Liverpool - Charlton

Man 12.04.04 kl 16:00 (Premier League) - / Tilskuere: 40.003 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Magne Thoresen(på Anfield)

Et svakt Liverpool tapte sin andre kamp i påsken, da man ikke hadde noen svar på en heading fra Shaun Bartlett etter corner.

Carlton Cole

Motstander Charlton er en av kandidatene til 4.plassen i Premier League, som samtidig gir kvalifisering til Mesterligaen.  Tre poeng foran egen publikum vil derfor være svært viktig for Michael Owen & Co når lagene møtes 2.påskedag.

Igor Biscan er vraket etter kollapsen i 2.omgang på Highbury, og Stephane Henchoz er tilbake som makker til Sami Hyypiä.  Dessuten er Vladimir Smicer tilbake på benken.  Charlton har en svært defensiv oppstilling med forsvarerne Kishishev, Hreidarsson, Young, Powell og Fortune alle med fra start.

1.omgang:

You'll Never Walk Alone runger utover Anfield på en overskyet ettermiddag på Merseyside.  Steven Gerrard tapte målvalget slik at de helrøde skal angripe mot The Kop i 1.omgang.  Motstander Charlton stiller forøvrig i helgult.

5.min:  Etter en rolig åpning er det nesten at Heskey får pannebrasken på en frispark fra Gerrard, før Owen skaffer seg rom til et skudd som Kiely redder greit.

9.min:  Owen får hodet på det nytt frispark fra Gerrard ute på venstrekanten, men ballen går forbi både mål og en innrusende Carragher.  Liverpool har prøvd å komme fram på kantene, hvor både Riise og Diouf har vært aktive så langt.

15.min:  Liverpool dominerer banespillet, men skaper lite med sjanser.  Charlton har knapt vært over midtstreken etterhvert som sola har kommet fram på Anfield.

19.min: Diouf inn til Owen, og en vending pluss innlegg fra toppscoreren skaper en corner.  Steven Gerrard skyter høyt over etter hjørnesparket.

Rapport fra Liverpool, 22.min:  Liverpool dominerer banespillet, prøver å få fart på ballen og benytte flankene, men det har vært lite med punch foran mål.  Spesielt på venstresiden prøver man å bygge opp noe ved Riise og Kewell.

26.min:  Jonathan Johansson får en god sjanse inne i feltet, men Jerzy Dudek hindrer finnen med en glimrende redning.

30.min:  John Arne Riise på venstrekanten igjen, men Emile Heskey header over.

33.min:  Samme oppskrift, men farligere denne gangen.  Heskey stupheader et overlegg fra Riise like utenfor.

35.min:  Matt Holland skyter utenfor fra langt hold.  Charlton har etterhvert kommet noe mer inn på Liverpools halvdel.

41.min:  Steven Gerrard greier å komme til en skuddmulighet fra ca 18 meter, men Kiely redder det lave skuddet uten alt for store problemer.

Pauserapport:  En tam og frustrerende omgang for Liverpool, hvor man har angrepet mot et nesten musestille The Kop.  En nokså brukbar start så de røde komme fram på kantene ved en del anledninger, men kvaliteten på innlegg og avslutninger har ikke vært god nok.  De fleste mulighetene har kommet fra pasningsfoten til Riise, og hodet til Heskey, og det var en stupheading fra Emile som var Liverpools beste sjanse før pause.  Ballen strøk imidlertid stolpen på utsiden.  Etter hvert har det gått mer eller mindre i stå for et hjemmelag som sliter med bevegelse og rytme, og det har allerede kommet antydninger til mishagsytringer fra et skuffet Anfield.  Et defensivt Charlton har etter hvert tatt enkeltstående turer mot straffefeltet til Dudek, og ved en anledning måtte polakken ta fram sitt beste for å slå et skudd fra Johansson over.  Det var alt i alt den største sjansen i 1.omgang.  ”Må bli bedre” er karakteren som må gis hjemmelaget før 2.omgang.

2.omgang:

De siste 45 minuttene er gang uten at noen av lagene har foretatt noen bytter.

47.min:  Harry Kewell sender et frispark fra høyrekanten svakt høyt opp på Anfield Road End.  The Kop jubler når Milan Baros begynner med lett oppvarming langs sidelinja.

48.min:  Tendenser til bra angrepspill da Diouf legger tilbake til Gerrard, men kapteinens forsøk på å flukte ballen mot bortre kryss blir for puslete.

51.min:  Charlton rygger og Steven Gerrard kommer til med et skuddforsøk like innenfor straffefeltet, men Stevie G får ikke klem på skuddet.  Kewell sender et forsøk et par meter utenfor noen sekunder senere.  Bedre fra Liverpool nå!

57.min:  Et Anfield som er langt fra fullsatt roper på "Milan, Milan", og de får sin vilje:  Milan Baros kommer inn for Emile Heskey.  Vladimir Smicer kommer samtidig inn for El-Hadji Diouf.

59.min:  Tsjekkerne skaper noe nesten umiddelbart, da Baros blir tacklet i siste øyeblikk etter å ha blitt spilt frem av Smicer.

61.min:  Charlton mener de skulle hatt straffespark da Gerrard dytter Hreidarsson inne i feltet.

63.min - 0-1 SHAUN BARTLETT!  Angriperen til Charlton header en corner fra venstre rett i mål.

64.min:  Liverpool prøver å svare umiddelbart, men forsøket til Didi Hamann blir reddet på streken.

71.min:  Steven Gerrard har to forsøk fra frispark i gode posisjoner.  Det første går i muren, det andre over.

Rapport fra Anfield, 75.min:  "Frustrerende og svakt" er meldingen fra Anfield.  Det er et Liverpool uten plan og bevegelse, og innbyttet av Baros og Smicer har egentlig ikke hjulpet noe så langt.  Liverpool har hatt et par frispark utenfor straffefeltet, men greier ikke å skape noen åpninger gjennom åpent spill mot et Charlton som synes å ha god defensiv kontroll for øyeblikket.

79.min:  Michael Owen har endelig et par forsøk mot mål, men Kiely redder begge gangene.

84.min:  Gerrard slår inn til Smicer, men Charlton får reddet helt inne på streken.  Stor sjanse!

85.min:  Steven Gerrard får gult for å ha prøvd å filme seg til straffespark.  En kontroversiell avgjørelse.  Liverpool prøver seg nå med en febrilsk sluttspurt.

87.min:  Carragher skyter over etter at Smicer har lagt inn til Owen.  De røde presser på, men for lite for sent?

Sluttrapport:  Liverpools benk mente at Charlton ikke skulle hatt corneren som gjestene scoret på foran The Kop, og det vil bli en del diskusjon om Steven Gerrard mot slutten av kampen skulle hatt straffespark eller om hans gule kort for filming var korrekt.  En bør imidlertid ikke lete etter unnskyldninger etter en svært skuffende forestilling fra det helrøde hjemmelaget.  Headinger fra Dietmar Hamann og Vladimir Smicer kunne ha gitt utligning etter at Shaun Bartlett fikk lov til å heade det nevnte hjørnesparket i mål, men totalt sett var dette en ytterst tam og fantasiløs forestilling fra et lag som drømmer om Champions League til neste sesong.  De sjansene man spilte seg til kunne man telle på en hånd.  En kraftig pipekonsert da sluttsignalet lød forteller mer enn noen ord.  Anfield var for øvrig ikke fullsatt, og The Kop frustrert og uvanlig taust.  Fasiten fra påsken 2004 er null poeng, og fra å være i førersetet angående den berømte 4.plass i ligaen må nå Liverpool løfte seg i de neste kampene dersom man fortsatt skal være med i kampen om Europa når siste kamp spilles mot Newcastle 15.mai.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6 – Virker våken og prøver å sette i gang raske angrep de få gangene han er borti ballen.  Charlton har to reelle sjanser, den ene reddet Jerzy godt, den andre gikk i mål uten at polakken kan klandres.

Jamie Carragher 5 – Carra hadde en forsering fram til 16-meteren, men typisk nok stoppet det da helt opp for scouseren som måtte slå en støttepasning.  Grei nok defensivt.

Sami Hyypiä 5 – Vinner stort sett luftduellene, og har ikke all verden å gjøre, men pasningsspillet til finnen var ikke overbevisende på en dag hvor han var lite presset.

Stephane Henchoz 5 -  Gjør for så vidt en alright jobb ved å vinne dueller og har ikke nevneverdige feil.  Bidrar ikke med noe framover.

John Arne Riise 7 – Viser tæl, og vilje til å komme framover.  Er alltid spillbar og jobber knallhardt opp og ned langs venstrekanten.  Liverpools beste spiller.

El-Hadji Diouf 5 – Begynte positivt hvor han la ned mye svette og engasjement.  Sluttproduktet stod imidlertid ikke i stil med innsatsen.  Sluknet noe i 2.omgang og det var greit at han ble byttet ut.

Dietmar Hamann 4 – Ble liggende veldig dypt i en kamp hvor et defensivt anker nærmest var overflødig.  Kom derfor aldri med i kampen.

Steven Gerrard 5 – Brukbar i 2.omgang, uvanlig svak etter pause.  Virket litt høyt spent og frispark og langpasninger gikk etter hvert i ”hytt og pine”.

Harry Kewell 4 – Har enkelte forsøk på dribleserier og kombinasjoner med Riise, men det aller meste fisler ut i ingenting.  Svak kamp.

Emile Heskey 4  – Får hodet på et par overlegg i 1.omgang, men det er også alt.  Lusker ofte langt nede på egen halvdel tilsynelatende uten mål og mening.

Michael Owen 5 – De gangene Michael er borti ballen er som regel da han selv har kommet dypt for å hente kula.  Prøver å engasjere seg, men sliter med minimal service.

Vladimir Smicer 5 – Spilte i en rolle rett bak spissene, og hadde nær skaffet et poeng med en heading mot slutten.  Tsjekkeren prøver, men også han får lite til.

Milan Baros 4 – Krummer nakken og løper, men på en helsvart dag kom han seg aldri til en sjanse.