Liverpool-Middlesbrough

Ons 10.11.04 kl. 21.00 (Carling Cup, 4. runde) - / Tilskuere: 28 176 / Dommer: Howard Webb / Anfield / Skrevet av: Trym Oust Sonstad/Torbjørn Flatin (på Anfield)

Etter å ha slitt lenge, vant de røde til slutt fortjent etter to seine og flotte scoringer av Neil Mellor. Dette var ungguttenes kamp!

Salif Diao (70.)

Med ni endringer på laget fortsetter Rafael Benitez med å spare spillere i den fjerde runden av Ligacupen. Så spørs det da hvordan det vil gå? Selv om Middlesbrough også hviler noen spillere, vil de nok by på større problemer enn Millwall gjorde i runde tre. Les siste nytt før kampstart her!

Ett minutts stillhet til minne om nylig avdøde Emlyn Hughes. Spillerne spiller også med sørgebånd.

Kampen er igang! Liverpool spiller mot Anfield Road End i første omgang, Jerzy Dudek er kaptein.

3 min.: Igor Biscan kommer til skudd. Formspilleren skyter godt, men 'boros keeper, Carlo Nash, redder.

4 min.: Igjen er det Biscan som, i samarbeid med Neil Mellor (bildet), skaper en sjanse. Darren Potter får en god sjanse til å skyte, men setter ballen over mål fra sekstenmeterstreken.

Rapport 15 min.: Kroatiske Igor Biscan har virkelig satt sitt preg på de første minuttene. Med flere flotte initiativ og skudd, sørget han nesten for mål allerede i åpningen. Liverpool stormer framover i bølger, og ser ut til å kunne kontrollere denne kampen. Potter og Warnock har kommet til flere gode innlegg, men det siste avgjørende har foreløpig manglet foran mål.

18 min.: Fansen synger om Igor etter at han igjen skaper en stor sjanse med nydelig forarbeid. Neil Mellor klarer dessverre ikke å styre innlegget under tverrliggeren med hodet.

Rapport 30 min.: Tre sjanser til Liverpool, hvorav to store. Mannen som har vært involvert i alle tre mulighetene heter Igor Biscan, og han har fortsatt med å spille stort de siste 15 minuttene. I dette kvarteret har for øvrig kampen roet seg litt ned etter den hektiske åpningen. Liveprools forsvar har hatt kontroll hele veien, med unntak av ved en Middlesbrough-corner tidlig i kampen.

34 min.: Igor Biscan gjør en liten feil. Sjelden vare i denne kampen ...

37 min.: Warnock og Mellor gjør gode løp samtidig, og oppspillet ser lovende ut. Dessverre renner det hele ut i sanden.

40 min.: Middlesbrough og Boundewijn Zenden får et mål annullert for offside.

Det har vært en bra førsteomgang for Liverpool, og da særlig de 20 første minuttene. Innsatsen er god, og de røde har vært klart best i banespillet. Likevel har det vært langt flere tilløp enn skikkelig store sjanser. Midtbanen har vært bra, og har hatt kontroll, i likhet med forsvaret. På topp sliter Florent Sinama Pongolle med å skape sjanser, og nettopp dette kan vise seg å bli det største problemet denne kvelden.

Andre omgang er underveis!

47 min.:
Middlesbrough går hardt ut etter pause. Aggressivteten deres er økt mange hakk. Liverpool angriper mot The Kop. Kampen skal altså avgjøres i dag. Hvis verken de neste 45 minuttene eller ekstraomgangene skiller lagene, blir det straffesparkkonkurranse.

49 min.: Igor igjen! Ny god forsering med ditto framspill. En annen ting som er som det har vært før i denne kampen: Neil Mellor setter ballen over mål fra god posisjon.

54 min.: Liverpool har to skudd mot mål på ett minutt, men ingen gir nettkjenning.

58 min.: Franck Queudrue header over Jerzy Dudeks mål.

Rapport 60 min.: Richie Partridge, John Welsh og John Arne Riise varmer opp. Særlig sistnevnte kan tenkes å bli en mulig matchvinner? Akkurat dette er iallfall det som mangler i denne kampen - også. Hjemmelaget fortsetter å komme i scoringssituasjoner, men har ikke maktet å få ballen over streken - ennå. Etter at Middlesbrough gikk optimistisk ut i åpningen av andre omgang, har Liverpool vunnet tilbake litt av initiativet nå.

64 min.: Florent Sinama Pongolle ligger nede med skade, men kommer seg opp og halter rundt langs sidelinja.

66 min.: Pongolle halter ut på banen igjen. Richie Partridge vil snart komme inn.

69 min.: Richie Partridge kommer inn for skadde Pongolle. Unge Partridge blir plassert på høyre ving, mens Darren Potter blir flyttet inn i midten bak Neil Mellor på topp.

70 min.: Zenden kommer til skudd etter tvilsomt keeperspill av Jerzy Dudek i feltet. Ballen går via Djimi Traore og til corner.

70 min.: Salif Diao blir noe strengt tildelt et gult kort for en takling av Zenden.

75 min.: Jerzy Dudek redder et kjempegodt volleyskudd til corner. Stor sjanse til 'boro!

75 min.: Salif Diao går ut, John Welsh kommer inn på sentral midtbane.

77 min.: Partridge blir felt på hjørnet av sekstenmeteren. Dommeren vinker spillet videre, men det kan ikke ha vært langt unna straffespark. Middlesbrough kontrer og Job skyter klokkerent i Liverpools venstre stolperot. Stor sjanse til Middlesbrough igjen. Akkurat nå føles det som bortelaget er nærmest scoring, selv om Liverpools innbyttere har vært positive.

81 min.: Warnock ut - John Arne Riise inn på venstre ving.

MÅL! Neil Mellor setter ballen forbi utrustende keeper i det 82 minutt, etter flott forarbeid av Potter og Partridge. Kun unggutter er involvert i forarbeid og avslutning!

87 min.: Middlesbrough slår en corner, John Arne Riise vinner ballen og Liverpool kontrer. Dessverre blir angrepet stoppet da Riise sklir.

MÅL! Neil Mellor avanserer inn i sekstenmeteren og hamrer ballen i mål igjen i det 89. minutt. Scoringen kom etter en god gjenvinning av Darren Potter.

Fortjent seier til et ungt Liverpool-lag, som kjempet Middlesbrough ut av stilen. Hjemmelaget var klart best i første omgang, selv om de bare skapte to store sjanser. I andre omgang jevnet det seg mer ut, og Middlesbroughs Job skjøt blant annet i stolpen. Mot slutten av kampen økte tempoet i kampen betraktelig. Ut av dette klarte altså Liverpool å produsere to sjanser som Neil Mellor omsatte i mål.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek - 6: Har en rolig dag, men gjør en veldig god redning. Derimot er han ikke overbevisende i feltarbeidet ved et par anledninger.

Steve Finnan - 7: Rolig og sikker. Full kontroll defensivt, og i tillegg bidrar han offensivt innimellom.

Zak Whitbread - 6: Mye bra, særlig framspillene og luftarbeidet. Likevel er det litt for mye småslurv til at han kan få helt godkjent.

Stephane Henchoz - 6: Flyter på rutinen, men bærer preg av lite kamptrening. Litt for høy feilprosent.

Djimi Traore - 7: Har god kontroll på sin side. Flere sterke inngripener. Tydelig i god form.

Darren Potter - 7: Begynner litt famlende, men spiller seg opp. Er flink til å holde på ballen og har et godt blikk for spillet. Så også da han ble flyttet inn sentralt. Viser tegn til at han er i ferd med å etablere seg.

Salif Diao - 5: Grei å ha i første omgang på grunn av fysikken. Alt i alt blir han uansett for slurvete og sein, samt at han gjør for mange feil.

Igor Biscan - 8: Liverpools beste! Var veldig god i første, da han var hjernen bak alt Liverpool gjorde offensivt. Nivået ramlet litt etter pause, men kroaten fortsetter å lykkes og å vise initiativ. En god søknad om å få spille i Dietmar Hamanns posisjon på lørdag.

Stephen Warnock - 6: Jobber hardt, mer er for ujevn i prestasjonene. Gir fra seg baller og sløser med innleggsmulighetene.

Neil Mellor - 8: Slet litt med å komme inn i det fra begynnelsen, men kom stadig mer og mer med fram mot at han til slutt scorer to mål. Klar kandidat til startoppstillingen på lørdag.

Florent-Sinama Pongolle - 6: Viser tendenser, særlig teknisk. Dessverre blir det sjelden noen sluttprodukt. Ineffektiv.

NB! Ungguttene John Welsh og Richie Partridge gjorde gode innhopp mot slutten av kampen.