Liverpool - Newcastle

lør 24.01.04 kl.18.35 (FA-cupen 4.runde) - BBC/TV 2(opptak) / Tilskuere: 41 365 / Dommer: Graham Poll / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Runar H. Larsen(på Anfield)/Tore Hansen (spillervurdering)

Liverpool er klare for 5.runde i FA-Cupen etter at to nye scoringer fra Bruno Cheyrou senket Newcastle.

Hugo Viana

Stephane Henchoz og Sami Hyypiä er tilbake i midtforsvaret til møtet med Newcastle i 4.runde av FA-Cupen.  Det øvrige mannskapet får fornyet tillit etter uavgjort mot Wolves i midtuka.

1.omgang:

Stevie G vant målvalget og Liverpool angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.  Ved starten ser det ut som om Heskey igjen vil spille på høyrekanten, mens Kewell har en fri rolle bak Owen.

1-1!  Fyrverki på Anfield ettersom Liverpool først scorer i åpningsminuttet, da Cheyrou er fint framme etter at et skudd fra Heskey blir blokkert.  Newcastle slår imidlertid tilbake, og Robert utligner på et fantastisk frispark.

10 min:  Høyt tempo på Anfield, men ingen store sjanser etter at man fikk to scoringer på de tre første minuttene.

Det "nye" midtstopperparet Hyypiä og Henchoz har bemerket seg med et par fine inngripner så langt.

18 min:  Newcastle er farlig frempå etter en corner, men headingen fra Jenas går utenfor.

20 min:  Gerrard slår et farlig frispark inn i feltet, men Owen får ikke den avgjørende touchen på ballen.  Minuttet etter skriker The Kop på straffe da Michael går overende inne i feltet, men de er rimelig halvhjertede.

22 min:  Bruno Cheyrou har et godt skuddforsøk, men ballen går via et ben og ut til corner.

25 min - rapport fra Anfield:  Ifølge vår mann burde Dudek ha tatt frisparket fra 35 meter av Robert, og polakken har ikke virket pålitelig siden.  Michael Owen virker pigg, men spiller stort sett alene fremme i angrepet.  Tempoet er høyt, men det er få sjanser å snakke om så langt hvis en ser bort fra den eksplosive starten på kampen.

Sidekommentator Ronnie Moran på Official mener at det er en typisk Liverpool-Newcastle kamp hvor begge lag prøver å angripe.  Han advarer Liverpools forsvar mot å ligge for dypt siden gjestene har vist at de er gode når de får trille ball.

31 min:  Dudek redder enkelt et kjapt skudd fra Jenas.

Sami Hyypiä står fjellstøtt i Liverpools forsvar, men en litt for ensom Michael Owen greier ikke å komme til de store sjansene på motsatt banehalvdel.

Newcastle har tatt over mye av banespillet de siste minuttene og Liverpools taktikk med å la Heskey spille på høyrekanten, samt la Kewell og Cheyrou prøve å komme framover fra midtbanen, har ikke vært vellykket.  De røde har kommet til svært få sjanser i den første omgangen på Anfield.

Pauserapport:  Etter to mål på de tre første minuttene har det blitt skapt overraskende få muligheter mellom to lag som har tradisjon med å lage målrike kamper.  Michael Owen har blitt for isolert lengst fremme.  Kewell er ikke i form, Heskey spiller ute på høyrekanten, og Cheyrou støtter ham også bare av og til.  Spillemessig tok Newcastle ganske mye over mot slutten av omgangen, men stopperparet Hyypiä og Henchoz har vist at de bør spille regelmessig fra start i midtforsvaret.  Det er alt å spille for i 2.omgang...

2.omgang:

Anthony Le Tallec kommer inn for Emile Heskey.  Det har ikke kommet noen melding om at Emile skal være skadet.

Liverpool prøver å ta tak i kampen etter pause, og har et par resultatløse cornere foran The Kop.

Owen finner nesten Le Tallec med en stikker, og Kewell slår et frispark for høyt.  Det blir fortsatt for mye nesten med vertene.

55 min:  Hamann skyter like utenfor.

57 min:  Finnan med en fin forsering, men skuddet blir reddet.  Det er mer fart i Liverpool nå.

58 min:  Kewell med en forsering framover, men skuddet går utenfor.

2-1 Bruno Cheyrou!  Bruno gjør det igjen.  En cross fra Gerrard blir kontant headet ned og i mål av franskmannen.  Steven har en lungesprengende løp, vender opp, og overlegget er perfekt med høyra.  En flott heading fra Cheyrou som er på løp innover og sender ballen presist inne ved stolpen.

The Kop med en kraftfull versjon av "Fields of Anfield Road" nå!  Liverpool har vært langt bedre etter pause.

Rapport fra Anfield - 65 minutter:  Det er nå bare Liverpool og innbyttet av Anthony Le Tallec har vært en stor suksess.  Unggutten har både vært flinkere til å holde på ballen og komme fram til avslutninger sammenlignet med hva Heskey gjorde før pause.  Etter å ha startet mer på høyrekanten har Le Tallec nå kommet mer fram sammen med Owen, og har også vært en trussel med sitt hodespill.  For øyeblikket virker ikke Newcastle å ha mer å by på framover, men det er altså enda en halv omgang igjen...

70 min:  Le Tallec har hatt to avslutninger uten å lykkes.  Newcastle har satt inn Ameobi og kjører med to rene spisser i håp om å kunne begynne å skape noe.

74 min:  Anthony Le Tallec vinner i lufta igjen, men headingen fra Gerrards corner går like utenfor stolperota.

76 min:  Et lokkende innlegg fra Finnan blir renset unna foran målstreken av O'Brien.

80 min:  Henchoz får kampens første gule kort.  Newcastle har først et frispark og siden en corner, og har kommet seg noe mer fram på banen.

85 min:  Newcastle har en ny corner.  Gjestene klarer fortsatt ikke å skape klare sjanser, men nervene begynner å sitre på Anfield etterhvert som sluttsignalet nærmer seg.

3 minutter overtid er lagt til.

Dudek gjør en god redning på et forsøk fra Shearer!  Corneren blir resultatløs.

Sluttrapport:  Liverpool løftet seg i 2.omgang og viste tidvis godt angrepspill.  Anthony Le Tallec bidro til å skape mer trykk framover, Steven Gerrard gjorde en kapteins jobb, og det var også forfriskende å se en back som Steve Finnan involvere seg framover.  Newcastle hang spillemessig bra med i perioder, men hjemmelagets forsvar var solid anført av den "gamle" stopperduoen Hyypiä og Henchoz.  Jerzy Dudek hadde lite å gjøre, helt til polakken også måtte i aksjon for å hindre at Shearer fikk et sent og ufortjent utligningsmål.  En må selvfølgelig heller ikke glemme Bruno Cheyrou, som i en friere og mer sentral rolle nå er i ferd med å vise fram noe av det som gjorde at Gérard Houllier hentet ham fra fransk fotball.  Alt i alt en hyggelig januarkveld på Anfield, og viktigst av alt:  Vi er klare for 5.runde i FA-Cupen!

SPILLERVURDERING

JERZY DUDEK (6)
Vi er kanskje harde når vi trekker ham et poeng for målet til Newcastle. Det var usannsynlig hardt, og kanskje var polakken dekket, men avstanden var lang og vi tror at en Dudek i toppform ville ha fistet det over. Retter delvis opp med en viktig redning på overtid fra Shearers eneste avslutning i dag.

STEVE FINNAN (8)
Forfriskende og godt spill av iren gjennom 90 minutter. Deilig å ha Finnan tilbake etter skade og deilig å ha en mann i den posisjonen som kan både angripe og legge inn foran kassa. Flere spillere har vikariert med vekslende hell på i skadefraværet hans. Det er likevel ingen tvil om hvem som er klubbens selvskrevne høyreback!

STEPHEN HENCHOZ (7)
På etterskudd da Newcastle headet en god ball utenfor i 1. omgang. Ellers var han både god og solid gjennom hele kampen. Betryggende å ha det ”gamle” stopperparet på plass igjen. Den sveitsiske duellspilleren vil forhåpentligvis, sammen med Carra og Finnan, gi oss et ”nytt” og mer gjerrig forsvar inn mot mai. Det blir poeng av sånt.

SAMI HYYPIÄ (8)
Finnen er konge i luften mot ligaens toppscorer og er alltid et uromoment på cornere. Trygg og stødig – akkurat slik vi vil se ham!

JAMIE CARRAGHER (7)
Er med å gi oss mer defensiv trygghet. Man sitter liksom ikke lenger ytterst på stolsete når det blir slått inn fra kanten. Vi liker den forman og balansen forsvaret begynner å få. Fighterviljen lyser alltid i øynene på Carra. Good to have you back, mate!

BRUNO CHEYROU (8)
Avgjorde kampen for Liverpool i dag med to gode løp fra midtbanen. Viser igjen at han er giftig foran kassa og ser ut til å trives i en ny rolle. Bruno vil aldri bli en ballkunstner med kula i beina, men Liverpool ser endelig ut til å være villig til å bruke ham på en plass hvor han spilte seg inn i diskusjonen på det franske landslaget for et par år siden. Uansett gledelig å se en midtbanespiller som er målfarlig innenfor 16-meteren!

DIETMAR HAMANN (7)
Tyskeren har vært bunnsolid i de siste kampene. I dag varierte det litt mer i både timing og presisjon på avleveringer. Likevel en stødig og grei kamp av Didi som sjeldent slapp til med sitt tunge skudd mot sin tidligere arbeidsgiver.

STEVEN GERRARD (9)
Er kaptein og fører bokstavlig an for de røde i to omganger. Ingen tvil om hvem som er vår bestemann. Litt mer uryddig og upresis før pause, men spiller med beundringsverdig glød og entusiasme. Slår gode hjørnespark og er nest sist på headingen til Bruno som sender oss videre til neste runde!

HARRY KEWELL (6)
Seks minus på Harry som fortsatt ikke har klart å finne av formsvikten. Gjør et og annet fikst av og til, men roter det som regel til for selv når han forsøker et raid eller får ballen i en overgangssituasjon. Må bare jobbe hardt videre.

EMILE HESKEY (5)
Et greit bytte av Houllier halvveis i kampen. Etter å ha hatt et lite oppsving de siste ukene er det mer eller mindre tilbake til gamle synder for den kraftige spissen. Vinner overraskende få dueller med Woodgate og gir folkene rundt seg få baller å jobbe med.

MICHAEL OWEN (6)
Kommer til et par halvsjanser og gjemmer seg ikke bort. Et par gode forsøk på finter og dragninger som han nesten lykkes med. Virker imidlertid spillesugen mot ”favorittlaget” sitt. Michael kommer sterkere tilbake!

ANTHONY LE TALLEC (7)
Gjør en forskjell når han kommer inn og viser igjen at han er en god hodespiller. Er med på å løse opp i et litt krampepreget angrepsspill. Vi blir mer uforutsigbare med den unge franskmannen på banen. Har en god heading et kvarter før slutt, og får også forsøkt skuddfoten i god posisjon.