Liverpool-Deportivo

Tir 19.10.04 kl 20.45 (Champions League) - TV3/ITV2 / Tilskuere: 40.236 / Dommer: Anders Frisk (Sverige) / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande (kampfakta/kampreferat)Torbjørn Flatin (pause- og sluttrapport/spillervurdering)

Det ble poengdeling mellom Liverpool og Deportivo på Anfield, i en kamp der de røde dominerte og burde ha avgjort det hele på sin gode 1.omgang.

Victor (90)

Liverpool har en seier og et tap så langt i gruppe A i Champions League, og behøver tre poeng når nåværende gruppejumbo Deportivo La Coruna kommer på besøk. De røde stiller med samme startellever som mot Fulham, bortsett fra at Alonso erstatter Diao sentralt på midtbanen.

1.min: Liverpool tar avspark mot The Kop, og går rett i angrep. Et frispark ute på kanten blir avsluttet med at Cissé header utenfor.

3. min: Liverpool vinner en corner, men denne går over alle inne i feltet. De røde har åpnet friskest av de to lagene.

10.min:  Luque får gult kort for å sparke bort ballen etter at det er blåst.

14.min:  Cissé med flott frispilling av Garcia, som kommer alene igjennom, men blir feilaktig avvinket for offside. På det påfølgende angrepet får Deportivo corner, og Riise redder en farlig heading fra Cesar på streken.

19.min:  Cissé får en kjempesjanse alene med Molina, men Deportivos forsvarer Pablo får berget unna til corner. Sjansen satt opp av en både dyktig og heldig Garcia. Den godeste Cissé burde vel strengt tatt utnyttet en slik sjanse bedre.

25.min:  Baros får slått et godt innlegg til Cissé, som klemmer til på direkten fra 9-10 meters hold. Molina får såvidt slått det gode skuddet unna.

28.min:  Cissé flikker til Hamann, som frispiller Baros. Tsjekkeren runder Molina, men blir tacklet av Pablo når han skal sette ballen i tomt mål. En stor sjanse til Liverpool, som har begynt å skape mer trøkk mot spanjolene nå.

34.min:  Et knallskudd fra Alonso treffer en Deportivo-forsvarer, og ender opp hos en umarkert Garcia. Spanjolen setter imidlertid ballen ukonsentrert over alene med Molina.

35. min:  Dietmar Hamann får gult kort for en tackling bakfra på Luque.

36.min: Hjemmelaget har et klart overtak nå. Riise har hatt et par gode forsøk, og det hadde ikke vært noe å si på om de røde hadde ledet med et mål eller to på dette tidspunkt. Sjansestatistikken sier 10 avslutninger fra Liverpool og 2 fra Deportivo så langt.

39.min:  Andrade får gult kort etter en unødvendig ettersleng mot Carragher.

40.min: Milan Baros avanserer, og får til et godt skuddforsøk som går et par meter til side for Deportivos mål.

Pauserapport:  Fem store sjanser etter 45 minutter er trolig i overkant av hva Rafael Benitez forventet før start, men Djibril Cissé, Milan Baros og Luis Garcia har ikke greid å få ballen over streken. Cissé fikk de to første, da han midtveis i omgangen først litt tilfeldig kom igjennom i midten, men et spansk ben fikk en viktig tå på kula, før Molina måtte strekke seg på et skudd fra 16-meteren.  Etter tyve nokså døde minutter, hvor Duscher og Silva fikk kneblet Liverpools sentrale midtbane, ble det mer sprut over de røde i siste halvdel av omgangen. Baros tok en touch for mye da han rundet keeper og Manuel Pablo kom akkurat i veien da tsjekkeren skulle putte ballen i mål, og Milan fyrte også av gårde en kanon som gikk like utenfor. Luis Garcia fikk imidlertid, kanskje dessverre, den aller beste sjansen.  Et blokkert skudd fra Alonso havnet hos den lille spanjolen rett utenfor straffemerket, men keeper fikk slått forsøket til corner.  Liverpool skulle og burde ha ledet, og spillemessig har det vært bra, men man har ikke råd til å sløse like mye med sjansene i 2.omgang.

46.min: Deportivo tar avspark i andre omgang.

47.min:  Håpløs avvinking for offside av Baros, etter en nydelig frispilling av Cissé. Tsjekkeren hører imidlertid ikke fløyta, og avslutter med å skyte utenfor fra noe skrått hold alene med keeper. De svenske linjemennene har ikke vært heldige med avvinkningene i kveld.

49.min: Baros blir tacklet meget stygt på 25 meters hold. Men Anders Frisk beholder utrolig nok det gule kortet i lomma. Frisparket blir resultatløst.

52.min:  Garcia får seg en smell i kneet, når han støter sammen med Andrade like utenfor 16-meteren. Liverpool rullet opp et godt angrep ved denne anledningen. Spanjolen hinker, men ser ut til å være istand til å fortsette etter litt behandling på sidelinja.

54.min: Cissé har, som mot Fulham, blitt flyttet ned på høyrekanten nå, mens Garcia har blitt flyttet inn i midten sammen med Baros.

58.min:   Mauro Silva får seg en trøkk i en duell, og blir båret av banen til fordel for Scaloni. Byttet var forøvrig planlagt før Deportivo-stopperen ble skadet.

61.min:  Valeron lurer Liverpools offside-felle, og får en kjempemulighet mot spillets gang. Den slepne teknikeren bommer imidlertid på innlegget. Hjemmelaget har vært det førende laget også i 2.omgang, men sliter med å finne rytmen i angrepsspillet.

66.min:  Harry Kewell kommer inn for John Arne Riise., og går rett inn på venstrekanten.

68.min:  Harry Kewell kommer seg ned til dødlinja og får lagt inn til Cissé. Franskmannen avslutter med et godt skudd, som Molina såvidt klarer å holde foran føttene på Baros.

76.min:  Duscher får gult kort for å ha felt Kewell.

77.min:  Steve Finnan kommer inn for Djibril Cissé.

78.min: Liverpool stanger og stanger mot Deportivos bastante forsvar. Spill på en banehalvdel nå, og Kewell kommer til en avslutning. Australierens skudd blir imidlertid lett bytte for Molina.

82.min:  Defensivt bytte av Deportivo. Forsvareren Romero inn for spissen Pandiani.

84.min:  Liverpool gjør sitt siste bytte. Pongolle inn for Garcia.

85.min: Alonso får en halvsjanse etter klabb og babb inne i feltet. Skuddet blir imidlertid for svakt. Like etter blir Pongolle holdt like innenfor 16-meteren, men Frisk blåser ikke.

87.min:  Fran inn for Valeron for gjestene.

89.min: Andrade burde fått sitt andre gule, etter en stygg felling av Baros like utenfor 16-meteren. Svensken har dømt usedvanlig svakt i kveld.

90.min:  Victor får gult for å ha rykket ut fra muren for tidlig. Kewells frispark går knallhardt like utenfor krysset. 3 minutter lagt til på Anfield.

93.min:  Baros får gult etter å ha kommet for sent inn i en tackling.

Sluttrapport: Det ble akkurat så frustrerende i 2.omgang som man kunne frykte mot en teknisk og ikke minst taktisk skolert spansk motstander.  Benitez prøvde å få Cissé mer med i spillet ved å flytte ham ut på høyrekanten, men det ble ikke noe vellykket trekk.  Tvert i mot ble det skapt både færre og mindre klare sjanser i de siste 45 minuttene enn hva tilfellet var før pause.  Mens ballen rullet litt Liverpools vei rundt 16-meteren i den første halvdel av kampen ga ikke midtstopperne Andrade og Cesar fra seg noe gratis etter hvert som et poeng kom nærmere og nærmere for gjestene.  Totalt sett var det en brukbar spillemessig kamp fra Liverpool, og defensivt hadde man stort sett fullstendig kontroll, men det blir en mager trøst på en kveld hvor det ble sløst for mye med sjansene til at tre verdifulle poeng kunne sikres.  Med to kommende bortekamper i La Coruna og Monaco har de røde kommet på hæla i gruppa A.

Spillervurdering:

Chris Kirkland 6 – Den store keeperen fikk en rolig dag på jobben, mot en motstander som sjelden truet de rødes straffefelt.

Josemi 6  – Tøff og sterk i duellene, både langs bakken og i lufta, og ble sjelden truet på farten i dag.  Greier sjelden å få utrettet noe framover.

Jamie Carragher 7 – Scouseren var bunnsolid igjen.  Bryter ofte tidlig, er sikker, og har overblikk.  Sterk kamp, og Liverpools beste med knapp margin.

Sami Hyypiä 7 – Finnen er fullstendig suveren i lufta og har mange sterke og fornuftige inngripener langs bakken.

Djimi Traore 7 – Djimi var kontant i forsvarspillet i dag, løp opp flere situasjoner med sin fart, og greide seg også brukbart framover.  Positivt.

Luis Garcia 6  -  Den lille spanjolen glimter av og til med noen fikse ting, men det blir ofte litt puslete.  Noen goalgetter er han heller ikke, noe man så da han brente kampens største sjanse foran The Kop.

Xabi Alonso 7 – Playmakeren fikk en tøff jobb mot de knallharde sentrale midtbanespillerne hos Deportive.  Fikk likevel vist at han er i form, og var involvert i mye av det kreative som Liverpool skapte.

Dietmar Hamann 6 – Solid jobb som bidro til at gjestene svært sjeldent var farlige.  Pluss også for glimrende fremspill til Baros i 1.omgang, da tsjekkeren rundet keeper.

John Arne Riise 5 – Nordmannen var slurvete og fant ingen rytme i sitt angrepspill.  Har hatt langt bedre dager på jobben og ble korrekt byttet ut.

Milan Baros 7 – Løp flere kilometer enn de fleste, og kom til noen sjanser.  Kjører fortsatt inn i en del blindveier, men er et uromoment.

Djibril Ciisé 6 – En brukbar 1.omgang, hvor han kommer til målsjanser uten at det spruter rundt ham.  Prøvde å spille på høyrekanten etter pause, men lyktes sjeldent med å komme forbi backen sin.