Liverpool - Norwich

Lør 25.09.04 kl. 16.00 (Premier League) - C+ Sport (kl. 20.10) / Tilskuere: 43 152 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Trym Oust Sonstad/Torbjørn Flatin (i Liverpool)

De røde slo tilbake, klarte seg bra uten skadde Steven Gerrard og spilte tidvis klassisk Liverpool-fotball.

Kampen er igang!

5 min.: Luis Garcia skyter like utenfor etter et flott soloraid. Også John Arne Riise og Milan Baros har hatt gode sjanser. En bra start!

10 min.: Xabi Alonso har slått meget intelligente pasninger fra en litt tilbaketrukket midtbanerolle. Ungutten Stephen Warnock er mye involvert og klarer seg meget godt. En engasjert Rafael Benitez blir kommandert til å sette seg ned av fjerdedommeren.

20 min.: Midtbanen imponerer uten Steven Gerrard, samtidig som spissene Milan Baros og Dijbril Cisse ikke har kommet ordentlig til ennå. Fra bortelagets side er Darren Huckerby den eneste virkelige trusselen, men forsvaret har handtert ham forbilledlig til nå.

23 min.: Milan Baros skyter hardt til høyre for keeper etter en god gjenvinning av Dietmar Hamann! Skuddet, som løsnes fra nesten 20 meters hold, går via en Norwich-forsvarer.

26 min.: Tre minutter etterpå scorer også Luis Garcia mål, via en Norwich-forsvarer. Dijbril Cisse spiller spanjolen flott fri.

35. min.: Liverpool spiller flott fotball med mye og god bevegelse. Norwich blir bombardert med skuddforsøk. Hjemmelaget har flere ganger klart å komme rundt på kantene. Garcia og Baros har virkelig funnet tonen, og sistnevnte har vært farlig frampå flere ganger de siste minuttene.

Pauserapport: Stående applaus idet dommeren blåser for halv tid. Publikum humrer og koser seg over klassisk Liverpool-fotball denne milde høstdagen. God og rask bevegelse, gode pasninger og flotte tekniske detaljer har vært gjennomgående i den første omgangen. Begge scoringene gikk via Norwich-forsvarere, men det betyr allikevel ikke at Liverpool har vært heldige: de røde har hatt mange, mange muligheter til å score flere mål. Jerzy Dudek har ikke gjort en eneste redning, og i motsatt ende har Milan Baros virkelig våknet. Dette til tross, det kanskje mest hyggelige er å se at midtbanen klarer seg så utmerket i kaptein Steven Gerrards skadefravær. Både Dietmar Hamann og Xabi Alonso har briljert.

45 min.: Dobbeltbytte for Norwich: Bentley og McKenzie kommer inn, mens Doherty og Safri går ut.

Andre omgang er underveis!

& 48 min.: Dietmar Hamann får gult kort etter at han kom sent inn i en duell med Francis. I samme minutt trenger John Arne Riise behandling etter en stygg takling av Norwichs McVeigh.

55. min: Liverpool fortsetter å presse, og både Dijbril Cisse og Stephen Warnock har forsøkt seg. Cisses skudd ble blokkert av lagkamerat Luis Garcia, mens Norwichs keeper Green tok seg av Warnocks rakett. For øvrig ikke første gode inngripen av Norwich-keeperen denne kampen.

58 min.: Norwichs innbytter McKenzie må av banen en tur etter at han har fått behandling for en skade.

59 min.: Baros får nettkjenning foran The Kop, men scoringa blir underkjent på grunn av offside.

63 min.: Dibril Cisse scorer Liverpools tredje mål for dagen i forbindelse med en frisparksituasjon. Endelig må keeper Green bite i gresset igjen.

63 min.: Xabi Alonso går ut og mottar stående ovasjoner fra publikum. Salif Diao kommer inn.

70 min.: Dijbril Cisse blir byttet ut for Djimi Traore, som går inn i midtforsvaret sammen med Sami Hyypiä. Jamie Carragher overtar høyrebacken, mens Steve Finnan blir flyttet fram til høyre på midtbanen.

73 min.: Norwichs Jonson kommer inn for McVeigh.

76 min.: Steve Finnan slår inn til Stephen Warnock, som header like utenfor.

77 min.:  Igor Biscan kommer inn for Stephen Warnock. Unggutten får applaus idet han forlater banen.

78 min.: Milan Baros blir mer truffet enn treffer et innlegg fra John Arne Riise. Likevel god god sjanse!

86 min.: Liverpools har vært nødt til å rydde opp et par ganger nå som Norwich gjør noen siste spede forsøk på å redusere ledelsen. Så fikk også forsvaret vise seg litt fram, da ...

90 min.: To minutter tilleggstid.

Anfield trives tydeligvis veldig godt med Rafael Benitez' fotball! Meget godt gjennomført kamp av de røde, som klarte seg utmerket uten Steven Gerrard. Midtbanen var bevegelig og god, spissene scoret hver sine mål og forsvaret hadde full kontroll de få gangene det ble utfordret. I andre omgang tok Liverpool det litt mer piano, og byttet også ut noen av sine beste spillere, men hjemmelaget var likevel ikke truet. Denne forestillingen er absolutt noe å bygge videre på fram mot tirsdagens kamp mot Olympiakos.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek - 6:
Usedvanlig rolig dag, men virket våken og tok seg av det lille som kom.

John Arne Riise - 7: Sikker defensivt, samt er mye med framover og kommer til flere gode avslutninger i innlegg. Får trekk for noen umotivert langpasninger på en dag som ellers var preget av mye godt spill langs bakken.

Jamie Carragher - 7: Full kontroll. Flink til å bryte foran og slik stoppe angrepene før de ble noen trussel.

Sami Hyypiä - 7: Mye det samme som Carra. Komfortabel både i lufta og på bakken.

Steve Finnan - 6: En av få anonyme spillere i dag. Har kontroll defensivt, men er ikke i nærheten av bidra så mye offensivt som Riise.

Stephen Warnock - 7: Veldig positiv kamp fra en spiller som tydeligvis har lyst på nye sjanser. La i så måte inn gode aksjer i løpet av dagens forestilling. Fighter, tar initiativ og kommer til flere gode innlegg.

Xabi Alonso - 9: Klassespiller og banens beste. Får The Kop til å male som en katt med sine krempasninger langs bakken. Kvalitet i alt han gjør, og i tillegg kan han ta i et tak som ballvinner når det trengs.

Dietmar Hamann - 7: Meget solid gjennomføring av tyskeren, som er kontant i taklingene og sikker i pasningsspillet. Viktig brikke i en velfungerende midtbane.

Luis Garcia - 8: Leken, spillekåt og full av energi. Bidrar sterkt til at Liverpool sprudler i dag. Lykkes ikke hver gang, men får iallfall ting til å skje. Ble sliten etter hvert, men det forhindret ham ikke fra å fortsette å gå i bresjen.

Milan Baros - 7: Kom sent, men godt i gang. Jobbet hardt og fortjente scoringen. Går seg av og til inn i trøbbel, men samtidig skal det sies at han er flink til å tråkle seg ut av trøbbelet igjen.

Dijbril Cisse - 7: Slår en målgivende pasning og scorer et mål. Har sånn sett gjort jobben sin. I tillegg glimter han til med fine detaljer innimellom. Jobber tidvis hardt, men er litt av og på.