Liverpool - Blackburn

Søn 04.04.04 kl 16.00 (Premier League) - RTL5 (opptak fra kl. 17:00) / Tilskuere: 41.559 / Dommer: Jeff Winter / Anfield / Skrevet av: Trym Oust Sonstad/Torbjørn Flatin (på Anfield)

Michael Owen (2), Emile Heskey og et selvmål, samt jevnt god laginnsats, sørget for en flott ettermiddag på Anfield.

LiverpoolBlackburn
4-0 (3-0 til pause)
Owen (7. og 25.), Todd (selvmål 22.), Heskey (78.)
Michael Owen (Milan Baros 75.)
Emile Heskey (Florent Sinama-Pongolle 84.)
Flitcroft (40.)

Det er tett på tabellen rundt 4. plassen, og kun full pott er godt nok for de røde når Graeme Souness kommer på besøk. Dette gjelder særlig fordi Newcastle vant sin kamp i går.

Michael Owen er litt overraskende meldt skadefri og spiller fra start!

Kampen er igang!

1-0! I det sjuende minutt spiller Emile Heskey fri Michael Owen, som skyter hardt og lavt forbi Brad Friedel. Amerikaneren får en hånd på ballen, men det hjelper ikke. God åpning på kampen, også spillemessig! Både Steven Gerrard og Emile Heskey har vært frampå med skudd, som Friedel har reddet.

2-0! Selvmål av bortelagets Andy Todd etter at Diouf slo inn fra høyre i det 22. minutt. Rett før hadde Owen en kjempesjanse.

3-0! Michael Owen scorer igjen i det 25. minutt. Diouf er nok en gang tilrettelegger, og Owen banker ballen i krysset fra omtrent straffemerket.

Rapport 30 min.: Liverpool har spilt sin beste åpning på en kamp denne sesongen. Særlig de 10-12 første minuttene var det bra, anført av den dominante midtbaneduoen Steven Gerrard/Dietmar Hamann, før de røde slapp seg litt tilbake. Frykten for at det skulle bli for avslappet, viste seg å være ubegrunnet, for bare litt seinere slo hjemmelaget tilbake med to kjappe mål, og har nå full kontroll på kampen.

Pauserapport: Årsbeste de første 30 minuttene, Liverpool har virkelig svart på managerens krav om mer mål! Hele laget har løftet seg og overrasket positivt. Steven Gerrard og Dietmar Hamann har kontrollert midtbanen, mens El Hadji Diouf og Harry Kewell har glimtet til med tekniske detaljer. På topp har i tillegg Michael Owen og Emile Heskey fungert bra sammen. Om det defensive er det nok å si at Blackburn knapt har hatt et skudd på mål. Liverpools spill har derimot glidd godt, med god bevegelse og ditto pasningspresisjon. Alt i alt er det ingen spillere å sette på minuskontoen så langt.

Andre omgang er underveis!

Rapport 60 min.: Rolig åpning etter pause, særlig sammenlignet med den første omgangen. John Arne Riise ble skadet tidlig, men kom seg like raskt på beina. Bortelaget kom til med den andre omgangens første skudd, ved Reid fra 18 meter, men avslutningen gikk godt utenfor. De første 45 minuttene klarte Liverpool å komme seg rundt på kantene, og da særlig Diouf og Kewell, men de første femten minuttene av andreomgangen har spesielt sistnevnte trukket mer inn i midten. Hjemmelaget spiller mer defensivt nå, og - for all del - de kontrollerer fortsatt, men det er litt skuffende at de ikke forsøker å følge opp i større grad.

Rapport 75 min.: Med regnet som nå øser ned, har Liverpool kviknet litt til. Både Owen og Kewell har hatt hatt gode forsøk på frispark, og sistnevnte var også bare en blokkering unna å score mål i det 66. minutt. Likevel er det ikke lenger full innsats fra hjemmelagets side, nå dreier det seg mest om å kontrollere, noe de klarer bra. Danny Murphy erstattet El Hadji Diouf i det 70. minutt, og akkurat nå - i det 75. minutt - kommer Milan Baros på for tomålsscorer Michael Owen.

4-0! Emile Heskey vil også være med! I det 78. minutt scorer han fra 5-6 meter og skrått hold. Dette skjer etter et flott angrep som inkluderer, først, Kewell og, deretter, nyinkomne Milan Baros, som slår ballen ut til målscoreren. Måltavla lar seg rive med av stemninga, og viser stillingen 9-0 til Liverpool... Seks minutter etter scoringen, blir Emile Heskey tatt av. Florent Sinama-Pongolle kommer på. Samtidig fortsetter Liverpool kjøret.

Sluttrapport: Meget god kamp av Liverpool, og da særlig de første og siste 30 minuttene. Laget viste jevnt god innsats, og de offensive spillerne stakk seg virkelig fram i dag. Etter å ha slappet av og styrt kampen komfortabelt størsteparten av andre omgang, skrudde hjemmelaget opp intensiteten de siste 7-8 minuttene. Da ble det igjen skapt flere store sjanser, ved blant andre John Arne Riise og Danny Murphy, så sluttresultatet kunne godt blitt enda penere enn 4-0!

Spillervurdering:

Jerzy Dudek - 6: Kommer ikke i aksjon før langt ut i andre omgang, og er derfor vanskelig å bedømme. Gjør ingen feil på det lille han må handtere.

John Arne Riise - 8: Svært oppløftende kamp av nordmannen. Forsvarer bra samtidig som han stadig stikker i angrep og forsøker seg på skudd. Er dessuten nær ved å score.

Sami Hyypiä - 7: Ikke all verdens å henge fingrene i, men tar seg av det som kommer. Konge i lufta og sikker på bakken.

Igor Biscan - 7: Får 7 under litt tvil. Gjør en grei match, det vil si vinner de duellene han må, under lette arbeidsforhold.

Jamie Carragher - 7: Sedvanlig kamp av scouseren. Sikker som banken defensivt, men lite med framover.

Harry Kewell - 7: Ikke av de som glimret mest, men viser i glimt hva han er god for. Samtidig var han en av de som holdt best og fortsatte andre omgang på samme nivå som den første.

Dietmar Hamann - 8: Liverpools beste i sterk konkurranse med Owen og Gerrard. Var fullstendig sjef i første omgang. Vant alt av dueller og brukte ballen fornuftig. Mer skarp og direkte i spillet sitt enn han har vært på en stund.

Steven Gerrard - 8: Spesielt i innledningen var det han som tok tak i det - styrte showet og skapte sjanser. Dette skulle vise seg å bli veldig viktig for det som skulle følge. Litt mer ujevn utover i kampen.

El Hadji Diouf - 7: Positiv første halvtime. Registrerer seg for to målgivende. Utfordrer ofte og lykkes bare delvis, men skaper som regel noe uansett. Et uromoment.

Michael Owen - 8: Godt å se stjernespissen tilbake i slag. Scorer to flotte mål, men kunne fått en to-tre til. Denne spilleren er viktig for LFC!

Emile Heskey - 7: Scorer og fungerer i tillegg godt som targetman og deltaker i fikst kombinasjonsspill. En av hans bedre kamper!