Liverpool - Levski Sofia

Tor 26.02.04 kl 21:00 (UEFA-Cup 3.runde) - Five / Tilskuere: / Dommer: Rene H.J. Temmink (HOL) / Anfield / Skrevet av:

De røde skaffet seg et godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Sofia neste uke takket været to glimrende mål av Gerrard og Kewell.

Borimirov

Klarer Liverpool å slå tilbake mot kritikken den siste uka? UEFA-Cup kampen mot bulgariske Levski Sofia er den perfekte muligheten for Liverpool til å bevise at de kan spille god fotball og vinne viktige kamper på hjemmebane. Forhåpentligvis gjør de også akkurat det.

Houllier kjører Harry Kewell rett inn på laget igjen. Han får selskap på midtbanen av Danny Murphy, som kom inn i andre omgang mot Portsmouth. Le Tallec og Cheyrou er dermed tilbake på benken igjen. Der befinner også Diouf seg, som nå må kjempe for å komme inn i varmen igjen.

"Middelmådighet - ikke godt nok for LFC" - står det å lese på en banner som holdes opp før avspark. En påminnelse om hvor viktig denne kampen er for Liverpool og ikke minst klubbens manager.

1. min: Liverpool tar avspark og spiller mot The Kop i første omgang. Ca 2.000 bulgarere har tatt turen til Anfield.

4. min: Baros utnytter fart og pågangsmot når han gjør et bra løp inne i feltet. Det blir til slutt for trangt og han finner til slutt Murphy i midten. Skuddet hans blir imidlertid blokkert.

12. min: Rolig start på kampen, men Liverpool er i ferd med å sette mer fart på kula når Baros igjen setter fart inn i straffefeltet. Han spiller ballen foran seg og blir felt når han skal forsere. Forsvareren tar helt klart beina på den unge tsjekkeren, og vi blir snytt for et straffespark. Et par minuttere senere kommer Baros høyest på en corner, men header like til side for mål. Baros is on fire!

19. min: Sofia med sin første farlige sjanse i kampen når et skudd går via Hyypiä og like utenfor Kirklands høyre stolpe. Få ledige seter på Anfield. Ser ut til å være rundt 40. 000 på kveldens kamp. Det vil i så fall være langt flere enn i FA-Cupen mot Portsmouth.

31. min: Liverpool blir stort sett stående og stange utenfor bortelagets 16-meter. Bortsett fra en spillekåt Barosskjer det lite konstruktiv fremover.

42. min: Siste halvdel av omgangen har vært skuffende svak. Hjemmelaget er omtrent ikke på en eneste farlig visitt foran gjestenes keeper.

45. min: På overtid i omgangen får endelig Kewell lagt inn fra kanten. Owen kaster frem hodet, men klarer ikke å styre ballen mellom stengene.

Milan Baros glimtet til innledningsvis, og vi ble snytt for et klart straffespark da tsjekkeren ble lagt ned etter å ha rundet en forsvarsspiller. Svakt av linjemannen å ikke gripe inn! Baros har kanskje gitt oss litt mer aggressivitet fremover på banen, og det er godt å se ham tilbake, men bortsett fra det har det vært en skuffende omgang. Igjen blir det ikke helhjertet nok når vi går fremover. Midtbanen har vært jevnt svak over hele rekken. Aggressiviteten og kreativiteten mangler og vi blir stående og stange utenfor Sofias 16-meter gjennom nesten hele kampen. Keeperen har enda ikke måtte gjøre en eneste kvalifisert redning. Houllier valgte å bytte ut tre spillere foran denne kampen. Kun én av dem har en forskjell. Hele laget må løfte seg i siste omgang dersom vi skal skaffe oss et anstendig resultat foran returoppgjøret i Bulgaria. ”Attack, attack, attack!”

Milan Baros satte fart i Liverpoolangrepet

46. min: 2. omgang er i gang.

49. min: Murphy løfter ballen inn i feltet og Owen lurer offsidefella og kommer til med en heading. Keeper får slått til corner. Minuttet etter spiller Hamann en ball igjennom midten. Michael kommer seg fri, men kommer for nær målmannen.

55. min: Owen kommer igjen til avslutning, når Murphy igjen spiller han igjennom. Ballen inn i feltet går via en Sofia-spiller og Owen må derfor "vente" på ballen. Kvaliteten på avslutningen blir derfor ikke så god som ønsket. Liverpools nummer 10 har vært meget aktiv hittil i omgangen.

65. min: Steven Gerrard åpner Sofias forsvarsmur med stjernetreff på volley etter at Sofia har klarert en corner. En Baros i offsideposisjon får (heldigvis) såvidt hoppet over skuddet. Den trengte vi!

70. min: Harry Kewell gjør det om mulig enda bedre når han skrur ballen inn i motsatt hjørne fra vår høyrekant. Et perfekt timet skudd, og et mål som forhåpentligvis vil styrke Harrys selvtillit. To mål på fire minutter er i ferd med å gi oss et godt utgangspunkt.

81. min:
Godt forarbeid av en hardt arbeidende Baros på venstrekanten finner Kewell inne i feltet. Nr 7 blokkeres imidlertid i skuddøyblikket.

82. min: Baros, som har vært veldig positiv i kveld, går over nesten halve banen og avslutter med skudd.

Sluttrapport

Til slutt gikk det veien for Liverpool. Typisk nok ved hjelp av to glimrende enkeltmannsprestasjoner fra henholdsvis Gerrard og Kewell. Lenge så det stygt ut. Liverpool åpnet egentlig omgangen greit. Michael Owen overgikk nesten seg selv i sjanser og avslutninger før trykket og tempoet falt igjen. Derfor var det forløsende skuddet på hel volley fra kapteinen svært viktig. Skuldrene kunne senkes og det var duket for en god innspurt. Det eneste målet kom bare fire minutter senere, da Harry Kewell endelig fikk sving på skuddfoten og viste hva som bor i ham med en glimrende avslutning. Han skrudde ballen rundt keeper fra høyrekanten og skaffet samtidig Liverpool et glimrende utgangspunkt foran returoppgjøret. Toneangivende gjennom hele kampen var Milan Baros, som startet sin første kamp siden langtidsskaden og var et uromoment gjennom 90 minutter for bulgarerne. Tsjekkeren manglet bare målet som prikken over ien. På overtid ble han byttet ut og kunne velfortjent tatt i mot hyllesten fra et begeistret publikum. Sofia var nesten ikke over midtstreken i andre omgang. Det var derfor både en fortjent og viktig seier. Houllier fikk den responsen han håpet på med omtrent fullt hus. Folk som møtte opp var nok i første rekke ute etter å vise laget sin fulle støtte. Det gjorde de også. Og vil fortsette å gjøre, uansett hva som skjer med både trenerteam og spillerstall de neste månedene.

SPILLERBØRS

Kirkland (6)
Nesten ingenting å jobbe med i denne kampen. Løser det som kommer på en grei måte.

Finnan (6)
Spillerne i forsvarsrekka var i lange perioder ute av kampen, slik det utviklet seg utover i andre omgang. Iren gir bra støtte, men kan bli enda mer målfarlig. Det er over tre år siden han scoret sist!

Henchoz (6)
En annen kar som ikke har lagt seg til vanen med å score i tide og utide. The Kop holdt nesten pusten da han la an til skudd i første omgang. Det var samtidig litt typisk for omgangen. Har kontroll på det meste han foretar seg.

Hyypiä (6)
Finnen er som alltid på plass og tar det som kommer på en nesten selvfølgelig måte.

Carragher (6)
Gjør igjen noen forsøk på å gå til dødlinja, men direkte målfarlig blir heller aldri denne karen. I slik kamper kunne man med fordel ha ønsket seg en litt annerledes backtype – men til søndag er det kanskje nettopp en stødig Carra som redder oss?

Murphy (5)
Sliter litt med å finne sin naturlige plass. I perioder så vi en litt bedre Danny enn vi har sett på lenge i en hittil vanskelig sesong for spilleren som ble kåret til årets spiller forrige sesong. Forsøker å være kreativ. Det kan gi flere opptredener til herr Murphy.

Gerrard (7)

Dårlig førsteomgang etter Stevies standard. Gjør for mange pasningsfeil og er heller ikke noen pådriver fremover. Bildet endrer seg i andre omgang, hvor vi får sett kapteinen mer som vi har blitt vandt med å se ham i det siste. I tillegg scoret han det forløsende første målet.

Hamann (6)
Heller ikke vår 5. forsvarsspiller får allverdens å jobbe med. Forsøker å yte bidrag fremover på banen, og lykkes nesten med en lissepasning til Owen.

Kewell (6)
Ingen stor kamp, men mer et skritt i riktig retning pluss et glimrende mål. Det får holde foreløpig for australieren som nå må stålsette seg til gjensynet med Leeds-supporterne. Forhåpentligvis var målet en forløsende faktor?

Baros (8)
Liverpools beste i dag heter uten tvil Milan Baros. Han kom inn og gjorde en forskjell mot Portsmouth. I kveld var han innblandet i det meste vi skapte fremover. Herlig å se en målfarlig driblefant i den røde trøya. Vi har ikke mange av samme type. Mange av sjansene skapte ham selv, og manglet egentlig kun målet for å markere et perfekt comeback!

Owen (6)
Lenge borte i kampen da Liverpool var dårlige. I andre omgang våknet ham og kom til flere sjanser og avslutninger enn på lenge. Michael trenger et løft i spillet sitt, og kanskje dette var et lite tegn på at formen er på vei. Snart?