Liverpool - Charlton

Lør 23.10.04 kl 18.15 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 41.625 / Dommer: Andy D'Urso / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Rapporter+Spillervurdering: Tore Hansen

De røde dominerte mest spillemessig før pause, men det var to susende langskudd fra John Arne Riise og Luis Garcia i 2.omgang som sikret fortsatt full pott i hjemmekampene.

Francis Jeffers

Liverpool står bokført med tre strake seire på de tre første hjemmekampene i ligaen. Kan den fine trenden fortsette når Charlton gjester Anfield?  Høyreback Josemi er suspendert til denne kampen, og Steve Finnan går inn på hans plass, ellers er laget uforandret fra Deportivo-kampen.

1.omgang:

På et grått og regntungt Anfield starter man med et minutts stillhet for Kenneth Bigley, scouseren som ble et offer for terrorismens grusomhet.

Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.

2.min:  Bra forsering og innlegg fra Steve Finnan på høyrekanten, men Luis Garcia får ikke styrt sin heading på mål.

3.min:  Riise kommer nesten igjennom på venstrekanten, men må nøye seg med en corner, som blir resultatløs.  Bra åpning av hjemmelaget.

6.min:  Et framspill fra Garcia blir dårlig klarert av Charlton, og Luis får en mulighet på "returen".  Kiely må redde godt til corner fra volleyskuddet.  Riise skyter 3-4 meter utenfor i etterkant av den påfølgende corneren.

9.min:  Sami Hyypiä får heade helt uforstyrret fra fem meter, etter corner, men treffer Danny Murphy på streken.  Stort overtak av Liverpool i de ti første kampene.

12.min:  Didi Hamann triller ballen til Djibril Cissé, som klinker til frisparket fra drøyt tyve minutter.  Ballen går via kneet til Perry og på innsiden av stolperota!  Nesten utrolig at Liverpool ikke har tatt ledelsen.

13.min:  Traore header inn i feltet, og Baros header videre, men ballen går et par meter utenfor.

17.min:  Pent oppløp med Finnan og Garcia på høyrekanten, spanjolen legger flott inn til en umarkert Baros, men headingen går rett på Kiely.  Ny sjanse.

Mye bra spill av Liverpool de første tyve minuttene.  Bevegelse og pasningspill som har gjort at Charlton sjelden har fått låne kula.  Baros og Cissé har imidlertid slitt med å komme igjennom i midten og de største sjansene har kommet ved dødball er innlegg fra siden.  De siste minuttene har Charlton kommet mer med i kampen, uten at de har kommet til noen farligheter.

34.min:  Traore spiller fram Cissé i en indre venstre posisjon, men franskmannen får ikke ordentlig dreis på skuddet som går utenfor den borte stolpen.  Gjestene fra London gir ikke lenger bort ballen like lett, noe som igjen har gjort at Liverpool sliter med å skape sjanser i denne perioden.

36.min:  Akkurat etter at vi har skrevet at Charlton ikke gir fra seg ballen sender Murphy en pasning som Cissé snapper.  Han får ballen ut til Baros som skyter over og utenfor med Cissé totalt ledig inne i midten.  Opp med blikket, Milan!

40.min:  Dyp cross fra Rommedahl, Kirkland mister ballen i kamp med Bartlett, men dommeren blåser for angrep på keeper.  Kunne blitt farlig.

44.min:  En fantastisk langspurt fra Djibril Cissé gjør at han får langt inn helt ute fra høyrekanten, men Xabi Alonso når ikke helt fram inne i midten.

Pauserapport

Utrolig nok står det målløst ved pause i den 2000. ligakampen på Anfield etter at de røde har fullstendig overkjørt gjestene fra London. Liverpool gikk ut i hundre, vant duellene, og våget å sette fart fremover. Charlton klarte ikke å henge med og slet med å holde ballen i laget. På de første 13 minuttene telte vi syv kvalifiserte avslutninger – to av dem kanonsjanser. Etter ni minutter hang Sami alene i luftrommet foran keeper og hele Anfield kom seg opp fra setene og ventet bare på å slippe jubelen løs. Murphy og tverrliggeren kom imidlertid i veien for finnen og mirakuløst nok ble forsøket klarert. Tre minutter senere satte Cissè ballen på innsiden av stolperoten på frispark, etter at frisparket hadde fått en liten flikk av en forsvarsspiller. Frem til halvspilt omgang og drøyt det haglet det med sjanser, og det var nesten som vi ikke trodde våre egne øyner etter hvert som nye sjanser ble misbrukt. Spissene har vært flinke til å finne rom og komme til avslutninger, men igjen sliter de med samspillet og gjør det altfor ofte altfor enkelt for Charlton med å gå for lenge med ballen i beina. Det sist kvarteret falt tempoet litt og frustrasjonen begynte å bre seg. Så også på tribunen, hvor The Kop virker veldig tamme på en regntung dag. Charlton har hatt god hjelp av Lady Luck. Vi trenger en forløsende scoring – helst så tidlig som mulig i andre omgang. Da kan de bli moro…

2. omgang:

49.min:  Et frispark fra Alonso når nesten luggen til Milan Baros, men Charlton får ballen ut til corner.  Hjørnesparket gir intet resultat.

52.min:  1-0!  Alonso header først en corner fra Garcia, ballen blir klarert ut i rommet utenfor 16-meteren, hvor John Arne Riise dæljer til med venstrebenet.  Skuddet borer seg ned til høyre for Kiely.

62.min:  Garcia slår hardt og lavt inn i feltet, men Baros treffer ikke ballen i det hele tatt fra omtrent straffemerket.

62.min:  Jeffers inn for Rommedahl.

Siste mål fra John Arne Riise i helrødt var 8.februar 2003, mot Middlesbrough på Anfield.

64.min:  Målscorer Riise går ut til generøs applaus, og blir erstattet av Harry Kewell.

66.min:  Baros valser forbi glattbente Charlton-forsvarer, slår tilbake 45 grader til Finnan, som skrur ballen noen centimeter utenfor.  Der kunne kampen vært punktert.

Innbytter Francis Jeffers for en sen "takling" av Jamie Carragher.

71.min: Euell inn for Bartlett.

74.min: 2-0!  Kanonscoring av Luis Garcia.  Spanjolen plukket opp ballen fra landsmannen Alonso, tok et par skritt, og skrudde/duppet ballen inn i det høyre krysset med "feil" bein, hans høyreslegge.

77.min: Florent Sinama-Pongolle kommer inn for Milan Baros.  Bryan Hughes kommer inn for Kevin Lisbie hos Charlton.

86.min:  Et frispark fra Danny Murphy går forbi alle og ut til utspill.

86.min:  Stephen Warnock får noen få minutter for Djimi Traore.

87.min:  Luis Garcia er ti centimeter fra en ny kjempescoring da han kliner til på hel volley fra nesten dødlinja, og ballen stryker motsatt stolpe.

Sluttrapport

Luis Garcia, Milan Baros og Djibril Cissé får det ikke alltid til å stemme – sammen. Det blir likevel en del sjanser av det i løpet av kampen, til tross for håpløst inneffektivt angrepsspill innimellom. Tirsdag holdt det ikke mot Deportivo. I dag gjenvandt John Arne Riises flotte volley-scoring noe av roen og rytmen etter en målløs 1. omgang. Garcia tok saken i egne hender drøyt 20 minutter senere med en perle av en scoring. Med en suveren teknikk og perfekt timing sendte han et litt overraskende langskudd rett i nota og sikret i praksis poengene. Det blir gjerne pene mål når Garcia scorer. Ta gjerne med Baros og Cissé i samme slengen. Spesielt effektivt av Liverpools spisser tror vi fortsatt ikke det vil bli. Dette er ikke spillere som har kommet opp og frem ved å pirke ballen over streken. Det ligger ikke naturlig for noen av typene vi har på topp. Den fjerde strake hjemmeseieren i ligaen var imidlertid en god fotballkamp. Når LFC er rettvendt går ballen raskt fremover og det er fotball som varmer et fotballhjerte. I første omgang skapte vi de store sjansene. I andre omgang var vi mer effektive. Ikke på noe tidspunkt lot vi Charlton komme inn i kampen. Kirkland hadde ikke en eneste kvalifisert redning gjennom 90 minutter. Forsvaret var tryggheten selv, og ble aldri utspilt eller satt under press. Det er befriende å se et Liverpoollag som tar tak i kampene på hjemmebane og tørr og våger fremover. Vi har kommet langt på kort tid. Manageren er bare inne i sin andre hele måned i ligasesongen. Vi går opp på 5. plass i ligaen, før søndagens kamper. Når Rafa får tatt 12 måneders service på lagmaskinen, vil tennpluggene glinse og motoren brumme og male som en rasekatt. Tror vi. Det håper vi også en dresskledt Steven Gerrard på Main Stand har troen på.

Kirkland 7

En rolig dag for Kirky som praktisk talt ikke har noe som helt å gjøre. Med det presset Liverpool setter på motstanderen på hjemmebane kan det bli mange like kamper på Chris fremover.

Finnan 7

En god kamp og en god syver av iren som bruker mer innsiden av hodet i vanskelige situasjoner enn suspenderte Josemi. En positiv kamp av backen som også kom med mange gode offensive bidrag i kampen.

Hyypiä 8

Finnen gjør nesten ikke en feil og har total kontroll og kommando bakerst. Står frem som et fyrtårn og viser igjen at han på langt nær er ferdig i Liverpooltrøya.

Carragher 7

Jamie gjør det han skal ved siden av Sami og ofrer seg som alltid i duellene. Spiller med hjertet utenpå trøya og er igjen en av våre beste i forsvaret.

Traore 7

Har Djimi kommet for å bli på venstrebacken? Bare Rafa vet. Imidlertid viser Traore frem kvaliteter vi nesten hadde gitt opp å håpe på. En lang tå, flink til å bryte og tørr også å vende spillet med en langpasning når det trengs – som når frem til riktig adresse! Har den største farten av forsvarspillerne våre. Det kommer også godt med.

Garcia 9

Vi utroper den lille spanjolen til vår bestemann. Med en suveren teknikk og fotballforståelse spiller han sin beste kamp på noen uker – og er den offensive drivkraften i en kamp som kun gikk en vei. En perle av et langskudd trekker heller ikke ned. Luis vil nok ikke spille som dette hver uke, men det er magisk når han lykkes.

Hamann 7

Tyskeren jobber og sliter og viser igjen at han er både en god og nyttig mann. Spesielt med tanke på Gerrards skadefravær. Tar mye ansvar bakover i dag og han får ikke vist frem sin fryktede skuddfot på en dag med rekordmange avslutninger.

Alonso 8

Ny god kamp av midtbanegeneralen vår. Kommer også til et par avslutninger som like godt kunne gått i mål. Vi vet fra før styrkene hans, men det er nesten til å bli målløs av når han nesten uanstrengt sender av gårde 30-40 meters pasninger som så vidt glir unna støvlene til motstandernes forsvarsspillere før den finner ei rød skjorte.

Riise 7

Gøy å se nordmannen finne frem scoringsfoten igjen. Typsik Riise-mål og totalt sett en positiv kamp etter en høst hvor prestasjonene har variert. Viktig mål for Liverpool på et tidspunkt hvor det begynte å se håpløst ut. Kommer i flere gode posisjoner utenfor 16-meteren, men blir for ubesluttsom og mangler kanskje litt teknikk til å bli virkelig målfarlig.

Baros 7
Når Milan i det 36. spilleminutt vinner en ball og stormer mot dødlinja med Cissé helt alene foran mål, hva velger han? Et hardt skudd himmelhøyt over mål fra håpløs vinkel. Baros i et nøtteskall. Han jobber hardt, kommer i mange gode posisjoner, men går enten for lenge, løfter ikke blikket eller velger altfor ofte feil løsning. Derfor får han heller ikke så stor uttelling på børsen som han kunne ha fått.