Leicester - Liverpool

Søn 28.03.04 kl 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 32.013 / Dommer: Phil Dowd / Walkers Stadium / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (i England)

Målløst på Walker Stadium etter 90 frustrerende minutter av de røde. Bortefansen piper høylytt når dommeren blåser av den skuffende forestillingen.

Baros

Som ventet er Michael Owen ute av laget. Spissen pådro seg en skade i Frankrike, og må stå over minst én kamp før han er tilbake. Litt mer overraskende er det at John Arne Riise heller ikke er på banen eller benken. Djimi Traore har tatt plassen hans. Det er usikkert om nordmannen er skadet eller satt ut. Biscan får fornyet tillitt på beskostning av Henchoz ved siden av Sami i midtforsvaret. På midtbanen har Cheyrou skøvet Murphy ut av laget, mens Baros ikke uventet har gått inn for Owen.

Vi kommer tilbake til hvordan laget stiller opp på midtbanen. Trolig vil Hamann og Gerrard ligge litt dypt, og Cheyrou, Kewell og Heskey dele på de offensive oppgavene, med Baros som enslig spiss. Dette kommer vi som sagt tilbake til.

Før avspark blir det avholdt ett minutts stillhet til minne om Everton-supporteren som død utenfor Walker Stadium for kort tid siden. Supporteren fikk en gjenstand i hodet i den kraftige vinden forrrige helg og døde tragisk nok av skadene.

1. min: Cheyrou og Baros sparker kampen i gang. Leicester får to cornere nesten rett fra avspark, uten å skape noen problemer for Dudek.

5. min: Baros har vært livlig i åpningsminuttene og skaffer oss blant annet corner. Hjørnesparket løftes til Sami på bakre stolpe. Finnen skyter rett i armene på Walker.

Liverpool ser ut til å gå ut i en 4-1-3-2 formasjon med Cheyrou rett bak spissene og Kewell og Gerrard på kantene. Høyt tempo de første minuttene, uten at kampen har fått satt seg.

9. min: Kampens første "Igor moment" når han lar en ball gå videre til keeper. Dickov leser imidlertid kroatens kroppspråk og snapper nesten opp ballen. Carragher rydder opp mesterlig.

11. min: Bent lurer seg forbi Carragher og skyter like over tverrligger. Houllier fekter med armene på sidelinja, og er tydelig frustrert etter to nesten-tabber i forsvar.

14. min: Hyypiä blokkerer et godt forsøk fra Thatcher i en god Leicester-periode.

16. min: God halvsjanse til de røde når Biscan kommer høyest opp på en corner fra Kewell.

22. min: Halvspilt omgang og kampen spilles fortsatt i et oppjaget tempo, ingen av lagene klarer å ta kontroll, mye overlates til individuelle prestasjoner. Kampens største sjanse kom da Milan, som blir jobbende mye alene, kom seg til dødlinja og fikk lagt tilbake til en Cheyrou på løp inn i felte. Franskmannen får ikke noe godt treff og ballen går noen meter til side for mål.

24. min: Houllier må holdes tilbake av Micky Adams etter at dommeren unnlater å blåse for et opplagt Baros-frispark. Det står tydelig mye på spill...

En tydelig frustrert Houllier måtte flere ganger stoppes av Micky Adams og 4. dommer i løpet av kampen.

25. min: Heath får kontakt på en høy ball inn i feltet, men skyter heldigvis over. Markeringssvikt i forsvaret vårt.

30. min: Baros skader igjen de største problemene for Leicester-forsvaret med farten sin. Heath feller tsjekkeren på ulovlig vis og får kampens første gule.

33. min: Gerrard kommer til på volley, men ballen går i nettveggen etter et frispark. Halve stadion trodde ballen gikk i mål...

37. min: Didi skyter og Walker redder tyskerens ikke altfor godt plasserte skudd. Sinama-Pongolle varmer opp når Heskey tar en telling.

41. min: Stor sjanse når Gerrard skyter hardt fra hjørnet av 16-meteren. Walker får såvidt tippet ballen over tverrligger. Sekunder senere holder keeperen på å rote det til for seg selv når Hamann skyter igjen.

Pauserapport
En kamp hvor mye står på spill for begge lag. Dette preger også spillet hvor ingen av lagene hittil tør å slippe seg helt løs, og hvor Houllier et par ganger har gått helt i harnisk på sidelinja. Uavgjort oppsummerer imidlertid en kamp hvor ingen har klart å ta kontroll og hvor tempoet ofte blir for oppjaget og feilpasningene florerer. Milan Baros har vært vår farligste mann. Han utfordrer gang på gang på farten, og de gangene han ikke avslutter selv forsøker han å finne andre. Det lykkes nesten da Cheyrou kom på løp bak fra etter at tsjekkeren hadde forsert til dødlinja. Bruno bommet på målet da han avsluttet fra midt inne i feltet. En stor sjanse fikk også Steven Gerrard da han avsluttet med en volley i nettveggen og litt senere tvang Walker til å gjøre en god redning på et langskudd. Liverpool har kanskje ligget litt over i spill og sjanser, men ikke mye. Bakover har mange av Leicesters halvsjanser kommet på egne forsvarsfeil. Vi blir av og til overraskende usikre når hjemmelaget pumper inn høye baller fra kanten. Fortsatt mye å rette på i andre omgang med andre ord.

Bekreftet sluttresultat fra Reebok: Bolton - Newcastle 1-0.

46. min: 2. omgang er i gang.

47. min: Cheyrou skyter fra nesten 30 meter. Ballen lander på nettaket. God forsøk!

49. min: Liverpool med omgangens to første sjanser når Kewell fyrer av et forsøk på volley.

51. min: Dudek misser et ikke altfor farlig skuddforsøk, men Carragher rydder igjen opp. Veldig usikker opptreden fra keeperen vår.

54. min: Dudek redder bra fra et frispark fra Thatcher. Mer åpen kamp de ti første minuttene. Innbytter Guppy har allerede avslørt sin misjon med å vinne et par baller inne i feltet. Det eneste Leicester truet oss på i første omgang var nettopp innleggene mot store og sterke angripere innenfor vår 16-meter. Et klart taktisk bytte av Adams.

63. min: Kampen har roet seg ned etter en litt mer oppløftende start på omgangen. Kewell får avsluttet med venstrefoten fra skrå vinkel uten å treffe mellom stengene.

70. min: Dette er dessverre i ferd med å bli en dårlig fotballkamp. Nesten ingenting som skjer. Cheyrou går ut, Murphy kommer inn. Danny går inn i midten.

72. min: Murphy markere seg med en gang med et elegant hælspark til Milan. Spissen kommer seg inn til 5-meteren og fyrer løp - midt på keeper. Kampens største sjanse hadde fortjent en bedre sjebne.

73. min: Biscan gjør igjen et forferdelig forsøk på en klarering, men gir nesten en gratisball til Dickov. Dudek kommer ut opp redder mesterlig. Igjen er det farligst for Leicester når vi selv tabber oss ut innenfor egen 16-meter.

78. min: Liverpool forsøker å trøkke mot et hjemmelag som ser ut til å ha lagt seg helt bakpå.

85. min: Sinama-Pongoll kommer på og overraskende nok må Baros forlate banen! Ropene fra bortefans-tribunen er ikke til å ta feil av. Det er ikke imponert over at en av våre beste må forlate banen.

En tydelig skuffet Milan Baros - vår bestemann i dag, ble byttet ut fem minutter før slutt.

Sluttrapport

Newcastle gav oss tidligere i dag en ny mulighet til å trygge fjerdeplassen med resultatet på Reebok. Den hansken tok vi aldri, og var heller ikke i nærheten av å gjøre det. Mulig lå vi litt over i spill og sjanser mot Leicester. Men det var heller ikke mye. Kampen var mest preget av lite spill og mye kjemping – mange av målsjansene hjemmelaget fikk kom fra elendig og vågalt spill innenfor egen 16-meter. Danny Murphy og John Arne Riise ble ofret etter kampen mot Marseille. Når Igor Biscan overlever slaget i Frankrike er det 100 % stahet fra manageren, og bare tilfeldigheter gjør at vi i det hele tatt kan reise fra Walkers Stadium med ett poeng i kofferten. Normalt kommer det alltid et ”Igor moment” i hver kamp. I dag kom det flere. Den eneste forskjellen er at han ikke ble straffet for det i ettermiddagens kamp. Dette kan ikke fortsette. Sort it out, Houllier! Fremover på banen spilte vi igjen med nye folk og i nye formasjoner. Som vanlig fungerte det bare delvis, og knapt nok det. Selv ikke når sesongen omtrent er over vet spillerne hvordan de skal angripe og hvem som skal spille hvor. Slik ser det i hvert fall ut for en stakkers tribunesliter. Manageren vil helt sikkert si noe annet. Fakta er at vi i dag spiller vi mot et høyst middelmådig lag i ligainnspurten uten å vise nok teft og styrke til å vinne. Uavgjort var helt rettferdig etter en tidvis dårlig fotballkamp.

Dudek (6)

Har en stygg retur og et par dårlige utspill, men gjør også en del gode, kvalifiserte redninger i kamp mot robuste Leicesterspillere.

Carragher (6)

Den i forsvaret som gjør minst feil på en dag for forsvaret er uvanlig usikkert. Lurt en gang av Bent i først omgang, men vinner de viktigste duellene etter det.

Biscan (5)

Er mye i krigen. Forsøker å stå frem etter kampen mot Marseille, men mislykkes nesten totalt. I dag ble det altfor mange feilpasninger, feil valg og for mye surr til at han kan forsvare en plass på laget mot Blackburn.

Hyypiä (6)

Etter en vaklende start spiller han seg brukbart opp uten å levere en imponerende kamp.

Traore (4)

Igjen ble det ”Bambi on Ice” på venstrebacken med den franske midtstopperen etter at Riise ble satt ut. Vi har egentlig sett det meste før: Utspilt og feilplassert, dårlige pasninger og ingen bidrag fremover. Mannen trives rett og slett ikke i den posisjonen.

Gerrard (7)

Spiller på langt nær sin beste kamp – er heller ikke i nærheten. Er likevel en av de få som står frem med driv og mot på en dårlig dag for laget. Spiller i dag på høyrekanten og mye på venstre for å ”gjøre plass” til Cheyrou! Forstå det den som kan.

Hamann (6)

En typisk Didi-kamp litt under normalen. Gjør de tingene man forventer, men gir bort ballen oftere enn det vi er vandt med å se fra tyskerens side.

Cheyrou (4)

Houllier rokkerer om på midtbanen for å la Bruno få spille i favorittposisjonen sin. Dermed tar han også mye av futten ut av midtbanen vår. For dette ble aldri noen god kamp fra en ”sentral” Bruno Cheyrou. Bortsett fra et bra skudd og en halvsjanse ble det totalt for dårlig. Direkte dårlig da han ble byttet ut.

Kewell (6)

Harry prøver og prøver og jobber hardt på en dag da lite stemte rundt ham. Har et par gode avslutninger og gjør noen gode forseringer.

Heskey (5)

Vinner enkelte dueller, og er nyttig når vi får dødballer i mot oss. Men hva er jobben hans utenom det? Ingenting er forandret verken med spissen eller beskjedene han får fra benken. Helt tannløs foran mål og null samarbeid med Milan.

Baros (7)

Liverpools bestemann blir ufortjent byttet ut fem minutter før slutt. River og sliter i Leicesterforsvaret gjennom 85 minutter. Må gjøre det meste på egenhånd. Brenner vår største sjanse, men skulle aldri blitt byttet ut!