Liverpool-Crystal Palace

Lør 13.11.04 kl. 16.00 (Premier League) - Canal+Sport / Tilskuere: 42 862 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen

Milan Baros sikret alene tre viktige poeng til de røde etter en dårlig dag for de røde. Det er Milans første hattrick på Anfield.

Hughes

Benitez har luksusen av å ha en av sine to mer rutinerte spisser tilbake på laget. Milan Baros spiller fra start etter å ha stått over Birmingham og Middlesbrough med en strekkskade. Josemi får fortsatt tillitt på høyrebacken og Harry Kewell fortsetter som spiss. Kewell inn og Pongolle ut er den eneste endringen fra forrige ligakamp. Kewell har ikke scoret siden februar.

Tomålsscorer i midtuken, Neil Mellor, starter på benken. Det samme gjør kampens store spiller mot Boro, Igor Biscan.

Andy Johnson pådro seg en hofteskade mot Arsenal og mangler på lagoppstillingen til Palace.

De røde stiller med sørgebånd etter bortgangen til tidligere kaptein Emlyn Hughes. Også i dag blir det avholdt ett minutts stillhet til minne om "Crazy Horse". Liverpool vil gjerne markere tomrommet han har etterlatt seg foran et fullsatt Anfield.

1. min: Liverpool angriper Annie Road End i første omgang.

3. min: Corner fra Garcia. Ingen klarer å få inn en fot på ballen før den rekker frem til keeper.

5. min: Første test på Kirkland når Palace først får corner og deretter kommer til med skudd fra hjørne av 16-meteren.

7. min: Alonso blør neseblod og må ut for behandling.

12. min: Kjempesjanse når en perfekt ball fra Alonso treffer Carragher (!) på vei igjennom i midten. Carra klarer ikke å få avsluttet.

15. min: Litt treg start. Liverpool dominerer, men sprudler ikke. Bortsett fra sjansen fra Carragher har vi ikke vært farlig fremover. Det har ikke gått raskt og presist nok når vi prøver å sette fart.

21. min: Avslutning fra Garcia når Baros finner han med en heading og spanjolen vipper ballen over en motspiller og forsøker seg med en volley.

23. min: Milan blir dratt ned i feltet etter å ha blitt flikket igjennom. Klart straffespark. Baros tar ballen og legger den på krittmerket uten diskusjon og er iskald når han setter ballen i motsatt hjørne. Vi trengte dette målet etter en rolig start.

29. min: Baros utnytter en feil hos Palace, bruker fart og muskler og drar seg inn i feltet. Han kommer foran også sistmann i forsvarsrekken og går i bakken like før kan skulle avslutte. Et klart straffespark, slik vi vurderer dette. Tsjekkeren får en liten dytt i det kan skal skyte og alle røde reagerer med oppgitthet når dommeren bare vinker spillet videre.

35. min: Liverpool har våknet etter målet og har satt press på londonerne. Palace virker  plutselig nervøse og har begynt å gjøre feil.

39. min: Baros dribler seg igjennom, men blir til slutt stoppet. Milan skaper panikk når han setter fart med ballen.

44. min: Forsvaret vårt på vei ut når vi taper en ball på midten og Palace slår en lang ball opp mot venstrekanten. Sami henger igjen i midten og spiller Kolkka onside. Han tar meget godt vare på sjansen når han skyter knallhardt i nettaket fra skrå vinkel og ca 14 meter.

45. min: Milan Baros! Alonson slår en ball mot Kewell som slår videre med innsiden av foten. I kamp med en forsvarsspiller får toppscoreren vår lurt ballen over streken. Den trengte vi etter kalddusjen på motsatt side.

45+min: Keeper redder på streken når Riise får lagt inn til Garcia.

Pauserapport

En merkelig omgang på Anfield. Før Milan Baros ble felt og scoret selv på straffespark etter 23 minutter, var det meste egentlig et stort gjesp. Ingen god kamp av noen av lagene for å være ærlig. Tempoet var lavt, intensiteten fraværende og de røde trillet mye ball uten å vise tegn på giftighet fremover. Etter målet snudde alt seg. Vi gav mer i duellene, satte press, skapte mer foran mål og Palace begynte å gjøre feil. Baros stod frem som en dyktig straffetaker – mange lurte nok på hvem som skulle ta det. Utligningen kom fra godt spill av gjestene, men helt i mot spillets gang. Omgangens store mann, Milan Baros klarte heldigvis å komme først på et innlegg fra Kewell før dommeren sendte lagene i garderoben. Noe annet ville vært helt ufortjent, selv om de røde sjeldent imponerte.

46. min: 2. omgang er i gang.

47. min: Liverpool rett i angrep. Baros frempå med et par farlige halvsjanser. Palace hårfint offside på motsatt side. Josemi uten kontroll på Freedman.

52. min: Igjen utligner Palace etter å finne store rom på vår høyreside i forsvar. Josemi klarer igjen ikke å stoppe et innlegg fra kanten. Hughes står umarkert og styrer ballen forbi keeper. Gjestene har scoret på de to sjansene de har skapt i kampen.

55. min: Liverpool presser for nytt ledermål. Riise og Alonson fra frispark er nær på langskudd.

62. min: Finnan kommer inn for Riise. Kewell ut på venstre og Garcia opp sammen med Baros.

65. min: Lakis inn for Routledge.

73. min: Frustrerende er ordet som passer best for øyeblikket. Deler av omgangen av vært preget av rot og lite konstruktivt. Baros er et enmannsangrep. Få andre står frem. Hvor skal et mål komme fra?

76. min: Soares inn for finske Riihilahti.

78. min: Hughes i dommerens bok for takling av Baros.

80. min: Boy Mellor kommer inn for Josemi. Garcia ut på høyre igjen og Mellor på topp sammen med Baros.

84. min: Liverpool sliter med å komme til avslutninger. Palace har forlengst startet forsvarskampen.

88. min: Baros header over etter corner. Ballen går en drøy meter over tverrligger.

90.min: Keeper får gult for å ikke gå til streken, men i stedet forsøke å psyke ut Baros etter at tsjekkeren igjen har fått vunnet et straffespark.

90. min: Milan gjør det igjen. Først går han i bakken og får tildelt et nytt klart straffespark. Deretter scorer han vinnermålet. Keeper er på ballen, når Milan skifter hjørne, men klarer ikke å holde den ute av nettet. Tre viktige poeng på en dårlig dag er sikret. Takk, Baros!

90+min: Baros i dommerens bok. For feiring?

90+min: Pongo kommer inn for dagens helt, Milan Baros.

Sluttrapport

Liverpool slapp med skrekken, og kan takke sin toppscorer Milan Baros for de tre poengene. Det var hans 7. ligamål på 10 kamper og hans første hattrick i Liverpooldrakten. Dette ble tsjekkerens dag på det som lenge så ut til å bli en frustrerende ettermiddag. De røde brukte en halv omgang på å komme i gang, men kontrollerte i det minste førsteomgang. I andre omgang ble det lite konstruktivt, og man følte for første gang på lenge at planen på taktikktavlen til Benitez ble glemt i garderoben. Crystal Palace scoret riktignok på de to sjansene de skapte og var godt organisert. Men det er lenge siden vi har spilt så dårlig på hjemmebane. Vi lot oss frustrere samtidig som typer som Kewell og Garcia igjen beviste at de ikke kan spille på samme lag i den formen de nå er i. Josemi etterlater seg igjen spørsmålstegn og mistet flere ganger kontrollen over Freedman – backen kom ikke godt ut av det på noen av målene. Mange vil hevde at John Arne Riise burde blitt på banen til fordel for enten Kewell eller Garcia? Heldigvis hadde vi marginene på vår side – noe vi ikke hadde forrige lørdag, og straffesparkene vi ble idømt var udiskutable. Det smakte godt med alle poengene og avansement til 6. plass på tabellen – spesielt når det Kop-helten Baros avgjør på overtid.

SPILLERBØRS

Kirkland 6

Kunne ikke stoppe noen av målene. Er helt arbeidsledig i andre omgang.

Josemi 4

Spanjolen er inne i ei blindgate. Er på etterskudd på det første målet, dog etter at Sami ødela offsidefella, men kom heller ikke godt ut av det ved utligningen i andre omgang. Taper mange dueller mot Kolkka, er mye ute av posisjon - har ganske enkelt ikke kontroll og har blitt en defensiv belastning i de siste kampene. Igjen et par gode bidrag fremover, men Benitez må i tenkeboksen når det gjelder høyrebacken de neste kampen.

Carragher 6

Midtstopperne våre gjør mye bra, men er ikke alltid samspilt og på linje når vi pusher ut etter klareringer. Begge må også ta på seg mye av skylden for at Hughes får stå helt alene og score 2-2 målet.

Hyypiä 6

Kommer i samme kategori som Carra. Vinner det han skal i luften, men hang igjen og spilte Palace onside da de scoret det første.

Traore 7

Ny god kamp av Djimi. Nesten ingen feil defensivt og tørr stadig mer fremover.

Garcia 5

Hva skal man egentlig si? For lett for enkel eller bare ute av form. Spanjolen spiller riktignok på små marginer og fyller en viktig rolle på laget. I dag ble det imidlertid for puslete og for lite resultater.

Hamann 7

Tyskeren gjør en bra kamp. Kjemper i perioder knallhardt og er aggressiv og tøff. Didi gjør mye av drittarbeid på midtbanen som et lag som hele tiden spiller på grensen.

Alonso 7

Han opererer med større feilprosent enn når han er i toppform, men er igjen svært sentral og konstruktiv med pasninger og støtte bakfra.

Riise 6

Nordmannen er uheldig som blir byttet ut. Han har funnet seg til rett på ventrekanten og er farlig fremover. Gjør totalt en god kamp og mange ville heller ha tatt ut Kewell eller Garcia på det tidspunktet.

Kewell 5

Er delaktig på et par av målene, det trekker opp - men forsvinner i perioder helt og gir en ny bekreftelse på at formen er langt unna.

Baros 9

Var i en klasse for seg selv på en dag hvor mange andre sviktet. Tre mål og tre poeng sier alt. Er igjen et enmannsangrep og jobber og sliter gjennom hele kampen. Hvordan vi hadde klart oss uten ham, tørr vi ikke tenke på. Blir selv felt på begge straffene han tar – og presser inn det siste på overtid. For øyeblikket er Liverpool helt avhengig av Milan Baros!