne om den han hadde sist torsdag mot Levski.

29.min:  1-1 Eirik Bakke!  Helt mot spillets gang utligner Leeds med sin første virkelige sjanse.  Carragher trekker inn fra sin posisjon på venstreback og taper en luftduell med Smith, Pennant smetter inn fra ytre høyre og Bakke får nok plass og tid rett innenfor 16-meteren til å styre ballen lavt forbi Chris Kirkland.

33.min: Milan Baros header Steven Gerrards glimrende innlegg knallhardt i tverrliggeren.

35.min:  2-1 Mark Viduka!  Liverpool spiller, men Leeds scorer.  Smith sender igjen et fremspill, denne gang med foten etter en miss fra Henchoz, og et Liverpool-forsvar i halvsøvne kan se Mark Viduka løpe igjennom og lobbe over en utrusende Chris Kirkland.

39.min:  Steven Gerrard stormer helt ned til Leeds' dødlinje, men det blir for trangt og innlegget klareres.  Det siste goalen er neppe scoret i dette oppgjøret.

42.min:  2-2 Milan Baros!  En ny perle fra Liverpool da tsjekkeren ved hjelp av muskler og kløkt skaper seg skutthold like utenfor 16-meteren.  Kula smeller inn i bortsett hjørne uten sjanser for Robinson.  Det minste som gjestene fortjener.

Pauserapport:  I en halv omgang var det nesten litt uvirkelig hvor komfortabelt Liverpool hadde det i sola på Elland Road.  En ventet et kobbel med sinte løsbikkjer hos Leeds, men de kom aldri og de røde kontrollerte midtbanen og skapte også sjanser.  Det var bare i sin orden da Harry Kewell, slik det gjerne er, scoret et flott mål mot sin gamle klubb.  Ut av det blå kunne Leeds utligne da Liverpool tapte et par viktige dueller rundt egen 16-meter, og Eirik Bakke kunne utnytte vertenes første sjanse da han kunne plassere ballen forbi Chris Kirkland.  Da Mark Viduka seks minutter senere utnyttet en fin flikk av Alan Smith, og lobbet Kirkland med et uoppmerksomt midtforsvar halsende etter, kunne en bare riste på hodet.  Det var Liverpool som spilte, men Leeds som scoret målene.  Milan Baros skapte imidlertid i hvert fall til en viss grad balanse i regnskapet, da han dunket ballen i den samme nettveggen som Kewell traff tidligere i omgangen.  Det var mer enn fortjent, i en omgang for Liverpool spillemessig har gjort 45 av sine beste minutter denne sesongen.  Hurtige angrip regissert av en god midtbane skapte mange sjanser.  Nå gjelder det å være effektive både i forsvar og angrep etter pause, for oddsen for at 2-2 blir sluttresultatet i denne kampen er neppe særlig høy.

2.omgang:

Stephen McPhail har erstattet Eirik Bakke i det 2.omgang er i gang.

52.min:  Alan Smith går rett igjennom Liverpools forsvar og setter ballen noen centimetere utenfor den bortre stolpen.  Mye jevnere spillemessig, og høyre tempo, enn hva tilfellet var ved starten av kampen.

58.min:  Et mønsterangrep av Liverpool da Baros får kontroll ute på venstresiden, Kewell slår presist inn på støttepasningen, og Michael Owen stupheader inne i feltet.  Paul Robinson gjør imidlertid en fantomredning og får slått til corner.

Liverpools midtbane har ikke fått like lett spillerom som i de første 45 minuttene, og selv om de røde ligger noe over spillemessig kommer de ikke like lett til sjansene.

64.min:  Steven Gerrard prøver seg på en volley i etterkant av en rød corner, men får strømpetreff og ballen går ufarlig utenfor.

67.min:  Et nytt godt angrep med Gerrard-Kewell-Owen.  Avslutningen til Michael blir imidlertid for puslete fra litt skrått hold.

70.min:  En presset Gerrard skyter over etter å ha fått ballen fra Owen ute på høyresiden.

72.min:  Hamann mister ballen i farlig posisjon og Leeds får lagt inn til Alan Smith.  Spissen header klokkerent i tverrliggeren fra kort hold.  Endelig var det hjemmelaget som brente en kjempesjanse!

78.min:  Emile Heskey ser ut til å gjøre seg klar ved sidelinja i en periode av kampen hvor det har vært lite med sjanser.

Liverpool bytter inn Emile Heskey for Milan Baros.  Et merkelig bytte, siden tsjekkeren har gjort en ny bra kamp.

85.min:  Michael Owen prøver seg fra 20 meter, men skuddet blir blokkert.  Lagene føler hverandre mer på tennene nå.

86.min:  Owen legger tilbake til Didi Hamann, som brenner til fra 25 meter.  Et godt skudd som blir slått til corner.  På corneren redder Leeds på streken.

89.min:  Carra fosser igjennom på venstrekanten, men innlegget blir blokkert til corner.  Liverpool presser på i sluttminuttene.

To minutter lagt til.

92.min:  Domi header en corner rett på Kirkland.

Sluttrapport:  Liverpool slet litt mer med å skape store sjanser etter pause, men hadde uansett muligheter og spill nok til å ha avgjort kampen til sin fordel.  Et mer aggressivt Leeds greide ikke å hindre at Gerrard, Kewell & Co dominerte på midtbanen, men effektiviteten var ikke god nok til at tre poeng kunne sikres.  Spillemessig må imidlertid dette ha vært en av sesongens beste kamper, og med et nå nesten skadefritt og mer satt startoppstilling kan en vel ane at mer poengrike tider ikke er så langt unna?  En god midtbane hadde nå ikke en stillestående og passiv Emile Heskey å sikte på, og kunne isteden starte det ene gode angrepet etter det andre sammen med de bevegelige spissene Milan Baros og Michael Owen.  Forsvaret var mer vaklende enn i sine beste stunder, men i dag synes vi det er best å fokusere på det positive.

Spillervurdering:

Chris Kirkland 6 – Var slepphendt i en situasjon på stillingen 0-0 som kunne blitt svært kostbart, og har vel ikke helt funnet formen etter at han har kommet tilbake på laget.

Steve Finnan 6 – Gjør en del offensive initiativ, men slurver med pasningene.  Defensivt var han ikke heller ikke helt patent.

Sami Hyypiä 6 – Vinner de fleste duellene, men ødelegger mye av inntrykket gjennom et pasningsspill som var under pari for finnen.

Stephane Henchoz 6 -  Stephane tapte uvanlig mange dueller mot den aggressive Alan Smith, og misset også i forkant av gjestene andre scoring.

Jamie Carragher 6 – Tapte en viktig hodeduell i forkant av 1-1, og bortsett fra en situasjon i sluttminuttene konsentrerer han seg om det defensive i dag.

Dietmar Hamann 7 – Bortsett fra et par slurvefeil har han god kontroll sentralt, og hadde også nær avgjort mot slutten med en kjempeskudd fra langt hold.

Steven Gerrard 8 – Hele tiden en drivkraft som både løper milevis og er kreativ.  Hadde ikke tatt på de riktige skuddstøvlene i dag, men beviser igjen at han er i knallform.  Liverpools beste nok en gang, men i dag var det i hard kamp med Baros og Kewell.

Harry Kewell 8 – Etter en litt famlende åpning våknet australieren gjennom sitt andre kremmerhus på fire dager.  Var løpsvillig og sjanseskapende gjennom store deler av kampen.

Danny Murphy 7 – Vi synes Danny gjorde spesielt en god 1.omgang mot Leeds’ litt trege midtbane.  I dag spilte Liverpool mye gjennom midten, noe som passet ham bra.

Milan Baros 8  – Det er driv og trøkk i tsjekkeren, og i tillegg scoret han et fantastisk mål.  Tar lange løpeturer og river og sliter i forsvaret.  Hvorfor han ble byttet ut med Emile Heskey overlater vi helt til Gérard Houllier å svare på…

Michael Owen 7 – Michael har ”lagret opp” mange scoringer nå, og en vakker dag er det et lag som kommer til å få svi for det.  I dag gjorde han uansett en positiv kamp med smarte løp og godt kombinasjonspill.