Levski Sofia - Liverpool

Ons 03.03.04 kl 20:10 (UEFA-Cup 3.runde returkamp) - Five / Tilskuere: 40 281 / Dommer: Peter Frøjdfeldt(Sverige) / Vasil Levski Stadium / Skrevet av: Einar Kvande / Torbjørn Flatin (spillerbørs)

Liverpool gikk lett videre i UEFA-cupen, etter 4-2 i Sofia og 6-2 sammenlagt. En profesjonell forestilling av de røde.

Henchoz (90)

Milan Baros gjorde et sterkt "comeback" da Liverpool slo Levski Sofia med 2-0 i hjemmekampen, etter scoringer av Steven Gerrard og Harry Kewell.  De røde bør derfor ha gode sjanser for å avansere til 8/1 finalen via returen i Bulgaria.

Baros selv starter imidlertid på benken i Sofia i kveld, da Gérard Houllier har foretrukket Bruno Cheyrou i startoppstillingen på Vasil Levski Stadium.

Studiogjest hos Five, Kenny Dalglish, ble i helgen linket til managerjobben på Anfield av engelske søndagsaviser. Konfrontert med dette svarte han i studio før kampen i Sofia at det ikke var noen ledig managerjobb på Anfield. Det er altså verdt å merke seg at King Kenny ikke avfeide hele historien om at han kan være interessert i en retur til Anfield om anledningen skulle by seg.

Kampen igang i Sofia

0-1 Gerrard (7) Forferdelig forsvarstabbe av Levski, og Steven Gerrard snapper opp et tilbakespill og scorer fra skrått hold.

Gerrards andre mål på tre kamper, og hans femte for sesongen.

0-2 Owen (11) Michael Owen lurer offside-fella og gjør ingen feil alene med keeper. Flott fremspill av Harry Kewell.

Liverpool i en 4-4-1-1 formasjon med Cheyrou bak Owen på topp dominerer alt i Sofia, og hjemmelaget har nesten ikke vært over midtbanen det første kvarteret. Et possession-orientert Liverpool har full kontroll på oppgjøret med 4-0 sammenlagt og to bortemål i bagasjen nesten før publikum har satt seg!

Harry Kewell får kampens tredje store sjanse, når han blir spilt frem av Danny Murphy etter 23 minutter. Men denne gangen får Levskis keeper ryddet opp.

1-2 G. Ivanov (27) Ivanov reduserer for bulgarerne med et godt plassert skudd etter en forsvarsmiss av Steve Finnan.

Levski Sofia reduserte totalt mot spillets gang, og da de for første gang var innenfor Liverpools 16-meter. Flatterende for bulgarerne, for Liverpool har spilt meget bra og dominert kampen stort med sikkert pasningsspill.

Kjempesjanse til Liverpool etter 33.minutter, men Owen får ikke satt ballen i mål etter et nydelig angrep i regi av Bruno Cheyrou. En større målsjanse enn det vi har scoret på!

2-2 Simonovich (40) Simonovich utligner totalt mot spillets gang, etter at Liverpool har tatt foten litt av gasspedalen. Veldig flatterende etter Liverpools gode spill i første omgang.

2-3 Hamann (43) En knallhard heading fra Dietmar Hamann etter en corner sørger for at Liverpool på nytt tar ledelsen i Sofia, i en målrik og underholdende førsteomgang.

PAUSE

Pauserapport: Liverpool har spilt en meget god førsteomgang i Sofia, og har dominert kampen stort. Likevel er ledelsen på knappe ett mål, etter at bulgarerne fikk komme til med to lettkjøpte mål mot spillets gang. Steven Gerrard har igjen gjort en stor omgang, mens Dietmar Hamann har scoret med noe så sjeldent som hodet! Liverpool i en 4-4-1-1 formasjon har spilt possession-orientert, og pasningsspillet har fungert bedre enn på lenge. Helt fortjent at de røde leder ved pause, og ledelsen kunne gjerne vært større. Med 5-2 ledelse sammenlagt når kun en omgang gjenstår bør Liverpool cruise videre til 4.runde i UEFA-cupen.

2.omgang er underveis

Hjemmelaget får omgangens første store sjanse etter et par minutters spill. Men Chris Kirkland rydder opp.Levski har begynt andre omgang litt friskere.

Liverpools forsvar virker usedvanlig usikre i kveld, og Chris Kirkland må gjøre en ny kvalifisert redning.

Vertene langt friskere i andre omgang, og vinner et par cornere.

Etter rufsete forsvarsspill i andre omgang av de røde, gjør Houllier et defensivt bytte. En svak Steve Finnan blir offret til fordel for Igor Biscan.

60 minutter: Kewell med en fantastisk pasning til Gerrard, som smeller til på volley uten å treffe mål.

Kirkland gjør en kvalifisert redning etter et par cornersituasjoner til Levski. Liverpool har levert sløvt forsvarsspill i andre omgang, men har vært farlige på kontringer.

2-4 Hyypiä (66) Sami Hyypiä header inn sitt femte mål for sesongen på en corner. Det hele er avgjort nå.

Owen får en stor sjanse, men ballen går via en forsvarer og over.

Liverpool kontrollerer inn det hele nå, og cruiser inn til 4.runde i UEFA-cupen. 2 minutter tillegg i Sofia.

SLUTT

Sluttrapport: I realiteten var dette oppgjøret avgjort allerede etter 11 minutter, etter to flotte scoringer av Steven Gerrard og Michael Owen. Etter en god åpning av de røde, sovnet de imidlertid litt hen, og lot Levski først redusere, og deretter utligne. Hamanns heading sørget imidlertid for at de røde kunne gå til pause med en fortjent ledelse.  Andre omgang ble aldri spennende, og mye av Liverpools trøkk ble borte. Men de røde hadde full kontroll selv om de lot Levski komme mer med i kampen, og var tross alt farligere på sine kontringer enn det vertene var etter pause. Det var derfor ikke ufortjent at Sami Hyypiä stanget inn et nytt Liverpool-mål på corner. De røde la aldri inn toppgearet i andre omgang, men gjennomførte kampen på en profesjonell og grei måte, trass i litt rufsete forsvarsspill. Steven Gerrard styrte midtbanen fullstendig, og sammenlagtresultatet var aldri truet. Nå venter alle røde spent på morgendagens trekning.

SPILLERBØRS:

Kirkland (6)

Hadde lite å gjøre. Måtte plukke to baller ut av nettet i første omgang, men hadde en god redning i andre omgang der han fistet et hardt skudd over. Grei match.

Finnan (5)

Veldig slurvete i pasningsspillet, og hadde problemer med vertenes kjappe ving. Må ta på seg skylden for bulgarernes første mål. Ingen god dag på jobben for iren, og ble naturlig byttet ut.

Henchoz (6)

Hadde liksom ikke helt ristet av seg den dårlige Leeds-kampen, og var uvanlig passiv i mange situasjoner. Tydelig redd for å selge seg på farten, og merkelig avventende til sveitseren å være.

Hyypiä (7)

Konge i lufta, og får pluss for sine bidrag i dødballsituasjoner i begge ender av banen. En scoring på heading etter corner, og kunne fort hatt et mål til også. Grei innsats defensivt. Litt tempoproblemer også han, men var den beste i forsvarsrekka.

Carragher (6)

Grei kontroll defensivt. Vinner sin del av duellene, men igjen beskjeden fremover. Gjør imidlertid grovjobben defensivt også for Kewell på den siden.

Murphy (5)

Ikke i form. Uvanlig slurvete i pasningsspillet, og det gikk stort sett tregt hele kampen med Murphy. Markerer seg ikke i det heletatt, og hans dårlige frispark langt over mot slutten av kampen summerer liksom opp Dannys kveld.

Hamann (6)

Gjør det han må. Bryter opp bulgarernes offensive spill, men lite engasjert fremover på banen. Pluss for å score på heading etter corner. Han første mål med hodet for Liverpool? Gnistrer ikke.

Gerrard (8)

Liverpools beste spiller nok en gang. Slo noen supre langpasninger som åpnet et høytstående Levski-forsvar, og scoret det viktige førstemålet. Var drivkraften i Liverpool-laget uten å sette på turboen. Er i kjempeform om dagen.

Kewell (7)

Glimter til med fine tekniske detaljer og lekre pasninger. Flott fremspill til 2-0 målet, og er helt klart i fremgang. Positiv og kreativ.

Cheyrou (5)

Opererte stort sett ute på venstrekanten, og vi kan slå fast at det ikke er hans posisjon. Greier aldri å slåss seg inn i matchen, og var stort sett anonym og lite synlig.

Owen (6)

Bra scoring, og var veldig aktiv i starten av kampen. Men spilte alene på topp, og ble til tider veldig isolert. Viste tendenser til gryende form, men heller ikke mer. Småvanskelig jobb når han får så lite støtte.